Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu Dokonalá lítost

Audiokniha Dokonalá lítost

Délka:

12 hod 56 min

Čte:

Jan Šťastný

Vydavatel:

Voxi

Jazyk:

Česky

Žánr:

Detektivky

Obrázek podcastu Nejmilejší večerníčky

Nejmilejší večerníčky

Broučci, Káťa a Škubánek, Maxipes Fík, Křemílek a Vochomůrka, Maková panenka, Rumbajs a Cipísek, víla Amálka a králící z klobouku, Bob a Bobek. Kdo z malých diváků a posluchačů by je neznal!Četné reprízy TV večerníčků a stálý zájem o audiokazety s těmito hrdiny jsou nej

Obrázek podcastu Prévert: Jako zázrakem, Ze vzpomínek na dětství

Prévert: Jako zázrakem, Ze vzpomínek na dětství

Původní EP album 0 39 9809 "Jacques Prévert Jako zázrakem, Ze vzpomínek na dětství" vydal Supraphon ve spolupráci s Klubem přátel poezie v roce 1972 - nyní titul vydáváme v této sestavě poprvé digitálně. LP album 0 18 1216 "Jacques Prévert Lyrika", z něhož byla čerpána

Obrázek podcastu Pověsti středních Brd

Pověsti středních Brd

Soubor pověstí středních Brd zahrnuje lidová vyprávění z území vymezeného zhruba Hořovicemi na severu, obcí Dobřív na západě, Rožmitálem na jihu a Holým vrchem na východě. Je to prostředí plné temných lesů a tajuplných zákoutí, brdská krajina v tom trochu připomíná Šuma

Obrázek podcastu Babí léto Jana Wericha

Babí léto Jana Wericha

Nové CD „Babí léto Jana Wericha“ přináší premiéru několika neznámých zvukových dokumentů pro všechny příznivce Werichova vyprávění. Dopis Shakespearovi nahraný v roce 1964 vyšel tiskem až v roce 1969 jako předmluva Werichovy úpravy Shakespearova Jindřicha IV. Falstaffo

Obrázek podcastu Russkie byliny

Russkie byliny

Audiokniha v ruštině seznámí s osmi nejznámějšími ruskými bylinami, které byly zpracovány pro účely těch zájemců, kteří teprve začínají s v cizím jazykem. Poslechnete si o slavných bohatýrech a bohatýrkách, kteří se nebojí ani hrůzostrašných draků, ani mocných tatarskýc

Obrázek podcastu Buďme blaženi

Buďme blaženi

Františku - kamaráde drahej. Kolikrát jsem ti už řekl, že neumím recitovat a že je mi to dokonce velmi protivné. Ale taky jsem ti mnohokrát řekl, jak mám rád tvoje básničky, tvoje verše a že si je častokrát čtu potichu, jen tak pro sebe. A teď jsem se drze pokusil ty kr

Obrázek podcastu ...Mluviti stříbro - Vlastimil Brodský - Zpověď

...Mluviti stříbro - Vlastimil Brodský - Zpověď

V sérii "Mluviti stříbro… " slavné osobnosti českého kulturního dění hovoří o sobě a svých přátelích, ev. čtou slavná knižní díla. Tentokrát s Vlastimilem Brodským v rozhovoru spisovatelky Zuzany Maléřové - vzlety i pády, dary i ztráty, úsměvy ze života. Ačkoliv byl Vla

Obrázek podcastu Z korespondence Boženy Němcové

Z korespondence Boženy Němcové

"Já musím psát. Když jsem mnohdy mrzutostí nebo starostí sklíčená, jak sednu k psaní, žiji v jiném světě," svěřuje se v jednom ze svých dopisů Božena Němcová (4. 2. 1820 Vídeň - 21. 1. 1862 Praha). Když pročítáme její korespondenci, vždycky znovu musíme obdivovat, s jak

Obrázek podcastu Realistické divadlo Zdeňka Nejedlého

Realistické divadlo Zdeňka Nejedlého

Z komentáře k původnímu 2LP albu 0 58 0408 "Realistické divadlo Zdeňka Nejedlého" vydanému v Supraphonu v roce 1975 a nyní vycházejícímu poprvé digitálně: V prvních poválečných sezónách byl divadelní život bouřlivý. Nová divadla rychle vznikala a ještě rychleji zanikala

Obrázek podcastu Rozhlasové ranní tělocviky I (80. léta)

Rozhlasové ranní tělocviky I (80. léta)

Zacvičte si s námi tak, jak bývalo v rozhlase zvykem... Nabízíme výběr Ranních tělocviků z 80. let. Ranní tělocvik 22.12.1980 Vedoucí tělocviku Eva Bosáková, doprovází rytmická skupina Antonína Švehly. Cvičenka: Marie Mackovičová Ranní tělocvik - Čtyři na víkend 07.0

Obrázek podcastu Forbíny vzpomínek I a II

Forbíny vzpomínek I a II

Koncem padesátých let jezdíval Jan Werich na tzv. "besedy s pracujícími" po klubech ROH, vysokoškolských posluchárnách či sanatoriích. Manažer orchestru Karla Vlacha, který se zároveň v Divadle ABC staral o propagaci, Jan Borovička pořizoval z besed zvukové záznamy. Nah

Obrázek podcastu Račí princezna

Račí princezna

Méně známá pohádka Jiřího Mahena Račí princezna. Za ní se vydá nejmladší z královských synů, prosťáček, hlupáček, který je každému jenom pro smích. Při svém dlouhém putování se spřátelí s ptáky i rybami, bude sloužit, stařičké babičce i poustevníkovi, rok prožije osaměl

Obrázek podcastu Do školy

Do školy

Veru tak, milé deti! Do školy musí chodiť každý. Nechce sa vám? Ale prečo? V škole je predsa veľká zábava! Neveríte? Uveríte! Do školy totiž nechodia iba ľudia, ale aj zvieratká. Teda, tak je tomu aspoň v básničke Ľudmily Podjavorinskej „Do školy" Zhora a či oddola pri

Obrázek podcastu Hamlet (1958)

Hamlet (1958)

Český rozhlas se dostal k Hamletovi až v roce 1958. Překlad E. A. Saudka nastudoval tehdy režisér Josef Bezdíček s Václavem Voskou v titulní roli. Další inscenace byla na řadě v osmdesátých letech. Bylo tu několik nových a divadelně interpretovaných překladů, byla i nov

Obrázek podcastu Kluci, holky a Stodůlky

Kluci, holky a Stodůlky

Vyprávění o životě dětí v malé vesnici, jejich zábavách, drobných uličnictvích a konfliktech s rodiči a se školou...Četba z knihy Evy Bernardinové v nezaměnitelném přednesu Františka Filipovského doplňuje jeho interpretaci Poláčkovy knihy Bylo nás pět a slavných Mikuláš

Obrázek podcastu Babička

Babička

Jen málokterá kniha se zapsala do srdcí čtenářů tak hluboko jako právě Babička z pera známé české spisovatelky Boženy Němcové. V průběhu let se dočkala mnohých vydání a idylický život na vesnici, jehož středobodem je postava moudré, zbožné i pověrčivé staré ženy, lákal

Obrázek podcastu Kubula a Kuba Kubikula

Kubula a Kuba Kubikula

Známá pohádka Vladislava Vančury z časů ušatých čepic o povedeném medvědáři Kubovi, jeho svěřenci medvědu Kubulovi a vymyšleném strašidle Barbuchovi, kteří se po setkání s rychtářem dostanou až do vězení ve Vařečkách a Hrncích.Osoby a obsazení: Kubula (Ivan Trojan), Kub

Obrázek podcastu Tomeček: Můj život v přírodě

Tomeček: Můj život v přírodě

Původní LP album 1218 0485 "Jaromír Tomeček Můj život v přírodě" vydal Supraphon v roce 1983 - nyní titul s ukázkami z díla Jaromíra Tomečka v interpretaci Otakara Brouska vychází JAROMÍR TOMEČEK (*30. 9. 1906 – †15. 7. 1997) byl český spisovatel věnující se ve svém díl

Obrázek podcastu Můj život

Můj život

Mahátma Gándhí je jednou z nejvýznamnějších postav indických dějin. Je také autorem vlastního životopisu, který v Československu vyšel už v meziválečném období. Popisuje v něm podrobně svou politickou i duchovní dráhu, vzpomíná na své působení na jihu Afriky a také na t

Obrázek podcastu Halas: Naše paní Božena Němcová

Halas: Naše paní Božena Němcová

Sbírku básní Naše paní Božena Němcová napsal FRANTIŠEK HALAS (*3.10.1901 – †27.10.1949) v období 2. světové války jako paralelu situace českého národa a tragického osudu výjimečné ženy, významné osobnosti naší literatury první poloviny 19. století - BOŽENY NĚMCOVÉ (*4.2

Obrázek podcastu Chůze

Chůze

Americký filozof a básník Henry David Thoreau (1817-1862) je považován za zakladatele přírodního eseje v moderní světové literatuře. Thoreau se na svých toulkách přírodou často setkával s různými formami divokosti, která ho se vzrůstající intenzitou přitahovala. Na toto

Obrázek podcastu Hrubín: Čarovné pohádky

Hrubín: Čarovné pohádky

Z oblíbené knížky básniček a pohádek básníka Františka Hrubína Špalíček čte Josof Kemr pohádku o Červené Karkulce, Sněhurce, Perníkové chaloupce a méně známou pohádku Kráska a Netvor.

Obrázek podcastu Holan: Noc s Hamletem

Holan: Noc s Hamletem

Poéma Vladimíra Holana (1905-1980) Noc s Hamletem patří bezesporu mezi vrcholná díla české pozie. Poprvé vyšla knižně v roce 1964, byť byla napsána již v padesátých letech, ale Holan tehdy příliš nevyhovoval politickým poměrům v zemi a tak si tato skladba musela na kniž