Audiokniha Dovolená s moderním fotrem

Jak jsem byl klukem
"Když jsem byl malý chlapec, ovládala mne a moje kamarády z našeho městečka na západním břehu Mississippi jedna neutuchající touha: stát se členem posádky na parníku," vzpomíná po letech Samuel Clemens. Jméno tohoto muže asi většině z nás nic neříká, zato jeho literární…

Duchové rodiny Folcroftů
Když jejich matka po havárii skončí v nemocnici v kómatu, Tara s bratrem Kylem jdou bydlet k prarodičům, které nikdy předtím neviděli. May a Peter Folcroftovi se zpočátku zdají být vřelí a okouzlující a jejich velký dům, schovaný v horách na kraji lesa, působí idylicky.…

Heart of Darkness
Audiokniha Heart of Darkness namluvená rodilým mluvčím. Jazyková úroveň C2 pro posluchače experty. Marlow, a man who has spent his life at sea, tells the story of a journey up the River Congo which changed his life. His journey upriver to find Kurtz, the charismatic he…

Křest svatého Vladimíra
Křest svatého Vladimíra, poslední ze tří satirických veršovaných skladeb napsaných v době Havlíčkova pobytu ve vyhnanství v Brixenu, patří mezi nesmrtelnou klasiku české literatury. Jeden z největších českých novinářů a Mistr satirických epigramů v ní v roce 1855 zveršo…

Čas opovržení
2. část Ságy o Zaklínači V čase opovržení ten, kdo je sám, musí zahynout. Druhá část legendární Sapkowského ságy o zaklínači Geraltovi a jeho sudbě - Ciri z Cintry. Svět zachvátily plameny běsnící války. Čarodějové intrikují a Ciri, prchající před smrtelným nebezpečím…

Šest na bidýlku
Šest na bidýlku byla populárně-naučná parodie na rozhlasové hitparády populárních písní (název odkazuje k tehdejší rozhlasové "Houpačce", hitparádě "12 na houpačce", kterou v Československém rozhlase uváděl Jiří Černý). Redaktor Kukla a doktor Žirecký komentují nahráv…

Odvaha
Ve válce není jisté vůbec nic. Jenom smrt. Země vyhnanců rozervala válka. Družina ardanské princezny Edany v čele s válečníkem Corbanem prchá z Dun Carreg, aby se skryla daleko na severu. Při strastiplné cestě nepřátelským Cambrenem však bude čelit mnoha výzvám i nepřát…

Poprava
Už se zase trestá jako za středověku. Jenom kat je dnešní… Na Šibeniční skále, která na předměstí Reykjavíku slouží už stovky let jako turistická atrakce, se ten oběšenec objevil v naprosto nevhodnou dobu. Tým vyšetřovatelů v čele s ráznou Erlou proto musí od počátku po…

Paní Hemingwayová
První kapitulovala před druhou, která byla odvržena pro třetí, po jejímž odchodu nastoupila čtvrtá. Vyprávění čtyř osudových žen jednoho slavného muže. Žhavé Antibes, bohémská Paříž, válečný Londýn, měnící se Amerika, veselá Kuba… všude tam se odehrávaly jejich lásky, v…

Brouk
Tato detektivka obdržela „Cenu Jiřího Marka“ v roce 2015 udělovanou českou sekcí „Asociace autorů detektivní literatury (AIEP)“ jako nejlepší detektivní kniha roku 2014. Během oslav pohanského svátku Juhannus na finském ostrově Ukko Kokko náhle zmizí dívka – a několik …

Spalovač mrtvol - Mistři slova
Příběh Spalovač mrtvol o pražském zaměstnanci krematoria Karlu Kopfrkinglovi, který je často označován jako psychologický horor, se odehrává v období nástupu nacismu. Karel Kopfrkingl je slušný občan, vzorný otec a manžel, představuje se jako osoba jemná a útlocitná, a …

Technická polština A1-B1
Děkujeme za zájem o poslechový kurz Technické polštiny. Kurz je určen pro začátečníky až středně pokročilé a zaměřuje se na slovní zásobu, kterou můžete využít v technické oblasti. Kurz je založen na kontextovém učení, to znamená, že se nebudete učit jen slovíčka, ale i…

Noční linka
Rozhlasová hra Pavla Landovského, kterou ovšem Československý rozhlas v premiéře v roce 1978 vysílal pod jménem Karla Steigerwalda. Dobová recenze konstatuje: "...hra, která i když nemá klasicky pevný tvar, nevšedně prokresluje podobu našeho dnešního venkova i charakte…

AudioDiktáty pro 3. ročník
Sada 20 audiodiktátů zaměřených na nejdůležitější pravopisné učivo 3. ročníku. Děti si krok za krokem procvičí vyjmenovaná slova po B, L, M, P, S, V a Z i jejich použití v běžných větách. Nechybí ani souhrnné opakovací diktáty, které pomáhají upevnit získané znalosti a …

Prodavači ostatků II.
Druhý díl historické série ze 14. století, doby obchodů s ostatky svatých, časů morových ran a flagelantů, kdy se českému poutníkovi otevírá Evropa Martin ze Stvolna prokáže vyjímečné studijní nadání a po různých peripetiích se mu podaří dostat na slavnou pařížskou uni…

Marco Polo
Existuje celá řada nedoložitelných vysvětlení, proč se vyprávění Marka Pola jmenuje Milion. Tento název se vysvětluje buď velkým jměním rodiny Polových, nebo jako důkaz toho, že vypravěč často hovoří o vysokých číslech. Vyřčena byla také teorie, že Milion byl odvozen po…

Lichožrouti
Je to nejobratnější lupič všech dob a dosud nikdy nebyl dopaden. Možná i vám se včera nebo právě v této chvíli ztratila ponožka. Kdo za to může? Lichožrout! Záhadný tvor, který žere ponožky a z párů dělá licháče. Do jejich tajemného světa pronikla autorská a ilustrátors…

Zlodějka knih
„Věřte mi. Já doopravdy dokážu být bezstarostná. Dokážu být přátelská. Příjemná. Přívětivá. Ale nechtějte po mně, abych byla hodná, to není moje parketa. Když nic, jsem aspoň spravedlivá,“ prohlašuje o sobě vypravěčka tohoto příběhu, jímž je sama Smrt. „Budu vám povídat…

Tajemství všech tajemství
Robert Langdon, uznávaný profesor symbologie, přijíždí do Prahy. Napínavý závod světa futuristické vědy a mystických pověstí odhaluje šokující pravdu o tajném projektu, který navždy změní náš pohled na lidskou mysl. Nejpopulárnější autor současnosti se vrací na scénu a …

Psychiatr
Čím dříve se dostanou do hlavy vraždícímu monstru, tím více zachrání životů… Ve vzpomínkách novináře Johna Moora ožívá děsivý kriminální případ, jehož dramatického vyšetřování se zúčastnil roku 1896 v New Yorku. Hrstka odvážných duší – mezi nimi i šéf newyorské policie …

Opustíš-li mne
Dokumentární koláž na téma vztahu k domovu a životu ve vynucené emigraci. Herec a rozhlasový redaktor Jiří Hanák kladl v roce 1994 otázky lidem, kteří prožili velkou část svého života mimo svůj domov a hledali cestu zpět.

Anglická slovíčka - úroveň 2 pro mírně pokročilé
Anglická slovíčka - úroveň 2 pro mírně pokročilé - audiokniha obsahuje jednoduché věty a slovíčka v angličtině pro snadné zapamatování a užití. Audiokniha vás učí poslouchat jednoduché věty pořád dokola a to dlouho, až přes 8 hodin. Můžete poslouchat celkem 1770 jednodu…

Šifra mistra Leonarda
ODHALTE TAJEMSTVÍ VEPSANÉ DO OBRAZU SVĚTOZNÁMÉHO RENESANČNÍHO MALÍŘE LEONARDA DA VINCI. Profesor náboženské symbologie Robert Langdon je přivolán do pařížského Louvru kvůli smrti správce uměleckých sbírek Jacquese Sauniéra. Proč zrovna on? Vedle těla je nalezena šifra, …

Storia di Casanova
S audioknihou v italštině máte možnost nahlédnout do několika epizod z dobrodružného života milovníka žen Giacoma Casanovy. Je známý především díky svým milostným avantýrám, ale ve skutečnosti se jednalo o velmi vzdělaného muže, zdatného spisovatele, volnomyšlenkáře, do…

Mumie
Další z dobrodružných příběhů A. C. Doyla, který neprávem zůstává ve stínu detektivních případů Sherlocka Holmese a Dr. Watsona. Nejčastě ji bývá publikován pod názvem: Exponát č. 249. Čte Stanislav Šárský.Vzhledem k datu nahrávky, omluvte, prosím, drobné technické ne…