Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu Děti kapitána Granta

Audiokniha Děti kapitána Granta

Délka:

57 min

Čte:

Jiří Šrámek

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Zápisník alkoholičky

Zápisník alkoholičky

Michaela Duffková je mladá matka, která se rozhodla otevřeně promluvit o své závislosti na alkoholu i o složité léčbě. Chcete vědět, proč je tak těžké přiznat si problém s pitím? Proč není překážkou závislosti ani malé dítě? Co bylo autorce motivací k léčbě a jak vypada

Obrázek podcastu Vražedný chlad

Vražedný chlad

Ve Three Pines se zase vraždí. A dokonce o Vánocích. Tentokrát se obětí stala zlá, sobecká, panovačná CC de Poitiers, která si v malebné kanadské vísce koupila „prokletý dům“. Zdá se, že její smrti nelituje vůbec nikdo včetně nejbližší rodiny a že důvod zabít ji měl tad

Obrázek podcastu Hranice

Hranice

"Máte len silu zmeniť seba. Nemôžete zmeniť iného človeka." V bestselleri New York Times s názvom Hranice vám doktor Henry Cloud a John Townsend pomôžu naučiť sa, kedy povedať áno a vedieť povedať nie, aby ste prevzali kontrolu nad svojím životom a stanovili si zdravé

Obrázek podcastu Sestřička Carrie

Sestřička Carrie

Realistický román, první velké dílo významného amerického spisovatele, líčí život v Chicagu a New Yorku koncem 19. století. Jeho dějovou osou je životní příběh dívky, sestřičky Carrie, která přijíždí z maloměstského prostředí do Chicaga za lepším životem. Těžce si vyděl

Obrázek podcastu Velká denní hudba

Velká denní hudba

Rozhlasová hra podle povídky Adolfa Branalda. Drama českého vězně a amatérského muzikanta, který se v koncentračním táboře stal obětí zvráceného experimentu - mučení hudbou. Dramatizace Hana Šotová. Režie Karel Weinlich.Účinkují František Němec, Dana Syslová, Jaroslav K

Obrázek podcastu Soustředění

Soustředění

V jádru audioknihy Soustředění se však nachází klíč k mnoha zápasům, které den co den svádíme, počínaje naší snahou o produktivnost a dosahování cílů přes úsilí o zachování našeho zdraví a dobré kondice navzdory rychlému občerstvení a celodennímu vysedávání za stolem až

Obrázek podcastu Cesty z úzkosti a deprese

Cesty z úzkosti a deprese

Úspěch, kariéra a blahobyt představují pro mnohé naplnění životního štěstí. Navzdory tomu však v naší západní kultuře trpí stále více lidí úzkostnými stavy, pocity nespokojenosti, frustrací, nejistotou a depresemi. Autor, psychoterapeut s mnohaletými zkušenostmi, se na

Obrázek podcastu Proč spíme

Proč spíme

Kolik hodin jste dnes v noci spali? Pokud méně než osm, pak asi stejně jako většina lidstva trpíte spánkovou deprivací. A přicházíte o to nejlepší. Lidé, kteří si dopřávají dostatek spánku, jsou zdravější, chytřejší, štíhlejší, atraktivnější a šťastnější. Příčinu své ún

Obrázek podcastu Tiché roky

Tiché roky

Když Bohdanu její umírající babička osloví cizím jménem, začne plachá a uzavřená dívka pátrat po rodinné minulosti. Odcizený a mrzoutský otec, s nímž se jí nedaří navázat bližší vztah, ale její snažení zrovna neulehčuje. Jedinou oporou je jí dobrosrdečná nevlastní matka

Obrázek podcastu Barva z kosmu

Barva z kosmu

Ve vesmíru strašidelného příběhu přesunul H. P. Lovecraft zdroj hrůzy z člověka a jeho malého světa do temných neprobádaných propastí mezihvězdného prostoru… Klasický hororový příběh H. P. Lovecrafta je poctou velikánovi tohoto literárního žánru a ideálním dárkem pro vš

Obrázek podcastu Hovory o józe a mystice č. 9

Hovory o józe a mystice č. 9

Jiří Vacek: Průvodce meditací na uvědomění si našeho božského Já. Autor nás svým slovem vede v meditaci k poznání našeho pravého Já. Nejedná se o studiovou nahrávku.

Obrázek podcastu Kronika života a vlády Karla IV., krále českého a císaře římského

Kronika života a vlády Karla IV., krále českého a císaře římského

K titulu „král“ a „císař“ připojil jméno mnohem dražší, které zdomácnělo a přetrvalo staletí: „Otec vlasti!“ Barvité ztvárnění úsilí Karla IV. povznést v evropském prostředí Prahu a české kraje na co nejvyšší úroveň, líčení procesu dobývání moci, budování země a snahy o

Obrázek podcastu Adam ze Zbraslavi a případ kralevice Jana

Adam ze Zbraslavi a případ kralevice Jana

Adam ze Zbraslavi doprovází Elišku Přemyslovnu do Špýru, kde se má česká princezna poprvé setkat se svým budoucím manželem Janem Lucemburským. Výprava se podobá spíš útěku, Eliška se na ni musela vydat tajně a v přestrojení, aby unikla nástrahám své vlastní sestry Anny

Obrázek podcastu Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích

Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích

Původní LP album 1118 4581 Karel Čapek Matka vydal Supraphon v roce 1985 - nyní titul vychází poprvé digitálně. "Tak mě vyložte, proč zrovna já, proč jsem to vždycky jenom já, po celé dějiny světa jsem to jenom já, já máma, já ženská, co musí tak hrozně platit za vaše

Obrázek podcastu Povětroň (1978)

Povětroň (1978)

"Cokoliv, nač se díváme, je ta věc a zároveň něco z nás, něco našeho a osobního; naše poznání světa a lidí je cosi jako naše zpověď." Noetickou trilogii Karla Čapka tvoří romány Hordubal, Povětroň a Obyčejný život.V Povětroni Karel Čapek ukazuje, nakolik vlastní osud a

Obrázek podcastu Karafiát: Broučci (verze II)

Karafiát: Broučci (verze II)

Digitální titul, který nyní dáváme našim posluchačům k dispozici, je téměř shodný s digitálním titulem VT 9130-2, který je již těší od roku 2012. Téměř... Postupnou digitalizací našich archivů leckdy naši spolupracovníci ve svých studiích narazí na raritní snímky, v tom

Obrázek podcastu Lidé lži

Lidé lži

Fascinující pohled na lidské zlo. Americký psychiatr předkládá originální pohled na letitý problém lidského zla. Nedostatek vnitřní integrity a nejistota nás nutí podvádět druhé, žít ve lži a obelhávat sami sebe i druhé. Uzavíráme smlouvu s ďáblem, aby nás ochránil před

Obrázek podcastu Cikáni a jiná próza

Cikáni a jiná próza

Cikáni jsou jediným Máchovým dokončeným románem, nepočítáme-li Křivoklad koncipovaný jako součást nedopsané historické tetralogie Kat. Cikáni jsou motivem blízcí Máji. Nahrávka dále obsahuje snovou Pouť krkonošskou a povídky Večer na Bezdězu a Marinka známé pod společný

Obrázek podcastu Obyčejný život (2019)

Obyčejný život (2019)

Trilogie Hordubal - Povětroň - Obyčejný život prozaika, žurnalisty, dramatika, esejisty, překladatele a kritika Karla Čapka (1890-1938) představuje bezesporu jeden z uměleckých vrcholů autorovy tvorby. Třetí díl trilogie, román Obyčejný život, vyšel roku 1934 a patří k

Obrázek podcastu Lékařem jste i vy

Lékařem jste i vy

Dech, postoj, pohyb i smysly. Všechny tyto nástroje nám tělo dává k dispozici, aby se dokázalo samo uzdravit. I příroda kolem nás funguje podle řádu rovnováhy, zdraví a obnovy. Stačí ho pochopit – a začít s ním spolupracovat. Tato inspirativní kniha vás provede skrze dv

Obrázek podcastu Jan Vojáček: Rozhodni se být zdráv

Jan Vojáček: Rozhodni se být zdráv

Rozhodnout se je prvním krokem na vědomé cestě ke zdraví. Naslouchat vlastnímu tělu však nemusí být tak snadné. Které techniky pomáhají zlepšit naše životní nastavení? Jak prohlédnout iluze, které si vytváříme o světě? Jan Vojáček hledá odpovědi spolu s osobnostmi, kter

Obrázek podcastu Dvacet šest krásných let

Dvacet šest krásných let

Pětidílná četba ze vzpomínkové knihy manželky Vladislava Vančury. Od prvního setkání až po osudový telefonát s anonymním vzkazem informujícím o manželově smrti.Vzpomínková kniha Ludmily Vančurové Dvacet šest krásných let svým titulem sice sugeruje zdání idyly, ale ve sk

Obrázek podcastu Tajemství pomocnice

Tajemství pomocnice

Pokračování bestselleru Pomocnice! Je těžké najít zaměstnavatele, který se nebude příliš vyptávat na mou minulost. A tak děkuji svým šťastným hvězdám, že jsem získala místo u Garrickových. Chvíli tu můžu v klidu pracovat, dokud nedostanu, co chci. Je to téměř dokonalé.

Obrázek podcastu Boccaccio: Dekameron. Tři příběhy ze sta

Boccaccio: Dekameron. Tři příběhy ze sta

Velký otec moderní literatury, Giovanni Boccaccio, napsal své nejslavnější dílo v polovině 14. století. Od té doby žil Dekameron po celá staletí oslavován i zatracován, parafrázován, napodobován. Zesta příběhů, které si v Dekameronu vypráví společnost sedmi mladých uroz

Obrázek podcastu Dokolečka, dokola

Dokolečka, dokola

Hra rakouského dramatika Arthura Schnitzlera Dokolečka dokola se do dějin německého divadla zapsala jako skandální komedie útočící na dobré mravy. Není divu. Tvoří ji totiž sled dialogů, ve kterých partneři krouží (jako v nějakém opojném tanci) kolem jediného tématu - m