Audiokniha Dětské duše

Neumannovy Poděbrady 1974
Celostátní přehlídka uměleckého přednesu Neumannovy Poděbrady vycházela od roku 1974 na deskách Supraphonu. Nyní první díl této řady vydaný původně na EP kompletu 0 88 0513 vychází poprvé digitálně. Obsah: I. cena - mladí profesionální čeští a slovenští umělci - Jeden z…

O životě aneb „Buďte rádi, že prší“
Vzpomínka na nezapomenutelného vypravěče. Nahrávka z roku 1980 z představení Večer s Vladimírem Svitáčkem v Malostranské besedě v Praze s použitím ukázek z vystoupení v pražském Jonáš-klubu.

Vzpomínka na Karla Högera
Komentář Jiřího Šrámka k původnímu titulu 2 18 0429 "Vzpomínka na Karla Högera" vydanému v Supraphonu v roce 1977 a nyní vycházejícímu poprvé digitálně. Deska, kterou máte před sebou, vznikla mimo ediční plán, doslova osudovým zásahem, který z posledního nahrávání s nár…

Cesta Steva Jobse: iLeadership pro novou generaci
ADK uvádí: Autor knihy Jay Elliot, bývalý Senior Vice President společnosti Apple Computer a muž, kterého si Steve Jobs vybral za svého blízkého spolupracovníka, vede posluchače na pozoruhodnou cestu Jobsovou úžasnou kariérou. Přináší živé příklady náročných úkolů a vít…

Osudy dobrého vojáka Švejka
Tragická velkolepá komedie „Švejk nenapravuje svět. Tady se nedá už nic napravit. Má-li se svět zachránit, nezbývá, než si už nic nepředstírat a začít znova v troskách a z trosek. Švejk také není než troska starého světa, ubožák, který se sám prohlašuje za blba. A přec…

Absurdity
Příběh o generaci, která se narodila po druhé světové válce, do základní školy chodila v padesátých letech, slasti šedesátých let si užila na vysoké škole a s nástupem normalizace nastupovala základní vojenskou školu a první zaměstnání. Na vrcholu kariéry byla koncem os…

Pohádky s pejsky, psy a hafany
Věřte nebo nevěřte, ale ani pohádky (zvláště ty moderní), se neobejdou bez našich čtyřnohých miláčků. Ať už jsou malí (Škubánek, Štaflík a Špagetka), střední, (tedy psi Jonatán a Žeryk, Hurvínkůvkamarád), velcí (Hektor a Sultán z Ladovy Chytré kmotry lišky) či dokonce m…

Portrét básníka Vladimíra Holana
Z komentáře Vladimíra Justla k původnímu LP albu DV 15298 "Portrét básníka Vladimíra Holana" vydanému Supraphonem v roce 1966 a nyní vycházejícímu poprvé digitálně: Na počátku své básnické dráhy napsal Vladimír Holan knihu nazvanou Triumf smrti; nyní jsme v čase, kdy se…

Pohyblivý svátek
Hemingwayovy memoáry, ve kterých vzpomíná na dvacátá léta v Paříži, kde se spisovatelé a bohémové scházeli v kavárnách. Kniha vyšla až posmrtně roku 1964. Autory memoárové črty sugestivně zachycují atmosféru města 20. let minulého století a obsahují i portréty řady osob…

100 statečných - Host č. 96 - Miloš Borovička 08.06.2014
Hostem L. Výborné - M. Borovička (člen Roty Nazdar a právník dTestu)

Jedním tahem pera
Kdysi dávno, v dobách, kdy ještě žili draci a neexistovaly jiné videohry než černobílý ping-pong, vešel ve městě Morporku do začouzeného lokálu čaroděj… Vydejte se ve sbírce dvaceti povídek sira Terryho Pratchetta do světa dobrodružství, zábavných absurdit a bezbřehé fa…

Vančura: Obrazy z dějin národa českého
Obrazy z dějin národa českého - věrná vyprávění o životě, skutcích válečných i duchu vzdělanosti. V nahrávce z roku 1970 ze studia Lucerna uslyšíte Františka Smolíka (Říše Sámova), Vlastu Fabiánovou a Karla Högera (Říše Velkomoravská), v části nazvané Šlépěje krále Přem…

Sekyra
„Čtenáři moje psaní hodnotí různě dobře, ale nejčastěji slýchám, že Sekyra byla nejlepší. (...) Teď jsem si Sekyru musel přečíst v korektuře, a nechtělo se mi do toho. Čekal jsem nudu, jelikož to všecko přeci znám. Ale já jsem se divil! Já jsem to už zas neznal! A divil…

Žabákova dobrodružství
Hajaja připravil humorné vyprávění o lehkomyslném žabákovi, který tropí samé neplechy, a o jeho dobrých přátelích kryse, krtkovi a jezevci nás zavede k vodě, do lesa, ale také do vězení. Pohádkové příběhy napsal skotský spisovatel Kenneth Grahame. Vypravěčem je neodolat…

Havajský princ
Příběh o chlapci s královským jménem Kamehameha, které znamená samotu a jeho velkém tajném snu. Autor: Miloslav Stingl. Dramatizace Pavel Cmíral. Režie Ladislav Rybišar. Osoby a obsazení: vítr Tulák (Jaromír Spal), Kamnehamneha (Jan Seifert), maminka (Drahomíra Fialk…

Pickwickovci
Rozhlasová dramatizace humoristického románu jednoho z největších anglických romanopisců všech dob. Románovou kroniku tvoří "pozůstalé zápisy" členů Dopisující společnosti Pickwickova klubu. Coby všestranné dopisovatele je Dickens posílá na cestu a proniká s nimi do nej…

Čas na odvahu
Audioniha formou reportáže představuje Roberta Šlachtu v jeho nové roli lídra politického hnutí Přísaha. Vstupu Roberta Šlachty do politiky předcházela série debat se čtenáři nad jeho první knihou Třicet let pod přísahou, kterou napsal společně s Josefem Klímou a ze kte…

Lucerna
Pohádková hra z českého podzámčí o poddanství, strachu z vrchnosti a odvaze. Generacemi oblíbená divadelní klasika v novém rozhlasovém nastudování. V hlavních rolích uslyšíte Helenu Dvořákovou, Petra Lněničku, Ivana Trojana, Jaroslava Plesla, Davida Novotného, Petru Špa…

Carmen – Skutečný život Hany Hegerové
První a jediný komplexní dokumentární román o největší česko-slovenské šansoniérce. Vznikl s jejím souhlasem, s podmínkou, že může být zveřejněn až po její smrti. Po celou kariéru se takovému odhalení vyhýbala. Důsledně si bránila své soukromí. Umožnila do něj vstoupit …

Eisner: Chrám i tvrz
Nahrávka vycházející z knih Pavla Eisnera o češtině a jejích krásách Chrám i tvrz a Čeština poklepem a poslechem v citlivém přednesu Karla Högera je jednou z perel supraphonského archivu. Kratší eseje, fejetony i několikařádkové glosy jsou výběrem toho nejzajímavějšího …

Koza rohatá a jež
Koza rohatá a jež - audiokniha obsahuje rozprávky a pesničky, ktoré napísal Dušan Brindza. „Volajú ma ježko pichliač, lebo ihly z kožucha mi vytŕčajú na chrbte i na hlave Cupkám tíško nenápadne, hneď som tu hneď zasa tam, všetko o tom, čo som zažil, porozprávam iba v…

Zlatá hora
Knihou Zlatá hora autor volně navazuje na svůj dobrodružný román Poslední zlato z Yukonu. Opět zavádí čtenáře do subtropů floridských ostrovů a do kanadské divočiny teritoria Yukon. V situaci, kdy bylo třeba znova vzít spravedlnost do vlastních rukou.

Sága rodu Forsytů
Rozhlasová dramatizace slavného románu Sága rodu Forsytů zachycuje život vyšší anglické společnosti. Toto nejslavnější dílo Johna Galswortyho, nositele Nobelovy ceny za literaturu za rok 1932, vznikalo v průběhu šestnácti let.

Anglická gramatika 1
Poslouchejte v autě, při sportu či relaxaci… Poslechový kurz Anglická gramatika 1 je určen pro začátečníky a mírně pokročilé. V jednadvaceti lekcích si procvičíte číslovky, sloveso být, zájmena, předložky, věty v přítomném čase prostém a průběhovém, způsobová slovesa, n…

Kateřina z Poděbrad
Hvězdně obsazené drama z roku 1970 o klíčovém rozhodnutí dcery husitského krále. Vydá se cestou srdce, anebo pomůže otci? Karel Höger jako Jiří, Radovan Lukavský jako šašek Paleček, nebo Růžena Merunková jako Kateřina. Hrdiny hry jsou král Jiří, jeho šašek bratr Paleček…