Audiokniha Detektivní povídky

Světlo přichází potmě
V jediném románu Zdeňka Rotrekla, Světlo přichází potmě, autor v mnohovrstevnatém, částečně autobiografickém vyprávění, střídavě doplněném o lyrické záznamy snů, citáty, reminiscence, odkazy či dobové dokumenty a protknutém příznačnou barokní imaginací, reflektuje histo…

Effi Briest
Audiokniha namluvená v německým rodilým mluvčím. Obtížnost poslechu odpovídá jazykové úrovni A2 pro mírně pokročilé začátečníky. Baron Geert von Innstetten verheiratet wird. Die Siebzehnjährige zieht mit ihm in eine Kleinstadt an der Ostsee. Doch Innstetten kümmert sic…

100 x TGM
100 moudrých i vtipných, slavných i neznámých, ale vždy zajímavých výroků T. G. Masaryka, které mohou být užitečné a posloužit k zamyšlení i v současnosti. Malá čítanka Masarykových výroků s komentářem a výkladem, která TGM přibližuje dnešním čtenářům.

Nadace
Ani na předem vytyčené cestě k budoucnosti není nouze o překvapení a nebezpečí… Dvanáct tisíc let trvající galaktické Říši by jen málokdo předpovídal brzký zánik. Když se takový člověk přesto objeví, dostane se mu okamžitě nálepky sýčka a pozornosti bezpečnostních slože…

Poslední dialog
Na podkladě autentických dokumentů napsal Jiří Kamen imaginární rozhovor kabaretní a divadelní herečky Xeny Longenové a spisovatele, výtvarníka, herce a režiséra Emila Artura Longena.Výjimečný rozhlasový tvar hudbou ve vlastní interpretaci doplnil Alan Vitouš.

Císař Nihon-Džinu
Audiokniha Císař Nihon-Džinu je desátým pokračováním úspěšné fantasy série s hraničářovým učněm. Horác by vyslán jako zvláštní posel do sídla císaře. Jeho válečná mise začala již před několika měsíci, a Horác se měl dávno vrátit zpět, ale dosud nepřijel a neposlal o své…

Toulky českou minulostí 1201-1218
Závěrečné díly oblíbeného seriálu pořadů Českého rozhlasu od roku 1995 v režii Jaromíra Ostrého.

Jsem to já?
Výběr z knihy hereckých pamětí Vlasty Fabianové, přečetla sama autorka a herečka krátce před svou smrtí v roce 1991.Kniha sugestivně nazvaná Jsem to já?, svědčí nejen o touze a potřebě podívat se na sebe z odstupu, ale také a především o uctě k lidem, od nichž se Vlast…

Lidice - Ležáky /1942-1972/
Dramatické pásmo z veršů Karla Hynka Máchy a Josefa Hory, z Reportáže psané na oprátce Julia Fučíka, z autentických zpráv a hlášení a z vlastních textů sestavil Josef Pávek titul, který vydal Supraphon v roce 1972 a jenž nyní vychází poprvé digitálně. "...Vracíme-li se…

Moskva-hranice
Román Moskva - hranice popisuje děsivý rozklad charakteru, individuality a lidské důstojnosti v sovětské společnosti třicátých let. Vychází z autentického svědectví autora Jiřího Weila, kterému nikdo nechtěl uvěřit a které ovlivnilo celý jeho život.Weil v románu píše o …

Oráč a smrt
Průřez dialogickou skladbou, která byla napsána roku 1400. Z němčiny přeložil Pavel Eisner.Někdy kolem roku 1400, tedy za vlády Václava IV., napsal žatecký městský písař, notář a správce místní latinské školy (mnohem později i protonotář Nového Města pražského) Johannes…

Lady Fuckingham
Všichni to přece dělají. Klasické dílo erotické literatury plné sexuálního napětí, sprostých slov, nadsázky, vzrušení a otevřené erotiky, která pobuřuje i ve 21. století. Slavná erotická novela, jejíž autorství se připisuje spisovateli Oscaru Wildovi, je koncipována j…

Agnes a ostrov Stínů
Stýskalo se vám po odvážné Agnes, veselém Karim, drzé koale Bobo, sucharovi Gormovi, moudrém Ezrovi a laskavé Leile? Vydejte se spolu s nimi vstříc dalšímu dobrodružství! Už jsou to dva roky, co se Agnes vrátila ze Zakázané hory. Od té doby život ve vesnici Magrejů na o…

Figarův rozvod
Ve své hře Figarův rozvod (1936) Ödon von Horváth domýšlí a rozehrává osudy hrdinů Beaumarchaisovy Figarovy svatby. Zasazuje je ovšem do své současnosti - stejně bouřlivé jako předrevoluční Francie, avšak poněkud krutější a syrovější.Z nedlouhého Horváthova života patří…

Odvaha volá
Říká se, že strach je špatný rádce, ale co když je to přesně naopak? Možná bychom mu měli bedlivě naslouchat, a pak udělat přesný opak toho, co nám radí. Strach není opakem odvahy, ale jejím hybatelem. Odvaha je pak cílená práce se strachem a triumf nad ním. Okamžik pra…

Síla zvyku
Chcete se odnaučit kouřit? Uběhnout maratón? Být produktivnější v práci a dotáhnout všechny úkoly do puntíku a včas? Jestli se vám to příliš nedaří, tak vám v cestě stojí síla zvyku. Nejdřív poznejte svého nepřítele a pak ho rozsekejte na cucky – zjistěte, proč zvyky vů…

Semafor Komplet 9 her z let 1959-1964
Jedinečný komplet nahrávek devíti her divadla Semafor, které v této ucelené podobě vycházejí zcela poprvé Souborné vydání devíti her z prvního období divadla Semafor, jehož autory jsou Jiří Suchý a Jiří Šlitr. Hry tvoří základ vrcholného období slávy divadla, které zás…

Kontraktor 2
„Aj keď sa od seba líšime, vždy sa nájdu čriepky, ktoré nás spájajú dohromady.“ Peter Kijaba sa vo voľnom pokračovaní audioknihy Kontraktor opäť vracia do nekompromisného sveta súkromných bezpečnostných služieb – tentoraz do Afganistanu, Iraku a Stredoafrickej republiky…

Učitel z Osvětimi – Fredy Hirsch
Zemřel, když zemřela naděje. Jmenoval jsem se Alfred Hirsch, ale přátelé mi říkali Fredy. Bylo mi dvacet osm let. Byl jsem učitel. Byl jsem snílek. Moc prosím, pamatujte si mé jméno. Už nezůstal naživu nikdo, kdo by mohl dosvědčit, jak a proč můj život vyhasl. Fredy (…

Deset nejčastějších podnikatelských chyb
Chybami se člověk učí a těch deset nejzásadnějších, kterých se podnikatelé dopouštějí dnes a denně, představuje další vzdělávací audiokniha pro podnikatele. Většinou jde o stejné chyby, které dělají podnikatelé opakovaně. Proto je cílem této audioknihy naučit je těmto c…

Smysl života v křesťanském pohledu
Smysl života v křesťanském pohledu - audiokniha, v níž Jan Bobčík přednáší na téma smyslu života. Že není důležité hledět na svět pouze svýma očima, že svět nemá pouze 3 rozměry a jak se Bůh dívá na počínání lidí - to je jedním z tématů duchovního slova obsaženém na tom…

Agnes a Zakázaná hora
Co se skrývá na vrcholku Zakázané hory? A podaří se Agnes projít zkouškami, které na ni číhají na cestě za objevením svého daru? Agnes žije v pralesním kmeni Magrejů. Lidé z její vesnice se rodí s nějakým neobyčejným darem. Jakmile tuto zvláštní schopnost objeví a ovlád…

Drda: Hastrmani
19. dubna oslaví významné životní jubileum asi nejznámější pelhřimovský rodák Lubomír Lipský (* 19. dubna 1923). Se jménem Lubomíra Lipského je spjat např. dospělými i dětmi oblíbený film Šest medvědů s Cibulkou (režie bratr Oldřich Lipský), ve kterém hrál cirkusového k…

Přednášejte jako na TEDu
Naučte se efektivně prezentovat své myšlenky a nápady - Máte-li přednášet, je vaším jediným opravdovým úkolem hovořit o něčem, co má hodnotu, a hovořit o tom autenticky vaším vlastním a jedinečným způsobem. Správně přednesený projev může posluchače uchvátit a změnit jej…

Nestydaté plavky
Důležitý je zápal pro věc. Zvlášť se zapálenými lýtky! Po absolutoriu prestižní univerzity hodlá pohledný mladík Colm Moran s investiční pomocí svého bohatého otce začít závratnou kariéru hollywoodského producenta. Pan Moran starší má ale se synem jiné plány: než mu bud…