Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu Deník kastelána

Audiokniha Deník kastelána

Délka:

6 hod 51 min

Čte:

Jaroslav Plesl

Vydavatel:

OneHotBook

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Uta z Naumburgu

Uta z Naumburgu

Ve své pozoruhodné rozhlasové hře z roku 1970 Uta z Naumburgu vypráví Zdeněk Urbánek příběh středověké šlechtičny, která se rozhodne neochvějnou vlídností čelit nepodloženým pomluvám svého okolí. S Jaroslavou Tvrzníkovou a Janem Třískou v hlavních rolích.Rozhlasová hra

Obrázek podcastu Toulky českou minulostí 1001-1050

Toulky českou minulostí 1001-1050

Milí přátelé, zveme Vás na procházku českou minulostí s poutavým výkladem o zásadních událostech českých dějin. Toulky českou minulostí, dnes už obsáhlé dílo rozdělené dle jednotlivých období, doplní nové vydání dílů 1001-1050.

Obrázek podcastu Mustang mimochodník

Mustang mimochodník

Čtyřdílná dramatizace stejnojmenné povídky Ernesta Thompsona Setona z knihy Divoké děti lesů. Účinkují Ladislav Mrkvička, Svatopluk Skopal, Jiří Holý a Jan Vlasák.

Obrázek podcastu Fidlovačka aneb žádný hněv a žádná rvačka

Fidlovačka aneb žádný hněv a žádná rvačka

Vlastenecká veselohra o ševcovské cechovní slavnosti, lidová hra se zpěvy Josefa Kajetána Tyla s hudbou Františka Škroupa. Rozhlasová i jevištní klasika ze zlatého fondu.

Obrázek podcastu Ako si získavať priateľov a pôsobiť na ľudí

Ako si získavať priateľov a pôsobiť na ľudí

Viete ako urobiť dobrý dojem, efektívne komunikovať a získať si priazeň ľudí? Nadčasový bestseller Dalea Carnegieho je nabitý spoľahlivými radami a na vrchol úspechu vyniesol už tisíce ľudí. Uplatnením jeho princípov dosiahnete aj vy svoj maximálny potenciál v osobnom

Obrázek podcastu The Egyptian Souvenir

The Egyptian Souvenir

Audiokniha The Egyptian Souvenir namluvená rodilým mluvčím. Jazyková úroveň C2 pro mírně pokročilé posluchače. Sally wants to be a detective and her hobby is solving mysteries. But this time the mystery is really difficult! Read about Sally’s adventures and enjoy!

Obrázek podcastu Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích

Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích

Původní LP album 1118 4581 Karel Čapek Matka vydal Supraphon v roce 1985 - nyní titul vychází poprvé digitálně. "Tak mě vyložte, proč zrovna já, proč jsem to vždycky jenom já, po celé dějiny světa jsem to jenom já, já máma, já ženská, co musí tak hrozně platit za vaše

Obrázek podcastu Cirkus Humberto  (1961)

Cirkus Humberto (1961)

Román Eduarda Basse Cirkus Humberto vyšel v letech okupace, přestože byl napsán už v roce 1930. Většina čtenářů jej chápala jako morální povzbuzení v těžké době války, vždyť příběh několika generací cirkusových umělců ukazoval nezdolnost a pracovitost českých umělců, ak

Obrázek podcastu Povídky a věty 1, Anglicky, Česky

Povídky a věty 1, Anglicky, Česky

Audiokniha „Povídky a věty 1, Anglicky, Česky, Ilustrované“ představuje sbírku 17 pohádek a lidových příběhů určených pro děti ve věku 3–6 let. Na základě klasických děl upravovaných Andrewem Langem (1889–1910), včetně příběhů jako „Tři medvědi“, „Princezna na hrášku“ n

Obrázek podcastu Josef Václav Sládek

Josef Václav Sládek

Z komentáře Dr. Vladimíra Kováříka k původnímu LP albu 1118 1470 "Josef Václav Sládek" vydanému Supraphonem v roce 1974 a nyní vycházejícímu poprvé digitálně:...Vrátil se (z Ameriky), ještě nějaký čas tápal až konečně existenčně zakotvil jako středoškolský profesor. Vše

Obrázek podcastu Obrazy z dějin národa českého (1998)

Obrazy z dějin národa českého (1998)

Sámova říše, Velká Morava, Konstantin a Metoděj, kníže Svatopluk, svatý Václav, Kosmas, Přemyslovci... Inspirován středověkým písemnictvím a renesanční novelistikou zastavuje se Vladislav Vančura u významných postav a událostí české historie. Přestože zůstaly torzem, js

Obrázek podcastu Bedřich Smetana

Bedřich Smetana

Desetidílná četba z oblíbené a v daném žánru zásadní biografické knihy muzikologa prof. Václava Holzknechta. V režii Josefa Melče účinkují: Otakar Brousek st., Viola Zinková, Luděk Munzar a Josef Velda.

Obrázek podcastu Muž, po kterém jdou

Muž, po kterém jdou

Absurdní příběh obyčejného úředníka, který se snažil na sebe příliš neupozorňovat. Václav Puchmeltr je pilným úředníkem: Osm hodin denně poctivě pracuje, chodí do průvodů, je členem pěveckého sboru Šumava. Vede zkrátka spořádaný život. I tak se ale po podniku roznese, ž

Obrázek podcastu 100 statečných - Host č. 53 - Daniel Rosecký 07.06.2014

100 statečných - Host č. 53 - Daniel Rosecký 07.06.2014

Hostem J. Pokorného - D. Rosecký (stavitel lodí, kapitán a zcestovalý mořeplavec)

Obrázek podcastu Deviant

Deviant

Skutečný příběh zvrácených zločinů, které se staly inspirací pro knihy a filmy Psycho, Texaský masakr motorovou pilou a Mlčení jehňátek. Audiokniha odhaluje život a zločiny jednoho z nejznámějších vrahů v americké historii – „řezníka z Plainfieldu“ Eda Geina. Samotářský

Obrázek podcastu Hašek: Osudy dobrého vojáka Švejka IV.

Hašek: Osudy dobrého vojáka Švejka IV.

Pokračujeme ve vydávání Haškových Osudů dobrého vojáka Švejka, čtených Janem Werichem. Další část kompletní nahrávky nejslavnějšího českého románu

Obrázek podcastu Budoucnost lidstva: Náš úděl mezi hvězdami

Budoucnost lidstva: Náš úděl mezi hvězdami

„Život je příliš křehký, než aby byl uložen na jediné planetě. Musíme vypracovat záložní plán.“ Michio Kaku je vědec s verneovskou představivostí, jíž nečiní potíže rozletět se kosmickými sférami rychlostí světla. Věhlasný mistr myšlenkových experimentů navýsost přístup

Obrázek podcastu Aladínova zázračná lampa

Aladínova zázračná lampa

Viete deti akú moc má Aladínova zázračná lampa? Veľkú, preveľkú! Dokáže vyčarovať dary od výmyslu sveta, presúvať predmety na diaľku a ešte veľa veľa iného. Nie je ľahké ju získať. Aladín bude musieť za ňou prejsť kusisko sveta, zostúpiť do podzemia - do kráľovstva Duch

Obrázek podcastu Starý Bodrík

Starý Bodrík

Na motívy ľudových rozprávok napísala Maja Glasnerová.

Obrázek podcastu Řečník 1

Řečník 1

Další užitečné pásmo z dílny Davida Grubera, prvního mezi československými a českými lektory a kouči v oblasti soft skills a rozvoje osobnosti. Z obsahu: V každém z vás dřímá skvělý řečník a vyjednávač Přeměňte svou nespokojenost se sebou v motivaci Každý se to může nau

Obrázek podcastu O mé radostné cestě od kolébky ke krematoriu

O mé radostné cestě od kolébky ke krematoriu

V roce 1993 vznikla velmi ojedinělá nahrávka humorných vzpomínek ak. malíře Vladimíra Komárka. Interpretem byl Josef Vinklář, hudební doprovod vytvořilo trio Ladislav Gerendáš, tehdy ještě neznámá Leona Machálková a Václav Knop. V nahrávce je použit i autentický hlas Vl

Obrázek podcastu Nepil: Já Baryk a další dva příběhy

Nepil: Já Baryk a další dva příběhy

Tři příběhy z pera Františka Nepila v interpretaci Františka Filipovského, Františka Kovaříka, Ivanky Deváté a dalších Já Baryk - jedná se o příběhy dobromyslého psa Baryka a zvířátka, se kterým se potká v určitém měsíci ve svém okolí. Je to vyprávění plné veselých i na

Obrázek podcastu 100 statečných - Host č. 95 - Daniela Písařovicová 08.06.2014

100 statečných - Host č. 95 - Daniela Písařovicová 08.06.2014

Hostem J. Pokorného - D. Písařovicová (moderátorka ČT)

Obrázek podcastu Pozor u kormidla je žena

Pozor u kormidla je žena

Původní letní kabaret někdejší rozhlasové redakce zábavy, který při nedávné repríze ve vysílání zaznamenal veký zájem u posluchačů.Účinkují Miroslav Masopust, Viktor Vrabec, Svatopluk Skládal, Jan Řeřicha, Miroslav Moravec, Ladislav Frej, Anna Wetlinská, Jaroslava Oberm