Obrázek podcastu Démoni pralesa

Audiokniha Démoni pralesa

Délka:

13 hod 57 min

Čte:

Milan Šmíd

Vydavatel:

Čti mi

Jazyk:

Česky

Žánr:

Fantasy

,

Sci-Fi

Obrázek podcastu Sekyra

Sekyra

„Čtenáři moje psaní hodnotí různě dobře, ale nejčastěji slýchám, že Sekyra byla nejlepší. (...) Teď jsem si Sekyru musel přečíst v korektuře, a nechtělo se mi do toho. Čekal jsem nudu, jelikož to všecko přeci znám. Ale já jsem se divil! Já jsem to už zas neznal! A divil…

Obrázek podcastu Gentleman v Moskvě

Gentleman v Moskvě

Hrabě Alexandr Iljič Rostov je roku 1922 po konci občanské války jako „nenapravitelný aristokrat“ odsouzen bolševickým tribunálem k doživotnímu vězení v moskevském hotelu Metropol. Uhlazený vzdělanec s důvtipem na rozdávání, člen Klubu žokejů a Mistr honu, jenž v životě…

Obrázek podcastu 100 statečných - Host č. 47 - Miroslava Burianová 07.06.2014

100 statečných - Host č. 47 - Miroslava Burianová 07.06.2014

Hostem L. Výborné - M. Burianová (historička z Národního muzea)

Obrázek podcastu Jak si správně přát

Jak si správně přát

Utvářet si svůj život tak, aby člověk dostal ve správnou chvíli to, co právě potřebuje – partnera, auto, bydlení – kdo by to nechtěl! Pierre Franckh nám na základě 7 praktických pravidel ukazuje, že se tato přání mohou stát skutečností a že každý může získat schopnost d…

Obrázek podcastu Fašismus – Varování

Fašismus – Varování

Téměř celé 20. století probíhalo ve znamení střetu demokracie s fašismem. Po hrůzách druhé světové války se zdálo, že svět už nepřipustí, aby se duchovní dědicové Hitlera a Mussoliniho pokusili o návrat. Audiokniha přední osobnosti světové diplomacie s českými kořeny, M…

Obrázek podcastu Už hořela, když jsem si do ní lehal

Už hořela, když jsem si do ní lehal

„Jak se to stalo?“ „Já nevím. Už hořela, když jsem si do ní lehal.“ Velice vtipné a bystré eseje od „mistra vypravěče“ najdeme v jeho druhé knize Už hořela, když jsem si do ní lehal, která se ve Spojených státech stala bestsellerem číslo dva, pouze rok po vydání jeho pr…

Obrázek podcastu Motivací k vítězství

Motivací k vítězství

Motivace vyvolává silnou odezvu. Všichni ji chtějí, ale většinou si nejsou jisti, co to je. Každý chce víc motivace, ale není si úplně jistý, co to je. Jednotlivec by řekl, že by byl rád více motivovaný. Manažer nebo vedoucí by rád měl motivovanější tým či kolektiv a za…

Obrázek podcastu Angličtina - Nepustilova metoda – Cvičení

Angličtina - Nepustilova metoda – Cvičení

CD Cvičení je poslechovou verzí stejnojmenné učebnice určené úplným začátečníkům až mírně pokročilým (úroveň A0, A1, A2). Obsahuje cvičení pro vytváření dynamických stereotypů. Anglická část je namluvena britským rodilým mluvčím. Cvičení jsou koncipována jako anglicko …

Obrázek podcastu Jedu dál

Jedu dál

Proslulá oděvní výtvarnice je známá především svým haute couture pro manželky, sestry a dcery králů, emírů, šejchů a magnátů v zemích Perského zálivu. Její již druhá knihu přináší kromě vzpomínek na napínavou a dramatickou třicetiletou cestu z Českomoravské vrchoviny až…

Obrázek podcastu Andělin popel

Andělin popel

"Když povídám lidem, o čem je ta kniha, říkám obvykle, že je o jedné irské rodině a o jednom otci, který pije, a že spousta lidí v ní umírá na různé nemoci a že je to opravdická legrace". Čte David Novotný a Josef Somr Četba z románu vyznamenaného Pulitzerovou cenou, v…

Obrázek podcastu Doktorka z domu trubačů

Doktorka z domu trubačů

Výběr z kapitol nejznámějšího románu Ilony Borské o životním příběhu MUDr. Vlasty Kákalové-Di Lottiové, která se ve dvacátých letech našeho století na vlastní pěst vydala do Orientu a založila v Bagdádu čs. nemocnici..V roce 1981 natočilo rozhlasové studio v Českých Bud…

Obrázek podcastu Domy pana Sartoria

Domy pana Sartoria

Komedie o tom, že obchod s chudobou kvete v každé době. G. B. Shaw chtěl roku 1885 vytvořit moderní hru pro britské divadlo. Spolupracoval s Williamem Archerem, který napsal osnovu, ale po neshodách spolupráce skončila. O sedm let později nabídl Shaw divadlu Independen …

Obrázek podcastu Princ se žlutou hvězdou

Princ se žlutou hvězdou

Život a podivuhodná putování Petra Ginze … z Prahy přes Terezín a Birkenau do Vesmíru a dál. Kniha přibližuje život a tvorbu literárně a výtvarně neuvěřitelně nadaného pražského chlapce, který byl jako židovský míšenec v roce 1942 internován v terezínském ghettu. Zde s…

Obrázek podcastu Angličtina pro tebe 2 - Mírně pokročilí

Angličtina pro tebe 2 - Mírně pokročilí

Angličtina pro tebe 2 - mírně pokročilí - audiokniha obsahuje anglické rozhovory a příběhy. Představte si, že jste turista v cizí zemi. Ocitnete se v různých situacích a potřebujete se jednoduše domluvit. Nic složitého. Na těchto nahrávkách najdete 44 rozhovorů a 35 mi…

Obrázek podcastu Business Risk Buster Intervenes 5

Business Risk Buster Intervenes 5

Business Risk Buster Intervenes 5 - audiokniha obsahuje pátý díl seriálu o rizicích podnikání v angličtině. Autor Vladimír John. Účinkují Jon Keeble, Wayne Forester, Lawrence Templeton Do you run a business? Then you have to hear this true story! Every entrepreneur want…

Obrázek podcastu Všichni žijem v blázinci

Všichni žijem v blázinci

„Všichni žijem’ v blázinci,“ tvrdí renomovaný psychiatr a psychoterapeut Radkin Honzák, muž vzdělaný a také vtipný, který už padesát let naslouchá lidským strastem. V rozhovorech s novinářkou Renatou Červenkovou se zamýšlí nad způsobem života, který dnes vedeme, i nad s…

Obrázek podcastu Staré řecké báje a pověsti 8

Staré řecké báje a pověsti 8

Příběhy z řecké mytologie, upravené pro rozhlas na základě asi nejznámější knihy spisovatele Eduarda Petišky, čtou: Vilma Cibulková a Jan Šťastný.

Obrázek podcastu Hrdinové domácího odboje

Hrdinové domácího odboje

Kniha Hrdinové domácího odboje, vydaná krátce po válce v roce 1946, je autentickým svědectvím o odvaze, oběti i zradě během nacistické okupace. Její autor, Jaroslav Vozka, nebyl jen pozorovatelem – sám se aktivně zapojil do odbojového hnutí, byl zatčen gestapem a poznal…

Obrázek podcastu Pozdní život

Pozdní život

Šestasedmdesátiletý Martin Brehm je šťastný a se svým životem spokojený. Jeho o mnoho mladší žena je úspěšnou malířkou, on píše články do novin, podílí se na filmovém scénáři a ve volném čase pečuje o zahradu. A hlavně se stará o šestiletého syna Davida. Když se dozví, …

Obrázek podcastu Myslete na velké cíle

Myslete na velké cíle

Autoři v audioknize odhalují tajemství jak myslet ve velkém, jednat podle toho a dosáhnout jedinečného úspěchu. Donald J. Trump je ikona a dokonalý příklad amerického úspěchu. Bill Zanker založil firmu The Learning Annex s pěti tisíci dolary. Postupně z ní vytvořil firm…

Obrázek podcastu Kaiser-Lábus: Nekonečná deska

Kaiser-Lábus: Nekonečná deska

Původní LP album 11 0910-1 811 "Oldřich Kaiser Jiří Lábus Nekonečná deska" vydal Supraphon v roce 1989, část nahrávky byla vydána v roce 2007 jako součást CD SU 5837-2 "Kaiser a Lábus Lůďo, to je nap(r)osto no(r)mální a další povedené scénky". Tentokrát ale vychází půvo…

Obrázek podcastu Příběh chalífy al-Hákima

Příběh chalífy al-Hákima

Francouzský básník a prozaik Gérard de Nerval (1808-1855) byl mj. fascinován Orientem. Tomuto tajuplnému světu věnoval řadu próz (Cesta do Orientu či Příběh o Královně jitra a Sulajmánovi, knížeti duchů). Jeho tvůrčí osobnost byla určována dvěma základními osami: cestov…

Obrázek podcastu Moc art aneb Všeho moc škodí

Moc art aneb Všeho moc škodí

Co se stalo během Amadeovy návštěvy v Brně?V příběhu Milana Uhdeho se potkávají Franz Hofdemel (Jan Vondráček), o kterém se z libreta dozvídáme, že je členem zednářské lóže, dále jeho žena Magdalena (Tereza Bebarová) a "Mocart" (Martin Písařík) - "ge, ge, génius" a "vyv…

Obrázek podcastu Život víry 2026/01

Život víry 2026/01

Život víry 2026/01 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Ludmila Matušková a Jakub Lofítek. Nahrávka vznikla ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * Prosbu o lásku Bůh vyslýchá nejrychleji (rozhovor s Dášou a Pavlem Maňáskovými) Ona b…

Obrázek podcastu Nejkrásnější pohádky - Tři zlaté vlasy Děda Vševěda

Nejkrásnější pohádky - Tři zlaté vlasy Děda Vševěda

Nejen pohádka, ale i hravá výuka anglických slovíček. Známý a oblíbený pohádkový příběh Tři zlaté vlasy Děda Vševěda v krásném přednesu rodilých mluvčích nyní v češtině i angličtině.