Obrázek podcastu Deník CEO: 33 pravidel byznysu a života

Audiokniha Deník CEO: 33 pravidel byznysu a života

Délka:

7 hod 21 min

Čte:

Filip Švarc

Vydavatel:

Tembr

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Ten, co kráčí se Smrtí

Ten, co kráčí se Smrtí

Fantasy o postarším detektivovi, kterému se otevře svět prapodivné Smrti a dalších nadpřirozených bytostí. Svět kolem nás nesestává jen z toho, co máme před očima. Určité vrstvy jsou nám smrtelníkům do určité chvíle skryté. Jako had se mezi nimi proplétá svět Smrti a di…

Obrázek podcastu Saze na hrušce

Saze na hrušce

Vynikající český herec, dramatik, spisovatel, výtvarník a režisér Miroslav Horníček, zavádí posluchače do prvorepublikové Plzně, aby představil svůj rodný dům, své rodiče, dědečky, strýce a další lidi z minulého století. V Horníčkově vyprávění se kloubí dětské okouzlení…

Obrázek podcastu Neotevřené dopisy

Neotevřené dopisy

Dyť já jsem taky nebyla svatá… „Tak vás opravdu zajímá můj život? Ale dyť ten nebyl vůbec zajímavej, mně se dělo akorát to, co se tady dělo všem ostatním,“ diví se paní Alena, že někdo stojí o její vzpomínky. Zbytečně skromná protagonistka Neotevřených dopisů, inspirova…

Obrázek podcastu Už hořela, když jsem si do ní lehal

Už hořela, když jsem si do ní lehal

„Jak se to stalo?“ „Já nevím. Už hořela, když jsem si do ní lehal.“ Velice vtipné a bystré eseje od „mistra vypravěče“ najdeme v jeho druhé knize Už hořela, když jsem si do ní lehal, která se ve Spojených státech stala bestsellerem číslo dva, pouze rok po vydání jeho pr…

Obrázek podcastu Pět báječných strýčků

Pět báječných strýčků

Kdo by nechtěl mít báječného strýčka! Malá Minka jich má dokonce pět. Všechno začalo o Vánocích. Pod stromečkem našla Minka lyže a brzy nato vyjela s tatínkem a jeho pěti kamarády na hory. A tam zažila úplně jiná dobrodružství, než čekala. Všechny nevšední příběhy můžet…

Obrázek podcastu Indiánský erotikon

Indiánský erotikon

Indiánská moudrost české ženy. Češka poznává v New Yorku svou životní lásku, Čerokéze Tammyho, s kterým pak stráví život mezi členy jeho kmene v Severní Karolíně. Něžné a vtipné vyprávění o přátelství, rodině, lásce a přírodě. Spokojená a šťastná žena, to je základ pev…

Obrázek podcastu Země tisíce splněných přání

Země tisíce splněných přání

Pohádka o tom, jak to dopadne, když se splní každé přání. Dramatizace Nasťa Kráslová. Z režijních poznámek M.Dismana: V pohádce Země tisíce splněných přání bylo třeba dětskou fantasii co nejvíce rozvinout, vytvořené představy novými podněty narušovat, uvolňovat pro ji…

Obrázek podcastu Doskočiště protektorát 2

Doskočiště protektorát 2

Druhý díl úspěšného titulu z roku 2018 přináší zvukové portréty 58 parašutistů z londýnských výsadků za II. světové války. Tentokrát z období 1943-1945. Mapuje jejich životy před válkou, cestu do exilu i odvážný návrat do okupované vlasti, včetně mnohdy tragických konců…

Obrázek podcastu Mezi světy

Mezi světy

Mezi světy je výběr z deníku, v němž nás autorka zavede z rozhlasového studia do mrazivých oblastí Antarktidy, na vrcholky hor, mezi české vojáky do Afghánistánu nebo na dalekou Havaj. Je to kniha o štěstí 4 000 metrů nad zemí, o místech, která jí přirostla k srdci, o m…

Obrázek podcastu Prsten sněhového krále

Prsten sněhového krále

Pohádka o sněhu, lásce a statečnosti, jejíž autorkou je herecká hvězda Jana Janatová, známá rolí Jitky Povejšilové ze seriálu My všichni školou povinní režiséra Ludvíka Ráži a rolí Ludmily Karasové ze seriálu Cirkus Humberto režiséra Františka Filipa. Sama autorka se z…

Obrázek podcastu O princi Malíčkovi

O princi Malíčkovi

Jedno daleké království slaví. Narodil se dlouho očekávaný princ. Jenže příchod tří sudiček mu pěkně zamává se životem. Jak se s tím popere?Účinkují David Novotný, Boris Rösner, Josef Somr, Eliška Balzerová, Věra Hučínová, Tomáš Töpfer, Magdalena Chrzová, Antonín Hardt,…

Obrázek podcastu Malé vynálezy, ktoré zmenili svet

Malé vynálezy, ktoré zmenili svet

Vedeli ste, že žaby sa kedysi používali namiesto tehotenských testov, že zvieracie črevá plnili funkciu kondómov a že mravce slúžili na šitie rán? Alebo že vďaka prvým kvalitným konzervám bolo pečené teľacie mäso jedlé aj po 100 rokoch, že vynálezca suchého zipsu sa inš…

Obrázek podcastu Mrtvý na Pekelném vrchu

Mrtvý na Pekelném vrchu

Drsný kapitán Stein a diplomat Barbarič jsou tady! Zemi ohrožují hordy mohamedánů a jen Joachim Stein se svou partou dokáže odvrátit katastrofu! První díl ze série detektivek z rudolfinské doby je tu! Kdo zrazuje křesťanské bojovníky a prodává informace mohamedánům? Je…

Obrázek podcastu Čapek: Povídky a apokryfy

Čapek: Povídky a apokryfy

Povídky z jedné a druhé kapsy a Apokryfy patřily a stále patří k nejúspěšnějším knihám klasika české moderní prózy Karla Čapka. V šedesátých letech minulého století natočil Supraphon některé z povídek a aforismů s tehdy předními interprety, kteří dnes představují legend…

Obrázek podcastu Luděk Munzar: "...když jsem to slíbil!"

Luděk Munzar: "...když jsem to slíbil!"

Vyprávění úspěšného herce a režiséra (ale také automobilového závodníka a sportovního pilota) je zajímavou sondou do jedné z oblastí jeho zájmu - letectví. Ale zdaleka nevypráví jen o něm. Luděk Munzar čte z vlastní stejnojmenné románové prvotiny. Luděk Munzar (1933) J…

Obrázek podcastu Jistě, pane ministře 2

Jistě, pane ministře 2

V druhé části satirického sitcomu z prostředí vysoké politiky, sledujeme Hackerovo nikdy nekončící drama směřující až k dobytí premiérského postu. Jim Hacker opět bojuje proti byrokracii a snižování přezaměstnanosti ve státní správě. Mezi ním a realitou ovšem neochvějně…

Obrázek podcastu Kráva a kretén

Kráva a kretén

Když se setká kráva s kreténem, nastává válečný stav! Klára (kráva) v plné palbě poznává, jak výbušné může mít následky první tvrdé setkání s neznámým chlapíkem. Adam (kretén) je srážkou s krávou vykolejený. Kdekoli se ti dva setkají, nastává chřestění slovními zbraněmi…

Obrázek podcastu Nevieš dňa, nevieš hodiny

Nevieš dňa, nevieš hodiny

V Biblii nájdeme poučný odkaz, že človek ani netuší, kedy sa priblíži jeho koniec. Ak je však niekto nepoučiteľný a postaví sa osudu, sú z toho len problémy. Detektív Richard Krauz je tu na to, aby osudové problémy riešil. Tak to bolo aj v pamätný deň na prelome tisícro…

Obrázek podcastu Reštaurácia na konci vesmíru

Reštaurácia na konci vesmíru

Druhý diel štvordielnej trilógie – tak označil pokračovanie Stopárovho sprievodcu galaxiou Douglas Adams. Humor tohoto druhu je v audioknihe všadeprítomný. Mimochodom – dielov je v skutočnosti päť. Po výdatnom posilnení na pokraji totálnej skazy všetkého, čo kedy vo ves…

Obrázek podcastu Netrpělivost srdce

Netrpělivost srdce

Je dvojí soucit, píše v prologu své knihy Stefan Zweig. Jeden, ten zbabělý a sentimentální, který je vlastní jen netrpělivostí srdce, aby se co nejrychleji zbavilo trapného dojetí cizím neštěstím, soucit, který vůbec není soucítěním, nýbrž jen instinktivním odvrácením c…

Obrázek podcastu O mé rodině a jiné zvířeně

O mé rodině a jiné zvířeně

Nekonečné kouzlo pospolitosti lidí a zvířat. Slavný britský humoristický román o roztodivných zvířatech i o autorově rodině, ve kterém přestává být hranice mezi jedním a druhým zřetelná. Humoristický román ze středomořského ostrova Korfu, kde anglický přírodovědec stráv…

Obrázek podcastu Poslední dům v Needles Street

Poslední dům v Needles Street

Tenhle dům je jako Twin Peaks – nic v něm není takové, jak se napohled zdá… Stopy v případu pohřešované šestileté dívenky, která se ztratila u jezera, dávno vychladly a policie ho založila jako „pomníček“. Její sestra Dee Waltersová se ovšem nemíní vzdát. Zůstala na svě…

Obrázek podcastu Vražda v knihkupectví

Vražda v knihkupectví

Annie miluje detektivky a práce v knihkupectví je pro ni splněným snem. Jenže prodeje klesají, a tak uspořádá Detektivní festival, který zachrání i další podniky v ospalém městečku Redwood Grove – včetně hospody, jejíž majitel Liam akci moc nefandí. Ale pak je mezi regá…

Obrázek podcastu Charlieho malé tajomstvá

Charlieho malé tajomstvá

Charlieho malé tajomstvá sú o dospievaní. Charlieho listy sú oveľa intímnejšie ako denník, sú smutné aj veselé, tragické aj komické. Nevieme, kde žije, nevieme, komu píše, vieme však o svete, o ktorom píše. Snaží sa žiť svoj život najlepšie, ako vie, no zároveň uteká pr…

Obrázek podcastu Volání Kukačky

Volání Kukačky

Vzrušující detektivní román J. K. Rowlingové, napsaný pod pseudonymem Robert Galbraith. Když se slavná modelka Lula Landryová zřítí ze svého zasněženého balkonu v londýnské čtvrti Mayfair, dojdou vyšetřovatelé rychle k závěru, že šlo o sebevraždu. Případ se zdá být uzav…