Obrázek podcastu Don Giovanni

Audiokniha Don Giovanni

Délka:

1 hod 19 min

Čte:

Josef Somr

Vydavatel:

Radioservis

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Pouštní Kopí

Pouštní Kopí

Osvoboditel přichází, ale který to je? Člověk musí dny Ubývání rozjasnit, aby ustál tu nejtemnější noc. Pokračování epického příběhu o posledním boji lidstva proti armádě démonů odhaluje nového uchazeče o roli Osvoboditele. Slunce nad lidstvem zapadá. Noc nyní patří ne…

Obrázek podcastu Barabizna

Barabizna

Mates a jeho kamarádi mají vlastní youtubový kanál, ale moc lidí jejich videa nesleduje. Pak ale dostanou skvělý nápad – budou se natáčet, jak plní skautské bobříky! To, co zprvu vypadá jako velká legrace, se ale brzy změní v noční můru. Jaká tajemství ukrývá rozpadlý s…

Obrázek podcastu Zlodějka knih

Zlodějka knih

„Věřte mi. Já doopravdy dokážu být bezstarostná. Dokážu být přátelská. Příjemná. Přívětivá. Ale nechtějte po mně, abych byla hodná, to není moje parketa. Když nic, jsem aspoň spravedlivá,“ prohlašuje o sobě vypravěčka tohoto příběhu, jímž je sama Smrt. „Budu vám povídat…

Obrázek podcastu Hvězda Jihu

Hvězda Jihu

Příběh z jihoafrických diamantových polí, v jehož centru děje je "Hvězda jihu", diamant dosud nevídané velikosti a krásy. Francouzský inženýr Cyprián Méré je přesvědčen, že se mu ho podařilo vyrobit umělým způsobem, který vynalezl. Naplnil totiž kovové pouzdro chemickou…

Obrázek podcastu Život snů a skutečnosti

Život snů a skutečnosti

Jiří Hanzelka a Miroslav Zikmund odpovídají - každý sám zas sebe - na stejné otázky kolem svých životů a cest po světě. Dokument, který záměrně spojuje dva samostatné rozhovory tak, aby ještě více vynikl originální portrét známé cestovatelské dvojice.

Obrázek podcastu Dlouhý stín času

Dlouhý stín času

Temná detektivka ze šedesátých let. Pavel Nauman získal věhlas jako autor legendárních Pohádek o mašinkách. Jejich okamžitý úspěch vedl nakladatele dětských knih k tlaku na autora, aby vytvořil pokračování, případně jiný dětský titul. Ale jeho plán byl jiný. Chtěl naps…

Obrázek podcastu Život víry 2025/07–08

Život víry 2025/07–08

Život víry 2025/07–08 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Ludmila Matušková, Jakub Lofítek a Lucie Endlicherová. Nahrávka vznikla ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * rozhovor: Rozhodl jsem se zůstat v horách, dokud nepotkám Stvo…

Obrázek podcastu Povídky A. P. Čechova 2

Povídky A. P. Čechova 2

Druhý výběr několika nestárnoucích půvabných a vtipných, dramatizovaných povídek klasika ruské literatury, jak se dochovaly v rozhlasovém archivu v podání předních českých herců.

Obrázek podcastu Nelituju ničeho

Nelituju ničeho

LŽEME. ZRAŇUJEME. MILUJEME. Morgan Grantová si nepřeje nic jiného, než aby její šestnáctiletá dcera Clara neopakovala tytéž chyby, kterých se v mládí dopustila ona sama. Vdala se příliš mladá a otěhotněla velmi brzy. Své sny musela odložit na neurčito a pro Claru si př…

Obrázek podcastu Jiskra života

Jiskra života

Někdejší odbojný novinář, kterého vězní v německém koncentračním táboře Mellern, už léta nevyslovil své jméno. Slyší pouze na číslo 509, což tomuto zbídačelému třicetikilogramovému kostlivci pomáhá snášet nelidskou trýzeň na těle i na duši. Na jaře 1945, kdy v dálce hřm…

Obrázek podcastu Tereza Ramba: DobroDruhům

Tereza Ramba: DobroDruhům

Neplánujte cesty… prožijte je! / Cestování si nikdy nenaplánujete na sto procent – vždy vás něco překvapí. Ví to i oblíbená herečka a cestovatelka Tereza Ramba (Voříšková). Za dva roky navštívila dvacet zemí a rozepsala se o jejich známých i nečekaných podobách. Ať už m…

Obrázek podcastu Doručovatelky

Doručovatelky

Nevyřešený případ jeho pohřešované manželky se za ním táhne jako stín. První díl série. Detektiv šéfinspektor Robert Kett před výčitkami a svou vlastní neschopností společně s třemi dcerami prchá do Norwiche v naději, že zachrání rozpadající se rodinu. Útěk před stínem …

Obrázek podcastu Pohádky a příběhy

Pohádky a příběhy

Dvacet šest příběhů, které svírají srdce. Příběhy velkého vypravěče, které ožívají v novém překladu Heleny Březinové, mluví o lásce, štěstí, strachu i smrti. Příběhy velkého vypravěče ožívají v novém překladu. Tak přirozeně se v nich mluví o lásce, štěstí, strachu i smr…

Obrázek podcastu K.O. sexu

K.O. sexu

K. O. sexu volně navazuje na předchozí trilogii Tao sexu, Ciao sexu a Mao sexu a sleduje postmoderní vývoj sexuálních vztahů. Analyzuje tři fáze a tři generace feminismu, od Simone de Beauvoir přes Germaine Greer po MeToo, od emancipace ženy po psychický masakr mužů. Kn…

Obrázek podcastu Válka ve třetím poschodí, Pech pod střechou, Požár v suterénu

Válka ve třetím poschodí, Pech pod střechou, Požár v suterénu

Válka ve třetím poschodí, Pech pod střechou a Požár v suterénu - tři aktovky o nezvaných hostech Hrají: Viktor Preiss, Daniela Kolářová, Miroslav Donutil, David Novotný, Andrea Elsnerová, Miroslav Táborský, Barbora Hrzánová a další...

Obrázek podcastu Charlie Chaplin: Můj životopis

Charlie Chaplin: Můj životopis

Ve své autobiografii vzpomíná Charlie Chaplin, jeden z nejslavnějších a nejpopulárnějších filmových tvůrců a současně herců němého filmu, na svou životní i uměleckou dráhu od nejútlejšího chudého mládí, přes dobu úspěšnou a bohatou, na časy strávené v rodné Anglii, v Am…

Obrázek podcastu Černý šíp

Černý šíp

Válka růží zuří. Neznámý mstitel trestá bezpráví Dobrodružný příběh z války růží, krásná dívka v rukou padoucha. Na scénu vstupuje neznámý mstitel, který jako znamení zanechává černé šípy... Dobrodružný příběh z války růží, zasazený do dramatických časů druhé poloviny …

Obrázek podcastu Daisy Jones & The Six

Daisy Jones & The Six

Sex, drogy, rokenrol a divoké sedmdesátky v dramatu kapely, které promlouvá i za jiné… Byla to jedna z nejslavnějších rockových kapel své doby. Fanoušci ji milovali, fanynky z ní šílely, recenzenti její hity vychvalovali do nebes a producenti si mnuli ruce nad milionov…

Obrázek podcastu Les prízrakov

Les prízrakov

Juraj Červenák prináša už šiestu knihu z cyklu historických detektívok zasadených do čias protitureckých vojen na sklonku 16. storočia. Joachim Stein zimuje na hrade Strieborná skala. Pokojné Vianoce s rodinou však zatieni potýčka so zločineckým podsvetím v neďalekom me…

Obrázek podcastu Zamilujte se do angličtiny

Zamilujte se do angličtiny

>>Jestli vám někdo někdy tvrdil, třeba i vy sami, že se anglicky stejně nikdy nenaučíte, tak vám lhal! Máme důkaz, že angličtinu zvládne každý, kdo opravdu chce. Takže i vy. # O audioknize Znáte takové ty učitele, kteří umějí předat celé třídě totální nadšení a lásku …

Obrázek podcastu Máj (1967)

Máj (1967)

Petr Traxler působil od roku 1965 nepřetržitě ve známé skupině Skiffle Kontra (později Skiffle Contra, Český skiffle, Žáci, Traxleři), skupina hrála původně ve složení: Jiří Traxler, Petr Traxler, Heda Hošková a basista Petr Kozel. Tato skupina vystupovala v dnes již zr…

Obrázek podcastu Hovory o józe a mystice č. 9

Hovory o józe a mystice č. 9

Jiří Vacek: Průvodce meditací na uvědomění si našeho božského Já. Autor nás svým slovem vede v meditaci k poznání našeho pravého Já. Nejedná se o studiovou nahrávku.

Obrázek podcastu Zahrada

Zahrada

Měla to být jeho rajská zahrada, stal se z ní však očistec… Pětatřicetiletý Jaroslav se vrací domů poté, co jako vyhořelý duchovní pastýř opustil své stádo. Ale starý dům se zanedbanou zahradou, který zdědil po smrti babičky, už něčí domov příliš nepřipomíná. Osamělý mu…

Obrázek podcastu Jan Cimbura

Jan Cimbura

Ideál moudrého hospodáře, otce rodiny a váženého souseda - to je Jan Cimbura, titulní hrdina románu Jindřicha Šimona Baara. Dvanáctidílnou četbu na pokračování o životních osudech tohoto strážce tradičních patriarchálních hodnot natočil v roce 1995 režisér Petr Adler, ú…

Obrázek podcastu Handmade byznys

Handmade byznys

>> „Kniha má jedinou vadu: nevyšla před šesti lety, kdy jsem začínala já! Věcná racionalita, kterou v ní najdete, vám pomůže k správným podnikatelským rozhodnutím.“ – Barbora Pallová, lesito ## O audioknize Tvoříte. Vyrábíte. Kutíte. Vaše výrobky vás naplňují štěstím …