Audiokniha Drive – Překvapivá pravda o tom, co nás motivuje!

05. Francoužtina - cestovní konverzace
5. díl z jedinečné řady 24 audio konverzací, sloužící jako vynikající pomůcka pro turisty i profesionální pracovníky. Obsahuje 32 témat k snadnému dorozumnění, více než 500 konverzačních obratů s výslovností, samostudium formou poslechu a opakování.

Suma sumárum
Vše, co můžeme od Jana Wericha slyšet v jednom padesátihodinovém kompletu s přílohou nikdy nevydaných zvukových objevů Osvobozené divadlo 1925-38, Osvobozené divadlo za války aneb Co vzkazovali V+W přes oceán domů, Voskovec plus minus Werich, Pěst na oko, Divotvorný hr…

V zahradách medicejských
V románu Kámen a bolest se Karel Schulz zabýval životem a tvorbou slavného sochaře, malíře a básníka Michelangela Buonarrotiho. Ten je pojítkem všech událostí, které se odehrávají na pozadí mistrova příběhu. Vzniká tak mohutná historická freska. Umělcův příběh je spojen…

Panoptikum hříšných lidí
Panoptikum hříšných lidí (1971), tak se jmenuje druhý ze tří souborů detektivních povídek Jiřího Marka z prostředí prvorepublikové Prahy. Povídky vznikaly na základě skutečných událostí, které za starých časů vyvolaly senzace. Jde o případy vrchního policejního rady Kno…

Nahá s Davidovou hvězdou
Mrtvá žena v lese. Stopy vedou do židovské komunity. Jak souvisí nález mrtvoly mladé ženy v pražské Šárce s předcházející neobjasněnou vraždou mladé dívky? Stopy vedou do historie židovské komunity. Sobotní procházka slunečnou přírodou se poněkud vymkne. Místo romantick…

Němčina pro začátečníky A1 - A2
Děkujeme za zájem o kurz Němčina pro začátečníky A1_A2. Kurz je určen pro úplné i falešné začátečníky, takže pokud jste se francouzsky učili před nějakou dobou a chcete si základy důkladně zopakovat, je určen právě pro vás. Kurz je založen na kontextovém učení, to zname…

Zkáza
Bohové se vracejí. A hladovějí po krvi a moci! Od dobytí Dun Carreg uplynul celý rok. Rok plný útěků a bitev, krve a strachu… Na Země vyhnanců se snesla pohroma v podobě války a chaosu. Záludná královna Rhin dobyla západ a nejvyšší král Nathair získal magický kotel, nej…

Paměti katovské rodiny Mydlářů
Josef Svátek píše poutavou a důstojnou kroniku o nejslavnějších vykonavatelích spravedlnosti a soustředí se zároveň na významné historické události v našich dějinách. Kriminalistických případů, které vzrušovaly čtenáře i diváky stejně jako dnes, bylo v 17. století víc n…

Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích
Původní LP album 1118 4581 Karel Čapek Matka vydal Supraphon v roce 1985 - nyní titul vychází poprvé digitálně. "Tak mě vyložte, proč zrovna já, proč jsem to vždycky jenom já, po celé dějiny světa jsem to jenom já, já máma, já ženská, co musí tak hrozně platit za vaše …

Spejblova a Hurvínkova učebnice jazyka českého
Hurvínek dělal v diktátech spoustu chyb, což rozčilovalo paní Kateřinu (Bábinku), a tak se Hurvínek se Spejblem a Máničkou rozhodli, že v rámci sebevzdělávání vytvoří učebnici jazyka českého a dají ji Bábince jako dárek k narozeninám. V prvním díle Bábinku „učili“ všich…

Bubáci a hastrmani
Veselé vyprávění Josefa Lady o hastrmanu Brčálovi a strašidlu Mulisákovi a o jejich radostech i starostech s výchovou potomků Pulce a Bubáčka. Autor oživil humorné příběhy zasazením do rodného kraje okolo Hrusic, plného malebných rybníčků a hlubokých lesů. V rozhlasov…

Smrt kouzelného džina
Druhý díl série Sedmý smysl, který navazuje na Ostrov zasvěcení. Studovat na magické škole, za bratra mít draka a za nepřítele jeho dračího bratra, to není snadné. Ani kouzelný džin to nemá jednoduché, když se má postavit proti rodině svého pána.

Život a dílo skladatele Foltýna
Román navazuje na Čapkovu noetickou trilogii (Hordubal, Povětroň, Obyčejný život), ale na rozdíl od ní v tomto případě už nejde o nepoznatelnost mnohotvárného lidského života. Devatero monologických svědeckých výpovědí o nepoctivém skladateli Foltýnovi (desátou připojil…

Sarkastická svině
Jsem paličatá. Musím věcem přicházet na kloub. Tyto vlastnosti se krutě nevyplatí, když řeším zdánlivě jednoduchou vraždu. Jde mi totiž zničehonic o kejhák. Potřebuju být dost rychlá a chytrá, abych odhalila zločince dřív než mě zabije. Jak to vůbec zvládnu? Na strach n…

Má sestra je sériový vrah
Přestože jsou Korede s Ayoolou sestry, liší se víc než den a noc. Korede je nepříliš hezká, ale pracovitá zdravotnice s až obsedantním sklonem k pořádku, zatímco Ayoola je krásná, oblíbená, lehkomyslná... a šílená. Je zvyklá kdykoli požádat svou starší sestru o pomoc, a…

Jóga vědomí slovem 8
Jóga vědomí slovem 8 - audiokniha obsahuje nahrávky ze setkání jógy vědomí ve Vnitřním kruhu 28. 9. - 1. 10. 2017. Nejedná se o studiovou nahrávku.

Serotonin
Šestačtyřicetiletý́ zemědělský inženýr Florent-Claude Labrouste se po rozchodu s partnerkou odebere na rodný́ venkov, kde bilancuje svůj život a vzpomíná na předchozí vztahy. Při životě ho udržují pouze antidepresiva, jež však mají nežádoucí vedlejší účinky – třeba impo…

Baba Jaga
Příšera z východu přichází Závěrečný díl hororové trilogie. Dětští hrdinové čelí rozpínavému zlu přicházejícímu z východu jménem Baba Jaga. Závěrečný díl hororové trilogie. Hrůza se stupňuje. Kája s Pepou a dvojčata Marek a Martin si poklidně žili svoje puberťácké život…

Princezná se zlatou hviezdou na čele
„Spievaj, spievaj, vtáčatko, slniečko už vstalo, zobudí sa zakrátko, čo celú noc spalo....“ .... takto si pospevovala princezná pri okne svojej komnaty a túžila byť obyčajným vtáčikom, ktorý si bezstarostne poletuje po svete. Ak si myslíte, že život kráľovskej dcér…

Meditace mettá
V této knize nás Visu seznamuje se meditací mettá. V první kapitole najdete instrukce, které nám umožňují praktikovat meditaci mettá v nejrůznější životních situacích. Další kapitoly pak popisují rozvíjení dalších tří Čtyř božských dlení – soucitu (karuná), spoluradosti…

Teskné variace
Dramatický triptych z autorových drobných próz, jejichž společným tématem je láska ve svých teskných i směšných podobách. A především prázdnota, která přichází do láskou opuštěných či nenavštívených mezilidských vztahů. Postavy Čechovových skvostných miniatur vytvořili …

Literární dobrodružství českého spisovatele v cizině aneb O ctihodném povolání kouzla zbaveném
Drama exilu, osud emigranta, cizince, který hledá své zakotvení.Poslechněte si četbu na pokračování z niterných vzpomínek Egona Hostovského, předního českého prozaika 20. století.Český spisovatel a diplomat Egon Hostovský (1908-1973) žil od roku 1939 v Belgii a ve Fran…

Nebojte se klasiky! 16 Giacomo Puccini – Turandot
Slavný operní příběh v dramatizaci Jana Jiráně podle původního libreta s ukázkami nejslavnějších hudebních pasáží zpívaných tentokrát v italštině.

Břicho Radegasta
Bohatý statkář Krkavec bezdůvodně vykáže ze svého gruntu stárnoucího chalupníka Josku. Chuďas, otec třech dětí, marně hledá práci. Na pokraji zoufalství narazí na húkalky, které mu ukáží, jak vstoupit do sochy Radegasta. Joskovi se rázem změní život k lepšímu. Zato ke s…