Audiokniha Digiděti

Rituál HUNA - splňte si svá přání
Kdysi dávno žili na Havajských ostrovech lidé, o kterých ostatní obyvatelé věděli, že mají zvláštní schopnosti. Tito lidé uměli léčit s okamžitým efektem, chodili bosýma nohama po lávě a dokonce uměli i měnit realitu. Takového člověka se zvláštními schopnostmi nazývali …

Boříkovy lapálie
Čtyři správní kluci z Holešovic Čenda, Aleš, Mirek a Bořík spolu zažívají neuvěřitelně veselé i dobrodružné příhody. Často se taky potýkají s nepřízní rodičů a třídní učitelky. Na rozdíl od třídního šprta Bohouška, který je mazánkem dospělých.díly: 1. Jak nám Aleš předv…

Prokapaný čas
Šestinásobný držitel cen Grammy Vince Mendoza je znám pro rozličné hudební aktivity – hostování u Metropole Orchestra, spoluprací s Elvisem Costellem či aranžemi pro Melody Gardot, podílel se rovněž na prvních dvou albech zpěvačky Björk. Novým projektem vrací ke svým sk…

V temnotě
Druhý případ inspektora Adama Fawleyho od autorky bestselleru Někdo blízký. Při rekonstrukci domu objeví nový majitel v sousedním sklepě polomrtvou ženu s dítětem. Nikdo neví, co jsou zač — žena nemluví, v evidenci pohřešovaných osob je policisté nevedou. Vlastník domu …

(Ne)vinný dotazník Radka Brzobohatého 1.
Žertování u číše vína. O všem možném, ale především o divadle... Hostem Radoslava Brzobohatého v zábavném rozhlasovém pořadu je herečka Božidara Turzonovová.

Zpětný ráz
Pro francouzského kulinářského velmistra Marca Fraysse, který dokázal zděděnou horskou auberge v dezolátním stavu přeměnit v jednu z nejvěhlasnějších restaurací světa, znamenalo nejvyšší michelinské ocenění alfu i omegu veškerého snažení. Když se však začalo proslýchat,…

Nezval recituje Nezvala
Původní EP album 0 88 0525 "Nezval recituje Nezvala" vydal Suprahon v roce 1960 - nyní titul s básněmi Na břehu řeky Svratky, Divoké husy, Sbohem a šáteček a Neznámá ze Seiny vychází v původní sestavě poprvé digitálně.

Kolo času VI.: Pán chaosu
Moc pána zla uvězněného v Šajol Ghúlu sahá každým dnem dál a dál.… Rand al’Thor se snaží sjednotit státy k Poslední bitvě, k níž dojde, až se Temný jednoho dne osvobodí. Ten už ostatně po zlomení několika věznících pečetí nabývá na síle, oživuje dva obávané Zaprodance …

Taras Bulba
Hrdinská Gogolova epopej na oslavu vrcholné doby záporožského kozáctva, kteří jsou stateční, velkorysí, živelně veselí a oddaní svému lidu. Tímto obdobím je 16. 17. století, kdy potomci uprchlíků bojují proti tatarským nájezdům a vedou osvobozenecký boj proti polské šl…

Proč nejsem komunistou I.
V roce 1924 otevřel Ferdinand Peroutka v časopise Přítomnost anketu Proč nejsem komunistou? Příspěvky do ní napsali přední čeští spisovatelé a intelektuálové - Karel a Josef Čapek, Jan Herben, František Langer, Josef Kopta, Fráňa Šrámek, Ladislav P. Procházka, Jaroslav …

Němčina pro středně pokročilé B2
Děkujeme za zájem o poslechový kurz Němčina – slovní zásoba pro pokročilé B2. Kurz je určen pro pokročilé uživatele, a s jeho pomocí si nejen rozšíříte pokročilou slovní zásobu, ale také zopakujete složitější gramatické jevy Kurz je založen na kontextovém učení, to znam…

Vítězslava
Osud české hudební skladatelky Vítězslavy Kaprálové má tragický nádech. Talentovaná mladá žena, která měla všechny předpoklady pro velkou mezinárodní kariéru, zemřela ve věku 25 let. Daleko od svých rodičů a vlasti, v chaosu na začátku 2. světové války. V krátkém čase, …

Hladná duša
Heňa je normálna stredoškoláčka, ktorá rieši bežné problémy šestnásťročných dievčat – školu, chalanov a... svoju váhu. Keď ju prijmú do známej tanečnej skupiny, medzi štíhlymi dievčatami si razom pripadá nepríťažlivá. Aby zapadla, snaží sa pár kíl schudnúť. Jej zmenu si…

Pes baskervillský
Nejslavnější Doylův detektivní příběh. Sherlock Holmes se svým přítelem a pomocníkem doktorem Watsonem vyšetřují případy záhadných úmrtí na venkovském panství v pochmurné krajině anglického venkova. Kdo měl zájem na smrti Sira Charlese, dobrosrdečného mecenáše zdejšího …

100 statečných - Host č. 46 - Bohdan Rajčinec 07.06.2014
Hostem L. Výborné - B. Rajčinec (z Ukrajinské iniciativy v Praze)

Percy Jackson - Moře nestvůr
Mytologické bytosti ožívají...Krvelačné nestvůry se bouří...Bohové z Olympu kladou další úkoly..."Po klidném školním roce se na mně valí další problémy. Poslední den školy to začalo! Hodina tělocviku se proměnila ve vybíjenou s lidožravými obry a Grover se dostal do prů…

Adventní kletba
Snaha rozřešit záhadu starší než jedno století přivede Oldřicha z Chlumua jeho pomocníky do řídce obydlených lesů kolem Berounky. Zdánlivě obyčejná návštěva hradu Krašova se změní v noční můru. Královský prokurátor Oldřich z Chlumu slíbil pomoci příbuzné, která se mu sv…

Polní žínka Evelínka (1976)
Vodní i lesní žínky vystupují v pohádkách od nepaměti, ale polní žínku si vymyslel až spisovatel, scénárista a milovník rozhlasu František Nepil. Kdo by neměl rád jeho vyprávění, které známe z rozhlasu i jeho knížek? Vždycky je plné laskavosti, osobitého humoru a poetik…

Německá gramatika B1
Děkujeme za zájem o kurz Německá gramatika B1. V tomto kurzu pro mírně a středně pokročilé si zopakujete a rozšíříte znalosti v používání časů, složitějších předložek, zájmen, podmiňovacího způsobu, infinitivu a dalších témat. Kurz je založen na kontextovém učení, to z…

Sekyra
„Čtenáři moje psaní hodnotí různě dobře, ale nejčastěji slýchám, že Sekyra byla nejlepší. (...) Teď jsem si Sekyru musel přečíst v korektuře, a nechtělo se mi do toho. Čekal jsem nudu, jelikož to všecko přeci znám. Ale já jsem se divil! Já jsem to už zas neznal! A divil…

Kalibův zločin
Dramatizovaná četba na pokračování. Kalibův zločin byl poprvé vydán časopisecky roku 1892 a knižně vyšel v roce 1895. Patří mezi klasická díla K.V. Raise.

Tři Garridebové
Sherlock Holmes a případ podivného dědictví, k jehož vyplnění je třeba tří mužů zvláštního příjmení... Jiří Tomek jako Sherlock Holmes a Jaroslav Kuneš v roli Watsona.

Král lenosti
Xavier Castillo má peníze, šarm i slavné jméno. Jen jedna věc mu chybí – ambice. O rodinné impérium nejeví zájem a raději si užívá. Až do chvíle, kdy ho osud připoutá k ženě, která je vůči jeho kouzlu zdánlivě imunní. Sloane Kensingtonová je cílevědomá profesionálka. Je…

Vlk a dýka
Notár Barbarič rieši záhadný zločin na hrade lúpežných rytierov. Hrad na hore Sitno oddávna stráži cestu k bohatým banským mestám. Na jeseň roku 1599 je kvôli tureckej hrozbe dobre vyzbrojený, s početnou posádkou. Napriek tomu sa z neho stratí kastelánova dcéra. Zmizne …