Audiokniha Deník malého poseroutky 9

Dousková: Hrdý Budžes & Oněgin byl Rusák
Kniha Ireny Douskové Hrdý Budžes vyvolala hned po svém vydání v roce 1998 obrovský zájem. Ten ještě narostl poté, co dílo autorka zdramatizovala a v premiéře je uvedlo Divadlo v Příbrami (uvádí je s velkým úspěchem doposud). Za excelentní výkon v hlavní roli získala v r…

Čertův mlýn
Jedna z klasických nedělních českých pohádek, které si oblíbilo několik generací posluchačů...Osoby a obsazení: Matěj (Josef Patočka), Janíček (Tomáš Juřička), Barbora (Martina Hudečková), čert (Ilja Prachař), rychtář (Antonín Hardt) a čertík (Artur Šviha).

Páni mají radši blondýnky
Odhalte tajemství, proč si pánové vybírají… no víte koho! „Líbat ruku dělá sice divce moc dobře ale brilijantový a safýrový náramek má navěky,“ mudruje Lorelei Leeová, hrdinka legendární humoristické knihy Anity Loosové Páni mají radši blondýnky, která baví čtenáře už c…

Ženitba
Gogolova satirická komedie. Mistrná typizace střední vrstvy ruské společnosti 19. století. Poslechněte si klenot světové dramatiky. V rozhlasové adaptaci Ženitby, kterou v roce 1982 natočil režisér Jan Lorman, účinkují kromě Ivy Janžurové v hlavní roli Agáty ještě Jiři…

Poklad
Jaké poklady nacházíme a ztrácíme během svých životů? A je možné pustit se do hledání pokladu, který se zdá být nenávratně ztracen v nejtemnějších hlubinách? Kniha Poklad vypráví příběh Karla a Julie Skálových, otce a dcery, které rozdělila tragická událost. Zatímco Kar…

František Palacký - Aristokrat českého ducha
František Palacký (1798–1876) je vnímán jako Otec národa, politik a zakladatel české moderní historiografie, ale za touto oficiální fasádou se skrývá nevšední člověk, který zažil nejen slávu a ocenění, ale i nezdary a osobní utrpení. Jeho fascinující životní příběh přib…

Jistě, pane ministře
Výsledky voleb jsou tady! Jim Hacker, nově zvolený ministr pro administrativní záležitosti se snaží najít cestu byrokratickým hlavolamem britského impéria v 80. letech minulého století. Na „pomoc“ mu přichází stálý tajemník ministerstva Sir Humphrey Appleby, dokonalý př…

Kalendář
Kniha s vybranými novinovými sloupky z let 1920-24 Kalendář vyšla poprvé po smrti Karla Čapka v roce 1940. V těchto sloupcích se Karel Čapek představuje jako skvělý pozorovatel. Všímá si všeho - proměny krajiny během čtyř ročních dob, zvířat i hmyzu, vůně domu, železnič…

Zelenskyj
Audiokniha Zelenskyj ponúka intímny portrét prezidenta, ktorý sa z herca a komika zmenil na symbol odolnosti. Jej autor, Simon Shuster, korešpondent časopisu Time zaznamenáva život Volodymyra Zelenského od čias, keď vystupoval v zábavných programoch, až po blatisté záko…

Panský dům a jeho dcery
Marie a Paul Melzerovi si užívají rodinného života, ale jejich štěstí netrvá dlouho. Vypukla první světová válka a muži narukují na frontu. Paul jako dědic průmyslnické rodiny je zpočátku zproštěn vojenské povinnosti, neboť je potřebný doma jako odborník v továrně. Jenž…

Kořeny zla
Otakar Brousek, Vlastimil Brodský, Jiřina Jirásková a další v příběhu o úspěšném dramatikovi, který hledá námět k nové hře a přitom znovu nachází sám sebe. Hlavním hrdinou monologického dramatu je úspěšný a konformní dramatik, který se marně rozpomíná, o čem měla být je…

100 statečných - Host č. 73 - David Gaydečka 08.06.2014
Hostem J. Pokorného - D. Gaydečka (organizátor hudebního festivalu United Islands)

Perly české povídky
Vybrané povídky Karla Čapka, Jana Nerudy, Karla Poláčka, Vladislava Vančury, Ignáta Herrmanna a Jaroslava Haška čtou – Bohumil Bezouška, Otakar Brousek ml., Miloň Čepelka, Vojtěch Hájek, Petr Lněnička, Jaromír Meduna , Bořivoj Navrátil a Soběslav Sejk

Kronika života a vlády Karla IV., krále českého a císaře římského
K titulu „král“ a „císař“ připojil jméno mnohem dražší, které zdomácnělo a přetrvalo staletí: „Otec vlasti!“ Barvité ztvárnění úsilí Karla IV. povznést v evropském prostředí Prahu a české kraje na co nejvyšší úroveň, líčení procesu dobývání moci, budování země a snahy o…

Čtyři případy mladého Oldřicha z Chlumu
Audiokniha je malým dárkem těm posluchačům, kteří si zamilovali příběhy královského prokurátora a správce hradu Bezděz Oldřicha z Chlumu. Audiokniha je malým dárkem těm posluchačům, kteří si zamilovali příběhy královského prokurátora Oldřicha z Chlumu. Ani jedna z povíd…

Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích
Původní LP album 1118 4581 Karel Čapek Matka vydal Supraphon v roce 1985 - nyní titul vychází poprvé digitálně. "Tak mě vyložte, proč zrovna já, proč jsem to vždycky jenom já, po celé dějiny světa jsem to jenom já, já máma, já ženská, co musí tak hrozně platit za vaše …

Never jej ani slovo
NEW YORK TIMES BESTSELLER Neprehliadnuteľný psychologický triler od autorky bestsellerov New York Times Lisy Jewellovej sleduje ženu, ktorá sa ocitne v centre pozornosti vlastného podcastu o skutočných zločinoch. Úspešná novinárka a autorka podcastov Alix Summerová os…

Lekce chemie
V lásce a chemii je dovoleno všechno. Nacházíme se v Kalifornii šedesátých let a jsou věci, které ženy zkrátka nedělají. Když se vědkyně Elizabeth Zottová ocitne v roli moderátorky televizního pořadu o vaření, odstartuje revoluci, která zpochybňuje vše, co se doteď pova…

Staré řecké báje a pověsti 4
Příběhy z řecké mytologie, upravené pro rozhlas na základě asi nejznámější knihy spisovatele Eduarda Petišky, čtou: Vilma Cibulková a Jan Šťastný.

Řečiště
Komorní drama pro dva herce Řečiště vypráví příběh ženy, kterou dostihla vlastní minulost. Odehrává se za druhé světové války. Hlavní hrdinka, úspěšná pražská divadelní herečka, se dostane do hledáčku gestapa poté, co její manžel emigroval na Západ. Před zatčením uteče …

O Jezerce
Alena Riegrová.: O Jezerce. Původní rozhlasová pohádka. Režie Karel Weinlich.Osoby a obsazení: Pankrác (Jiří Miegl), Jezerka (Veronika Jeníková), Michlík (Tomáš Šolc), František (René Přibil), Lucka (Sylva Sequensová), doktorka (Eva Wimmerová), Madlenka (Zorka Kostková)…

Dech
Na základě tisíciletých lékařských textů a nedávných špičkových studií v pulmonologii, psychologii, biochemii a fyziologii člověka kniha Dech konfrontuje naši znalost toho, co víme o své nejzákladnější biologické funkci. Dechu. Po poslechu této audioknihy už nebudete ni…

Twisted Hate: Nenávist na ostří nože
Josh Chen nikdy nepotkal ženu, kterou by nedokázal okouzlit - až na Jules. Společenská a ambiciózní Jules se teď soustředí na jediné: složit advokátní zkoušky. To poslední, co potřebuje, je zaplést se s Joshem. Ale čím víc ho poznává, tím víc si uvědomuje, že v muži, kt…

Noví hrdinové okamžiku 2
Z komentáře Bohumila Bezoušky k původnímu 2LP albu 1218 0661 "Noví hrdinové okamžiku" vydanému Supraphonem v roce 1985 a nyní vycházejícímu poprvé digitálně: Nebyla to jen snaha přispět k oslavě 100. výročí otevření Národního divadla, co mě přivedlo k myšlence napsat po…