Audiokniha Dobrá, Jeevesi

Hurvínkova cesta do Tramtárie
Titul je zvukovou verzí stejnojmenného představení z repertoáru Divadla S+H. A o čem je? Napoví vám to názvy jednotlivých obrazů.

Olivovník
Pred vyše dvadsiatimi rokmi strávila baletka Helena čarovné prázdniny na Cypre, kde mal jej krstný otec Angus prekrásnu vilu, a prežila tam aj prvú lásku. Po Angusovej smrti vilu zdedila a teraz sa s rodinou a priateľmi vracia na ostrov. Helena dúfa, že tu spoločne strá…

Smrtící nádech
Tělo mladé dívky ležící obličejem dolů v bazénu – bílé tenisky stále na nohou, kaštanové vlasy rozprostřené jako svatozář – je to poslední, co detektiv Josie Quinnová očekává při ranní návštěvě svého bratra před vyučováním na Dentonské univerzitě. Zatímco vytahuje dívči…

Druhá šance
Svého otce jsem pochoval v Coloradu – bok po boku s jeho elitním týmem hasičů. O deset let později jsem se vydal v jeho stopách. Se svým bratrem bojujeme s požáry na Aljašce. Zažil jsem už ledacos, ale nic mě nedokáže tak rozpálit jako moje nejlepší kamarádka Avery Clai…

Poplach v Kovářské uličce
Dnes již (ne)právem zapomenutá literární předloha patřila kdysi k povinné školní četbě a zůstala v hlavách několika generací. I proto nabízíme tuhle retro rozhlasovou vzpomínku.Osoby a obsazení: Frantík Severín (Václav Knop), Ferdinand Bočan, obchodník z Kovářské uličky…

Poslední výkřik
Detektiv Lexi Bennettová se prochází ulicemi Canterbury, když zaslechne křik. Pod jednou z městských věží najde ležet tělo dospívající dívky. Skočila, spadla, nebo ji někdo strčil? Oliviini zoufalí rodiče tvrdí, že jejich dcera, talentovaná hudebnice, neměla pro sebevra…

Tanec papírových draků 2: Hon
Už je to pět let od chvíle, co jsem naposledy umřel, ale pomalu mi to začíná chybět. Policejní sledovací a zásahový útvar jakž takž funguje, ale nikdo mě nevaroval, že vést ho bude obnášet excelové tabulky, audity a videokonference. Jenže management nikdy nebyl mojí sil…

Nejlepší den pro umírání
Thompson nemůže žít ani s lidmi, ani s elfy. Pro jedny je nenáviděným půlelfem, pro druhé zase opovrhovaným poločlověkem. Jeho domovem se teď stalo gobliní město Likario. Nechává se najímat jako žoldák, prozkoumává staré chrámy a hledá poklady, bojuje s orky i s prastar…

Paganiniho smlouva
Kvůli čemu byste se upsali peklu? V lodní kajutě je nalezena utonulá dívka, která se vůbec nenamočila v moři, ale její plíce jsou plné slané vody. Na lustrovém háku v prázdné místnosti bez nábytku, na který by bylo možné se postavit, se houpe oběšenec. Jak tahle záhadná…

Oživlý kámen
Léto vrcholí, vrchní inspektor quebecké Sureté Armand Gamache si jako každý rok připomíná s manželkou Reine-Marie výročí seznámení v Manoir Bellechasse, odlehlém luxusním hotýlku nedaleko Three Pines. Nejsou však sami. Sjela se sem také početná, bohatá a vážená rodina F…

Hněv
Bohové se vracejí. A hladovějí po krvi a moci! Proroctví bylo pouhý klam, leč osudový střet Corbana s Nathairem pokračuje dál… Pevnost Drassil padla po krvavém boji do rukou krále Nathaira alias Černého slunce, který se zmocnil už tří ze sedmi legendárních Pokladů. Nyní…

Kladivo na čaroděje: Magie pro každého
Když vám teče do bot, když máte v patách přízraky – koho zavoláte? V Praze roku 2012 není o nadpřirozeno nouze. Najdou se v ní oživlé mrtvoly, vychytralí démoni, temné přízraky i nevyzpytatelná inkvizice – a teď mluvíme jen o kladných hrdinech. Když tajemný zabiják odpr…

Perličky Bohumila Hrabala
Po Příbězích Petra Šabacha, kterými Centrum Paraple a vydavatelství Radioservis zahájily edici čtení z české prózy, jsme sáhli po povídkách Bohumila Hrabala. Mimochodem, víte, že se tento autor pomalu, ale jistě sává ve světě největším a nejznámějším českým spisovatelem…

Soudce Jack
Padouch je sice znám, ale jde o to, dokázat mu vinu? Podaří se to soudci Jackovi, což ale není ctihodnost v soudcovském taláru, nýbrž tajemná bytost, která se zjevuje v nečekaných chvílích. V rozhlasové hře podle románu Edgara Wallace "Křížový spodek" účinkují Miroslav …

V temnotě
Druhý případ inspektora Adama Fawleyho od autorky bestselleru Někdo blízký. Při rekonstrukci domu objeví nový majitel v sousedním sklepě polomrtvou ženu s dítětem. Nikdo neví, co jsou zač — žena nemluví, v evidenci pohřešovaných osob je policisté nevedou. Vlastník domu …

Kolo času II.: Velké hledání
Podaří se Randovi a jeho přátelům najít v zemi okupované nepřáteli vzácnou relikvii dřív, než padne do rukou Temného? Randa, Mata a Perrina čeká další nebezpečná výprava – a tentokrát se budou muset obejít bez pomoci kouzelnice Moirain a jejího strážce Lana. Trojice mla…

Síla slova
V původní rozhlasové detektivce, zasazené do současného českého města okresního formátu, zkoumá autor hry sílu a moc slova. Zavádí nás do světa, ve kterém mocní bossové vládnou nejen všem hospodářským subjektům svého regionu, ale navíc ovládají i všechna důležitá média.…

Stanice Bazilišek
Kapitán Honor Harringtonová se nevzdává První díl nové řady válečné SF. Kapitána Honor Harringtonovou z válečného loďstva Mantichorského království vmanévrují intriky do situace, kdy se starým vesmírným křižníkem musí odrazit útok nepřátel. První díl nové řady válečné s…

Markovič: Lovec přízraků – Vraždy, které šokovaly republiku
Ani kriminalisté nejsou z kamene. I oni mají emoce a neváhají je použít. V pravý čas a ve prospěch zákona… Při pohledu na tělo zavražděné osoby se snad každému sevře hrdlo i žaludek, nicméně vyšetřovatel případu emocím podlehnout nesmí. Profese mu káže vyrazit po stopě…

Jedlička: Přípitek s vrahem (slavné české kriminální příběhy)
Herec Norbert Lichý čte slavné české kriminální příběhy Podle známých kriminálních případů ze sedmdesátých a osmdesátých let, které se odehrály v různých krajích republiky, napsal zkušený autor I. M. Jedlička napínavé povídky, jejichž interpretace se ujal herec Norbert…

Pán hory
Novinka od mistra krimi, tentokrát pro fanoušky severských thrillerů – stejně jako klasici Jo Nesbo a Stieg Larsson nás nechá nahlédnout do temných stránek lidského nitra. Inspektorka Leonore Askerová s kolegy moc nevychází, proto ji odsunuli do Oddělení ztracených duší…

Ema nejde do školky
Ema měla jít se školkou na plavání, ale protože zakašlala, maminka ji nikam nepustila, aby v bazénu neprochladla. Co se Ema rozhodla doma dělat, o tom vám bude vyprávět Hajaja. Seriál je citlivým obrázkem trampot, které prožívá asi každé dítě v době, kdy do jeho domácí…

Medvědí prázdniny
Jsou prázdniny a medvědí rodinka Brumlů z Medvědí Lhoty se vypravila na výlet až na planetu Brumlinuši, odkud kdysi dávno pozemští medvědi přiletěli. Malý Brumlík i jeho sestřička mají spoustu otázek, táta Brumla trpělivě vysvětluje, jak funguje raketa, proč je kolem Br…

Rudý úsvit
Býval bych žil v míru. Jenže mí nepřátelé mě zatáhli do války… Život na Marsu se řídí vlastními zákony, které z většiny obyvatel dělají otroky, pracující v nelidských podmínkách. Kdo by ale protestoval, když se všechno bezpráví děje ve jménu budoucího přesídlení lidstva…