Audiokniha Druhý život pana Roose

Paměti Bianky Capellové
Šestidílná četba na pokračování z memoárů známé benátské šlechtičny v podání Jany Preissové a v režii Markéty Jahodové.

Jak jsem byl klukem
"Když jsem byl malý chlapec, ovládala mne a moje kamarády z našeho městečka na západním břehu Mississippi jedna neutuchající touha: stát se členem posádky na parníku," vzpomíná po letech Samuel Clemens. Jméno tohoto muže asi většině z nás nic neříká, zato jeho literární…

Poriadok v hlave
„Ak si chceš upratať v živote, musíš si najprv upratať v hlave," tak by mohla znieť nosná myšlienka audioknihy Poriadok v hlave. Martin Poliačik so spoluautorkou Lindou Lančovou pripravili prehľadného a názorného sprievodcu kritickým myslením, ktorý vás naučí, ako posta…

Stories of Mystery and Suspense
Audiokniha Stories of Mystery and Suspense namluvená rodilým mluvčím. Jazyková úroveň B2 pro pokročilé posluchače. In this reader you will find nine of Edgar Allan Poe’s most famous stories of mystery and suspense. They range from Gothic historical stories such as The …

Všímavost a soucit se sebou
Soucit k sobě vede ke štěstí. Poutavá kniha pro odborníky i laiky o podstatě a metodách všímavosti jakožto cestě ke zdraví, štěstí, a soucitu k nám samým i všem živým bytostem. Cesta za poznáním sebe sama je tím nejúžasnějším dobrodružstvím. Kanonické texty nejvyš-šíh…

100 statečných - Host č. 6 - Tomáš Mazal 06.06.2014
Hostem J. Pokorného - T. Mazal (esejista a editor, životopisec Bohumila Hrabala)

Prosím, jen vážně
V komedii Prosím, jen vážně z roku 1985 se Alena Vostrá věnuje svému mnohokrát zkoumanému tématu bezúčelného zahrávání si se životem.V roce 1985 natočila hru režisérka Jana Bezdíčková, do hlavních rolí obsadila například Milenu Steinmasslovou, Janu Paulovou, Františka N…

Žiju bez dětí
Moderátorka ČT Martina Hynková Vrbová v průběhu dvou let vyzpovídala bezdětné ženy různého věku, povolání i zájmů. Vznikla tak fascinující mozaika příběhů, které otevírají hluboká témata rodiny, hodnot i partnerských vztahů. Jedna žena po dětech toužila, ale nemohla je …

Zlý jelen
Rozhlasová adaptace jedné z nejúspěšnějších komedií Václava Klimenta Klicpery. Věříme, že půvabná Klicperova čeština a smysl pro humor, ale i pohádková zápletka točící se kolem zlého jelena plná omylů, převleků, kouzel a lásky znovu zaujme a pobaví. V obsazení najdete t…

Poslední slovo
Pohádka na motivy příběhu H. Ch. Andersena. Princezna Karin je pěkně sebevědomá. Nejradši by řídila všechno na zámku, v celém království a koneckonců na celém světě. Ke všemu má připomínky. A trápí ji, že se jejich královstvíčko ničím neproslavilo. Proto uspořádá velkou…

Prebijem sa! Štefánik
Stál za jeho smrťou Beneš? Bol Štefánik slobodomurár? Kto v skutočnosti vyhlásil Česko-Slovenskú republiku? Bol viac čechoslovakistom alebo Slovákom? Čím imponoval ženám a prečo sa neoženil? V audioknihe Prebijem sa! Štefánik sa dozviete aj to, aký svetový rekord vytvor…

Básně Jiřího Wolkera
Základem nového kompilačního titulu určeného pouze pro digitální obchody je Balada o námořníku (pův. DV 15083,1959) JIŘÍHO WOKRA (*29. 3. 1900 – †3. 1.1924) doplněná básněmi Kázání na hoře, Březen, Štafeta, Moře a Úzkost (pův. SP 20084, 1964) Účinkují skvělí herci a nez…

Výběr z pohádkových příběhů Melity Denkové
Pohádky z růží, Loudavý vlak, Hašteřivé pohádky a Ušatý pan Albert a jeho druhý kufr... To jsou pohádkové příběhy Melity Denkové, které si oblíbili děti i dospělí v rozhlasovém seriálu pohádek na dobrou noc Hajaja. Ať se líbí i vám...

Povídky z druhé kapsy
Povídky z obou kapes, jež byly napsány v roce 1929, patří ke skvostům české moderní prózy, která už dneska plným právem náleží do klasiky. Jde o řady kriminalistických příběhů. Důležitější, než odhalení zločinu, je však u Čapka pohled do duší zlodějíčků i dobráckých str…

The Secret Garden
Audiokniha The Secret Garden namluvená rodilým mluvčím. Jazyková úroveň A2 pro mírně pokročilé posluchače. One day, in India, nine-year old Mary wakes up and finds that she is completely alone. Back home in England, she is sent to live with an uncle she has never met. …

Mé tety jsou víly
Jak vypadá lidské štěstí? Jakou má podobu? To se v pohádkovém příběhu pokusí zjistit tři postarší víly - Celestýna, Rozalína a Marmelína v podání Věry Kubánkové, Marie Marešové a Stelly Zázvorkové...

Desatero úspěšného podnikatele
Desatero úspěšného podnikatele odhaluje soubor pravidel, kterých se drží podnikatelé, kteří jsou ve svém podnikání dlouhodobě úspěšní. Podnikání a úspěch v něm ovlivňuje mnoho proměnlivých faktorů, ale ty, které jsou pro úspěch v podnikání klíčové může každý podnikatel …

Jedeme na dovolenou
Na Šumavu, do Itálie, do Kalifornie nebo na Warnemünde. Autem, vlakem, lodí, letadlem. S rodinou, přítelem, čerstvou známostí, zaměstnavateli, ale i sama, jen tak s batohem. Míst, kam se vydat na dovolenou, je nespočet, způsobů, jak se tam dopravit, celá řada, a možnost…

Zapomenuté věci zapomenutého génia (výběr z her)
Nabízený titul je cimrmanovsky voňavý. Všechno, co zahrnuje, bylo původně součástí jednotlivých her, avšak z nejrůznějších důvodů /většinou časových/ se to do inscenací jaksi nevešlo. Scénky, básněa písně seřazené na tomto albu jsou tedy historickou mozaikou cimrmanovsk…

Patnáctiletý kapitán
Děj Verneova Patnáctiletého kapitána se neodehrává dvacet tisíc mil pod mořem, na Měsíci ani na kometě letící hlubokým vesmírem neznámo kam. Je to příběh, který se mohl skutečně odehrát, aniž bychom museli do hry osudu zapojit nějaký převratný vynález, jaké se ve Verneo…

Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích
Původní LP album 1118 4581 Karel Čapek Matka vydal Supraphon v roce 1985 - nyní titul vychází poprvé digitálně. "Tak mě vyložte, proč zrovna já, proč jsem to vždycky jenom já, po celé dějiny světa jsem to jenom já, já máma, já ženská, co musí tak hrozně platit za vaše …

Čertovská pohádka
Záchrana princezny přece stojí i za cestu do pekla! Poslechněte si vyprávění o tom, co všechno na své cestě zažil kašpárek s Honzou. Poznáte, jaké je to v pekle a dozvíte se, co všechno čerti dovedou a zmůžou. Jestlipak kašpárek s Honzou princeznu nakonec z pekla dostan…

Země příběhů - Kouzelné přání
Snad každé dítě touží po tom, žít v zemi pohádek. Dvojčatům Alex a Connerovi se jejich sen splnil díky kouzelné knize, která je přenesla do země pohádkových příběhů. Brána do světa lidí se ale uzavřela a vypadá to, že není cesty zpět. Čekají je napínavá dobrodružství pl…

Čo figeľ - to groš
Ľudové rozprávky vznikali ústnym podaním, ľudia si v nich rozprávali múdre príbehy o radostiach aj starostiach a o všetkom tom, čo prežívali. Na CD ČO FÍGEĽ- TO GROŠ sme pozbierali niekoľko takýchto obyčajných vtipných príbehov, ktoré pobavia, ale aj poučia. Stretnete s…