Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu Designérem vlastního života

Audiokniha Designérem vlastního života

Délka:

8 hod 36 min

Čte:

Gustav Bubník

Vydavatel:

ProgresGuru

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Voda

Voda

Tichá voda břehy mele. Bez milosti bere, ale současně očišťuje a znovuzrozuje. Připluje na jeden z Aranských ostrovů u západního pobřeží Irska, změní si jméno a zabydlí se v prostém domku daleko od zvědavých vesničanů. Poustevničením v nejzazším cípku své vlasti se chc

Obrázek podcastu Kniha rodinných tradic válečného umění

Kniha rodinných tradic válečného umění

Kniha učitele bojových umění šógunovy rodiny a náčelníka tajné služby Jagjú, jehož v bojových uměních vyškolil jeho vlastní otec, se stal roku 1601 učitelem Tokugawy Hidetady. Tehdy mu nebylo ještě ani třicet let. O dva roky později vznikla Stanová vláda Tokugawů a Hide

Obrázek podcastu Parabible

Parabible

Parabible: Tisková zpráva o našem prezidentovi Ježíši z Nošovic je aktuální, místy až provokativní biblickou parafrází. Její autor staví na své mnohaleté zkušenosti kazatele a překladatele Bible, aby nově obnažil pointy dávných evangelijních příběhů. Kniha, která se sta

Obrázek podcastu Rodiny a rodinky

Rodiny a rodinky

Ty nejdůležitější okamžiky, dobré i špatné, zažíváme se svými nejbližšími. A přesně to platí i pro hrdiny deseti povídek soudobých českých autorů. Ať už se zrovna v roce 1975 nacházejí v letadle mířícím do Londýna a jejich spolucestujícím je Belmondo, trnou hrůzou v raf

Obrázek podcastu Dál nechoď!

Dál nechoď!

Po jednom z nejlépe hodnocených českých krimi románu "Poslední nadechnutí" přichází autor Václav Křivanec s novou napínavou detektivkou „Dál nechoď!“. Poklidné léto na Berounsku naruší nález mrtvoly mladé dívky pod skalním masivem. Případ provází řada podivných okolnost

Obrázek podcastu Italština pro mírně pokročilé B1 - část 1

Italština pro mírně pokročilé B1 - část 1

Děkujeme za zájem o poslechový kurz Italština – slovní zásoba B1. Kurz je určen pro mírně až středně pokročilé, takže pro jeho nejlepší využití byste měli mít za sebou jeden až dva roky výuky italštiny a osvojené její základy. Kurz je založen na kontextovém učení, to zn

Obrázek podcastu Oznamuje se vražda

Oznamuje se vražda

Další z detektivních příběhů Agathy Christie nás zavádí do malého anglického městečka Chipping Cleghorn. Poklidný život jeho obyvatel rozvíří inzerát otištěný v místních novinách – je v něm oznámen zločin, dokonce hrdelní. V určenou dobu a na určeném místě se pak událos

Obrázek podcastu Voňavé léčivé pohádky

Voňavé léčivé pohádky

Znáte heřmánkovou princeznu? Nebo draka z mateřídoušky? A co třeba Vymetáčka mátového? Víte, že tyto kouzelné bytosti mají léčivou moc a dokážou dětem ulevit třeba od bolavého bříška či ouška nebo vyhnat nachlazení? A takových skřítků a princezen a jiných stvoření exist

Obrázek podcastu Magor a jeho doba

Magor a jeho doba

Píše se rok 1960 a v Humpolci na Vysočině žije šestnáctiletý obrýlený mladík, který se nápadně odlišuje od svého okolí. Oblečený v černých manšestrácích a roláku vyráží s psacím strojem v tašce do ústraní, kde neúnavně přepisuje díla světových literárních klasiků. Třeba

Obrázek podcastu Nejlepší pohádky o čertech

Nejlepší pohádky o čertech

Klasické i převyprávěné filmové pohádky, v nichž vystupují čerti v rolích ochránců spravedlnosti a dobra Komplet šesti pohádek o čertech je kombinací klasických pohádek z archivu Supraphonu a nově nahraných příběhů podle oblíbených filmů S čerty nejsou žerty a Čertovin

Obrázek podcastu Běžkyně

Běžkyně

Porážka je matkou úspěchu – čínské přísloví Když vrcholový čínský plavec spáchá těsně před začátkem pekingských her sebevraždu a další nadějný reprezentant zemře v náručí milenky, vypadá to s olympijskými ambicemi nejlidnatější země světa povážlivě bledě. Zanedlouho nav

Obrázek podcastu Sněhová sestřička

Sněhová sestřička

Štědrý den býval pro Juliána tím nejkrásnějším v roce, jenže letos je všechno jinak. Nepeče se cukroví, nezdobí se stromeček, doma je ticho a ponuro, jako by se Vánoce letos ani neměly konat. Celá rodina totiž truchlí nad ztrátou chlapcovy starší sestry Juni. Potom ale

Obrázek podcastu S Blbounem za velkým dobrodružstvím

S Blbounem za velkým dobrodružstvím

Jeníček, Mařenka a jejich svérázný kamarád Blboun nejapný jsou zpět a s nimi i známé postavy ze světa pohádek. Tentokrát se dozvíme pravdu o tom, jak to bylo se Šípkovou Růženkou, Otesánkem nebo Čertem a Káčou. To pravé velké dobrodružství ale začne v okamžiku, kdy se J

Obrázek podcastu Co já vím?

Co já vím?

O filmařině, o lidech, vítězstvích i prohrách. "Já to psát nebudu, ty to napiš, bude to vlastně můj život, jak ho prožil Jan Novák," řekl Miloš Forman Janu Novákovi. Výsledkem spolupráce je kniha Co já vím?. Kniha o úspěšném, českém a světovém režisérovi, scenáristovi a

Obrázek podcastu Co mě naučil tučňák

Co mě naučil tučňák

Překvapivé jihoamerické dobrodružství s neobvyklým parťákem vyprávěné s britským humorem. Když Angličan Tom přijme místo učitele na argentinské internátní škole, ještě netuší, že si tam z výletu do Uruguaye propašuje tučňáka, jehož zachrání z ropné skvrny. Rychle se vša

Obrázek podcastu Jen šmouha po nebi

Jen šmouha po nebi

Ve své nejnovější knize český spisovatel znovu otevírá a rozvíjí téma vykořeněnosti a návratů, téma střetu člověka s dějinami. I v popisech tragických události, fatálně se dotýkajících hlavního hrdiny, dokáže být Ivan Binar vtipný, ironický a své místo má v textu i nads

Obrázek podcastu Příběhy starého Izraele

Příběhy starého Izraele

Poslouchejte povídání, z něhož čerpají všechna další… Jak vznikl svět a proč byli lidé vyhnáni z ráje? Kdo přežil nesmírnou potopu? Co je to babylonská věž a kterak došlo ke zmatení jazyků? Kdo byl Mojžíš a jak probíhala cesta do zaslíbené země? Kde se skrývala síla báj

Obrázek podcastu Obrazy ze Šumavy

Obrazy ze Šumavy

„Jsem synem svých domovských lesů, miluji jejich drsnou přírodu … a to celou silou své duše.“ Karel Klostermann. „Obíral-li jsem se ve svých pracích převážně Šumavou, stalo se tak proto, že ji znám snad lépe než kdo jiný; přírodu, kraj, lid, z něhož jsem vyšel a s nímž

Obrázek podcastu Cesta pro vraha

Cesta pro vraha

Ota Fink pátrá v závějích sněhu. Soustružník Ota Fink je přinucen zúčastnit se podnikového lyžařského zájezdu a po příjezdu zjistí, že cestou zmizela jedna kolegyně. Pátrání po ní ho přivádí do trampské osady. Soustružník Ota Fink, důvtipný a neohrožený chlapík, je přin

Obrázek podcastu V lese visí anděl

V lese visí anděl

Policejní detektiv Holger Munch se chystá do důchodu, v němž si chce užít vážnou hudbu, matematické hádanky a pokuřování cigaret. Jenže Norskem právě otřásají podivné vraždy šestiletých holčiček, které někdo obléká do bílých šatiček a nechává v lese s cedulkou „Cestuji

Obrázek podcastu Večírek lhářů

Večírek lhářů

Majestátní dům na hraně strmého útesu vzbuzuje emoce, zvědavost i tíseň a povídá se, že v něm straší. A právě tady Sophie Matthewsová slaví svých sladkých šestnáct ve velkém stylu. S nadějí pohlíží do budoucnosti a netuší, s jakými obavami na večírek přišly její matka K

Obrázek podcastu Svobodnej národ

Svobodnej národ

„Nac mac Fíglové! Svobodnej národ! Nae králik! Nae králka!“ Na křídových pláních se prý žádná pořádná čarodějka narodit nemůže. Věřila tomu i jedna z nich – slečna Bystromila Klíšťová –, ale jen do setkání s devítiletou Toničkou, vnučkou již zesnulé babičky Bolavé. Na r

Obrázek podcastu Hrob v horách

Hrob v horách

Půltucet mrtvol nalezený v horách uprostřed Švédska nedá policii ani vrahovi spát… Respektovaný policejní psycholog Sebastian Bergman se ještě zotavuje z ran, které mu uštědřil psychopatický sériový vrah Edward Hinde, a přesto už opět zvládá dostát pověsti vyhlášeného s

Obrázek podcastu Rudý úsvit

Rudý úsvit

Býval bych žil v míru. Jenže mí nepřátelé mě zatáhli do války… Život na Marsu se řídí vlastními zákony, které z většiny obyvatel dělají otroky, pracující v nelidských podmínkách. Kdo by ale protestoval, když se všechno bezpráví děje ve jménu budoucího přesídlení lidstva