Obrázek podcastu Doručovatelky

Audiokniha Doručovatelky

Délka:

8 hod 27 min

Čte:

Martin Stránský

Vydavatel:

Kanopa

Jazyk:

Česky

Žánr:

Detektivky

Obrázek podcastu Rande

Rande

Divadelní hra Rande. je komedií o seznamování mužů a žen. A o tom, jak nečekaně může dopadnout jedno rande. Navazuje na některé humorné autorovy knížky o ženách například Všechny moje plesové sezóny a Dana.

Obrázek podcastu Tigrid, poprvé

Tigrid, poprvé

Pavel Kosatík ve své knize zachytil všechny etapy Tigridova života. Od dětství a mládí přes první (londýnský) exil v době 2. světové války, krátké poválečné období návratu do Československa i jeho druhý odchod do exilu v roce 1948. Podrobně líčí toto dlouhé a pro Tigrid…

Obrázek podcastu Almanach Navala Ravikanta

Almanach Navala Ravikanta

Zbohatnutí není jen o štěstí a štěstí není jen vlastnost, s níž se narodíme. Mít oboje se nám může zdát nedosažitelné, ale budování bohatství a štěstí jsou dovednosti, které se dají naučit. Naval Ravikant je podnikatel, investor a praktický filozof, který zaujal mnohé s…

Obrázek podcastu Evropa, náš domov: Od vylodění v Normandii po válku na Ukrajině

Evropa, náš domov: Od vylodění v Normandii po válku na Ukrajině

Sjednocená Evropa není bez chyb, ale právě proto si od nás žádá dennodenní péči. Barbarskou světovou válkou pobořená, pak dlouho rozdělená a zadrátovaná, vždy rozdrobená a s nejasnou východní hranicí, nicméně proto ochotná propojit to, co je očividně vlastností celku. M…

Obrázek podcastu Dva roky prázdnin

Dva roky prázdnin

Přátelství, obětavost i odvaha malých robinsonů. Jedna z nejslavnějších Verneovek líčí příhody patnácti dětských hrdinů ve věku 8–14 let zanesených bouří na pustý ostrov a bojujících o svůj život. Dnes už klasický dobrodružný román vypráví o nedobrovolných prázdninách …

Obrázek podcastu Slon v polívce

Slon v polívce

V této knížce nebylo ublíženo žádné kočce! Zřejmě proto, že v ní ani jedna nevystupuje... Cirkus pod širým nebem! Co uděláte, když se ve vašem oblíbeném koupacím rybníku zničehonic objeví maringotka tažená slonem a ne ledajakým? Přesně to se stane čtveřici kamarádů, kte…

Obrázek podcastu Návrat Medicejů

Návrat Medicejů

Když se Cotton Malone pustí do vyšetřování podezřelého kardinála, netuší, že stojí na prahu největšího finančního skandálu v dějinách církve. Statisíce eur, mrtvý člen švýcarské gardy a nájemný vrah spouštějí lavinu událostí, které vedou až do srdce Sieny a Florencie. M…

Obrázek podcastu Angličtina pro každého 1 - 6

Angličtina pro každého 1 - 6

Naučte se říci více, než jenom Hello a Good Bye. Každou větu uslyšíte anglicky, pak česky a znovu v originálním znění. Poslouchám – rozumím – mluvím.  Poslechem vět si osvojíte fráze, které se vyskytují v každodenních situacích. Učivo je určené pro začátečníky a mírně p…

Obrázek podcastu Dědeček Koller

Dědeček Koller

Autorem je pražský německy píšící spisovatel a malostranský rodák Rudolf Slawitschek (1880-1945). Povídka vyšla poprvé v německém originále v roce 1941 v Die Stadt am Strom (1941), s. 42-48. Obsazení: Vypravěč Rudolf Slawitschek - Zdeněk Maryška Josef Koller - František…

Obrázek podcastu Vybraná společnost

Vybraná společnost

V roce 1992 se sešli ve studiu Národního divadla herci a akademický malíř. Vyprávěli si veselé historky ze života a jejich povídání bylo zaznamenáno a posléze sestřiháno. Natočený materiál před dvaceti lety prakticky nespatřil světlo světa, protože se nenašel nikdo, kdo…

Obrázek podcastu (Ne)vinný dotazník Radka Brzobohatého 2.

(Ne)vinný dotazník Radka Brzobohatého 2.

Žertování u číše vína. O všem možném, ale především o divadle... Hostem Radoslava Brzobohatého v zábavném rozhlasovém pořadu je herec a divadelní manažer Martin Stropnický

Obrázek podcastu Poutník: Mágův deník

Poutník: Mágův deník

Román, kterému dal v roce 1987 vzniknout brazilský spisovatel Paulo Coelho, můžeme brát jako podobenství o touze hledat svou vlastní životní cestu. Ve výsledku nás Coelho učí, že všechnu nevšednost a nadpřirozenost lze najít v jednoduchostech a všednostech každodenního …

Obrázek podcastu Nejkrásnější pohádky - Červená Karkulka

Nejkrásnější pohádky - Červená Karkulka

Nejen pohádka, ale i hravá výuka anglických slovíček. Známý a oblíbený pohádkový příběh Červená Karkulka v krásném přednesu rodilých mluvčích nyní v češtině i angličtině.

Obrázek podcastu Disciplína je osud

Disciplína je osud

Život podle předem stanovených pravidel, v němž panuje řád a rutina – to nezní moc přitažlivě. Moudrost vyprávěná velkými muži a ženami historie však hovoří o disciplíně jako o způsobu života, v němž se cílevědomému člověku daří. Kouzlo disciplíny tkví v detailech – špi…

Obrázek podcastu Radostné historky aneb Sedmilhářské střípky

Radostné historky aneb Sedmilhářské střípky

Mnozí mají dosud v paměti populární rozhlasový cyklus Sedmilháři, ve kterém známé osobnosti kulturního života vyprávěly úsměvné příhody ze svého okolí. K "sedmilhářům" patřil tehdy i Vladimír Kalina, který po letech přichází s novými historkami o lidech známých ale i ne…

Obrázek podcastu Jak jsem byl klukem

Jak jsem byl klukem

"Když jsem byl malý chlapec, ovládala mne a moje kamarády z našeho městečka na západním břehu Mississippi jedna neutuchající touha: stát se členem posádky na parníku," vzpomíná po letech Samuel Clemens. Jméno tohoto muže asi většině z nás nic neříká, zato jeho literární…

Obrázek podcastu Adina Mandlová vzpomíná

Adina Mandlová vzpomíná

Autentické zvukové záznamy vzpomínek velké hvězdy české kinematografie V roce 1974 přiletěl Josef Škvorecký z Kanady na Maltu do domu Adiny Mandlové a několik dnů s ní nahrával rozhovor, který měl sloužit jako pracovní podklad pro knihu vydanou nakladatelstvím manželů …

Obrázek podcastu Den trifidů

Den trifidů

Kultovní sci-fi klasika. Klasický vědeckofantastický román o útoku zmutovaných rostlin – trifidů na člověka. Skvělý román, který nese silné humanistické poselství a obavu z ohrožení světa, v němž žijeme. „Když se probudíte v den, o kterém náhodou víte, že je to středa, …

Obrázek podcastu HUKOŽA PAÁ

HUKOŽA PAÁ

PODPORUJEME LOUTKOVÉ DIVADLO! NÁKUPEM AUDIOKNIHY PODPOŘÍTE BUCHTY A LOUTKY Pohádkový soubor " HUKOŽA PÁÁ" je audio úprava dětských představení Buchet a loutek. A to Žabák Valentýn, Tři malá prasátka, Neposlušná kůzlátka, Zlatá husa a Norská pohádka. Buchty a loutky sv…

Obrázek podcastu Dospělé děti emočně nezralých rodičů

Dospělé děti emočně nezralých rodičů

Zbavte se viny, která není vaše Jak emočně nezralí rodiče ovlivňují život svých dospělých dětí Pokud jste vyrostli s emočně nezralým, nedostupným nebo sebestředným rodičem, můžete v dospělosti pociťovat hněv, emoční osamělost, pocit zrady, úzkosti, deprese, obtíže v n…

Obrázek podcastu Pochovejte mě pod podlahu

Pochovejte mě pod podlahu

„Dostojevský střihlý Dickensem. Kniha se v Rusku držela více než deset let na špičce literárních žebříčků a prodalo se jí přes milion výtisků. Částečně autobiografická kniha přináší příběh osmiletého Saši žijícího s babičkou a dědou v Moskvě koncem sedmdesátých let minu…

Obrázek podcastu Vedli jsme si dobře, hochu

Vedli jsme si dobře, hochu

Mám v telefonu fotografii, na které jsem jako dítě se svým otcem na pláži. Často tomu chlapci říkám: „Vedli jsme si dobře, hochu.“ Občas se zamýšlím nad tím, jak se kluk z Walesu, syn pekaře, dostal až sem. Celý můj život je jedno velké tajemství. Tato kniha vypráví můj…

Obrázek podcastu Malý princ

Malý princ

Námětem Exupéryho krátkého, a přitom hlubokého textu je setkání s tajemnou postavou malého prince, který se znenadání zjeví letci havarovanému uprostřed pouště. Ušlechtilé „dítě“, které letci-vypravěči zprvu klade jakoby dětinské otázky, jež ho vyrušují od seriózních zá…

Obrázek podcastu O statečné princezně

O statečné princezně

Známý malíř a spisovatel Josef Lada napsal "nezbednou pohádku", ve kterém klasickou pohádku obrátil naruby. Poslechněte si ji ve skvělém a neopakovatelném podání herečky Ivy Janžurové.Sudičky vyvěštily Honzovi, že ho ve dvaceti letech odnese čert! A bylo tomu opravdu ta…