Nejznámější bajky
{'cs': 'V příbězích od Ezopa, La Fontaina a Krylova jednají zvířata jako lidé. Jejich chování poukazuje na špatné vlastnosti, kterých bychom se měli vyvarovat anebo se z nich přinejmenším poučit.\n\nNejznámější bajky jsou převyprávěny tak, aby jim snadno porozuměly i ma…

Záhada hlavolamu
V temných Stínadlech se cosi dalo do pohybu! Klub Rychlých šípů – Mirek Dušín, Jarka Metelka, Jindra Hojer, Červenáček a Rychlonožka – u toho nesmí chybět! Když chlapci poznají příběh zámečnického učně Jana Tleskače, podniknou nebezpečnou výpravu na nepřátelské území, k…

S Hupem a Hopem po sedmi mořích
Zažijte dobrodružnou plavbu při poslechu pohádkového seriálu S Hupem a Hopem po sedmi mořích. Posádce velí kapitán Velryba, asistuje mu kormidelník Rybička, dále je tu jeden plavčík, kuchař, dvanáct námořníků a dva veselí opičáci Hup a Hop, které nejprve zachrání kormid…

O katechezi od Adama
Nové a neotřelé pohledy na věrouku a moderní katechezi katolické církve: přesně to nabízí cyklus pořadů, ve kterém se doktor teologie David Bouma zabývá také otázkou, čemu u nás lidé věří a proč. Z čeho vychází učení církve? Co to vlastně církev je a jak tento pojem mám…

Famous Women
V této audioknize najdete příběhy dvaceti výjimečných žen, které žily v různých koutech světa a v různých epochách. Kniha je určená pro mírně pokročilé, kteří se chtějí procvičit v poslechu angličtiny. Audiokniha je načtená rodilým mluvčím.

Nepil: Makový mužíček
Dramatizace, ve které účinkují Eduard Cupák, Libuše Havelková, Ladislav Pešek, Ondřej Kepka a další vypráví příběhy maličkého mužíčka, který se dědečkovi a babičce narodil na Štědrý večer z makového zrníčka..

Zmizení zvláštního vlaku
Dvě povídky A. C. Doyla. Holmesův duchovní otec si potrpěl na příběhy s nevysvětlitelným tajemstvím. Zmizení zvláštního vlaku jím přímo oplývá: "...za denního světla, v červnovém odpoledni, v nejhustěji osídlené části Anglie se ztratil vlak i s cestujícími tak dokonale…

Mizera
Krutý, chladnokrevný… Cillian Fitzpatrick pro média je TÍM PADOUCHEM. Pro mě je to muž, který mi zachránil život. Nyní potřebuju, aby pro mě udělal ještě jednu malou laskavost – vyplatil mě z problémů, do kterých mě uvrhl můj manžel. Cillian ovšem nedělá laskavosti zad…

Ze světa lesních samot
Román klasika české literatury zobrazuje dramatické změny poměrů na česko-bavorském pomezí v posledním čtvrtletí 19. století, kdy ustálený životní řád "světa lesních samot" narušila živelná katastrofa. V dramatizované četbě na pokračování účinkují Otakar Brousek, Vilém …

Hurvínkovy večerníčky - jaro-léto
Druhá část zvukového převedení nového loutkového seriálu Hurvínkův rok (podle stejnojmenné knížky) nabízí řadu humorných situací, sedm lehce zapamatovatelných písniček, k nímž hudbu složil a nahrál Emil Viklický i mistrovskou interpretaci Martina Kláska a Heleny Štáchov…

Legendy a invokace
Soubor několika legend o životech svatých z pera Karla Schulze, autora slavného románu Kámen a bolest. Legendy vycházejí z původních pramenů. Karel Schulz je předkládá ve své typické barokizující formě.Účinkují: Viktor Preiss, Boris Rösner, Rudolf Pellar, Eliška Balzero…

Pelcová: Pohádky z bílého pyžamka
Autorka Ludmila Pelcová vyčarovala z obrázků na obyčejném dětském pyžamku veselá i něžná vyprávění pro děti. Jejím půvabným pohádkám před spaním vdechl život Vlastimil Brodský, Antonie Hegerlíková a Tomáš Holý v nahrávce režiséra Tomáše Vondrovice.

Mustang mimochodník
Čtyřdílná dramatizace stejnojmenné povídky Ernesta Thompsona Setona z knihy Divoké děti lesů. Účinkují Ladislav Mrkvička, Svatopluk Skopal, Jiří Holý a Jan Vlasák.

Vodník Čepeček (1973)
Pohádkový seriál Václava Čtvrtka čte Vlastimil Brodský. Obsah: 1. Jak vodník Čepeček seděl na vrbě a bábě Hejhalce podmoklo pod kolenama, 2. Jak vodník Čepeček zařídil mlynářovi Ouchlebovi stálou vodu, 3. Jak vodník Čepeček vínu poručil, 4. Jak se vodník Čepeček přeměn…

Dobré a ještě lepší jitro + bonus
František Nepil připravoval pro Československý rozhlas počátkem osmdesátých let ranní sloupky, jimiž motivoval posluchače pro krásně prožitý následující den. Výběr z těchto jeho pětiminutových glos a úvah vychází pod názvem rubriky, v níž každé pondělí oslovoval velkou …

Modrý anděl
Monolog ženy - udavačky, která svůj osud chápe jako situaci anděla spravedlnosti, držícího v rukou osud světa.Alena Vránová v režii Lídy Engelové

Kde máš bráchu, Metude?
Historie s úsměvem, ale i respektem. Cyril s Metodějem mají nejen u nás spoustu soch. Číst o sochách se strnulým výrazem ve tváři však velká zábava není. Soluňští bratři proto udělali v této knize úkrok stranou a jsou z nich normální lidé s přednostmi i drobnými nedosta…

Emilovy další skopičiny
Ve švédské vesničce Lönneberze zná rošťáka Emila každý. Ano, to je ten roztomilý kluk ze statku Kocouří, který vypadá jako andílek a provádí ty neuvěřitelné kousky. Možná že ho znáte i vy z knížky Emilovy skopičiny. A už jsou tu další, a pěkně vykutálené! Však Emil zase…

Pomíkovy Pohádky pro Aničku 3
Milé maminky, také už vám z toho věčného vysvětlování proč by se „tohle mělo dělat“ a naopak „tohle nemělo dělat“ točí hlava? Tak si v klidu sedněte, a nechte to pro jednou na Pomíkovy. Užijte si klidnou hodinku, poslouchejte a bavte se. Pomík bude neopakovatelným způso…

Pýcha a předsudek
Jeden z nejoblíbenějších knižních bestsellerů britské spisovatelky Jane Austenové je zábavným, lehce ironickým a zároveň snovým návratem do Anglie konce 18. století. Pětici sester Bennetových vede jejich všetečná a klevetivá matka pevnou rukou k životnímu názoru, že žen…

Děti Duny
Potomci božského otce zdědili nejen jeho schopnosti, ale i vizi budoucnosti... Paul Atreides, spasitel Duny, zmizí v poušti a za sebou zanechává Arrakis ve stavu, který jen zčásti odpovídá jeho představám – v pustině se sice objevuje stále víc zeleně, ale bují také kněž…

Muži, kteří mě zkazili
Pro všechny tragédy, aby viděli, že v tom taky nejsou sami. Pro všechny pěkné a inteligentní holky, aby viděly, že nejen ony to mají v životě těžké. Pro všechny, kteří chápou ironii a sarkasmus. Pro všechny, kteří nechápou ironii a sarkasmus, aby je už konečně pochopili…