Obrázek podcastu Dokonalé městečko

Audiokniha Dokonalé městečko

Délka:

6 hod 29 min

Čte:

Eliška Nejedlá

Vydavatel:

Voxi

Jazyk:

Česky

Žánr:

Detektivky

Obrázek podcastu Lelkovy neplechy

Lelkovy neplechy

Další ze vzácných archivních snímků. Původní pohádkový seriál napsal Viktor Slavík. Účinkují Vlastimil Brodský, Miroslav Masopust, Jitka Molavcová, Jiří Hálek, Petr Nárožný a další.

Obrázek podcastu Souboj na Araluenu

Souboj na Araluenu

Audiokniha Souboj na Araluenu obsahuje čtrnáctý díl úspěšné fantasy série Johna Flanagana. Hraničářův učeň #14 Král Duncan a princezna Kasandra jsou uvězněni v jižní věži hradu Araluenu a musejí se bránit neustálým útokům klanu Rudé lišky. Horác a hraničář Gilan jsou za…

Obrázek podcastu Ve světle Pravdy. Poselství Grálu

Ve světle Pravdy. Poselství Grálu

Ve světle Pravdy - audiokniha provázející všemi aspekty pozemského života z pera Abd-ru-shina, vlastním jménem Oskar Ernst Bernhardt. Podává ucelený obraz světa kolem nás a odpovídá na otázky po smyslu lidské existence. Autor vede čtenáře k osamostatnění, k vnitřní svob…

Obrázek podcastu Vánoce a předvánoce

Vánoce a předvánoce

Tak vidíte. Máme zase Vánoce, jak když je člověk vymaluje. A hlavně jsme moudřejší a chytřejší. Už víme, jak to uděláme napřesrok. Víme, že napřesrok většinu dárků seženeme mnohem dřív...K Vánocům už tradičně patří nejen poetické obrázky Josefa Lady, ale v rozhlase také…

Obrázek podcastu Zoo v kufru

Zoo v kufru

Nejdřív zvířata, až potom zoo! Kniha vypráví o šestiměsíční cestě, kterou v roce 1957 podnikli Gerald Durrell s manželkou do západní Afriky, aby získali zvířata pro vlastní zoo. Kniha vypráví o šestiměsíční cestě, kterou v roce 1957 podnikli Gerald Durrell s manželkou d…

Obrázek podcastu Verne: Cesta kolem světa za 80 dní, Dvacet tisíc mil pod mořem a Dva roky prázdnin

Verne: Cesta kolem světa za 80 dní, Dvacet tisíc mil pod mořem a Dva roky prázdnin

Vyprávět obsah tří z nejznámějších románů Julese Vernea by jistě bylo jako nosit dříví do lesa. Supraphon vám nabízí jejich velkolepé dramatizace s našimi předními herci hned na pěti albech. Avy se sami rozhodnete, zda se vydáte na cestu kolem světa sanglickým gentleman…

Obrázek podcastu Xervelli

Xervelli

Humorně laděná pohádka na španělské motivy představí jednoho svérázného krále, ještě svéráznější vílu, které se však není třeba bát, a pak jednu osůbku, které se říká Xervelli. Snad můžeme prozradit, že je to pták s tisíci a jedním pérem na šošolce hlavy.Rozhlasovou po…

Obrázek podcastu Povídky Marka Twaina

Povídky Marka Twaina

Světová literatura nemá tak mnoho ryzích humoristů, Mark Twain ovšem mezi ně patří jako velký klasik. Jeho pohled na společnost, její klišé a stereotypy, podtržené navíc americkým protestantským pokrytectvím, ho ovšem řadí mezi moderní světové autory.Americká literatura…

Obrázek podcastu O pyšné lokomotivě a další pohádky o mašinkách

O pyšné lokomotivě a další pohádky o mašinkách

Sedmero pohádek o mašinkách vypráví Pavel Zedníček Nová nahrávka pohádek o mašinkách, vláčcích, lokomotivách a všech věcech, které se dějí na železnici. Pavel Zedníček je protagonistou úspěšné a oblíbené audioknihy Pohádky o mašinkách, která zdařile adaptovala pět příb…

Obrázek podcastu Hadí kůže

Hadí kůže

Jedna ze starších rozhlasových pohádek dramatika Františka PavlíčkaÚčinkují František Smolík, Luděk Munzar, Růžena Merunková, František Hanus a další.

Obrázek podcastu Nejen růže

Nejen růže

Nahrávka je komponována jako pásmo složené z úryvků hercova repertoáru v 90. letech minulého století (v divadle Kašpar, Minor, ve Viole, Lyře Pragensis, v čajovně Herba Magica i v produkci AudioStory), z literárních ukázek a z Janovy autentické, niterné zpovědi, která j…

Obrázek podcastu Dobrodružství kocoura Fiškuse a dědy Pettsona 3

Dobrodružství kocoura Fiškuse a dědy Pettsona 3

Třetí trojice dobrodružství dědy Pettsona a kocoura Fiškuse! #7 Jak byl Fiškus malý a ztratil se Zajímá vás, jak Pettson k Fiškusovi přišel? Kdysi dávno žil děda sám, ženu neměl, společnost mu dělaly jen slepice, a tak mu bylo trochu smutno. Sousedka mu jednoho dne přin…

Obrázek podcastu Liščí pohádka

Liščí pohádka

Pohádka Marie Kubátové o jedné šikovné lišce nebo, lépe řečeno, liščí mamince. Tu čeká nelehký úkol. Postarat se o svá mláďata a zároveň i splnit pohádkové povinnosti.Osoby a obsazení: liška Ryška (Dana Černá), král (Jaromír Meduna), bílá sudička (Eliška Kasanová), temn…

Obrázek podcastu Šest vánočních povídek (a ani jedna smutná)

Šest vánočních povídek (a ani jedna smutná)

Jednou, takhle v prosinci, jsme si s Janem Werichem povídali o Vánocích. Vyprávěl mi o tom, že když v létech válečných pobývali v Americe, setkali se se zcela jiným druhem Vánoc. Vánoce tam slavili vesele, rozverně. Od té doby mu neseděly české Vánoce, pojednané spíš se…

Obrázek podcastu Staré řecké báje a pověsti pro děti

Staré řecké báje a pověsti pro děti

Byli to bohové, kdo byli hlavními hybateli života ve starém Řecku. To oni tahali za neviditelné nitky lidských osudů. Z některých dobrodružství a příběhů se dozvíte, že bohové museli být často i velkými šprýmaři! Velkým hrdinům připravovali tajemné úkoly a stavěli do je…

Obrázek podcastu Geniální potraviny

Geniální potraviny

>> Na seznamu bestsellerů New York Times << >> „Tohle není další kniha, podle které stačí jíst vejce, ořechy a ryby, a hned budete chytřejší. Geniální potraviny vysvětlují, které geny ovlivňují naši inteligenci a jakým jídlem z nich dostat nejvíc. Přinášejí lahodné rec…

Obrázek podcastu Orlova kořist

Orlova kořist

Uběhl již více než rok od okamžiku, kdy na britských březích přistála římská armáda. Barbarský vojevůdce Caratacus jim ale neustále znepříjemňuje život. Jenže mocný císař Claudius opravdu potřebuje v Británii dosáhnout vítězství, aby konečně upevnil svou vládu. Nadešel …

Obrázek podcastu Lotta z Rošťácké uličky

Lotta z Rošťácké uličky

Malá Lotta bydlí s rodiči a dvěma sourozenci v hezkém žlutém domě v uličce, která se správně jmenuje Pošťácká. Možná že kdysi v téhle ulici pošťáci žili, prohlásil jednou Lottin tatínek, ale protože tu teď již dlouho řádí jenom rošťáci, překřtil ji na Rošťáckou. A oprav…

Obrázek podcastu Všímavost a soucit se sebou

Všímavost a soucit se sebou

Soucit k sobě vede ke štěstí. Poutavá kniha pro odborníky i laiky o podstatě a metodách všímavosti jakožto cestě ke zdraví, štěstí, a soucitu k nám samým i všem živým bytostem. Cesta za poznáním sebe sama je tím nejúžasnějším dobrodružstvím. Kanonické texty nejvyš-šíh…

Obrázek podcastu Měl jsem psa a kočku

Měl jsem psa a kočku

Mistrný projev Václava Vosky humorného popisu Čapkových trampot s přáteli člověka. Osobně prožité chvíle od pořízení si pejska, průběhu, kdy se z miláčka rodiny stane rozmazlený jedinec projevující bezohledně svou autoritu, a co si potom počít. Čtení, které by neměl brá…

Obrázek podcastu Miler: Krtkova dobrodružství 3 - Krtek a orel

Miler: Krtkova dobrodružství 3 - Krtek a orel

Krteček výtvarníka a režiséra animovaných filmů Zdeňka Milera vítězí ve všech mediích. Po úspěchu animovaných filmů se nyní Krteček zabydlil i na zvukových nosičích, mimo jiné také zásluhou skvěléinterpretace Marka Ebena. Již po třetí si můžeme poslechnout jeho vřelý, l…

Obrázek podcastu Album scén z divadelních her (Drda, Vančura, Klicpera)

Album scén z divadelních her (Drda, Vančura, Klicpera)

Nový kompilační titul určený pouze pro digitální obchody vám představuje nahrávky scén z divadelních her z různých období, z různých divadel a různých autorů. V tomto případě Jana Drdy (Hrátky s čertem, Dalskabáty, hříšná ves), Vladislava Vančury (Alchymista, Josefína) …

Obrázek podcastu Sekyra

Sekyra

„Čtenáři moje psaní hodnotí různě dobře, ale nejčastěji slýchám, že Sekyra byla nejlepší. (...) Teď jsem si Sekyru musel přečíst v korektuře, a nechtělo se mi do toho. Čekal jsem nudu, jelikož to všecko přeci znám. Ale já jsem se divil! Já jsem to už zas neznal! A divil…

Obrázek podcastu Zrozenci hvězd

Zrozenci hvězd

Thyl Ulenspigel je jedním z velkých taškářů a nezbedů světové literatury. Příhody lidového hrdiny sepsal ve své světoznámé knize belgický spisovatel Charles de Coster a podle ní natočil režisér Jan Berger v roce 1982 dvoudílnou inscenaci "Zrozenci hvězd".Václav Postráne…

Obrázek podcastu Krasosmutnění

Krasosmutnění

Kniha povídek Krasosmutnění je prostřední částí Hrabalovy vzpomínkové trilogie Městečko u vody, která postupně vycházela v letech 1976 až 1981. První částí jsou Postřižiny, třetí Harlekýnovy miliony. Autobiografické povídky vypráví o době, kdy autor žil s rodiči v nymbu…