Audiokniha Disney - Lví král, Kniha džunglí, 101 dalmatinů

18. Norština - cestovní konverzace
18. díl z jedinečné řady 24 audio konverzací, sloužící jako vynikající pomůcka pro turisty i profesionální pracovníky. Obsahuje 32 témat k snadnému dorozumnění, více než 500 konverzačních obratů s výslovností, samostudium formou poslechu a opakování.

Ešusoun
Letní tábory buď milujete, nebo nenávidíte. Jak je na tom 13letý Filip, který tráví léto u řeky Blanice? Kdo je tajemný Ešusoun, který vydává neznámý plechový zvuk, jako by někdo vzal lžící o ešus? Vypráví: Václav Neužil

Začátečník v restauraci
Stalo se vám někdy, že jste si měli anglicky objednat v restauraci nebo rychlém občerstvení? Nebo jste měli při jídle s někým anglicky jednoduše konverzovat? Co takhle si tyto a další situace procvičit v 50 jednoduchých rozhovorech pro věčné začátečníky a pro mírně pokr…

Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích
Původní LP album 1118 4581 Karel Čapek Matka vydal Supraphon v roce 1985 - nyní titul vychází poprvé digitálně. "Tak mě vyložte, proč zrovna já, proč jsem to vždycky jenom já, po celé dějiny světa jsem to jenom já, já máma, já ženská, co musí tak hrozně platit za vaše …

Karibské tajemství
Slečna Marplová tráví prázdniny na karibském ostrově St. Honoré. Nikoho z fanoušků oblíbené hrdinky jistě nepřekvapí, že nádherné počasí a překrásná přímořská scenérie jejímu zvídavému duchu nestačí. Ani historky jejího společníka majora Palgravea ji příliš nezaujmou. Z…

Trable
Příběh o 5 kamarádech, kteří se scházeli v hospodě při partičkách mariáše od konce šedesátých let, kdy dokončovali vysoké školy až do současnosti. Tam diskutovali o životě a toto téma se postupně měnilo od studia a dívek, po rodiny, pracovní problémy až k nemocím a úmrt…

Život víry 2019/5
Život víry 2019/5 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čte Kateřina Hodecová. Z obsahu čísla: * téma: Vztah s Neviditelným - Jako křesťané víme, že bychom měli trávit čas při modlitbě a čtení Bible. Ale co když nás to nebaví? Jak číst …

Sńilex a Derik
Plejády. Souhvězdí bohyně lovu a Měsíce. Přemýšleli jste někdy o jeho původu? Mytický příběh se datuje do dávné minulosti a pojednává o jedné malé zelenavé bytosti, která musí porazit zákeřnou a sílící temnotu Peruviel. K tomu bude zapotřebí se naučit spoustu kouzel, sp…

Les prízrakov
Juraj Červenák prináša už šiestu knihu z cyklu historických detektívok zasadených do čias protitureckých vojen na sklonku 16. storočia. Joachim Stein zimuje na hrade Strieborná skala. Pokojné Vianoce s rodinou však zatieni potýčka so zločineckým podsvetím v neďalekom me…

Polština pro mírně pokročilé B1 - část 2
Děkujeme za zájem o polechový kurz Polštiny pro mírně pokročilé B1- část druhá. Kurz je určen pro mírně až středně, takže pro jeho nejlepší využití byste měli mít za sebou jeden až dva roky výuky polštiny a osvojené její základy. Kurz je založen na kontextovém učení, to…

Co je to úspěch – a jak jej dosáhnout?
Jednoho prosincového dne se během šestnácti hodin prodalo na půl milionu kusů průkopnické knížky Davida Grubera o úspěchu. A kdyby nebyla limitovaná nabídka, prodalo by se jich přes milion. Byla to spíše brožurka než kniha – šlo o přílohu časopisu Mladý svět, coby samos…

Noc na Karlštejně (1956)
Oblíbená úsměvná veselohra Jaroslava Vrchlického, která se odehrává během jedné noci na hradu Karlštejn, kam císař Karel IV. zakázal přístup ženám. Starší rozhlasové zpracování v režii Jiřího HorčičkyOsoby a obsazení: Karel IV., císař římský a král český (Otomar Korbelá…

Vlk a dýka
Kastelánova dcera zmizí. Poradí si Barbarič i bez pomoci Steina a Jaroše? Další historická detektivka z oblíbené série Kapitán Stein a notář Barbarič. Barbarič tentokrát na vlastní pěst vyšetřuje zmizení dcery kastelána na sitnianském hradě. Štiavnický notář Matej Bar…

Jak táhla mračna
Obrazy ze života básníka Jaroslava Vrchlického v rozhlasové hře se skvělkým hereckým obsazením.Osoby a obsazení: Jaroslav Vrchlický (Pavel Soukup), Bedřich Frída, jeho bratr (Vlastimil Fišar), Sofie Podlipská (Jaroslava Adamová), Ludmila-Mimi, její dcera a Vrchlického ž…

Svatý Benda
Kdo je Benda? Mukl. Vrah. Odsouzenec čekající na popravu. Jenže Ervin Lang, kontrolor pankrácké trestnice, si tím není tak jistý. Jednoho dne totiž spatřil něco, co převrátilo jeho život naruby. Od té chvíle ho pronásleduje jediná otázka: Co když Benda není tím, za koho…

Husité
"Bitvou na Vítkově, kde husité porazili křižáky, to jenom začíná. Útok rozzuřené bachyně je úplná legrace v porovnání s tím, co všechno ještě Báru a mladičkého husitského bojovníka, práče Borka, čeká cestou do Tábora – a vlastně i v Táboře samotném. Historička Veronika …

Dáma s kaméliemi
Román Alexandra Dumase mladšího Dáma s kaméliemi čtou lidé už více než 150 let - poprvé vyšel v Paříži r. 1848 a zůstává jedním z nejoblíbenějších prozaických děl 19. století.Jakkoli byl román inspirován autorovými skutečnými zážitky, jde v něm především o oblíbené téma…

Dáma s kaméliemi
Román Alexandra Dumase mladšího Dáma s kaméliemi čtou lidé už více než 150 let - poprvé vyšel v Paříži r. 1848 a zůstává jedním z nejoblíbenějších prozaických děl 19. století.Jakkoli byl román inspirován autorovými skutečnými zážitky, jde v něm především o oblíbené téma…

Vzpoura mozků - Galaxia
Pokračování oblíbeného rozhlasového seriálu Vzpoura mozků, o kterém jeho autor Václav Šorel mj.píše:Příběh, který jsem později nazval Vzpoura mozků, jsem nosil v hlavě někdy od začátku sedmdesátých let minulého století. V té době jsem byl ovlivněn Stanislawem Lemem a je…

Parfém – příběh vraha
Má nejjemnější nos na světě. Vycítí i to, co mu tak bolestně schází? Poslyšte zkazku o rokokovém psychopatovi, jenž pojmu „masová vražda“ vtiskl nový, kosmetický rozměr. Netvora Jeana-Baptista Grenouille zrodilo ve smradlavém 18. století pařížské rybí tržiště a odmalič…

Adam ze Zbraslavi a případ královského levobočka
Mladý šlechtic Adam, člen družiny českého krále Václava III. a králův přítel a důvěrník, je povolán ke královskému dvoru, aby zde řešil řadu záhadných případů.

Dialogy nad životem
Když jsem přemýšlel o tom, jaký nepsaný odkaz bych zde měl po sobě zanechat, vzpomněl jsem si na dlouhou sérii takzvaných dialogů nad životem. Někdy v polovině devadesátých let jsem takto nazvaný návrh pořadů předložil vedení stanice Český rozhlas 2 - Praha. Zdůraznil j…

Bouře
Příběh o lásce a nenávisti, o mstě a odpuštění, vypráví o ztroskotancích, kteří se na pustém ostrově setkávají se zázraky a divy. Hra, spojující vrcholnou poezii s groteskní komikou smutných klaunů, ukazuje lidský život jako úchvatnou marnost. Slavná Shakespearova Bouře…

Soudruzi, to není fakt, to se opravdu stalo!
Archiv Supraphonu, Českého rozhlasu a České televize ukrývá obrovské množství zvukového materiálu z uplynulých desetiletí. Mezi nimi pak svým rozsahem vévodí nejrůznější projevy, pásma a pořady, které propagovaly totalitní režim. Moc ve své nadutosti vytvořila tak nakon…

Jaká Emílie pořád?
Jaká Emílie pořád? - Malý kaleidoskop povídek Karla Poláčka připravil Ondřej Hausenblas. Významný představitel českého humoristického románu Karel Poláček se narodil 22. března 1892. Jeho prvotina Povídky pana Kočkodana ho sice stála místo na ministerstvu, ale ukázala …