Audiokniha Dobrodružství žížaly Jůlie

Země
Ať sám posoudí, zda je tím mužem, kterým chtěl být. Nebo bude znovu rýt bradou v hlíně. Utekl z téhož zapadlého ostrova, kam se přijela kát Vanessa v baladické próze Voda, ale okovy v mysli setřást nedokáže. Stále na sobě cítí vidlácký původ, otcovu nelásku i kamarádovo…

Duch znojemských katakomb
Oldřich z Chlumu přijíždí spolu s panošem Otou jako jeden z vyslanců českého krále do Znojma, kde se koná jednání o smíru mezi moravskou a rakouskou šlechtou. Nejde o žádnou vážnou rozmíšku a tak král očekává, že bude potvrzen a náležitě oslaven úspěšný výsledek vyjedná…

Inspektorka
Jednoho krásného sobotního rána si občané na náměstí v Nemanicích přišli nakoupit tradiční čerstvé rohlíčky od pekaře Přemysla a jeho ženy Jitky. U jejich stánku se jako obyčejně vytvoří dlouhá fronta spokojených zákazníků. Paní Kraftová však z moci úřední všechny předb…

Černý korzár
Padouch musí za své činy zaplatit! Příběh italského šlechtice, který mstí smrt svých bratrů. Odehrává se pozadí bojů námořních lupičů a korzárů proti španělským koloniím v 17. století. Ze tmy vystoupil muž v hedvábném kabátci. „Černý korzár,“ zašeptali piráti. „Vy jst…

Sedm metrů čtverečních
Korupce, drogy, snad i vražda? Takového konce se zatčený komisař Carl Mørck jistě nenadál… Na tyhle vánoční svátky proslulý vyšetřovatel ze zvláštního oddělení Q kodaňské policie rozhodně nezapomene. Místo aby si užíval zasloužené volno s Monou a dcerkou poté, co s týme…

České snění
O čem všem český národ snil v uplynulých sto padesáti letech? Šestnáct esejů ze souboru České snění stojí na počátku rozsáhlejšího „českého cyklu“, v němž autor odkrývá historické kořeny naší současnosti. Úvahy pojednávají o kolektivních snech českého národa v 19. a 20…

Štvrtkový klub detektívov
Štvrtkový klub detektívov je prvý román britského televízneho moderátora a komika Richarda Osmana a aj najpredávanejšia krimi prvotina v Británii podľa denníka Guardian. Táto pohodová detektívka (v angličtine cosy crime) pre všetkých, ktorú kritici prirovnávajú k detekt…

Angličtina pro středně pokročilé B2
Děkujeme za zájem o poslechový kurz Angličtina – slovní zásoba pro pokročilé B2. Kurz je určen pro pokročilé uživatele, a s jeho pomocí si nejen rozšíříte pokročilou slovní zásobu, ale také zopakujete složitější gramatické jevy Kurz je založen na kontextovém učení, to z…

Domek v Irsku
Uvelebte se v oblíbeném křesle a užijte si výlet za dobrým jídlem a pitím na krásný irský venkov Hannah se rozhodla pro velkou životní změnu. Opustí kariéru úspěšné právničky z uspěchaného Manchesteru a vydá se na šestitýdenní kurz vaření v Irsku. Cestou se zastaví v Du…

Odvaha
Je odvaha říct ano, nebo je odvaha říct ne? Mladá Židovka Ada si svůj život po válce představovala jinak. Byla nucena odejít z vysněné školy, stará se o nemocnou matku a zjišťuje, že komunisté mají s jejím původem stejný problém, jako měli nacisté. Když se jí naskytne p…

Kremulátor
Petr Iljič Něstěrenko udržuje se smrtí důvěrný každodenní vztah. Jako první ředitel moskevského krematoria, vybudovaného v roce 1927, pracoval na dvě směny – přes den probíhala kremace běžných sovětských občanů a v noci těch, které zatkla tajná policie a kteří skončili …

Sarkastická svině
Jsem paličatá. Musím věcem přicházet na kloub. Tyto vlastnosti se krutě nevyplatí, když řeším zdánlivě jednoduchou vraždu. Jde mi totiž zničehonic o kejhák. Potřebuju být dost rychlá a chytrá, abych odhalila zločince dřív než mě zabije. Jak to vůbec zvládnu? Na strach n…

Prohřešek
Čtyři brutální vraždy. Vrah bez zjevného motivu. A jediná žena, která ho může zastavit. Zkušenou a talentovanou soudní psychiatričku Jane Halifaxovou požádá bývalý kolega – a bývalý milenec – inspektor Eric Ringer o pomoc při řešení brutální vraždy. Oběť byla nalezen…

Neprišli sme vraždiť
Nie je to novela ani román, ale skutočný príbeh. Dušan Mikušovič si detaily domýšľať nemusel – príbeh veľkobytčianskej lúpeže je taký fascinujúci, že stačilo opísať realitu. Vylúpenie banky vo Veľkej Bytči patrí medzi najkrvavejšie a najodvážnejšie zločiny na Slovensku …

Tekuté krystaly
Tvrdili mi, že jsem ho zastřelil. Ovšem vymazali mi paměť čtyři měsíce dozadu, takže kdoví jestli. Soud se tím ale moc nezabýval. Byl jsem to já. Záznam z mého procesoru implantovaného v mozku byl zcela jednoznačný. Měl jsem toho blba v zaměřovači své ostřelovací pušky…

Čert nikdy nespí
Čert Kazimour má velké potíže, neboť již delší dobu žádá nové silnější brýle a ty stále nejsou k dispozici. A právě kvůli tomu, že špatně vidí, se mu stále častěji klíží oči při četbě v pekelném zákoníku, takže nechtěně porušuje heslo: Čert nikdy nespí...

Ecce homo Forman
Kniha přináší možnost seznámit se se slavným režisérem optikou lidí, kteří měli to štěstí s ním spolupracovat anebo s ním nějaký čas pobýt napříč dekádami jeho života. Převážnou část tvoří vzpomínky Radima Kratochvíla, nevlastního bratra Petra a Matěje Formanů, na jejic…

Vlkodlak
Legendární román, podle kterého bylo pojmenováno záškodnické hnutí nacistů. Děj románu se odehrává na německém venkově v dobách třicetileté války a popisuje vpád a drancování krajiny putujícími vojsky, převážně švédskými. Hlavní postavou je zde sedlák Harm Wulf z Lunebo…

Pád do tmy
Detektiv Madison Harperová a soukromý vyšetřovatel Nate Monroe mají jedno společné – oba si odseděli tresty za zločiny, které nespáchali. Teď spojí síly, aby pátrali po dvanáctileté Jenny, která zmizela z letního tábora na severu Kalifornie. Madison je jasné, že idylick…

Poľština na cesty A1 - B1
Ďakujeme za váš záujem o kurz kurz Poľština na dovolenku A1-B1. Kurz je určený pre začiatočníkov až stredne pokročilých a zameriava sa na slovnú zásobu a frázy, ktoré môžete použiť pri cestovaní. Kurz je založený na kontextovom učení, to znamená, že sa naučíte nielen sl…

Život na uzdě
Žijeme v éře paradoxů: zatímco společnost bohatne, my lidé nejsme šťastnější. Psychických problémů přibývá a mnozí z nás hledají úlevu tam, kde není. Co se to s námi vlastně děje? Jak z tohoto začarovaného kruhu ven? Mentální kouč Marian Jelínek v rozhovoru s novinářkou…

Takové maličkosti
Koleda naruby. Před Štědrým dnem se ho život zeptá, zda je ochoten splatit i to málo štědrosti, jíž se zatím dočkal… Do Vánoc 1985 zbývá jeden jediný den, ale obchodníček s uhlím, dřívím a rašelinou Bill Furlong v irském městečku New Ross stále pilně zaváží zboží. Přest…

Sherlock Holmes a Krvavá zrada
Píše se rok 1894 a celý Londýn nemluví o ničem jiném, než o smrti transylvánského šlechtice, jehož zabil jistý profesor Van Helsing. Mycrofta Holmese neuspokojí, když britské soudy zprostí profesora všech obvinění, a požádá proto svého bratra Sherlocka, aby vyšetřil, c…

Rudý úsvit
Býval bych žil v míru. Jenže mí nepřátelé mě zatáhli do války… Život na Marsu se řídí vlastními zákony, které z většiny obyvatel dělají otroky, pracující v nelidských podmínkách. Kdo by ale protestoval, když se všechno bezpráví děje ve jménu budoucího přesídlení lidstva…