Audiokniha Diabol v zrkadle

Dům duchů
Audiokniha Dům duchů je nejlepší ukázkou románového magického realismu a okamžitě se zařadil mezi nejúspěšnější díla 20. století. Jedná se o groteskní až dojemný příběh rodiny chilského senátora Estebana Trueby na pozadí složité doby v Chile od počátku 20. století až po…

Žabákova dobrodružství
Hajaja připravil humorné vyprávění o lehkomyslném žabákovi, který tropí samé neplechy, a o jeho dobrých přátelích kryse, krtkovi a jezevci nás zavede k vodě, do lesa, ale také do vězení. Pohádkové příběhy napsal skotský spisovatel Kenneth Grahame. Vypravěčem je neodolat…

Supraphon vypravuje...2 (Němec, Hašek, Neruda, Čapek, Haas, Rada)
Bylo jen otázkou času, kdy po titulech s archivními popovými písničkami v serii "Supraphon hraje..." navážeme s obdobnou formou zpřístupňování archivního mluveného slova našim milým zákazníkům a posluchačům. A tak je tu nová řada mluveného slova určená pouze pro digitál…

Majdalenka na zahrádce
Zanedbaná zahrádka s dlouho neobývaným domečkem strádá. Jednoho dne se objeví děvčátko a začnou se dít věci... Nechceme v pár řádcích prozradit, co všechno Majdalenka zažije, jak si poradí a co se změní. To se dozvíte, když si pohádky přečtete anebo vyslechnete, jak je …

Gorila a já
Jonna žije v dětském domově jménem Vratič. Ředitelka ji ale nemá příliš v lásce a tak ji jednoho dne ochotně předá k adopci děsivé Gorile, která do domova přijela v otlučeném Volvu. Gorila žije na skládce a živí se prodejem šrotu. Jonna se nejprve Gorily bojí (myslí si …

Atuánské hrobky
Pokračování kultovní fantasy série o Zeměmoří, světě čarodějů, tajemství a magie. Děvčátko Tenar připravili v útlém věku o rodinu a domov, dali jí jméno Arha, Pozřená. Jako velekněžka, zasvěcená starodávným, bezejmenným silám země, musí přebývat v Místě hrobek v atuánsk…

Ty vole se neříká
Z jeviště až do zákulisí života – jedna pěvkyně, 101 příhod a humor ostřejší než vysoké C. Napsala jsem 101 kratičkých příběhů ze svého života, které vám nyní předkládám. Střípky z dětství, šílenost puberty, naivní představy o práci u divadla, cestu na světová jeviště, …

Stroj času
Existuje čtvrtá dimenze? Jeden z nejpůsobivějších a nejvlivnějších románů sci-fi, jaké byly kdy napsány o putování v čase a prostoru od kultovního autora sci-fi H. G. Wellse. Stroj času je dílo, které předběhlo svou dobu a ovlivnilo celý jeden literární žánr. Wellsův …

Vzletem sokolím
Čtyřdílný dokudramatický seriál, který připomíná roky 1918, 1938, 1948 a 1968 na půdorysu sokolského hnutí u nás. Civilní dramata a osobní příběhy na pozadí velkých dějin.Česká obec sokolská, známější jako Sokol, je naprosto ojedinělý fenomén v českých a pravděpodobně i…

Deník 1938-1945
Příběh dívky, která přežila holocaust. Vůbec první vydání autentického deníku pražské židovské dívky vychází s předmluvou Zdeňka Mahlera a doslovem Ivana Klímy. Deník Helgy Weissové je autentickým svědectvím dívky z pražské židovské rodiny, která přežila hrůzy druhé svě…

Karlík a továrna na čokoládu
{'cs': 'Pan Willy Wonka vám upřímně potřásá pravicí! Čeká vás spousta báječných překvapení! Prožijete úžasné věci! V této knížce jste zváni k celodenní návštěvě nejúžasnější továrny na světě – Wonkovy továrny na čokoládu. Pan Willy Wonka vás spolu s pěti dětmi, hrdiny t…

Život víry 2024/10
Život víry 2024/10 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Ludmila Matušková a Daniel Zeman. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * téma: Spravedlnost Boží a lidská Co je to spravedlnost a jak být spravedlivý? Jak se u křesťan…

Teď něco ze života
Vzpomínková kniha Anny Blažíčkové vypráví o společném manželském životě s literárním vědcem, Přemyslem Blažíčkem, v hlubších vrstvách se utváří linie hluboké reflexe vlastního osobního zrání na pozadí událostí veřejného života od čtyřicátých let do současnosti.čte Elišk…

Lichožrouti
Je to nejobratnější lupič všech dob a dosud nikdy nebyl dopaden. Možná i vám se včera nebo právě v této chvíli ztratila ponožka. Kdo za to může? Lichožrout! Záhadný tvor, který žere ponožky a z párů dělá licháče. Do jejich tajemného světa pronikla autorská a ilustrátors…

Život víry 2025/06
Život víry 2025/06 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Ludmila Matušková a Jakub Lofítek. Nahrávka vznikla ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * rozhovor: Když je vědec poctivý, začne se ptát „proč“ Odborník na organickou chemii T…

Nic mě nezlomí
Dětství Davida Gogginse bylo noční můrou – chudoba, předsudky a fyzické týrání ho velmi poznamenaly. Díky sebekázni, psychické odolnosti a tvrdé práci se však Goggins proměnil z depresivního mladíka s nadváhou v ikonu amerických ozbrojených sil a jednoho z nejlepších sv…

Čáry paní Láryfáry
Paní Láryfáry rozumí dětské duši jako nikdo jiný. A protože je tak trochu kouzelná, umí vyléčit i takovou nemoc, se kterou si ani doktor neví rady. Její čáry a neobvyklé léčebné metody už pomohly mnoha rodičům, zbavit se neduhů, jimiž trpěly jejich nezdárné ratolesti. P…

Učitel z Osvětimi – Fredy Hirsch
Zemřel, když zemřela naděje. Jmenoval jsem se Alfred Hirsch, ale přátelé mi říkali Fredy. Bylo mi dvacet osm let. Byl jsem učitel. Byl jsem snílek. Moc prosím, pamatujte si mé jméno. Už nezůstal naživu nikdo, kdo by mohl dosvědčit, jak a proč můj život vyhasl. Fredy (…

Děti kapitána Granta
Na dobrodružnou plavbu napříč světovými oceány po 37. rovnoběžce se vypravíme společně s dětmi kapitána Granta Mary a Robertem a také s celou posádkou jachty Duncan. Budeme pátrat po trosečnících lodi Britannia. Verneovka Děti kapitána Granta je napínavým vyprávěním o d…

Terry Pratchett: Život v poznámkách pod čarou
Výjimečná příležitost poznat autora slavné Zeměplochy. Terry Pratchett byl jedním z nejzásadnějších autorů fantastiky posledního půlstoletí. Za svůj život dokončil 41 knih, které byly přeloženy do bezmála 40 jazyků, a jeho příběhy ze světa Zeměplochy, Dlouhého vesmíru, …

Bitcoin a jiné kryptopeníze budoucnosti
Jak jsme manipulováni a nevíme o tom? Co jsou to hoaxy? Ukazují média svět takový, jaký skutečně je? Proč nám politici lžou? Co je to mediální gramotnost? Proč je potřeba kritické myšlení? A jak si s námi zahrává mozek? To jsou jen některé z aktuálních otázek, na které …

Díky, Jeevesi
Nový koníček Bertieho Woostera – hra na banjo – trýzní obyvatele okolních bytů natolik, že s ním odmítají sdílet stejný dům. Rozhodnutí amatérského muzikanta odebrat se s nástrojem na venkovskou samotu ovšem nepotěší doposud věrného komorníka, který vystoupí z jeho služ…

Železný kruh
Románová trilogie Karla Nového Železný kruh, shrnující romány Samota Křešín, Ve vichru a Tváří v tvář, zůstává jedním z významných děl moderního českého románu. V rozhlase byla postupně adaptována do pěti dramatických celků. Rozhlasová dramatizace Jan Poš a Kateřina Poš…

Exotem na této zemi
Audiokniha známého salesiánského kněze a pedagoga, „pastýře undergroundu“, je putováním po stopách Božího milosrdenství na této zemi. Krátké příběhy jsou vyprávěny samotným autorem a doprovázeny jeho vlastní hudbou. Setkávají se v nich dva světy: svět Heryánovy kněžské …