Audiokniha DVAKRÁT SEDM POHÁDEK – Jak to bylo, pohádko?

Angličtina pro mírně pokročilé B1, část 2
Děkujeme za zájem o poslechový kurz Angličtina – slovní zásoba B1. Kurz je určen pro mírně až středně pokročilé, takže pro jeho nejlepší využití byste měli mít za sebou jeden až dva roky výuky angličtiny a osvojené její základy. Kurz je založen na kontextovém učení, to …

Paměti urozeného pana Barry-Lyndona
Jedno z nejlepších děl významného anglického satirika (1811-1863), realisticky zachycující životní dráhu irského šlechtického dobrodruha, Barry Lyndona, zchudlého šlechtice, jejž matka vychová k hloupé pýše a vychloubačnosti, ke rváčství a bezohledné honbě za penězi, kt…

Rambo – První krev
JMENOVAL SE RAMBO... Knižní předloha kultovního filmu se Sylvestrem Stallonem v titulní roli o navrátilci z Vietnamu a jeho konfliktu se systémem. Nebo systému s Rambem…? Přišel muž – mladý tulák s dlouhými vlasy ve zplihlém kabátu. Pak se z něj stala legenda: JOHN RAMB…

Nezlomné
Strhujúci príbeh troch silných žien. 2019: Pod pláštikom tmy ujde Kate pred násilníckym partnerom do spustnutého domčeka Weyward Cottage, ktorý zdedila po pratete. Na tú sa takmer vôbec nepamätá. V Kate postupne rastie podozrenie, že jej prateta čosi tajila. To tajomstv…

Vinnetou - Poslední výstřel
Náčelník Apačů umírá, ale legenda zůstává. Poslední díl příběhů o pevném přátelství Vinnetoua a jeho bílého bratra Old Shatterhanda končí tragickou smrtí náčelníka Apačů. Poslední díl příběhů o pevném přátelství Vinnetoua a jeho bílého bratra Old Shatterhanda končí trag…

Páni severu
„Vedl mě osud. Psal se rok osmistý sedmdesátý osmý, bylo mi jednadvacet let a věřil jsem, že jsem schopen dosáhnout svým mečem všeho na světě…“ Po vítězství v bitvě u Ethandunu má Uhtred z Bebbanburgu věru co slavit: šiky nepřátelských nájezdníků byly rozprášeny a Alfre…

Na útěku - neuvěřitelný příběh Josefa Brykse
Vyprávění o českém hrdinovi, který z okupované vlasti utekl do Francie, odkud se vydal do Velké Británie a nastoupil do královského letectva. Kniha vypráví o jeho mnohých odvážných a riskantních útěcích z německého zajetí. Ze vzpomínek pamětníků a jeho ženy je tak poskl…

V průvodu
Dokumentární zvuková koláž. Archivní záběry z nikdy nekončící historie oslav 1. máje

1984
Antiutopický román 1984, jedno z nejvýznamnějších literárních děl 20. století, dokončil George Orwell (vlastním jménem Eric Arthur Blair) krátce před svou smrtí v roce 1950. Dodnes mrazí čtenáře plastický obraz země ovládané totalitní mocí, Velkým bratrem. Rozhlasová dr…

Vedli jsme si dobře, hochu
Mám v telefonu fotografii, na které jsem jako dítě se svým otcem na pláži. Často tomu chlapci říkám: „Vedli jsme si dobře, hochu.“ Občas se zamýšlím nad tím, jak se kluk z Walesu, syn pekaře, dostal až sem. Celý můj život je jedno velké tajemství. Tato kniha vypráví můj…

Kyselé bonbony
Phil Pendleton a Adam jsou na první pohled otec a syn, kteří se nijak neliší od ostatních. Chodí spolu na procházky do parku, navštěvují výstavy, muzea a zoologické zahrady. Někdo by mohl říct, že otec je až příliš volný ve výchově, když dítě ztratí na veřejnosti nervy …

Dobré vibrácie, dobrý život
Kniha Dobré vibrácie, dobrý život prináša odpovede na mnohé otázky, ktoré si často kladieme: Ako sa naučím mať rád samého seba či samu seba? Ako zmením negatívne pocity na pozitívne? Môžem nájsť trvalé šťastie? Svetoznámy motivátor a instagramový guru Vex King odpovedá …

Madynka
Madynka, trochu nezkrotná, ale velmi podnikavá holčička, srší nápady, které hned uskutečňuje především pro sestřičku Lízu. Obě žijí s rodiči na švédském venkově, kde je na její nápady spousta skvělých příležitostí. Ovšem ne vždycky Madynčiny vynalézavé hry dopadnou podl…

Strýček Váňa
Děj hry se odehrává na ruském venkově, v prostředí ruské statkářské šlechty. Hlavním tématem je hledání smyslu života a konflikt mezi ideály a skutečným, každodenním životem. Postavy Čechovova dramatu jsou zklamané promarněnými životy a nevyužitými šancemi.

Život: Moje cesta dějinami
Papež František o svém životě poprvé vlastními slovy. Upřímné autorizované memoáry současné hlavy církve. 14 zastavení u dějinných milníků v kontextu Františkova života od začátku druhé světové války do současnosti Při listování tou vzácnou knihou, kterou je sám život,…

Kdo rozváže pás Orionu
Otázku, zda umí rozvázat Orionův pás, položil Bůh Jobovi, aby mu ukázal jeho místo v uspořádání světa. Pražský advokát Artur Riegerbaum svoje místo zatím nenašel. Jednoho dne se však při řešení jedné z mnoha kauz seznámí s docentem lingvistiky, který vlastní výtisk knih…

Pátá žena
Nemilosrdný masakr nebo spravedlnost nastolená rukou mstitele? Při brutálním nočním útoku přijdou v Alžírsku o život čtyři jeptišky a jedna cestovatelka. Nevysvětlitelná tragédie má o rok později krvavé pokračování ve Švédsku. Rutinní pátrání po samotářském milovníku pt…

Překážka jako cesta
Pokud se cítíte frustrovaní, demoralizovaní nebo uvízlí ve vyjetých kolejích, tato kniha vám může pomoci proměnit vaše problémy v životní příležitosti. RYAN HOLIDAY čerpá ze stoické filosofie a ukazuje nám, že to, co blokuje naši cestu, ve skutečnosti otevírá cestu novo…

100 statečných - Host č. 5 - Ludmila Čírtková 06.06.2014
Hostem L. Výborné - L. Čírtková (policejní psycholožka)

Svědomí proti násilí
Kniha Svědomí proti násilí rakouského prozaika Stefana Zweiga z roku 1936 se žánrově pohybuje na pomezí eseje a historického románu a je pozoruhodným exkurzem do reformačních dob, avšak zároveň jakousi univerzální obranou lidské svobody, vzájemné tolerance a snášenlivos…

Dalajlamova kočka a umění příst
Než dalajlama odjede na přednáškové turné do Ameriky, uloží své milované kočce Jesce (JSK, Její Svatosti Kočce) určitý úkol: objevit pravou příčinu štěstí. Plnění úkolu zavede kočku do netušených dobrodružství! Napínavá honička ulicemi McLeod Gandže ji dovede k nečekané…

Poslední kapitán
"Rafinovaný, napínavý román lásky a intrik ze zlatých časů Hollywoodu, to je Fitzgeraldův Poslední kapitán. Příběh skvělých ambicí a podivnou náhodou zrozené milostné vášně stoupá k dramatickým vrcholům a vzápětí se propadá do černých hloubek. Naděje a zoufalství mění v…

Slavné případy Sherlocka Holmese
Strakatý pás - Velký detektiv řeší tajemnou smrt na venkovském sídle. Námořní smlouva - Velký detektiv zachraňuje důležité státní listiny. Umírající detektiv - Velký detektiv a záhadný balíček, který přináší smrt. Poslední případ - Střetnutí velkého detektiva s bandou …

Sherlock Holmes a Labyrint smrti
Píše se rok 1895 a Sherlock Holmes spolupracuje se soudcem nejvyššího soudu, jehož svérázná dcera beze stopy zmizela. Holmes a Watson se tedy dají do práce a začnou pátrat. Zjistí, že pohřešovaná žena – Hannah Woolfsonová – se sama dala do vyšetřování zmizení své kamar…