Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu Dobrodružný život kapitána Singletona

Audiokniha Dobrodružný život kapitána Singletona

Délka:

8 hod 49 min

Čte:

Petr Kubes

Vydavatel:

Tympanum

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Bílá nemoc

Bílá nemoc

Vydali Audiopohádkáři CZ a Filip Mareš ve spolupráci s Nakladatelským domem Grada pod značkou Cosmopolis. Účinkovali: •maršál – Milan Enčev •baron Krüg – Antonín Hardt •novinářka – Romana Goščíková •dcera maršála – Anna Kulovaná •Sigelius – Jan Szymik •voják / gen

Obrázek podcastu Andělé s vlčím cejchem

Andělé s vlčím cejchem

Portréty dvanácti hudebních osobností, jejichž životy ovlivnila tragická éra budování Třetí říše. Někdo se na ní podílel dobrovolně, jiný ze strachu o sebe a své blízké, další byl víceméně přinucen. Jak se ve své době zachovali Herbert von Karajan, Franz Lehár, Carl Orf

Obrázek podcastu Okouzlení slovem

Okouzlení slovem

Výběr z úspěšného rozhlasového cyklu. Účinkují František Novotný a Luděk Munzar. „Já ti někdy, Františku, když na mne dolehne ta zbytečná malost, agrese, arogance, zloba a jiný podobný marasmus doby, tak mám naprosto nutkavý pocit říct si honem nějaké obyčejné, krásné,

Obrázek podcastu 100 statečných - Host č. 48 - Iva Pazderková 07.06.2014

100 statečných - Host č. 48 - Iva Pazderková 07.06.2014

Hostem J. Pokorného - I. Pazderková (herečka, moderátorka a zpěvačka)

Obrázek podcastu Buďme blaženi

Buďme blaženi

Františku - kamaráde drahej. Kolikrát jsem ti už řekl, že neumím recitovat a že je mi to dokonce velmi protivné. Ale taky jsem ti mnohokrát řekl, jak mám rád tvoje básničky, tvoje verše a že si je častokrát čtu potichu, jen tak pro sebe. A teď jsem se drze pokusil ty kr

Obrázek podcastu Čtvrtek: O víle Amálce

Čtvrtek: O víle Amálce

Rozkošnou pohádku Václava Čtvrtka o maličké víle Amálce vydal na 2LP albu 1118 4231-32 Supraphon v roce 1984. V roce 2002 byla nahrávka v nezaměnitelné interpretaci Eduarda Cupáka vydána poprvé digitálně, ale ve zkrácené verzi. Na žádost našich zákazníků vychází tedy ny

Obrázek podcastu Italština na dovolenou A1-B1

Italština na dovolenou A1-B1

Děkujeme za zájem o poslechový kurz Italština na dovolenou A1 – B1. Kurz je určen pro začátečníky až středně pokročilé a zaměřuje se na slovní zásobu a fráze, které můžete využít při cestování, a hlavně na dovolené. Kurz je založen na kontextovém učení, to znamená, že s

Obrázek podcastu BUSINESS RISK BUSTER INTERVENES 1

BUSINESS RISK BUSTER INTERVENES 1

Do you run a business? Then you have to hear this true story! Every entrepreneur wants to be successful, but even a seemingly small mistake can sometimes cause big trouble. In the first part, the business risk buster strikes at a car showroom where two co-owners cannot

Obrázek podcastu Hrubín: Čarovné pohádky

Hrubín: Čarovné pohádky

Z oblíbené knížky básniček a pohádek básníka Františka Hrubína Špalíček čte Josof Kemr pohádku o Červené Karkulce, Sněhurce, Perníkové chaloupce a méně známou pohádku Kráska a Netvor.

Obrázek podcastu Album scén z divadelních her 2 (Ostrovskij, Sartre, Hilton, Miller, Nezval, Gorkij)

Album scén z divadelních her 2 (Ostrovskij, Sartre, Hilton, Miller, Nezval, Gorkij)

Nový kompilační titul určený pouze pro digitální obchody vám představuje nahrávky scén z divadelních her z různých období, z různých divadel a různých autorů. V tomto případě Alexandra Nikolajeviče Ostrovského (Poslední oběť), Vítězslava Nezvala (Dnes ještě zapadá slunc

Obrázek podcastu Oldřich Vyhlídal. Portrét básníka

Oldřich Vyhlídal. Portrét básníka

Z komentáře Rudolfa Matyse k původnímu LP albu 1118 2989 "Oldřich Vyhlídal. Portrét básníka" vydanému v Supraphonu v roce 1982 a nyní vycházejícímu poprvé digitálně:...básník OLDŘICH VYHLÍDAL (*4. ledna 1921) nepsal nikdy, až na výjimky, poezii šťastných a bezpracných n

Obrázek podcastu Fantóm opery

Fantóm opery

Proslulý román francouzského prozaika Gastona Lerouxe "Fantom opery" vyšel roku 1910. Nesmírně úspěšné dílo se dočkalo nesčetných reedic a řady překladů do cizích jazyků (první český překlad je z roku 1919) a bylo několikrát zfilmováno. Fantom opery se jeví jako projev

Obrázek podcastu Smysl života v křesťanském pohledu

Smysl života v křesťanském pohledu

Smysl života v křesťanském pohledu - audiokniha, v níž Jan Bobčík přednáší na téma smyslu života. Že není důležité hledět na svět pouze svýma očima, že svět nemá pouze 3 rozměry a jak se Bůh dívá na počínání lidí - to je jedním z tématů duchovního slova obsaženém na tom

Obrázek podcastu Tantalův rod

Tantalův rod

První tři ze zamýšlených čtyřiadvaceti dílů mytologického seriálu Achájové (Zrození bohů, Tantalova muka a Námluvy Pelopovy) zachycují prvotní spor lýdijského krále Tantala s bohy a jeho následky až po závod Pelopa s Oinomaiem.Dramaturgie zvolila inscenační klíč, který

Obrázek podcastu O Sklenaříkovi

O Sklenaříkovi

Skřítek Sklenařík se ukáže jen tomu, kdo dokáže vidět skleněnou krásu a těšit se z ní. Proto přišel za Bertičkou, která obdivuje skleněné předměty. Se srdcem se však stejně jako se sklem musí zacházet opatrně, neboť puknout může obojí. Sklenařík má slabost pro mladé dív

Obrázek podcastu Nezval: Manon Lescaut. Výběr scén

Nezval: Manon Lescaut. Výběr scén

Z komentáře k pásmu vybraných scén z básnické hry Vítězslava Nezvala vydanému Supraphonem v roce 1963 na LP DV 15177 a nyní vycházejícímu poprvé digitálně: Jakoby v temnotách okupované Prahy, ochromené zvlčilostí nacistického násilí, zasvítil zářivý paprsek posilující n

Obrázek podcastu Baudelaire: Hořké propasti

Baudelaire: Hořké propasti

Původní EP titul 20369 "Charles Baudelaire Hořké propasti" vydal Supraphon v roce 1966 - nyní tato malá ukázka z výboru sbírky Květy zla s básněmi Exotický parfum, Léthé, Semper eadem, Harmonie večera, Vyzvání na cestu, Podzimní zpěv a Spleen v překladech Karla Čapka, V

Obrázek podcastu Císařovy nové šaty

Císařovy nové šaty

Příběh o marnivém císaři, který se nechá napálit a před své poddané předstoupí docela nahý. Pohádku na motivy Hanse Christiana Andersena pro rozhlas napsal dramatik František Pavlíček.

Obrázek podcastu Jen se nesmířit s ničím, co je nespravedlivé

Jen se nesmířit s ničím, co je nespravedlivé

Zvukový portrét novináře, publicisty a rozhlasového reportéra dr. Franty Kocourka, který zemřel v Osvětimi 13. 5. 1942. Z archivních záznamů a dochovaných textů, z nichž mj. plyne, že dr. Kocourek se neváhal přít ani s německou cenzurou, připravil Tomáš Černý. Spoluprac

Obrázek podcastu Poslední představení v L.

Poslední představení v L.

Původní rozhlasová detektivní hra Jiřího Hubičky odkrývá složité vztahy v jednom nejmenovaném divadle a na jejich pozadí i příčiny smrti herce Krásy. Byla jeho sebevražda opravdu sebevraždou?

Obrázek podcastu Praha, jak ji vidím já / Sochařův konfiteor

Praha, jak ji vidím já / Sochařův konfiteor

Původní titul DM 15252 "Praha, jak ji vidím já / Sochařův konfiteor" vydal Supraphon v roce 1965 - nyní titul s vyprávěním malíře JANA SLAVÍČKA ( *22. 1.1900 - † 5.4.1970 ) a sochaře KARLA LIDICKÉHO (*17.6.1900 - † 21.5. 197) vychází poprvé digitálně.

Obrázek podcastu Môj Macík

Môj Macík

Hračky malej Ely si lámu hlavu nad tým, čo sa asi stalo, že sa s nimi Ela prestala hrávať. Veď s nimi obyčajne trávila celé dni. A teraz? Hneď ráno odíde z detskej izby a vracia sa až po obede. Vari si našla nových, lepších kamarátov? Špekulujú nad tým, či sa nebodaj na

Obrázek podcastu Čtvrtek: O makové panence a motýlu Emanuelovi

Čtvrtek: O makové panence a motýlu Emanuelovi

Zvuková podoba jednoho z nejoblíbenějších TV večerníčků podle literární předlohy moderního klasika tohoto žánru Václava Čtvrtka je především hereckým koncertem Vlastimila Brodského. Hudba Milana Baginskéhopřipomene dětským posluchačům "Makovou panenku" televizní.

Obrázek podcastu Ať žije Mánička!

Ať žije Mánička!

Nejslavnější scénky s Hurvínkovou nejlepší kamarádkou! Když bylo Spejblovi a Hurvínkovi samotným smutno, objevila se obvykle vzorná, občas hubatá a vždycky dobrá kamarádka Mánička! Ač u žen a dívek se to galantně nemá prozrazovat, tady snad můžeme: právě slaví 88. naro

Obrázek podcastu Pokoj, lidé, budiž vám  - pásmo o životě J. J. Ryby

Pokoj, lidé, budiž vám - pásmo o životě J. J. Ryby

Pásmo o životě skladatele provázené jeho drobnými vánočními skladbami i úvahami kolem nich. Připravil Pavel Miňovský. Stereofonní scénář Antonín Němec a Markéta Jahodová, která má také režii. Účinkují Blanka Bohdanová, Sylva Sequensová, Vladimír Brabec, Jiří Holý a Petr