Audiokniha Deník farářky

Voda dní
Obyčejný víkend v životě jedné obyčejné rodiny, kdy se zdánlivě nestane nic a přece tak mnoho, prožijete s hořkou komedií Romana Císaře nazvanou Voda dní. Rozhlasovou inscenaci natočil v roce 2000 režisér Ivan Chrz a uslyšíte v ní například Blanku Bohdanovou, Hanu Maciu…

Smrtící volání
Nikdo nepíše tak napínavé detektivky jako Angela Marsonsová! V obchodním centru se najde ztracená holčička. Její matku objeví mrtvou o pár hodin později v opuštěné budově. Než si inspektorka Kim Stoneová stihne položit otázku, co za touto precizně provedenou vraždou věz…

Matka v české poezii
Z komentáře Františka Branislava k původnímu titulu DV 15201 "Matka v české poezii" vydanému v Supraphonu v roce 1964 a nyní vydávanému poprvé digitálně: Kolikrát byla matka slavena obrazem a sochou, kolikrát oslavena zpěvem a hudbou! Báseň o matce vždycky nás vzruší, n…

Dekameron: Den třetí
Klasická sbírka příběhů z dob florentského moru, které přežily svou dobu. Nad strastmi renesančního člověka vítězí naděje, důvtip a láska. Urozená společnost sedmi paní a tří pánů se před morovou nákazou uchýlí na venkovské sídlo nedaleko Florencie. Aby unikli nudě a s…

Nejdivočejší sny
Dylan Casablancasová je pro Rhylanda Coltridge zakázané ovoce – mladší sestra nejlepšího kamaráda a žena s pořádnou dávkou problémů. Jenže když okolnosti donutí oba sehrát roli zasnoubeného páru, hra na lásku začne být až nebezpečně skutečná. Sukničkář Rhyland je přesně…

Teskné variace
Dramatický triptych z autorových drobných próz, jejichž společným tématem je láska ve svých teskných i směšných podobách. A především prázdnota, která přichází do láskou opuštěných či nenavštívených mezilidských vztahů. Postavy Čechovových skvostných miniatur vytvořili …

Vančura: Kosmas
Komentář k pův. LP 0 68 0410 z r. 1975: "Nevěřím na nemastná a neslaná vypravování. Na rozdíl od licoměrníků a lidí bez chuti tvrdím, že každý příběh má být kořeněn láskou a nenávistí. Má čpěti po kotlíku, v němž byl uvařen, má být vypravován, abyste poznali kuchaře, ja…

Mizera
Krutý, chladnokrevný… Cillian Fitzpatrick pro média je TÍM PADOUCHEM. Pro mě je to muž, který mi zachránil život. Nyní potřebuju, aby pro mě udělal ještě jednu malou laskavost – vyplatil mě z problémů, do kterých mě uvrhl můj manžel. Cillian ovšem nedělá laskavosti zad…

Pelcová: Pohádky z bílého pyžamka
Autorka Ludmila Pelcová vyčarovala z obrázků na obyčejném dětském pyžamku veselá i něžná vyprávění pro děti. Jejím půvabným pohádkám před spaním vdechl život Vlastimil Brodský, Antonie Hegerlíková a Tomáš Holý v nahrávce režiséra Tomáše Vondrovice.

Pojďte, děti, za pohádkou
Pojďte, půjdem za pohádkou. Že nevíte, za jakou? Třeba za tou, co už znáte. Napovíš nám nějakou? Výběr z klasických českých pohádek pro naše nejmenší v podání samotných dětí a jejich pohádkového dědečka Oty Jiráka. Posluchači se mohou těšit na Karkulku, kůzlátka, Paleč…

Trnka: Zahrada
Letos uplyne 95 let od narození renesanční osobnosti, grafika, malíře, ilustrátora a režiséra kreslených a loutkových filmů, Jiřího Trnky (1912-1969). K umělcovu výročí jsme rádi upozornili na jeho mimořádnou dětskou knihu, čtenou Karlem Högerem. Hercova interpretace so…

Twisted Hate: Nenávist na ostří nože
Josh Chen nikdy nepotkal ženu, kterou by nedokázal okouzlit - až na Jules. Společenská a ambiciózní Jules se teď soustředí na jediné: složit advokátní zkoušky. To poslední, co potřebuje, je zaplést se s Joshem. Ale čím víc ho poznává, tím víc si uvědomuje, že v muži, kt…

Všímavost a Já
Když chcete porozumět sami sobě. Hlavním cílem knihy o všímavosti je pomoci lidem osvojit si techniky, s nimiž mohou sami sobě pomoci. Tím, že porozumí sobě samým. Všímavost, anglicky mindfulness, je v dnešní době velmi skloňovaným pojmem. Zkušený psychoterapeut Jan Ben…

O Matějovi a Majdalence
Když pantáta odmítne dát Matějovi svoji dceru Majdalenku, vyžene ho z chalupy. Nebohému chlapci nezbude než vyrazit do světa.Podle pohádky Jana Drdy pro rozhlas napsal František Pavlíček.Hrají: David Schneider, Sylva Sequensová, Rudolf Hrušínský st., Vlastimil Brodský, …

Sedm smrtí Evelyn Hardcastlové
Viděl jsem tě umírat posedmé. Slibuju, že už tě víckrát nezavraždí… Už brzo ráno onoho nešťastného dne, v němž manželé Hardcastlovi pořádají na zanedbaném sídle Blackheath maškarní večírek, si hrdina připadá jaksi nesvůj. Když pomine strašlivý důvod, proč se slavnost ko…

Cukrárna v Paříži
Romantická cukrárna čeká na svoje objevení. Vstupte a ochutnejte některý z dezertů. Kdysi vyhlášená pařížská cukrárna se brzy zavře, ještě zbývá poslední cukrářský kurz. Právě na něj míří z anglického venkova i třicetiletá Nina Hadleyová. Kromě odpalovaného těsta se ale…

Sudetenland
Na Bruntálsku je zavražděn bývalý inspektor Gestapa a jeho smrt otevírá staré křivdy a dávná tajemství. Podmanivý příběh z alternativní reality napsal Leoš Kyša, známý pod pseudonymem František Kotleta. Vydejte se do Československa na počátku devadesátých let, které je …

Bláznivá škola
Tahle škola vás bude bavit! Je totiž bláznivá! No uznejte sami, kde jinde byste si mohli při hodině přírodopisu vše vyzkoušet na vlastní kůži? Třeba strčit hlavu do lví tlamy. Nebo vypěstovat na školní zahradě smradlavku bláznivku obecnou. Už jste někdy potkali paní uči…

100 statečných - Host č. 72 - Rudolf Havlík 08.06.2014
Hostem L. Výborné - R. Havlík (spisovatel, cestovatel, obchodník, bloger a filmový režisér)

Jak hledat slunce
Miroslav Horníček a jeho další cesta do Provence. Zvuková podoba knížky vychází tímto způsobem vůbec poprvé..."Když jsme s přítelem zauvažovali o této cestě, řekl jsem znovu to jméno: PROVENCE. Měl jsem své důvody. Jaké? Řekl bych pokud by toto jako důvod stačilo -, že …

Prázdniny s dráčkem
{'cs': 'Mohly to být prázdniny jako každé jiné. U babičky a dědy na vesnici čekají na Vojtu pokaždé nejen jeho kamarádi, ale i spousta dobrodružství. Tentokrát si ale Vojta najde úplně nového kamaráda, a ne jen tak ledajakého! Z tečkovaného vajíčka se totiž vylíhne malý…

Kominická Cácorka
Pětkrát bude Petr Nárožný vyprávět pohádky z původního seriálu Ireny Obermannové o klukovi Benjamínovi, jeho kominické kamarádce Cácorce a taky o Černočerném Dýmu, který roznáší po světě jenom samou neplechu.

Ó, ó, ó, vajíčko!
Veršovaný příběh z hmyzí říše Ó, ó, ó, vajíčko! je vyprávěním o velké lásce a odhodlání. Houseňák Pepík putuje za svou vyvolenou a nic ho nezastaví. Inspirací pro jednotlivé postavy byli skuteční brouci, včely, larvy a zejména motýli, protože jejich životy jsou často ve…

Hrad ve Skotsku
Na Skotskou vysočinu se pomalu snášejí první sněhové vločky a předvánoční závod s časem začíná. Izzy se ani nesnilo, že zdědí skutečný hrad. A teď je z ní hradní paní s velkými plány a mizivou hotovostí. Střechou sice stále ještě zatéká, ale počet obyvatel hradu nečekan…

Astrofyzika pro lidi ve spěchu
Všechno, co jste kdy chtěli vědět o vesmíru a nevěděli, kde se zeptat. Co je to prostor a čas? V jakém smyslu jsme my součástí vesmíru? V jakém smyslu je vesmír součástí nás samých? Odborníkem na všechny tyto nutkavé otázky je uznávaný astrofyzik a autor mnoha bestselle…