Obrázek podcastu Den trifidů

Audiokniha Den trifidů

Délka:

10 hod 51 min

Čte:

David Novotný

Vydavatel:

Tympanum

Jazyk:

Česky

Žánr:

Fantasy

,

Sci-Fi

Obrázek podcastu Pohádky víly srdíčkové – Medvědi Míša a Máša táboří

Pohádky víly srdíčkové – Medvědi Míša a Máša táboří

Medvědi si s kamarády užívají sluníčka. Plavou v potoce, chytají ryby, postaví stan, a zpívají u táboráku. Škodí tam však straka zlodějka, která jim nakonec bude jen k smíchu.

Obrázek podcastu Sudičky

Sudičky

S herectvím legendárního Zdeňka Štěpánka se můžete setkat při poslechu hry Antonína Přidala Sudičky. Baladický příběh o lidském utrpení i naději se odehrává na českém venkově v době první světové války. Hra upoutává velice působivým obrazem života rodiny, která je silně…

Obrázek podcastu Hurvínek a drak

Hurvínek a drak

Jubilejní edice / S + H Františka Nepila Jubilejní edicí alba "Hurvínek a drak" si připomínáme nejen nedožité 85. narozeniny spisovatele Františka Nepila, ale i jeho dlouholetou úspěšnou spolupráci s Divadlem Spejbla a Hurvínka. Na novém kompilačním CD proto posluchači …

Obrázek podcastu Největší záhady zločinu

Největší záhady zločinu

Tucet neobjasněných případů naší kriminalistiky a nové informace vedoucí k vyřešení. Badatel a reportér Jaroslav V. Mareš se pustil do troufalého počinu a pokusil se rozkrýt proslulé případy, které otřásly naší společností. Kniha tematicky volně navazuje na bestseller N…

Obrázek podcastu Karneval paměťových buněk

Karneval paměťových buněk

Oblíbený moderátor a bavič Karel Šíp s nadhledem sobě vlastním představuje témata, která ho zajímají, o kterých debatuje se svými televizními hosty nebo jež vyplavila zákoutí jeho paměti. Dozvíte se například, jaké geny zdědil po svém tatínkovi, jakou hodnotu má autogra…

Obrázek podcastu Krvavý Bronx

Krvavý Bronx

16 povídek na motivy „černé kroniky“ brněnského Cejlu, zvaného Bronx. Myšlenka udělat knihu příběhů vytvořených na základě novinových článků z druhé poloviny devatenáctého století není moje. Svěřil mi ji v pivním baru Na Stojáka historik Michal Konečný. Já mám akorát v …

Obrázek podcastu Perfektný prvý dojem - 3 sekundy rozhodnú

Perfektný prvý dojem - 3 sekundy rozhodnú

Pefektný prvý dojem. Ten chceme zanechať vždy, keď ide o niečo naozaj dôležité. Príjmací pohovor, obchodná schôdzak alebo prvé rande. Tam všade záleží na tom, aby si druhá strana o nás myslela to najlepšie. Tieto udalosti by sme teda nemali nechávať na náhodu a mali by …

Obrázek podcastu Jednou za život

Jednou za život

Během letu z Londýna do New Yorku jsem se shodou okolností ocitla v první třídě. Jídlo, šampaňské, obsluha – vše bylo dokonalé. Modrooký muž sedící vedle mě byl třešničkou na dortu. Působil uhlazeně a inteligentně. Dost jsme toho namluvili, hodně jsme se nasmáli a pak s…

Obrázek podcastu Loutkář

Loutkář

Od případu Hadrového panáka uplynulo osmnáct měsíců. Hrůza z něj se stále vznáší nad Londýnem, detektiv Wolf zmizel. A jeho kolegyně seržantka Emily Baxterová čelí další sérii nezvyklých vražd – jejich oběšené oběti mají na hrudi vyřezáno slovo „NÁVNADA“. Stejně označen…

Obrázek podcastu Marie Rottrová vypravuje pohádky Františka Nepila a zpívá své písničky

Marie Rottrová vypravuje pohádky Františka Nepila a zpívá své písničky

Po jubilejních oslavách v podobě 3CD kompilace a 17CD/DVD boxu přichází digitální chvíle pro všechna důležitá samostatná alba Marie Rottrové. Fanoušci tak dostávají k dispozici maximum albových nahrávek jedné za zásadních ženských postav naší populární hudby, tentokrát …

Obrázek podcastu Zásnubní prsten

Zásnubní prsten

Jiří Adam z Dobronína řeší zapeklitý mord. Během jednoho týdne zmizí na Starém Městě pražském tři pohledné mladé dívky. Pátrání po nich se ujme Jiří Adam z Dobronína, vzápětí však dojde k vraždě zlatnického tovaryše. Během jednoho týdne zmizí na Starém Městě pražském t…

Obrázek podcastu Opřete se do toho

Opřete se do toho

Ženy dlouhodobě převažují mezi absolventy vysokých škol v Evropské unii i ve Spojených státech, přesto na vedoucích pozicích v soukromém i veřejném sektoru sedí v drtivé většině muži. Ženy se tak nemohou plně podílet na rozhodnutích, která zásadně ovlivňují život nás vš…

Obrázek podcastu Trouble...

Trouble...

Five friends. One Prague pub. A lifetime of conversations shaped by history. They met as young men in the late 1960s students with dreams, ambitions, and endless debates over cards and drinks. What began as casual gatherings soon became a ritual: a place to talk about l…

Obrázek podcastu Učitel z Osvětimi – Fredy Hirsch

Učitel z Osvětimi – Fredy Hirsch

Zemřel, když zemřela naděje. Jmenoval jsem se Alfred Hirsch, ale přátelé mi říkali Fredy. Bylo mi dvacet osm let. Byl jsem učitel. Byl jsem snílek. Moc prosím, pamatujte si mé jméno. Už nezůstal naživu nikdo, kdo by mohl dosvědčit, jak a proč můj život vyhasl. Fredy (…

Obrázek podcastu Spejbl & Hurvínek a Zlatá zebra 2

Spejbl & Hurvínek a Zlatá zebra 2

"Máš štěstí, ty i tvoji kamarádi, že vaším rozhlasovým učitelem bude jeden z nejlepších znalců všech předpisů na světě, a tedy i předpisů dopravních. Bude jím taťulda, Josef Spejbl. Pro případ, že by ti jeho výklad přece jenom nebyl docela úplně jasný, budu samozřejmě p…

Obrázek podcastu Podvod zlatého faraona

Podvod zlatého faraona

Nález starého deníku v domě mladé Egypťanky s českými kořeny spustí v Káhiře nebývalý povyk. Lidé se ztrácejí za zvláštních okolností a někdo má enormní zájem na tom, aby si mladá žena deník svého pradědečka – českého milovníka archeologie Eduarda – nikdy nepřečetla. Ja…

Obrázek podcastu Život víry 2021/6

Život víry 2021/6

Život víry 2021/6 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Ludmila Hojková, Kateřina Hodecová, Daniel Zeman. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * téma: Ztracený rok? Byl Duch svatý v uplynulém roce taky v karanténě? Co nám mů…

Obrázek podcastu Největší z Pierotů

Největší z Pierotů

Román o životě a divadle inspirovaný osudy největšího mima 19. století, Jean-Baptista Gaspara Deburaua. Literární klasika přibližující životní pouť slavného mima, který se narodil v Kolíně, ale proslul v Paříži. Jeho náhrobek hlásá: „Zde leží ten, který všechno řekl, ač…

Obrázek podcastu Fico

Fico

Svedectvá takmer troch desiatok kolegov, súputníkov i politických oponentov a rivalov Roberta Fica. Stovky hodín diskusií a desiatky e-mailov s priamymi aktérmi politického života aj expertmi pracujúcimi v zákulisí politických strán a predvolebných kampaní. Stovky hodín…

Obrázek podcastu Kdo to nezná, není Čech

Kdo to nezná, není Čech

POZNEJTE S DĚTMI NAŠI ZEMI V SRDCI EVROPY JAKÉ JSOU: Státní vlajka – Státní znak – Vlajka prezidenta republiky – Národní strom – Státní hymna – Korunovační klenoty KDO BYLI: Svatý Václav – Karel IV. jak vznikly Československá republika – Česká republika JAK FUNGUJÍ: Úst…

Obrázek podcastu Pomiluj smrt

Pomiluj smrt

Rakousko-Uhersko, počátek dvacátého století. Ve městě Mährischfurt řádí psychopatický vrah, porcující lehké děvy. Právě sem přijíždí hledat službu Aloisie Margetzin, obyčejné děvče z horské vísky. Místo nadějných vyhlídek ji však hned první noc čekají potíže. Smrt se jí…

Obrázek podcastu Černík: Pohádky o kohoutkovi a slepičce

Černík: Pohádky o kohoutkovi a slepičce

Vyprávění pro děti předškolního věku navazuje na známou pohádku O kohoutkovi a slepičce a přibližuje jim dění na dvorku venkovské chalupy. Skvěle napsaný text Michala Černíka umocňuje herectví Ivana Trojana, Nadi Konvalinkové a Libuše Havelkové. Hravou náladu zvýrazňuje…

Obrázek podcastu Dokud nás krev nerozdělí

Dokud nás krev nerozdělí

{'cs': 'Místo aby si užíval zaslouženou penzi, pustí se záhřebský advokát Željko na stará kolena do vyšetřování vraždy, k níž došlo v 90. letech při masakru spáchaném srbskými povstalci v Chorvatsku.\nŽeljko s překvapením zjišťuje, že jej čeká asi nejtěžší případ jeho k…

Obrázek podcastu Kohútik, Zlatý hrebienok

Kohútik, Zlatý hrebienok

Kohútik Zlatý hrebienok nažíva v láske a svornosti so svojou sliepočkou Chocholuškou. Jedného dňa sa však stane veľké nešťastie. Kohútikovi zabehne v krku jadierko a začne sa dusiť. Chocholuška sa od strachu oň takmer pominie. Beží za kravičkou, aby jej dala mlečko, tá …

Obrázek podcastu Všetko, čo som ti nestihol povedať

Všetko, čo som ti nestihol povedať

Urastený tanečník z folklórneho súboru. Šuhaj spod Kremnických vrchov. Slovák ako repa – vybíjaný opaštek, čižmičky a košeľa vyšívaná. Volá sa Jakub Spevák, no nespieva, lebo z jeho hlasu sa často vysmievali, že je teplošský, buzošský alebo zženštilý. A tak klamal a kla…