Audiokniha Dlouhý, Široký a Bystrozraký (1966)

Císař Nihon-Džinu
Audiokniha Císař Nihon-Džinu je desátým pokračováním úspěšné fantasy série s hraničářovým učněm. Horác by vyslán jako zvláštní posel do sídla císaře. Jeho válečná mise začala již před několika měsíci, a Horác se měl dávno vrátit zpět, ale dosud nepřijel a neposlal o své…

O věrné lásce statečného Chairea a sličné Kallirhoy
Román byl napsán pravděpodobně už v prvním století našeho letopočtu a možná dokonce i dříve. A co je pozoruhodné, jde o první dochovaný milostný a zároveň i dobrodružný román nejenom antického, ale vůbec evropského písemnictví. Tím stojí na počátku přebohaté tisícileté …

Nůž
Když se světoznámý spisovatel stal v létě roku 2022 obětí vražedného útoku, tragickou událost přežil s vážnými zraněními. Nůž v rukou atentátníka však nezanechal stopy pouze na jeho těle, ale zasáhl i autorovu mysl. V pronikavé a hluboce otevřené zpovědi, jež je považo…

Báje a pověsti starého Egypta a Mezopotámie
Ve starých egyptských bájích a pověstech se vracíme po stupních staletí zpátky do dob před několika tisíci lety, kdy staří Egypťané uctívali boha slunce, ale také do doby počátků velkolepého stavitelského umění, řemesel a do doby počátků lékařské vědy a astronomie, k pr…

Parfém – příběh vraha
Má nejjemnější nos na světě. Vycítí i to, co mu tak bolestně schází? Poslyšte zkazku o rokokovém psychopatovi, jenž pojmu „masová vražda“ vtiskl nový, kosmetický rozměr. Netvora Jeana-Baptista Grenouille zrodilo ve smradlavém 18. století pařížské rybí tržiště a odmalič…

Vedli jsme si dobře, hochu
Mám v telefonu fotografii, na které jsem jako dítě se svým otcem na pláži. Často tomu chlapci říkám: „Vedli jsme si dobře, hochu.“ Občas se zamýšlím nad tím, jak se kluk z Walesu, syn pekaře, dostal až sem. Celý můj život je jedno velké tajemství. Tato kniha vypráví můj…

Ako sa vyrába ďalší majstrovský veľkofilm
Od oscarového herca a autora bestsellerov: román o vzniku hviezdneho, multimiliónového filmu o superhrdinoch... a o skromných komiksoch, ktoré ho inšpirovali. Vtipný, dojímavý a podnetný román, ktorý zachytáva zmeny v Amerike a americkej kultúre od druhej svetovej vojny…

Milenec lady Chatterleyové
Příběh nerovné živočišné lásky v jednom z nejskandálnějších románů první poloviny 20. století. Poprvé vyšel na konci dvacátých let ve Florencii a v Paříži, ovšem v autorově rodné Británii bylo jeho vydávání zakázáno až do šedesátých let. Takže si jej angličtí kulturní t…

Poslední na řadě
Daleko od skotského pobřeží se nachází ostrov Mull, mezi jehož obyvateli stále koluje řada pověr. Clarkovi se sem vydávají hledat nový život, když však jejich dcera zmizí, narážejí jen na lhostejnost místních. Rodiče si tedy najmou kanadskou soukromou vyšetřovatelku Sad…

Život: Moje cesta dějinami
Papež František o svém životě poprvé vlastními slovy. Upřímné autorizované memoáry současné hlavy církve. 14 zastavení u dějinných milníků v kontextu Františkova života od začátku druhé světové války do současnosti Při listování tou vzácnou knihou, kterou je sám život,…

Až uvidíš moře
V roce 1948 přijalo Československo tisíce uprchlíků, kteří za dramatických okolností opustili občanskou válkou rozdělené Řecko. S první vlnou emigrantů přichází i desetiletá Sotiria – neumí česky, o svých rodičích nemá zprávy a neví, co s ní bude. Roky plynou a na pozad…

V tieni mafie
Drsný a zároveň dojímavý mafiánsky román o úpadku jednej celej generácie. Autor so znalosťou veci analyzuje príčiny formovania prvých zločineckých skupín, teritoriálne rozdelenie moci a vplyv podsvetia na politickú klímu v krajine. Jozef Karika sa neskrýva za pseudonym,…

Tajemství obsidiánu
Soukromá elitní škola v Praze. Dívka, která nemá tušení o svém předurčení. Kluk ze starého královského rodu démonů. Osud, kterému se nedá vyhnout... První díl české fantasy, který si nemůžete nechat ujít! Sedmnáctiletá Anna žije se svým poněkud podivínským dědečkem vcel…

Hovory s Bohem II.
Je čas začít nový život Druhá kniha populárních Hovorů s Bohem je psána formou „veřejného dialogu“, který je určen všem, kdo přemýšlejí o své duchovní cestě v kontextu moderní doby. To, co se přihodilo autorovi této knihy, se může stát i vám. Je čas začít nový život. …

Žítkovské bohyně
Žítkovské bohyně - fascinující příběh o ženské duši, magii a zasuté části naší historie z pera Kateřiny Tučkové. Vysoko v kopcích Bílých Karpat žily odedávna ženy obdařené výjimečnými schopnostmi. Uměly léčit a pomáhat s kdejakým trápením, uměly poradit v nesnázích a ta…

Zrušený rok – Deník 2020
Neměly by dnes - jak moje kdysi nezpochybnitelná, mnohaletá láska k Veronice (jakkoliv tragicky skončivší), tak moje kdysi nezpochybnitelné, ještě delší přátelství s Martinem (byť později taktéž ztroskotavší) - být spíš důvodem k oslavě než truchlení? Neměl by být můj o…

Kráska a netvor
Partia vraždárov z Nášho Mesta je po dovolenkách opäť spolu. Šéf sa vrátil do práce opálený, usmiaty a plný energie. Farba mu ostala, no úsmev zamrzol na perách už na druhý deň. Maďarskí kolegovia našli v poli kúsok od štátnej hranice nahé zmasakrované telo mladej dievč…

Syn čarodějnice
Jan Kepler, muž, který odhalil tajemství vesmíru. František Gel přibližuje ve své reportáži o osudech císařského matematika a astronoma Jana Keplera legendami opředenou dobu vlády Rudolfa II. Církvi nepohodlný štvanec Tycho de Brahe opustil své rodné Dánsko a na pozvání…

Američtí bohové
Stín se dostává po třech letech z vězení. Milovaná manželka Laura je po smrti a všechny jeho vyhlídky se rázem smrskly v chladnou prázdnotu. Cestou na pohřeb, v letadle zmítaném bouří, Stína osloví postarší muž jménem Středa a nabídne mu, aby vstoupil do jeho služeb. St…

Agent JFK – Meč a tomahawk
„Agent JFK – Meč a tomahawk“ je dalším pokračováním rozsáhlé fantasy/sci-fi série; ale nyní se se příběh výjimečně odehrává na úplně jiném kontinentu... Vikingové pod vedením Leífa Eríksona navštívili Ameriku ještě před rokem tisíc našeho letopočtu, ale pozdější vývoj e…

Dvacet tisíc mil pod mořem
"Později jsem dostal monumentální úkol zpracovat 20 000 mil pod mořem do pěti hodinových pokračování. Tehdy jsem si plně uvědomil, že se v románu prakticky nic neděje. Vybudoval jsem ho tedy na konfliktu kapitána Nema, tvůrce ponorky Nautilus, s hrabětem d´Artigasem, hl…

Muž, který zemřel dvakrát
Kvarteto amatérských detektivů v důchodovém věku znovu zasahuje! Svérázná čtveřice penzistů se sotva vzpamatovala z řešení svého prvního skutečného případu vraždy a už je zase v jednom kole. V jejich vesničce pro seniory se objeví Elizabethin exmanžel, který svou bývalo…

Asfalt I. Poslední tři týdny
Audio vydavatelství Walker & Volf s.r.o. vydá 24. června 2014 nejbrutálnější dílo české fantastiky, pekelný horor Asfalt od mága české hororové a noir literární scény Štěpána Kopřivy. První díl kultovního brutálně-satirického hororu „ASFALT I. Poslední tři týdny“ se val…

Svatí kacíři svazek 1.
První díl sudioverze románu, jehož ústředními postavami románu na pomezí literatury faktu a beletrie jsou soluňští bratři Konstantin (Cyril) a Metoděj. Příběh jejich velkomoravské mise je zde podáván jako součást historicky věrného obrazu doby. Ve velkolepé fresce pozná…

Případ forchheimského rádce
Jedna vražda může zničit mír. Slavomír musí jednat. Píše se rok 872, po dvojí zradě přijímá Svatopluk vládu a Moravané čelí tvrdým nájezdům Franků. Po dvou letech bojů obě strany pochopí, že válka jim v dlouhodobém horizontu nemůže přinést vítězství. Moravské poselstvo …