Audiokniha Deník malého poseroutky 19 - Recept na katastrofu

Krev není voda
Žádný rok v Krauzově krátké detektivní kariéře nebyl tak těžký jako rok 1992. Bezpečnostní analytici tvrdili, že na vině byla neuvážená porevoluční totální amnestie, protože vylidnila věznice a zalidnila ulice násilím. Krauz a jeho kolegové tenkrát nedbali bezpečnostníc…

Meditace dalajlamovy kočky
Přinášíme šest řízených meditací od autora bestselleru Dalajlamova kočka. Každá z meditací začíná příjemným protažením inspirovaným technikou jógy a pilates. Jako první se seznámíte s meditační technikou zaměřenou na dech, pak následuje meditace zaměřená na zvuk předení…

O moudrém králi
Být králem, ovládat svět a mít velkou moc nejen nad dětskými přáními, ale také nad kouzelnou zemí, to je velmi lákavá představa pro lva, který je odjakživa považován za krále zvířat. Jenže v Zemi splněných přání panuje moudrý kocour Oliver. Jestli obstojí ve všech zkouš…

Kniha tisíců let a smrtí
Potřebovali jsme nástroj, řekla. Takže jsme požádali bohy. Mluví se o něm odedávna. Kolují o něm legendy. O válečníkovi, kterého není možné zabít. Který byl svědkem vzestupu a pádu tisícovky civilizací. On sám měl celou řadu jmen: Unute, Dítě blesku, Smrt. V dnešní době…

Ty chladné oči
Válka hraje s lidmi krutou šachovou partii, pěšáci se promíchají, na barvě uniformy tolik nesejde. Během nacistické okupace Smolenska se setkají okouzlující ruská dívka Neonila a český mladík Emil donucený bojovat za wehrmacht. Když se spolu po válce usadí v Českosloven…

Ranhojič
Středověk nelze přežít bez šlechetnosti Robert Jeremy Cole, od devíti let sirotek, si uvědomuje, že dostal do vínku zázračný dar: schopnost vycítit v lidském organismu blížící se smrt. Čelil jí bezpočtukrát jako učeň potulného bradýře, s nímž se protloukal ponurou reali…

Louis Pasteur: Přemožitel neviditelných dravců
Není mnoho věcí v lékařství, které by se nedaly odvodit od Louise Pasteura. „Věda nemá vlast, protože vědění je společným dědictvím všeho lidstva, protože věda je pochodeň, která svítí celému lidstvu.“ - Louis Pasteur věčný Poznal, jak lze neviditelné dravce ochočit, ab…

Učitel z Osvětimi – Fredy Hirsch
Zemřel, když zemřela naděje. Jmenoval jsem se Alfred Hirsch, ale přátelé mi říkali Fredy. Bylo mi dvacet osm let. Byl jsem učitel. Byl jsem snílek. Moc prosím, pamatujte si mé jméno. Už nezůstal naživu nikdo, kdo by mohl dosvědčit, jak a proč můj život vyhasl. Fredy (…

…stačilo jen říct Jáchymov
Dřina a ponižování v uranových dolech. Miroslav Hampl byl vězněm v uranových dolech. Odnesl si odtamtud podlomené zdraví a dě-sivé zážitky. Ty nevymazala ani Cena Paměti národa. „V dětství jsem miloval vůni hlíny, s kluky jsme se brouzdali v nedalekém potoce. Teď mi hlí…

Varvara
Objevte fascinující podmořský svět s velrybou Varvarou. Příběh o velrybím kytovci, který pod dohledem vědců uplaval nejdelší dráhu, jakou kdy nějaký savec urazil. Věřili byste, že Varvara uplavala na své cestě Pacifikem neuvěřitelných 22 500 kilometrů? Vesele smutný, sm…

Rozina sebranec
Rozina v dětství nechápe, proč ji její rodiče nemají rádi. Pochopí to až později, když se dozví, že je sebranec, dítě odložené na schodech před kostelem. Jediným blízkým člověkem pro ni je její zachránce, páter Antonín z kláštera svaté Anežky. O mužích má špatné mínění.…

Pes, základ rodiny a státu
U Hechtových je hlavou rodiny Anděl, inteligentní a vychovaný labrador. Všechny budí, na všechny dohlíží. Co se ale stane, když se ztratí? V komedii Miroslava Vaice uslyšíte vedle Pavla Soukupa s Miroslavem Táborským také třeba Elišku Balzerovou nebo Davida Novotného.Os…

Křesťanská konference 2013 – Společně
Nahrávky všech promluv a seminářů z 26. (česko-slovenské) Křesťanské konference, jejímž podtitulem bylo „Společně“. Řečníci a témata: Michal Klesnil: Jednota a kompromis Stefan Horn: Cesta k průlomu a proměně Martin Moldan: Služba povzbuzování Peter Čuřík: Můžeš měni…

Dům na samotě
Výtvarnice Nela po rozchodu s přítelem zůstala sama ve starém mlýně, který původně s partnerem chtěli zrekonstruovat. V téže době bylo v nedalekém lese nalezeno tělo mladé dívky, ucházející se o práci v místních dostihových stájích. Při vyšetřování vyjde najevo, že oběť…

Pavel: Smrt krásných srnců
Tragikomické povídky, které mapují život spisovatelovy rodiny od první republiky až do poloviny minulého století, vzbudily hned po svém prvním knižním vydání v roce 1971 mimořádné překvapení a neuvěřitelný zájem čtenářů. Kniha se okamžitě stala bestsellerem a většina po…

Tibetská kniha o životě a smrti
Očistná, uklidňující a hojivá kniha. Klasické dílo spirituální literatury & mezinárodní bestseller. Tibetská kniha o životě a smrti inspiruje, jak žít, ale také připravuje na to, jak se chovat s příchodem smrti. Toto uznávané duchovní dílo je považováno za jednu z nejle…

Prohřešek
Čtyři brutální vraždy. Vrah bez zjevného motivu. A jediná žena, která ho může zastavit. Zkušenou a talentovanou soudní psychiatričku Jane Halifaxovou požádá bývalý kolega – a bývalý milenec – inspektor Eric Ringer o pomoc při řešení brutální vraždy. Oběť byla nalezen…

Služky pro všechno
Ještě nedávno se bez nich žádná lépe situovaná domácnost neobešla. Zatopit, nanosit vodu, uvařit, nakoupit, vyprat – to všechno a mnohem více měly každý den na starosti služky. Jejich těžká práce byla neviditelná. Podřízené postavení chudých žen nikoho nenapadlo zpochyb…

Fialová
Píše se rok 2159. Od ničivé globální ekologické katastrofy uplynulo už bezmála sto let. Lidé, kteří se tehdy uložili ke spánku, aby přežili její následky, se probouzejí. Svět kolem nich se ale během jejich nepřítomnosti změnil, je drsný a nemilosrdný. V tomto světě hled…

Král v nesnázích
Detektivní příběh z prostředí nejstarší stolní hry. Sedmdesátá léta dvacátého století. Bulharské Slunečné pobřeží hostí mezinárodní šachový turnaj. Mezi velké favority patří i český zástupce Michal Talián. Ten je však při přerušené partii nalezen v hotelové chodbě mrtv…

Vekslačka
Když jí bylo třináct, v poválečném Československu byla vyhlášena měnová reforma a Alminu rodinu to zničilo. Doktorská dcerka zvyklá na život ve velké vile se najednou ocitla v maličkém přízemním bytě se dvěma babičkami a špatným kádrovým profilem. Alma ale nebyla holka,…

Pohádky 3
Pohádky staršího data i pohádky novější, známé i méně známé, pohádky dramatizované, pohádky poučné, výchovné, pohádky pro radost. Nikdy jich není dost! A proto je tu třetí díl naší nové miniserie Pohádky určené pouze pro digitální obchody.

Žluté mužátko
Vtip, nadsázka, ironie a bezbřehá fantazie jdou ruku v ruce s příběhem o vysvobození princezny Amáty. Poslechněte si pohádku podle literární předlohy Jana Wericha s Tomášem Töpferem, Ivanem Trojanem, Bárou Hrzánovou a dalšími skvělými herci.Odvážný chlapík z Orientu Had…

Dlouhá kakaová řasa
Srpen 1968 na malém moravském městě nahlížený očima malého chlapce - Jaroslava Formánka, který se v roce 2000 rozhodl k tomuto tématu, coby etablovaný Pařížan, vrátit. "A v té mléčné tmě uviděl jsem zázrak, skála se rozestoupila, spatřil jsem tajemství - dlouhé kakaové …