Audiokniha Doktor Spánek

Život víry 2021/7–8
Život víry 2021/7–8 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Ludmila Hojková, Daniel Zeman, Kateřina Hodecová, Pavel Hromádka. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * téma: Homosexualita a církev „Přitahují mě muži. A manželka.…

Operace Banány
Máte rádi banány, špionážní mise a gorily plivající do obličeje? Bondovsky laděný příběh z druhé světové války, v němž není nouze ani o humor. Londýn, 1940. Británie je ve válce s Německem. Jedenáctiletý sirotek Erik tráví dny na místě, kde se cítí nejvíc šťastný, v …

Tři muži ve člunu (o psu nemluvě)
Klasický, rozmarný literární příběh tří přátel, kteří se společně vypraví na několikadenní dovolenou po řece Temži. Vybrané epizody ze slavného díla anglického humoristy čte Otakar Brousek ml.

Hlasy mých otců
Třetí, poslední díl historické trilogie líčící osudy několika generací autorčiných předků.

Čertův švagr
Čertův švagr. Jan Hartl jako Petr a Ladislav Mrkvička jako čert ve známé pohádce na motivy Boženy Němcové.Po smrti tatínka je Petrovi krušno. Jeho macecha je zlá a vypočítavá, a proto raději z domu utekl. To ale macecha nechce nechat jen tak. Svého nevlastního syna obvi…

Honba za meteorem
Na počátku rozhlasové hry zpracované podle románu Julese Verna stojí senzační objev zlatého meteoru. Právě on je důvodem ke sporu o prvenství mezi jeho objeviteli, amatérskými hvězdáři. Současně se však z něho stane i předmět urputné a nenávistné rvačky o vesmírné milia…

Fantóm opery
Proslulý román francouzského prozaika Gastona Lerouxe "Fantom opery" vyšel roku 1910. Nesmírně úspěšné dílo se dočkalo nesčetných reedic a řady překladů do cizích jazyků (první český překlad je z roku 1919) a bylo několikrát zfilmováno. Fantom opery se jeví jako projev …

Případ mlčících svědků
Rozhlasová adaptace povídky z knihy Velké kriminální případy, která mapuje skutečné zločiny z celého světa. Poslechněte si hvězdně obsazený příběh o loupežném přepadení a pokusu o vraždu.Osoby a obsazení: Josef Somr (Boucher), Jan Teplý (Trudeau), Dagmar Havlová Veškrno…

Pohádky 9
Pohádky staršího data i pohádky novější, známé i méně známé, pohádky dramatizované, pohádky poučné, výchovné, pohádky pro radost. Nikdy jich není dost! Již devátý titul miniserie Pohádky určené pouze pro digitální obchody právě vychází...

Kunifer
Klasickou pohádku Josefa Štefana Kubína čte Ladislav Pešek.

Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích
Původní LP album 1118 4581 Karel Čapek Matka vydal Supraphon v roce 1985 - nyní titul vychází poprvé digitálně. "Tak mě vyložte, proč zrovna já, proč jsem to vždycky jenom já, po celé dějiny světa jsem to jenom já, já máma, já ženská, co musí tak hrozně platit za vaše …

Zpupnost
Když jsou nalezena v pražské Kolbence dvě ohořelá těla, všichni se domnívají, že jsou to bezdomovci. Mrtvoly není možné identifikovat, nikomu ale nechybí. A vedle toho se na základě anonymního udání spustí vyšetřování dlouholetých korupčních praktik v největší městské f…

Učitel z Osvětimi – Fredy Hirsch
Zemřel, když zemřela naděje. Jmenoval jsem se Alfred Hirsch, ale přátelé mi říkali Fredy. Bylo mi dvacet osm let. Byl jsem učitel. Byl jsem snílek. Moc prosím, pamatujte si mé jméno. Už nezůstal naživu nikdo, kdo by mohl dosvědčit, jak a proč můj život vyhasl. Fredy (…

Gulliverovy cesty
Změnila se společnost od dob Jonathana Swifta k lepšímu? Proslulý utopický román pod rouškou zdánlivého cestopisu líčí poměry v Anglii 18. století, kritizuje stav civilizace a relativizuje sílu lidského rozumu. Proslulý utopický román pod rouškou zdánlivého cestopisu …

Proč má Janička velrybu
Co se stane, když se v úplně normální rodině ocitne velryba? Janička chodí do druhé třídy a ví si rady skoro se vším. Jednoho dne se stane fůra divných věcí, a tou nejpodivnější je to, že dostane velrybu. Jmenuje se Helenka a je větší než maminka s tatínkem dohromady. C…

Pojďte, děti, za pohádkou
Pojďte, půjdem za pohádkou. Že nevíte, za jakou? Třeba za tou, co už znáte. Napovíš nám nějakou? Výběr z klasických českých pohádek pro naše nejmenší v podání samotných dětí a jejich pohádkového dědečka Oty Jiráka. Posluchači se mohou těšit na Karkulku, kůzlátka, Paleč…

Kúsky reality
Kým Obyčajné zázraky sú o fyzike obyčajných vecí – stromoch, oblakoch, iskrách, teda o základoch klasickej fyziky, Kúsky reality je audiokniha o najpodivnejších javoch, ktoré skúmame – o cestovaní v čase, vzniku vesmíru, štruktúre priestoru. Je o dvoch pilieroch moderne…

Cesta k radosti a vnitřnímu klidu
Individualita nade vše - heslo naší společnosti? Kniha zaměřená na budoucnost pro humánní a životodárné soužití ve společnosti a ve vztazích. Zdá se, že právo na individuální uplatnění je dnes pro mnohé důležitější než různé formy společenství: ubývá rozšířených rodin,…

Hrdinný kapitán Korkorán
Napětí, intriky a dobrodružství ve vzdálené Indii. Lyonská akademie věd pověřila kapitána Korkorána, aby našel v jednom z indických klášterů posvátnou knihu Gurukaramtu. Po cestě zachrání před krokodýlem krásnou tygřici Jiskru. Jiskra se ke Korkoránovi připojí a rozhodn…

O králi Jasnozřivém a slepci převozníku
Původní rozhlasová pohádka Karla Šiktance vypráví příběh převozníkova syna Lukáše, kterému se stala téměř osudnou nezkrotná pýcha tamního krále. Hrají Jiří Adamíra, Martin Sobotka, Jiří Bartoška, Radoslav Brzobohatý, Věra Galatíková a další.

Maryša
Vydali Audiopohádkáři CZ a Filip Mareš ve spolupráci s Nakladatelským domem Grada pod značkou Cosmopolis. Účinkovali: •Vávra – Milan Enčev •Maryša – Romana Goščíková •matka Maryši – Valérie Zawadská •hospodský – Petr Franěk •Rozára – Anna Kulovaná •Lízal – Jan Szym…

Mládek: Zápisky šílencovy (Trilogie úterý, Moje rodina)
Ivan Mládek, hudebník, zpěvák, textař a malíř amatér, je také autorem několika vyprávění z vlastního života. Tak jako v malířství je Mládek fascinován vlastním objevem zákonu obrácené perspektivy, kdy věci blízké jsou malinké a vzdálené obrovské, tak i ve vyprávění se z…

Tři prasátka a vlk
Třetí díl Dětského světa přináší všem dobře známé příběhy – Tři prasátka a vlk. V roli vypravěčů se představí tentokrát známí herci jako je např. Jitka Molavcová, Tomáš Juřička, či Martina Hudečková.

Život víry 2021/1
Život víry 2021/1 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Kateřina Hodecová, Ludmila Hojková, Štěpán Matuška. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * téma: Být v síti a nezaplést se Jaké příležitosti a nebezpečí nám přináší d…

Za hranice odolnosti
Jak najít rovnováhu mezi výkonem a zdravím? Michal Novotný, fyzioterapeut světové sportovní elity, vás provede cestou od homeostázy a síly přes stres a bolest až po sebepoznání, výkon a dlouhověkost. Vychází při tom z poznatků fyzioterapie, psychologie i historie. Kniha…