Obrázek podcastu Dobrý člověk

Audiokniha Dobrý člověk

Obrázek podcastu Nechajte to tak

Nechajte to tak

Ak sa márne snažíte dosiahnuť svoje vytýčené ciele alebo nájsť niečo, čo by vám prinieslo viac šťastia do života, problém nie je vo vás. Problémom je moc, ktorú odovzdávate iným ľuďom. V tejto audioknihe sa dozviete, ako vás tri obyčajné slovká – Nechajte to tak – môžu …

Obrázek podcastu Alchymista

Alchymista

Největší brazilský bestseller všech dob – byl dosud přeložen do 34 jazyků a prodalo se ho na 10 milionů výtisků. Takřka pohádkové vyprávění o cestě španělského pastýře za zakopaným pokladem, vycházející z příběhu o splněném snu ze sbírky Tisíc a jedna noc, je zároveň vý…

Obrázek podcastu Řeka zázraků

Řeka zázraků

S touto knihou otevřete vnitřní svět moderátora oblíbeného televizního pořadu Zázraky přírody Vladimíra Kořena. Dvanáct strhujících povídek vás jako řeka provede padesáti lety života. Mění se kulisy, lidé i pocity. V detailech a s otevřeností, kterou nenajdete v bulvárn…

Obrázek podcastu Vlk a dýka

Vlk a dýka

Notár Barbarič rieši záhadný zločin na hrade lúpežných rytierov. Hrad na hore Sitno oddávna stráži cestu k bohatým banským mestám. Na jeseň roku 1599 je kvôli tureckej hrozbe dobre vyzbrojený, s početnou posádkou. Napriek tomu sa z neho stratí kastelánova dcéra. Zmizne …

Obrázek podcastu JEJE JEJE JEJE, NĚCO SE MI DĚJE & PROBOUZECÍ KNÍŽKA & OPATRNĚ NA TO MRNĚ & USÍNACÍ KNÍŽKA

JEJE JEJE JEJE, NĚCO SE MI DĚJE & PROBOUZECÍ KNÍŽKA & OPATRNĚ NA TO MRNĚ & USÍNACÍ KNÍŽKA

Čtyři půvabné knížky básníka Robina Krále určené malým dětem, jejich rodičům a starším sourozencům. Jeje, jeje, jeje, něco se mi děje je souborem vtipných říkadel z dětské každodennosti od kojení po přebalování. Opatrně na to mrně přivítá do rodiny mladší sestřičku, se …

Obrázek podcastu Flora

Flora

Adam a Sára, dlouholetí partneři, najdou během nočního návratu domů podivného tvora a rozhodnou se, že ho odnesou do chaty po babičce a druhý den zavolají veterináře. Chata se nachází ve Stepi, části města, která se postupně mění v rumiště s posledními odvážnými a svérá…

Obrázek podcastu Můj život s třemi ženami

Můj život s třemi ženami

Zdravím tě, můj milý čtenáři, případně má krásná čtenářko, dovol, abych se ti v krátkosti představil. Jmenuji se Kristián Novotný, jsem pohledný, ač plešatějící třiceti letý muž. Také jsem úžasný táta dvou dcer, žádostivý manžel jedné ženy, ne zcela ambiciózní zaměstnan…

Obrázek podcastu Pohádky 3

Pohádky 3

Pohádky staršího data i pohádky novější, známé i méně známé, pohádky dramatizované, pohádky poučné, výchovné, pohádky pro radost. Nikdy jich není dost! A proto je tu třetí díl naší nové miniserie Pohádky určené pouze pro digitální obchody.

Obrázek podcastu Proč chodíme

Proč chodíme

POZNEJME DĚJINY I VLASTNOSTI TÉTO NAŠÍ JEDINEČNÉ SCHOPNOSTI – OD PRVNÍCH FOREM ŽIVOTA NA DNĚ OCEÁNU AŽ PO NOVÁ ZJIŠTĚNÍ MODERNÍ VĚDY. - Proč je dobré chodit? - Co se děje v mozku, když se hýbeme? - Co je to bipedie a proč je pro člověka tak specifická? Chůze: - prospívá…

Obrázek podcastu Magdalena Dobromila

Magdalena Dobromila

Původní rozhlasová hra Venduly Borůvkové byla napsána pro divu brněnských jevišť Simonu Pekovou. Přestože je z názvu patrné, že je hlavní postavou hry spisovatelka Magdalena Dobromila Rettigová, její kuchařské kariéře, se kterou je nejčastěji spojována, se hra věnuje ne…

Obrázek podcastu Prostě vztahy

Prostě vztahy

Jak to mám v životě já? Známý terapeut Honza Vojtko se zamýšlí nad základními životními otázkami, které si dříve nebo později musí v životě vyřešit každý z nás. Známý terapeut Honza Vojtko se v jedenácti kapitolách zamýšlí nad základními životními otázkami, které si dř…

Obrázek podcastu Přecitlivělost není slabost

Přecitlivělost není slabost

Pochopte sami sebe a mějte se rádi. Dánská psycholožka popisuje, jak přecitlivělost vnímat jako výhodu a jak čelit hněvu či vlastnímu studu. V neposlední řadě se zabývá i tím, jak se vyrovnat s depresí a úzkostí. Vysoce citliví lidé mají obzvláště jemnou nervovou sous…

Obrázek podcastu O život

O život

Kin-Fo se dozví, že mu v Americe krachuje důležitá investice. Hrozí mu bankrot a on se rozhodne dobrovolně odejít z tohoto světa. Sám si ale na život sáhnout nechce. Chce zažít ještě nějaké vzrušení. Uzavře proto životní pojistku a požádá svého přítele, starého filozofa…

Obrázek podcastu Sára kniha první

Sára kniha první

Sára je plachá, uzavřená desetiletá dívka, která není příliš šťastná. Má zlomyslného bratra, který ji neustále provokuje, kruté a bezcitné spolužáky a ve škole ji to moc nebaví. Je zkrátka jako mnoho jiných dnešních dětí. To všechno se změní, když potká Šalamouna, moudr…

Obrázek podcastu Román o růži

Román o růži

Oldřich z Chlumu, mladý královský prokurátor na dvoře Přemysla Otakara II, se uchází o ruku krásné Ludmily z Vartemberka, proti němu ale stojí mocný pán Hynek Berka z Dubé. Aby toho nebylo málo, kdosi zavraždí bezdězského purkrabího Jindřicha a vzápětí je Oldřich králov…

Obrázek podcastu Pyšná princezná

Pyšná princezná

Kde bolo, tam bolo, v krajine kráľa Belovlasa žila princezná Krasava, ktorej na zemi v kráse páru nebolo. No nielen v kráse - ani v spupnosti a namyslenosti. Odmietala všetkých pytačov, každé úprimné vyznanie vysmiala. Ako to už v rozprávkach býva, aj tu sa nájde odvážn…

Obrázek podcastu Rybí povídky

Rybí povídky

Rybí povídky jsou dárek k 20. narozeninám Centra Paraple. Z nebe k tomu dal souhlas Ota Pavel. My, co jsme je do mikrofonu přečetli, jsme darovali svůj hlas, a vy, kteří jste si cédéčko koupili, jste darovali své peníze. Nebojte se, v Parapleti se neztratí. Je to užiteč…

Obrázek podcastu MY

MY

Život v „Jednotném státu“ vzniklém ve třetím tisíciletí po „dvousetleté válce“. Lidé už netrpí bídou, ztratili však jména a stali se pouhými „čísly“. Ženy jsou pojmenovány samohláskami, např. I – 330, a muži souhláskami. Hlavní hrdina, D–503, si píše deníkové záznamy, d…

Obrázek podcastu Krvavý poledník

Krvavý poledník

Cormac McCarthy vydal svůj pátý román, Krvavý poledník aneb Večerní červánky na západe, v roce 1985, a přestože byly kritické recenze víceméně příznivé, většinu hodnotitelů zarazila nebývalá míra násilí a pozoruhodná absence morálních zásad. Z komerčního hlediska nebyla…

Obrázek podcastu Annie a berlepsové

Annie a berlepsové

Třináctiletá Annie jede na prázdniny za svou maminkou, která je pracovně v Singapuru. Annie se na mámu, s níž po rozchodu rodičů zůstala sama, moc těší. Společně putují do malajského vnitrozemí, kde se k nim přidá jakýsi Karel, český lékař, který tam údajně také přijel …

Obrázek podcastu Život víry 2023/03

Život víry 2023/03

Život víry 2023/03 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Kateřina Hodecová, Ludmila Matušková, Daniel Zeman a Pavel Kohl. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * Hana a Ota Pinknerovi: Ani slepé uličky nejsou marné Hana a Ot…

Obrázek podcastu Jako hvězdy v temné noci

Jako hvězdy v temné noci

Alice Wrightová doufala, že sňatkem s pohledným Američanem Bennettem Van Clevem unikne sešněrovanému životu v Anglii. Jenže ani její manželství, ani život v zapadlém koutě Kentucky se nevyvíjí tak, jak si představovala. Nadšeně tedy uvítá možnost zapojit se jako dobrovo…

Obrázek podcastu Za vše můžu já

Za vše můžu já

Věra Špinarová se nikdy nedívala zpátky, nikdy nebilancovala, vždycky byla zvědavá, co jí budoucnost teprve přinese. Jenže: "Najednou jsem zjistila, že jsou takové chvíle v životě lidském, kdy myšlenky samy začnou utíkat do minulosti a ze zapomenutých koutků duše neodby…

Obrázek podcastu Jestřáb

Jestřáb

Šedý muž je na útěku. Tentokrát před někým, kdo je mu až nebezpečně podobný. Court Gentry, bývalý elitní agent CIA známý jako Šedý muž, byl vždy mistr v umění zmizet. Pohybuje se ve stínech, kde přežijí jen ti nejschopnější. Ale když se rozhodne pomstít bývalému zaměstn…

Obrázek podcastu Hra

Hra

Když se na internetu začne šířit true crime podcast o nepolapitelném sériovém vrahovi Julianu Hirtmannovi, brzy se kolem jeho příběhu vytvoří mrazivý kult. Miliony posluchačů, blogerů a amatérských vyšetřovatelů pátrají po detailech jeho zločinů – a jejich posedlost živ…