Obrázek podcastu Druhá šance

Audiokniha Druhá šance

Délka:

8 hod 22 min

Čte:

Vojtěch Hájek

Vydavatel:

Voxi

Jazyk:

Česky

Žánr:

Romantika

Obrázek podcastu Vraždy jako z pohádky

Vraždy jako z pohádky

Seriál Vraždy jako z pohádky se odehrává v současnosti v prostředí vesnice. „Chtěl jsem nějakým způsobem prozkoumat český venkov a jeho duchovní rozměr,“ vysvětluje scénárista a režisér Petr Vodička, který jako obvykle pojal příběh s humorem a nadsázkou. „Na vsi někdy n…

Obrázek podcastu Poslouchání pro duši

Poslouchání pro duši

Příběhy Bruna Ferrera, známého italského sběratele moudrostí a poučení, nabízí duchovní osvěžení a podněty pro všechny milovníky spirituální literatury, rodiče, vychovatele i dospívající. Autor je mistrem narativní zkratky a prosté pointy, která posluchače může provázet…

Obrázek podcastu Těžké melodično

Těžké melodično

Tenhle chlapík s kytarou hraje jako o život… totiž o svůj život. Kolikrát jste už o nějakém koncertu prohlásili, že to byl vskutku magický zážitek? Není proto divu, že na Zeměploše, kde magie opravdu existuje, může síla hudba přemoci dokonce i smrt. Tedy trochu jí pomoh…

Obrázek podcastu Msta písecké panny

Msta písecké panny

Detektivní příběh z cyklu Hříšní lidé království českého Dramatizace Oldřich z Chlumu doprovází českého krále Přemysla II. Otakara s jeho družinou do Prácheňska. U řeky Otavy poblíž města Písek na něj čeká panoš Ota. Je horký letní den, a tak se jde vykoupat. Překvapí …

Obrázek podcastu Vraždy v kruhu

Vraždy v kruhu

Kolik motivů může mít jedna vražda? Kolem mrtvého z jezera se vynoří plejáda svérázných osob: od pěstitele konopí přes renomovaného architekta, promiskuitního policistu až po tajemnou Kubánku. Spolu s kriminalistou Holinou nahlédneme hluboko do jejich životů propojených…

Obrázek podcastu Dědečku, vyprávěj o Česku

Dědečku, vyprávěj o Česku

Dědečku, vyprávěj o Česku je volným pokračováním série předchozích čtyř knih o dědečkovi a jeho vnučce Viktorce. Trpělivý a laskavý dědeček tentokrát projíždí s Viktorkou naší zemí a vypráví jí o pamětihodnostech, přírodních krásách i slavných osobnostech našich kulturn…

Obrázek podcastu Dej mi pokoj

Dej mi pokoj

Šest osudů. Šest pokojů. Jak dál? Táňa, Luis, Dušan, Josef, Marta a Adéla. Všichni už dospělí, ale nedokážou se z různých důvodů osamostatnit. Svůj život tráví ve svých pokojích, které nemají chuť, síly nebo odvahu opustit. Pro Táňu a její dvě malé děti je bývalý děts…

Obrázek podcastu Kolmo na Moskvu

Kolmo na Moskvu

Máte někdy chuť vyrazit někam hodně daleko? Třeba na kole? Jen si říkáte, že na takovou cestu nemáte dost času? Milan Martinec ukáže, že i v rámci normální dovolené je možné střihnout si například tři týdny do Moskvy a zpátky. Nebo zajet přes Alpy a Pyreneje k pobřeží A…

Obrázek podcastu Dědictví zkázy

Dědictví zkázy

Situace v Praze se vymkla z rukou. Řád vyjimečně nadaných českých vlastenců musel město opustit. Trhlinu do jiných dimenzí se nepodařilo uzavřít a nezvaní návštěvníci se dál hrnou do pražských ulic a ničí celé město. Mimo všech těch bohů, polobohů a mýtických kreatur oh…

Obrázek podcastu Velice dlouhé schody

Velice dlouhé schody

Ota Fink pátrá po zmizelých lidech. Sympatický chlapík, soustružník Ota Fink, je důvtipný a neohrožený sukničkář. V detektivce Jaroslava Velinského aka Kapitána Kida pátrá po zmizelých lidech a dostává se na stopu sériového vraha. Soustružník Ota Fink je sympatický chl…

Obrázek podcastu Sekyra

Sekyra

„Čtenáři moje psaní hodnotí různě dobře, ale nejčastěji slýchám, že Sekyra byla nejlepší. (...) Teď jsem si Sekyru musel přečíst v korektuře, a nechtělo se mi do toho. Čekal jsem nudu, jelikož to všecko přeci znám. Ale já jsem se divil! Já jsem to už zas neznal! A divil…

Obrázek podcastu Cesta Steva Jobse: iLeadership pro novou generaci

Cesta Steva Jobse: iLeadership pro novou generaci

ADK uvádí: Autor knihy Jay Elliot, bývalý Senior Vice President společnosti Apple Computer a muž, kterého si Steve Jobs vybral za svého blízkého spolupracovníka, vede posluchače na pozoruhodnou cestu Jobsovou úžasnou kariérou. Přináší živé příklady náročných úkolů a vít…

Obrázek podcastu Jistě, pane ministře 2

Jistě, pane ministře 2

V druhé části satirického sitcomu z prostředí vysoké politiky, sledujeme Hackerovo nikdy nekončící drama směřující až k dobytí premiérského postu. Jim Hacker opět bojuje proti byrokracii a snižování přezaměstnanosti ve státní správě. Mezi ním a realitou ovšem neochvějně…

Obrázek podcastu Strážce svaté relikvie

Strážce svaté relikvie

Mikuláš z Bíliny a normanský lazarián Robert z Tarentu sotva dopadli viníky série krutých vražd a už se musejí zabývat dalším důležitým případem, který ohrožuje vládu krále Přemysla Otakara I. Na slavnostní hostině totiž někdo ukradl hřeb z Kristova kříže, vzácný dar od…

Obrázek podcastu Karneval zvířat

Karneval zvířat

Ponožky, pyžamo, smoking, rum. To všechno si musí zabalit houslista českého symfonického orchestru, když vyrazí na zahraniční zájezd po koncertních síních. A přidat k tomu notnou dávku trpělivosti, aby se dovedl tísnit v autobusu i v hotelových pokojích, přežil všechny …

Obrázek podcastu No Future

No Future

Audiokniha No Future – Vezeme děti na parním stroji do virtuální reality? Čte autor Bob Kartous. Předmluvu Mikuláše Beka a Tomáše Sedláčka čte Angelika Sbouli. Připravujeme děti na svět, který nenávratně zmizel. Vezeme děti na parním stroji do virtuální reality a tvrdím…

Obrázek podcastu Vídeňské bratrstvo

Vídeňské bratrstvo

Masová vražda na předměstí Osla vypadá nejprve jako náboženská msta. Oběti totiž patří k sektě Boží světlo, která se připravuje na soudný den. Nicméně vyšetřovatel Fredrik Beier a jeho nová kolegyně Kafa narazí na několik nesrovnalostí. Proč byla v sídle sekty laboratoř…

Obrázek podcastu Karlík a velký skleněný výtah

Karlík a velký skleněný výtah

Skleněný výtah se vznáší tisíc metrů nad zemí. A Karlík míří vzhůru, do té nejúžasnější továrny na čokoládu! Velký skleněný výtah se poklidně vznáší asi tisíc metrů nad zemí. Obloha je blankytně modrá. A všichni v kabině se tetelí vzrušením při představě, že budou žít …

Obrázek podcastu Divné údolí

Divné údolí

Děj první části knihy s názvem Divné údolí časově předchází již vyšlým detektivním případům. Trampská parta se teprve formuje a při hledání místa pro svou osadu najdou náhodou velmi podivný a velmi záhadný svět. Čekají je tam zážitky a setkání jakých by se nikdy nenadál…

Obrázek podcastu Boj slepého krále

Boj slepého krále

Král Jan Lucemburský učinil vše, co bylo možné, aby jeho syn Karel usedl na trůn císaře Svaté říše římské, a svůj životní úkol považuje za skončený. Třebaže je prakticky slepý, považuje za svou čest nevyhnout se boji Francouzů s Angličany, ke kterému se schyluje nedalek…

Obrázek podcastu Maigret a zločin na vsi

Maigret a zločin na vsi

„Ženy a děti mají schopnost vytvářet pololži.“ (Maigret) Nebyla to jen chuť na ústřice a bílé krajové víno, které přiměly komisaře vydat se po boku vystrašeného učitele do Saint-André, malé vesničky na západním pobřeží Francie. Byla tu také podobnost toho místa s tím, k…

Obrázek podcastu Královny nemají nohy

Královny nemají nohy

Trilogie Vladimíra Neffa vyšla ve velkém nákladu v sedmdesátých a osmdesátých letech a byla okamžitě rozebrána. Umění vypravěče a smysl pro humor a vtip dodaly tomuto poutavému příběhu kouzlo jedinečnosti, které ze svého půvabu nic neztratilo. Příběh šlechtice Petra Kuk…

Obrázek podcastu 5 resetů

5 resetů

Naučte se lépe zvládat stres a vyhněte se vyhoření. Každý z nás se v životě musí vyrovnávat se stresem, což je do jisté míry v pořádku. Pokud je stres na zdravé úrovni, pomáhá nám zvládat složité životní situace a posiluje odolnost. Problém nastane, když se vymyká kontr…

Obrázek podcastu Válečný pilot

Válečný pilot

Příběh nesmyslného a málem sebevražedného průzkumného letu. Románové vyprávění prokládané esejisticky laděnými úvahami líčí průběh nebezpečného průzkumného letu z května 1940 nad hořícím severofrancouzským městem Arras, do něhož právě pronikají tankové jednotky nacisti…

Obrázek podcastu Jakub a obří broskev

Jakub a obří broskev

Jakub Tamtudy je malý kluk, který neměl zatím v životě moc štěstí. Tety Brčková a Bečková, u kterých vyrůstá, jsou ohavné babice, které mu odpírají veškerou zábavu. Když však potká na zahradě podivného mužíčka s kouzlem v papírovém pytlíku, jeho život se změní. Na staré…