Audiokniha Deník šílené manželky

Vraždy podle abecedy
{'cs': 'Všechno začalo zdánlivě bláznivým anonymním dopisem s\xa0podpisem A B C. Po něm následovala vražda staré trafikantky A. Ascherové z\xa0Andoveru. Na pultě trafiky ležel rozevřený Abecední jízdní řád, známý pod zkratkou ABC. Předtuchy, které nad přijatým dopisem p…

Jméno ďábla
Když v podhůří Appalačských hor zmizí za záhadných okolností církevní sbor, dávají bizarní stopy krveprolití tušit, že tuto tragédii má na svědomí snad sám ďábel. FBI má ovšem eso v rukávu – agentku Jessicu Blackwoodovou, bývalou nadanou kouzelnici z proslulé dynastie i…

Jak uchvátit dračí klenot
Z chudáka Škyťáka se stal vyhnanec. A přitom chtěl jen zachránit draky před vyhynutím… Dračí povstání rozpoutalo boj mezi lidmi a draky. Škyťák má náhle pocit, že se svými třemi věrnými draky stojí proti celému světu. Ale i jako vyhnanec pronásledovaný příslušníky obou …

Myslet jako Sokrates
Jak využít rady největšího filozofa historie v moderním životě? Sokrates je snad nejznámějším filozofem našich dějin. Asi každý někdy slyšel jeho jméno a možná i slavný výrok: „Vím, že nic nevím.“ Celý život učil filozofii obyčejné lidi v ulicích Athén, je zakladatelem …

Dalajlamova kočka a čtyři tlapky duchovního úspěchu
Dalajlamova kočka je zpět se svými pozoruhodnými postřehy a pronikavými vhledy! Audio verze bestselleru Davida Michieho. Čte Ivana Jirešová. Délka 7h 14m. Nahráno ve studiu Chevaliere s.r.o. v roce 2020. Když dalajlamovi nejbližší stojí před úkolem pořídit Jeho Svatosti…

Na hraně temnoty
Inspiroval se vrah vraždami spáchanými před desítkami let? Hrdina knihy Davida Morrella, anglický romantický spisovatel Thomas de Quincey, popíše ve své eseji vraždu spáchanou před desítkami let do takových podrobností, že mu policie nevěří, že není pachatelem vražd, kt…

Taktne o tráviacom trakte
Svetový bestseller, ktorý zábavnou formou podáva znalosti o tom, akú dôležitú úlohu zohrávajú črevá v našom tele. Črevá vykonávajú v našom tele viac než len "špinavú robotu". Nové výskumy ukazujú, že črevné baktérie môžu hrať úlohu vo všetkom, od obezity, alergií, depre…

Kat, který miloval hudbu
Kat, který miloval hudbu - neotřelý pohled na Reinharda Heydricha. Jak je možné, že se v rodině uctívaného ředitele konzervatoře narodí masový vrah ? A jaké životní křižovatky jej do této role dovedou? Dílo obsahuje jako bonus ve světové premiéře nahrávky písní Bruno He…

Truhla času
Času není nikdy dost, ale snaha jej ošálit se nevyplácí... Byla jednou jedna princezna, která se jmenovala Havrantýnka a jejíž otec, mocný král, složil své milované dceři k nohám celý svět. A protože neunesl pomyšlení, že by spanilá dívka zestárla jako obyčejný smrtelní…

Bylinkové pohádky
Deset originálních příběhů, které ne přímo na sebe navazují. Hlavními postavami je princezna Justýnka z Květinového království a princ Narian ze Solného království, kteří vás zavedou do říše bylinek a jejich zázračných účinků. Každý z nich zažívá od dětství až do dospěl…

Svět bez stížností
Audio verze bestselleru Willa Bowena. Jak si přestat stěžovat a začít si užívat takový život, jaký jste vždycky chtěli. To, že stěžováním si škodíme především sami, tuší asi většina z nás. Stěžování je ale tak silný a rozšířený návyk, že k tomu, abychom se ho zbavil…

Loď s otroky
Populární žurnalista Josef Klíma napsal detektivní román o investigativním novináři, který odhaluje skrytá tajemství politiky. Román je zrcadlem české společnosti po sametové revoluci, kdy se teprve formují pravidla demokracie a tržní mechanismy. Investigativní novinář,…

Traktor
Rozhlasová hra Petra Dudka z českého venkova 50. let, kde právě probíhá kolektivizace. Hlavní hrdina, představitel státní správy Mareš je pragmatik. Do strany vstoupil, protože to potřebuje ke své práci. Chce věřit tomu, co sám říká: "Když budou ve straně rozumný, slušn…

Jak si správně přát
Utvářet si svůj život tak, aby člověk dostal ve správnou chvíli to, co právě potřebuje – partnera, auto, bydlení – kdo by to nechtěl! Pierre Franckh nám na základě 7 praktických pravidel ukazuje, že se tato přání mohou stát skutečností a že každý může získat schopnost d…

Já, Simon
Šestnáctiletý Simon už nějakou dobu ví, že je gay, ale ještě není připravený sdělit to okolnímu světu. Jedinou výjimkou je tajemný Blue, se kterým si Simon už několik měsíců vyměňuje e-maily a jejich vzájemné pouto sílí. Jenže pak citlivá korespondence padne do nesprávn…

Listy od nejkrásnější řeky
Pásmo z dopisů Oty Pavla a jeho bratrů nabízí autentický pohled na Pavlův osobní život a jeho literární práci... Účinkují Jiří Ornest, Věra Kubánková, Jiří Samek a Stanislav Zindulka. Režie: Vladimír Tomeš. Natočeno v r. 1991Víš, mám radost z knihy, z úspěchu, ze slávy,…

Lyžák
Horor pro 10+ Na horách číhá zlo. S hlavními hrdiny prožijete školní zájezd, který jim rozhodně závidět nebudete. Všechno začne jedním zdánlivě nevinným vyvoláváním duchů, které se zvrtne... Pro prostorový zvuk poslouchejte se sluchátky. Hrají: Jiří Lábus (Cháron) Pav…

Tajemný cizinec
Co způsobí příchod laskavého Satana v životě obyčejné rakouské vesnice na sklonku 16. století? Nadčasový příběh o otázkách etiky a morálky, o relativitě pojetí dobra a zla i o nesmyslnosti lidského počínání.Účinkují: Jan Hartl a Boris Rösner.Režie: Dimitrij Dudík.

Supertajný seznam věcí
Luka je šestnáctiletý kluk, který rád chodí na slackline, poflakuje se s kamarády a dobírá si svoje dvojče Naďu. Aspoň tomu tak bylo donedávna, než se Naďa vážně zranila na skateboardu. Teď je upoutaná na lůžko a na bráchovy blbé vtípky nemá ani trochu náladu. Luka ví, …

Hovory o józe a mystice č. 20
Jiří Vacek, Jiří Krutina: Átmavičára - Poznání sebe. Přímý záznam veřejné meditace z 20. 1. 2007 v Praze-Stodůlkách přibližuje mohutnou duchovní atmosféru její druhé poloviny, kterou vedl Jiří Krutina z přímé zkušenosti neochvějného spočívání jako vědomí JÁ JSEM. Postup…

Hadí doupě
{'cs': 'Jedna rozvětvená rodina, jeden zvláštní dům a mnoho nebezpečných tajemství...\n\nPříběh, který Agatha Christie označila za jednu ze svých nejoblíbenějších detektivek, nepřivádí na scénu ani slavnou slečnu Marplovou, ani bystrého ješitu Hercula Poirota. Ve velkém…

Nultá hodina
Zločin bez motivu. Klasická detektivka z pera královny zločinu. Přestože v ní nevystupuje Hercule Poirot ani slečna Marplová, ale inspektor Battle, zločin zdánlivě bez motivu a jiskřivé dedukce vedoucí k odhalení pachatele, nebudou chybět. Klasická detektivka z pera krá…

Lidojedi
Hororová komedie. Co všechno dokážou slušní lidé udělat pro peníze...Hrají Oldřich Kaiser, Tatiana Vilhelmová, Jan Dolanský, Václav Neužil, Oldřich Vlach, Kryštof Hádek, Lukáš Hlavica a další. Režie Aleš Vrzák. Lidojedi jsou první původní rozhlasovou hru autorské dvojc…

Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích
Původní LP album 1118 4581 Karel Čapek Matka vydal Supraphon v roce 1985 - nyní titul vychází poprvé digitálně. "Tak mě vyložte, proč zrovna já, proč jsem to vždycky jenom já, po celé dějiny světa jsem to jenom já, já máma, já ženská, co musí tak hrozně platit za vaše …

Smích prodlužuje život! 7
..aneb Usmívejte se na život a život se bude usmívat na vás a také Humor je boj s lidskou hloupostí (Werich), Veselost je druhem odvahy (Hemingway), Humor a vtip jsou příjemné a často mimořádně užitečné (Cicero Marcus Tullius) Humor a satira jsou jako milenec a milenka;…