Krajina těla
Zpověď ženy, která prožívá několik osudových okamžiku najednou: snaží se překonat samu sebe v extrémních podmínkách, ale tragická láska ji téměř srazí na kolena. Žena a hory, muži a moderní výtvarné umění. Soudobý román o partnerských vztazích, akcentující aktuální téma…

Spravedlivá pistole
První případ kriminalisty na penzi Augustina Velikého. Zamotané pátrání a temné stíny minulosti. Okořeněno osobitým humorem, vtipnými hláškami a brilantní češtinou. Svižně a vtipně napsaná detektivka odehrávající se v šedesátých letech v Liberci. Stopy vyšetřování však …

Ruský dům
Pětidílná četba z románu Oty Filipa (9. března 1930 Slezská Ostrava - 2. března 2018 Garmisch-Partenkirchen) přináší osobitý a intimní pohled na dvě významné osobnosti světového malířství, Vasilije Kandinského a Gabrielu Münterovou, v době jejich společného pobytu v bav…

Proč má Janička velrybu
Co se stane, když se v úplně normální rodině ocitne velryba? Janička chodí do druhé třídy a ví si rady skoro se vším. Jednoho dne se stane fůra divných věcí, a tou nejpodivnější je to, že dostane velrybu. Jmenuje se Helenka a je větší než maminka s tatínkem dohromady. C…

Průvodce klimatickou úzkostí
Jak si udržet chladnou hlavu na zahřívající se planetě. Průvodce klimatickou úzkostí nabízí doporučení a praktické techniky, jak odolávat pocitům viny za stav naší planety. Cenný průvodce světem lidí citlivých vůči životnímu prostředí. Environmentální žal, ekologická v…

S láskou z parku
Věčně vytížená Claire nemá na lásku čas. Až do chvíle, kdy se doslova srazí s Ashwinem. Po prvním rande to mezi nimi vypadá nadějně, ale nadšení netrvá věčně. Claire má syndrom vyhoření, Ash s ní přestane komunikovat a sestra jí hodí na krk své dvě dcery. Náladu jí zved…

Rychlejší než vítěz
Nejdelší cyklistický závod z pohledu českého ultracyklisty a spisovatele Daniela Polmana, který dojel i přes těžký pád a zranění do cíle jako první s náskokem 500 km! Po návratu domů byl ovšem z výsledkové tabulky přesunut do neklasifikované kategorie. Ryzí svědectví o …

Léčebna
V přísně střeženém ústavu pro ty nejhorší zločince dojde k vraždě zdravotní sestry. A pohřešuje se i její novorozeně. Únosce žádá výkupné, čas neúprosně běží. Forenzní psycholožka Connie Woolwineová dokáže proniknout do mysli pachatele jako nikdo jiný, a tak se v utajen…

Tvůrčí akt
Legendární hudební producent, známý svou jedinečnou dovedností ukazovat druhým cestu ke zřídlu jejich tvořivosti, po mnohaletém úsilí předkládá čtenářům nádherně zpracovanou knihu, ve které se s námi dělí o hlubokou moudrost. „Chtěl jsem napsat knihu o tom, jak se dělá …

Příšerné příběhy vánoční
Praskající oheň v krbu, plíživé kroky křupající ve sněhu a doslova mrazivé tušení hrůzy. Ano, jsou tu tolik oblíbené Příšerné příběhy britského autora Chrise Priestleyho, u nichž mohou malí i velcí s potěšením trnout hrůzou a strachem. V sedmi vánočně laděných povídkách…

Vinnetou – Rudý gentleman
Jakou radost cítí Vinnetouovo srdce, že opět vidí svého bratra Old Shatterhanda! Vinnetou a Old Shatterhand se opět potkávají, oba mají své poslání. Pokračují však po společné cestě a vydatně jim v tom pomáhají zálesák Old Firehand a stopař Old Death.. Na počátku druh…

Velice dlouhé schody
Ota Fink pátrá po zmizelých lidech. Sympatický chlapík, soustružník Ota Fink, je důvtipný a neohrožený sukničkář. V detektivce Jaroslava Velinského aka Kapitána Kida pátrá po zmizelých lidech a dostává se na stopu sériového vraha. Soustružník Ota Fink je sympatický chl…

Smrt je mým řemeslem - Mistři slova
Z jednoho pohledu vzorný otec a milující manžel, z druhého lidská bestie, která denně přihlíží umírání nevinných lidí. Otevřená zpověď nacisty Rudolfa Langa (ve skutečnosti Rudolfa Hösse), který přebírá velení nad koncentračním táborem, ukazuje fanatismus v několika pod…

Lídři jedí poslední
Jak vybuduji stabilní a a výkonný tým, ve kterém všichni usilují o dosažení společného cíle? Kde nepanuje cynismus a sobectví? Kde jsou si kolegové oporou? Simon Sinek, autor bestselleru Začněte s proč, studoval množství firem, v jejichž čele stojí lídři, kterým více ne…

Naděje: autobiografie
Tato výjimečná kniha, která je vůbec první autobiografií, jakou kdy papež sepsal v době svého úřadu, spatřila světlo světa ve Svatém roce, jehož poselstvím je naděje. Papež František na knize pracoval šest let a ve svém vyprávění se vrací na počátek dvacátého století k…

The Diamond Axe
Audiokniha přináší výběr nejkrásnějších pohádek z knihy Jaroslava Tichého, které jsou převyprávěny zjednodušenou angličtinou: Diamantová sekera; Jak bednář přelstil vlka, medvěda a zajíce; Tajná slova; Bída; Tříska a Kůra; Boháč a čert; Statečný voják; O zlé selce a Chl…

Tři
„Jmenuju se Virginie. Z těch tří dnes se mnou mluví jen Adrien. Nina mnou opovrhuje. S Étiennem už nechci nic mít já. Přesto mě od dětství fascinují. Nikdy jsem k nikomu nebyla tak pevně připoutaná jako k těm třem.“ 1986. Adrien, Étienne a Nina se potkají na základce. O…

Dáma kontra strelec
V polovici deväťdesiatych rokov sa v Našom Meste aktivizovalo podsvetie a chlapci z oddelenia vrážd mali plné ruky práce. No nie všetky vraždy z tohto obdobia súviseli s podsvetím. Našli sa aj také, ktoré na svoje vyriešenie čakali v Krauzovej skrini roky, a nakoniec sa…

Terror
Dvě lodě britského královského námořnictva – Erebus a Terror – se roku 1845 vydaly hledat severozápadní cestu, jak ovšem víme z historie, Franklinova expedice skončila tragicky. Co se vlastně stalo? Svou verzi událostí líčí kapitán Francis Crozier, velící na lodi Terror…

Dokonalé stopy
{'cs': 'V odlehlém koutě Skotské vysočiny shořelo tělo Elaine Buxtonové. Jediné, podle čeho může policie pohřešovanou právničku identifikovat, je zub a cár zkrvaveného šátku. V tajné místnosti kdesi v Edinburghu mezitím skutečná Elaine Buxtonová vyděšeně křičí do tmy. I…

Můj strýček Oswald
Během jídla a pití poslouchat zapovězeno. Hrozí udušení smíchem. Roald Dahl se opět představuje jako mistr humoristických příběhů plných bizarních detailů, mistrně vypointovaných k dokonalosti. K audioknihám tohoto druhu by měla být připojena varování: „Neposlouchejte …

Vedli jsme si dobře, hochu
Mám v telefonu fotografii, na které jsem jako dítě se svým otcem na pláži. Často tomu chlapci říkám: „Vedli jsme si dobře, hochu.“ Občas se zamýšlím nad tím, jak se kluk z Walesu, syn pekaře, dostal až sem. Celý můj život je jedno velké tajemství. Tato kniha vypráví můj…

Deníček moderního páru
Deníček moderního páru ...aneb ženy jsou z Venuše a muži jsou debil Eskapády „moderního fotra“, které Dominik Landsman zachytil ve svých úspěšných Deníčcích, už asi znáte. Společně s blogerkou a spisovatelkou Zuzanou Hubeňákovou se vydal na stejnou půdu, ale zpátky do d…

Proces
čte Jiří Ornest Proces je nejčtenější, nejpřekládanější a nejčastěji adaptovaný román Franze Kafky (1883-1924). Kdo nezná Kafkův život, je románem vtažen do nepochopitelného soukolí byrokracie, v němž má vše svůj řád, ale ničeho se nelze dobrat, a zvláště ne spravedlno…