Audiokniha DNA

Ostrov Uctívačů ginga
Venkovští kluci ve stopách Rychlých šípů Venkovská parta kluků se rozhodne jít po stopách neznámého příběhu Rychlých šípů, který souvisí se sektou Uctívačů ginga. Napínavé pátrání připomíná někdejší dobrodružství Rychlých šípů. Kdo něco věděl o Rychlých šípech, musel ml…

Madynka zachránkyně
Trochu nezkrotnou a velmi podnikavou holčičku už možná znáte z první stejnojmenné knížky. Madynka vás opět nezklame - stále srší nápady a hned je uskutečňuje za horlivé asistence mladší sestřičky Lízy. A protože má dobré srdce i smysl pro spravedlnost, zachraňuje své bl…

Naučte mě zabít draka
Závěrečný desátý díl série Sedmý smysl s Hankou, Sváťou, Rafanem a dalšími. Příběh plný zvratů a dobrodružství. Jak to dopadne s nadaným Vítkem, stane se rytířem?

Artemis
Jazz Bašarová pracuje jako kurýrka, která občas doručuje i nelegální, čili lépe zaplacené zboží. Jak jinak přežít v Artemidě, jediném městě na Měsíci, když nejste bohatý turista nebo výstřední milionář? Když si tu poctivě vyděláte sotva na jídlo? Když ani příležitostné …

Serotonin
Šestačtyřicetiletý́ zemědělský inženýr Florent-Claude Labrouste se po rozchodu s partnerkou odebere na rodný́ venkov, kde bilancuje svůj život a vzpomíná na předchozí vztahy. Při životě ho udržují pouze antidepresiva, jež však mají nežádoucí vedlejší účinky – třeba impo…

Tři kapitáni – Díl třetí: Korzárská čtverylka
Audiokniha Tři kapitáni III. - Korzárská čtverylka obsahuje pokračování ryze české akční a dobrodružné space opery, kterou napsal Michael Bronec a čte Jiří Pobuda. Trojice kapitánů se rozdělila. Arnošt Kodex zůstává na Zemi, kde řeší problémy vládce Republiky a nenápadn…

Porodní sestra z Osvětimi
Porodní sestra z Osvětimi je dramatický příběh inspirovaný skutečnými osudy Stanisławy Leszczyńské. Tato polská porodní sestra vedla v táboře tisíce porodů, při nichž nezemřelo žádné dítě ani žádná žena. Do koncentračního tábora v Osvětimi přijíždí další transport vězňů…

Metro 2035
Dva roky poté, co Arťom zbavil metro hrozby ‘černých ďáblů, žije se ženou na rodné stanici VDNCh, ale neustále si v hlavě přehrává hlas, jenž se na okamžik ozval z vysílačky na vrcholku věže Ostankino. Jsou snad někde další přeživší i mimo moskevské metro? Utkvělá myšle…

Přízrak z Kolosea
Nový titul z pera známé francouzské spisovatelky přenese mladé čtenáře zpět do starověkého Říma, kdy se kvůli pronásledování museli křesťané skrývat v katakombách. Příběh tří kamarádů, kteří při potyčce se zloději narazí na „přízrak", zaujme nejen chlapce, ale i dívky s…

Démoni pralesa
Expedice profesora Cartera se vydá do neprobádaných oblastí na severu Konga, cílem je vědecky prozkoumat podivný přírodní jev. Členové výpravy spolu s vojáky, které jim přidělila vláda, aby je chránili před útoky povstalců a pašeráků, se vydají do hlubin pralesa. Profes…

Stříbrný trn
Trhlina je uzavřena a na trůn usedl mladý král, ale tolik potřebný mír je stále ještě daleko. Za severní hranicí Ostrovního království se náhle objevuje nová hrozba. Záhadný Murmandamus pozvedl svou korouhev a sjednocuje pod ní peklomory, gobliny i četné vyvrhele lidské…

Z deníků Robokata 4 - Strategie úniku
Svobodu už získal. Unikne i z vězení samoty? Robokat na planetě Milu opět unikl jisté smrti, ale nejtěžší zápas ho teprve čeká. Díky své fyzické i psychické proměně už z pobytu mezi lidmi tolik nepanikaří, a tak poprvé využije transportu lodí určenou pro osobní přepravu…

Ema nejde do školky
Ema měla jít se školkou na plavání, ale protože zakašlala, maminka ji nikam nepustila, aby v bazénu neprochladla. Co se Ema rozhodla doma dělat, o tom vám bude vyprávět Hajaja. Seriál je citlivým obrázkem trampot, které prožívá asi každé dítě v době, kdy do jeho domácí…

Páni severu
„Vedl mě osud. Psal se rok osmistý sedmdesátý osmý, bylo mi jednadvacet let a věřil jsem, že jsem schopen dosáhnout svým mečem všeho na světě…“ Po vítězství v bitvě u Ethandunu má Uhtred z Bebbanburgu věru co slavit: šiky nepřátelských nájezdníků byly rozprášeny a Alfre…

Lampička
Příběh o odvaze a dobrém srdci. Příběh o odvaze, přátelství, soucitu i strachu, plný zloby, předsudků a nepochopení, ale taky dětské upřímnosti a dobroty. Velké srdce drobné dívky Lampičky se nezastaví před žádným nebezpečím. Mořská skaliska bičovaná vlnami jsou nebezpe…

Dr. No
Bond, James Bond. Bond, vyslaný M, aby vyšetřil záhadné zmizení šéfa jamajské stanice MI6, očekával dovolenou na slunci. Když však v hotelovém pokoji objeví smrtící stonožku, je po dovolené. James Bond, vyslaný M, aby vyšetřil záhadné zmizení šéfa jamajské stanice MI6, …

Proces aneb Zrádce národa
Na jaře roku 1914 se na stránkách Národních listů objevil materiál, který usvědčoval poslance Karla Švihu z placené spolupráce s pražskou policií. Švihovi, který list zažaloval, se obvinění nepodařilo vyvrátit ani u soudu. Po válce a po vzniku Československa, bylo proká…

Železný půlměsíc
Dát přednost rodině, nebo obraně vlasti? Čtvrtá kniha dobrodružství kapitána Báthoryho, který nalezne svého ztraceného syna, zachrání mladou šlechtičnu a přes své slábnoucí síly se odhodlá bránit nejen svou domovinu – Horní Uhry, ale celý křesťanský svět před dobyvačným…

Katka už nebude divná
„Samozřejmě znám vyhublý lidi z instagramu, co maj eating disorders, ale tak já teda ani náhodou nevypadám.“ Dospívání není pro sraby. Katka o tom ví svoje, doma ji dusí máma a starší brácha, ve škole si s nikým nerozumí a do toho svádí nekonečný zápas s vlastní váhou. …

Vlkodlak
Legendární román, podle kterého bylo pojmenováno záškodnické hnutí nacistů. Děj románu se odehrává na německém venkově v dobách třicetileté války a popisuje vpád a drancování krajiny putujícími vojsky, převážně švédskými. Hlavní postavou je zde sedlák Harm Wulf z Lunebo…

Ona, oni a já
Vítejte ve světě, ve kterém není místo pro špatnou náladu a kde se nakonec vše v dobré obrátí! Mladík z dobře situované rodiny, s břitkým humorem a zálibou v krásných ženách, se za účelem bližšího seznámení s (další) půvabnou dívkou nechává najmout na místo vychovatele …

Zimování
Nelze si vybrat, kdy budeme zimovat, ale je jen na nás, jak k přerodu přistoupíme… I ona si jako kdekdo namlouvala, že má věci pod palcem, jenže osud si nevybírá. Stačilo akutní ohrožení manželova života, její vážná choroba, synova fobie ze školy – a rázem se propadla n…

Hluchavky
Nejzákeřnější vlastností sluchového postižení je to, že není vidět. Kniha, která se Vám právě dostala do ruky, nabízí nahlédnutí do světa neslyšících očima dvou hlavních hrdinů. Spojuje je skutečnost, že se oba narodili hluší. Eva má však na rozdíl od Honzy ještě slyšíc…

Rány vítězů
Rozhlasová hra o učitelce hudby a o jejím marném vztahu k ženatému muži.V hlavních rolích komorního příběhu uslyšíte Janu Hlaváčovou v roli učitelky hudby, Danu Medřickou v roli matky a Eduarda Cupáka v roli muže na rozcestí. Příběh vztahu panovačné tchyně a zotročené s…

Toulky s tátou
Toulky s tátou představují fiktivní román se silnými autobiografickými prvky. Jeho páteří je cesta dospělého syna se stárnoucím otcem do Ameriky – cesta za dávným snem, za domnělým ideálem svobody a za místy známými z milovaných knih, které oba hlavní aktéry formovaly. …