Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu Deník zamilovaného viruse

Audiokniha Deník zamilovaného viruse

Délka:

2 hod 58 min

Čte:

František Florián

Vydavatel:

Čti mi

Jazyk:

Česky

Žánr:

Fantasy

,

Sci-Fi

Obrázek podcastu Menzel: Míša Kulička v domě hraček

Menzel: Míša Kulička v domě hraček

Čtvrtý a poslední díl tetralogie o příhodách malého medvídka Míši Kuličky, jeho mámy medvědice Barbory a popleteného strýčka Vasila zavádí našeho hrdinu do velkého hračkářství. Míša v něm stráví noc plnou dobrodružství s oživlými hračkami a nakonec se šťastně vrací do m

Obrázek podcastu Temné variace

Temné variace

Temné variace jsou poctou hororu — žánru, který děsí i fascinuje, provokuje i hladí po duši. Oldřich Suchý v nich skládá hold mistrům a mistryním temnot, kteří formovali jeho čtenářské sny i noční můry. Každá povídka je jiná, a přece je spojuje cit pro jazyk, napětí a t

Obrázek podcastu Císař Nihon-Džinu

Císař Nihon-Džinu

Audiokniha Císař Nihon-Džinu je desátým pokračováním úspěšné fantasy série s hraničářovým učněm. Horác by vyslán jako zvláštní posel do sídla císaře. Jeho válečná mise začala již před několika měsíci, a Horác se měl dávno vrátit zpět, ale dosud nepřijel a neposlal o své

Obrázek podcastu Žil jsem zbytečně

Žil jsem zbytečně

Četba na pokračování z rukopisu vlastního životopisu významného českého národohospodáře a publicisty Jiřího Hejdy odsouzeného na doživotí v procesu s dr. Miladou Horákovou.Hejdova autobiografie Žil jsem zbytečně: román mého života mohla být vydána až po roce 1989. Rozhl

Obrázek podcastu Myšlení, rychlé a pomalé

Myšlení, rychlé a pomalé

Opravdu jste si jisti, že se rozhodujete racionálně? Převratná a průkopnická kniha o fungování naší mysli od jednoho z největších a nejvlivnějších myslitelů současnosti - Daniela Kahnemana. Poslechněte si povídání o desítkách let autorových výzkumů, které navždy mění

Obrázek podcastu Vydra: Má pouť životem a uměním

Vydra: Má pouť životem a uměním

Václav Vydra starší (*29. dubna 1876 - †7. dubna 1953) se narodil do rodiny vojenského hudebníka a kapelníka. V prvním divadelním angažmá byl v letech 1907 - 1913 v Plzni, v letech 1913 - 1922 byl hercem a režisérem ve Vinohradském divadle, kde krátce zastupoval K.H.Hil

Obrázek podcastu Špinavá práce

Špinavá práce

Princ Bajaja, Potrestaná pýcha - pohádky z nejrůznějších koutů světa a nejroztodivnější příběhy na této audioknize vypráví Marián Labuda a další. Dvě klasické pohádky v interpretaci Mariána Labudy a dalších slovenských herců.

Obrázek podcastu Tomeček: Můj život v přírodě

Tomeček: Můj život v přírodě

Původní LP album 1218 0485 "Jaromír Tomeček Můj život v přírodě" vydal Supraphon v roce 1983 - nyní titul s ukázkami z díla Jaromíra Tomečka v interpretaci Otakara Brouska vychází JAROMÍR TOMEČEK (*30. 9. 1906 – †15. 7. 1997) byl český spisovatel věnující se ve svém díl

Obrázek podcastu Nobile

Nobile

Životní příběh italského generála a vzduchoplavce Umberta Nobile v dramatickém rozhlasovém zpracování.Osoby a obsazení: president (Felix le Breux), excelence (Josef Patočka), plukovník (Vladimír Šmeral), Nobile (Ilja Racek), Giovanni (Ladislav Mrkvička), Antonio (Miros

Obrázek podcastu Zapomenutý čert

Zapomenutý čert

První rozhlasové zpracování slavné literární předlohy Jana Drdy. Pohádkový příběh pro celou rodinu. Režie Karel Weinlich, dramatizace František Pavlíček. Účinkují Stanislav Neumann, Jiřina Šejbalaová, František Hanus, Libuše Havelková, Theodor Pištěk, Josef Kemr a Frant

Obrázek podcastu Emil Běžec

Emil Běžec

Emil Běžec - audiokniha obsahuje úryvky z prvního uceleného životopisu sportovní legendy doplněné dokumentárními nahrávkami. Čte Ivan Trojan. Autor Pavel Kosatík. Režie Aleš Vrzák. Rozhlasová nahrávka z roku 2016. „Byl jednou jeden Emil, běžec, Zátopek. Běhal a běhal,

Obrázek podcastu Němý svědek

Němý svědek

Slečna Emily Arundellová trávila poklidné stáří nejraději se svým čtyřnohým přítelem Bobem. Těšila se dobrému zdraví a rozhodně nestrádala ani finančně – zdědila obrovský majetek. Peníze naopak zoufale potřebovali její příbuzní, jenže ty tetička nijak podporovat nehodla

Obrázek podcastu O pyšné lokomotivě a další pohádky o mašinkách

O pyšné lokomotivě a další pohádky o mašinkách

Sedmero pohádek o mašinkách vypráví Pavel Zedníček Nová nahrávka pohádek o mašinkách, vláčcích, lokomotivách a všech věcech, které se dějí na železnici. Pavel Zedníček je protagonistou úspěšné a oblíbené audioknihy Pohádky o mašinkách, která zdařile adaptovala pět příb

Obrázek podcastu Komedie o umučení a slavném vzkříšení Pána a Spasitele našeho Ježíše Krista

Komedie o umučení a slavném vzkříšení Pána a Spasitele našeho Ježíše Krista

Původní LP album 0 18 0611 Komedie o umučení a slavném vzkříšení Pána a Spasitele našeho Ježíše Krista vydal Supraphon v roce 1969 - nyní titul vychází poprvé digitálně. Text z podkrkonošských her českého lidu zkrátil a pro nahrávku připravil Jan Kopecký; podkladem komp

Obrázek podcastu Proč jsem tady doma

Proč jsem tady doma

Z komentáře Donáta Šajnera k původnímu LP albu 1 18 1656 "Proč jsem tady doma" vydanému Supraphonem v roce 1974 a nyní vycházejícímu poprvé digitálně: Už název naší malé básnické antologie napovídá, o co nám šlo. Udělat průřez třiceti lety české poezie a z děl básníků v

Obrázek podcastu Spravedlivá pistole

Spravedlivá pistole

První případ kriminalisty na penzi Augustina Velikého. Zamotané pátrání a temné stíny minulosti. Okořeněno osobitým humorem, vtipnými hláškami a brilantní češtinou. Svižně a vtipně napsaná detektivka odehrávající se v šedesátých letech v Liberci. Stopy vyšetřování však

Obrázek podcastu Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti

Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti

Existuje opravdu záhadný sirotčinec pro děti se zvláštními schopnostmi, o němž Jacob jako malý slýchával? Teď je mu šestnáct a po rodinné tragédii se vydává na cestu, která mu umožní pochopit, kým vlastně je. Nezodpovězené otázky jej zavedou na vzdálený ostrov u pobřeží

Obrázek podcastu Zinnerová: Čarovné prstýnky

Zinnerová: Čarovné prstýnky

Pohádkový příběh, klasická pohádka, která zaujme děti od 5 let výše. Zavede nás do chudého, leč malebného kraje Jizerských hor do chalupy hajného a jeho dcery a také nechá nahlédnout do života svobodného mládence, jehož živobytím je výroba krejcarových prstýnků z kočičí

Obrázek podcastu Šest vánočních povídek (a ani jedna smutná)

Šest vánočních povídek (a ani jedna smutná)

Jednou, takhle v prosinci, jsme si s Janem Werichem povídali o Vánocích. Vyprávěl mi o tom, že když v létech válečných pobývali v Americe, setkali se se zcela jiným druhem Vánoc. Vánoce tam slavili vesele, rozverně. Od té doby mu neseděly české Vánoce, pojednané spíš se

Obrázek podcastu Obrazy z dějin národa českého (1979)

Obrazy z dějin národa českého (1979)

Příběhy slavných osobností českého národa začal Vladislav vančura psát v roce 1939 se záměrem, aby v době okupace pozvedl národní sebevědomí. Knihu nepojednal jako souvislé vyprávění, ale jako stylizované příběhy slavných postav českého národa. Vyprávění začíná příchode

Obrázek podcastu Jan Werich a Miroslav Horníček na Kampě

Jan Werich a Miroslav Horníček na Kampě

Šest setkání s povídáním o Voskovcovi, Osvobozeném divadle i o životě a jako bonus společné setkání s Jiřím Suchým v pořadu Gramotingltanglu. Rozhlasové nahrávky z roku 1966.

Obrázek podcastu Doručovatelky

Doručovatelky

Nevyřešený případ jeho pohřešované manželky se za ním táhne jako stín. První díl série. Detektiv šéfinspektor Robert Kett před výčitkami a svou vlastní neschopností společně s třemi dcerami prchá do Norwiche v naději, že zachrání rozpadající se rodinu. Útěk před stínem

Obrázek podcastu 33 pověstí o hradech a zámcích

33 pověstí o hradech a zámcích

33 našich nejznámějších hradů a zámků představuje audiokniha pověstí určených malým i velkým posluchačům. Herec Jan Kanyza vypráví příběhy z různých míst Čech, Moravy i Slezska plné dobrodružství, tajemných dějů a kouzel. V řadě pověstí vystupují postavy z naší histori

Obrázek podcastu Inscenace, které zaujaly II

Inscenace, které zaujaly II

Komentář k původnímu LP 0 18 0927 z roku 1971: Čtveřice autorů, jejichž dramatické dílo tvoří v úryvcích obsah naší desky, hovoří v celé škále pohledů o člověku, jeho osudech a o vztazích mezi lidmi, tedy o tom, co dalo vůbec podnět ke vzniku divadla. Každý lidský osud

Obrázek podcastu Obamová: Můj příběh

Obamová: Můj příběh

Silné a inspirativní osobní vzpomínky bývalé první dámy Spojených států amerických Malá Michelle Robinsonová vyrůstala v jižní části Chicaga, bydlela ve společném pokoji s bratrem Craigem a hrávala si s ním v nedalekém parku. Její rodiče Fraser a Marian Robinsonovi ji