Audiokniha Dobrá znamení

Život víry 2026/02
Život víry 2026/02 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Jakub Lofítek, Lenka Malinová a Daniel Zeman. Nahrávka vznikla ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * 3333 kilometrů divočinou (rozhovor s Danielem Pumrem) Daniel Pumr se neboj…

Geniální přítelkyně I.-IV.
Mistrovská tetralogie o přátelství, lásce, křivdě, věrnosti i zradě. Příběh Lily a Elen budete chtít poslouchat jedním dechem až do konce. Ferrante podává strhující sílu výpovědi o těch nejzákladnějších citových poutech a v tom je nepřekonatelná. Cítíte prach, špínu, c…

Opuštěná společnost
Opuštěná společnost - Česká cesta od Masaryka po Babiše - audiokniha obsahuje pohled šéfredaktora týdeníku Respekt na současnou českou společnost v historickém a evropském kontextu. Vítěz ceny Magnesia literatura Kniha roku za rok 2018. Opuštěná společnost byla Asociací…

Bitva o české země
V polovině 19. století svět postihla katastrofa. Celé části zemského povrchy byly vymazány, hladiny oceánů se zvedly. Zanikly celé státy, jiné vznikly. Jedním z nich bylo Česko-slovenské království. V polovině 20. století je z království námořní velmoc s koloniemi a drž…

Smäd
"Dvojitá porcia temnej imaginácie Jozefa Kariku vychádza ako dvoj-audiokniha Hlad/Smäd. Každá z audiokníh ponúka samostatný zážitok, no pri čítaní oboch nadobúda príbeh nové významové vrstvy. Neprirodzene vysoký muž s kufrom, v ktorom sa ukrývajú tie najhoršie nočné mor…

Poslední Mohykán
Tenhle příběh uchvacoval, uchvacuje a bude uchvacovat děti i dospělé. Howgh. Slavný dobrodružný příběh na motivy skutečných událostí francouzsko-indiánské války z roku 1757, který proslavil film s Danielem Day-Lewisem a Madeleine Stoweovou. Poslední Mohykán, nejznámější…

Jeremyho farma nejen zvířat
{'cs': '„Špatný den na farmě je lepší než dobrý den v kanceláři.“\n\n „I ti, kdo Clarksona zarytě nenávidí, ho jako farmáře shledají sympatickým“.\n\nUž když se Jeremy proháněl po světě v drahých autech při natáčení Top Gearu, toužil jezdit traktorem a vyorávat své vlas…

Příběhy skutečné odvahy
Už nemůžeš? Tak přidej na houževnatosti! Někdejší elitní parašutista Bear Grylls ví, k čemu se jedinec musí přimět, aby v extrémních situacích nepodlehl zoufalství.Předkládánám nejen strhující příběhy průzkumníků, špionů a dalších profesionálních dobrodruhů, ale i mezní…

Hrompac a Tancibůrek (1981)
Šest drobných příběhů o obru Hrompacovi a mužíčku Tancibůrkovi, co spolu prožili a vyváděli. O tom, jak líčíli na ptáčka s rezavým ocáskem, jak našli rytíři ztracenou půlku jména, jak potěšili smutnou princeznu, jak dostali pytel blech, jak vrátili čerta do pekla a jak …

O Rumcajsovi
Dnes už pozapomenuté dramatizace pohádkových příběhů z lesa Řáholce z konce šedesátých let. A jedna rozhlasová "řáholecká" pohádka z roku 1993.

Arila: Stíny Citadely
{'cs': 'Arila prozkoumává své nové síly a vydává se do pouštního města Salroa, aby pomohla zachránit spícího boha Rooaka. Ten se nachází ve špičce Citadely, obrovské sochy nesoucí jeho vlastní podobu, obklopený děsivým nepřítelem, který se do Aldolonu prodral skrz skuli…

Hororové povídky
Audiokniha Hororové povídky je volným převyprávěním úspěšné a vysoce hodnocené knihy Jana Opatřila obsahující 10 mrazivých povídek ze záhrobí. 2 povídky se odehrávají ve Skotsku, zemi odkud horor vzešel, a do níž Opatřil každý rok jezdí sbírat inspiraci. Povídky namluvi…

Brouci v hlavě: Jak se zbavit vtíravých myšlenek
Co mi zabrání strčit kocoura do mrazáku? Autoři – zkušení američtí psychologové vědí hodně o panice, úzkosti, obavách či fobiích. Jejich kniha vám tentokrát poradí, jak vyzrát nad vtíravými myšlenkami. Stává se vám, že vás někdy přepadnou doslova hrůzné myšlenky? „Co …

Mrazivý polibek
Strigojové útočí na vampýrskou akademii Zákeřní Strigojové nepolevují ve svém plánu ovládnout svět vampýrů. Dhampýrka Rose, v jejíchž žilách koluje krev vampýrů a lidí, může útočníkům lépe čelit než její spolužáci. I přesto se ocitá v obrovském nebezpečí. Zákeřní Strigo…

Dobrí a zlí hrdinovia, EN, SK
Audiokniha - Dobrí a zlí hrdinovia, EN, SK - je dvojjazyčná audioknižka čítaná v slovenčine a angličtine. Obsahuje 2000 viet, ktoré sú v slovenčine a preložené jedna po druhej do angličtiny. Slúži pre rozvinutie slovnej zásoby v oboch jazykoch v oblasti personálnej psyc…

Inspektor Šmidra zasahuje I
Dvě unikátní dramatizace z archivu Českého rozhlasu z konce šedesátých let. Detektiv Jan Šmidra je trochu Sherlock Holmes, trochu Josef Švejk a trochu inspektor Clouseau. Svou intuicí řeší závažné zločiny tak suverénně, že na konci vrah pyšně odchází středem a želízka z…

Čaroděj na severu
Will má konečně své vlastní léno a je plnohodnotným hraničářem. Jako začátečník dostal docela klidnou oblast, kde se ale záhy přesvědčí o tom, že i v té nejospalejší díře se mohou dít nebezpečné věci. Spolu s Alyss se ocitne daleko na severu, kde má tajně – v převleku z…

Mizera
Krutý, chladnokrevný… Cillian Fitzpatrick pro média je TÍM PADOUCHEM. Pro mě je to muž, který mi zachránil život. Nyní potřebuju, aby pro mě udělal ještě jednu malou laskavost – vyplatil mě z problémů, do kterých mě uvrhl můj manžel. Cillian ovšem nedělá laskavosti zad…

Než přijde mráz
Jsou jedné krve. A proto chápou, kolik bolesti obnáší strážit zákon… Čerstvou absolventku policejní akademie Lindu Wallanderovou zanedlouho čeká obvyklé kolečko městské pochůzkářky. I když proti otci a jeho způsobům celou pubertu protestovala, vybrala si nakonec tutéž p…

Plzeňské strašení podruhé
Plzeňské strašení podruhé - audiokniha obsahuje volné pokračování alba Plzeňské strašení v podání Martina Stránského a dalších. Pět mluvených pověstí v podání Martina Stránského, Petry Jarošové a Tomáše Šolce jsou proloženy písněmi od skupin a interpretů jako je Neboysa…

Černá ozvěna
{'cs': 'Mrtvý muž nalezený u odpadní výpusti Mulhollandské přehrady je pro detektiva Harryho Bosche mnohem více než jen další položkou do statistiky obětí trestných činů – s Billym Meadowsem sloužil ve válce ve Vietnamu u tzv. tunelových krys. Společně si prošli peklem,…

Paní mincmistrová
Hlavním hrdinou veselohry je renesanční postava vtipného a nezkrotného básníka Mikuláše Dačického z Heslova. Příběh nás zavede do Hor Kutných, abychom mohli být svědky žertovného příběhu o záletné lásce a potrestané nepoctivosti.

Rande
Divadelní hra Rande. je komedií o seznamování mužů a žen. A o tom, jak nečekaně může dopadnout jedno rande. Navazuje na některé humorné autorovy knížky o ženách například Všechny moje plesové sezóny a Dana.

Pan Masters
Je mocný, charismatický, sexy a je to můj šéf – vražedná kombinace. Uspokojení z práce najednou získalo zcela nový rozměr. Když jsem si ve svém životopise vymýšlela, nenapadlo mě, že na tom bude záležet. Zamilovalo by si mě přece každé dítě, práci chůvy mám od přírody v…

Páni mají radši blondýnky
Odhalte tajemství, proč si pánové vybírají… no víte koho! „Líbat ruku dělá sice divce moc dobře ale brilijantový a safýrový náramek má navěky,“ mudruje Lorelei Leeová, hrdinka legendární humoristické knihy Anity Loosové Páni mají radši blondýnky, která baví čtenáře už c…