Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu Démon z East Endu

Audiokniha Démon z East Endu

Délka:

16 hod 54 min

Čte:

Vojtěch Hamerský

Vydavatel:

Čti mi

Jazyk:

Česky

Žánr:

Fantasy

,

Sci-Fi

Obrázek podcastu Technická francúzština A1-B1

Technická francúzština A1-B1

Ďakujeme za váš záujem o kurz Technická francúzština A1-B1. Kurz je určený pre začiatočníkov až stredne pokročilých a zameriava sa na slovnú zásobu, ktorú môžete využiť v technickej oblasti. Kurz je založený na kontextovom učení, to znamená, že sa naučíte nielen slovíčk

Obrázek podcastu Meditační promluvy 6 - Kundaliní jóga

Meditační promluvy 6 - Kundaliní jóga

Audio nahrávka obsahuje výklad kundaliní jógy a pokyny k jejímu provádění a dále záznam dvou vnitřních pránajám, které byly pořízeny živě na seminářích v Jedlových Kostolanech 2009.

Obrázek podcastu Náčelník

Náčelník

Miloslav Nevrlý, skautskou přezdívkou Náčelník, jim byl příkladem, že se neznámými končinami dá chodit bez map, nenosit s sebou v batohu v podstatě nic, vydat se nejistotám a nalézt tak radost a smysl. Byl to právě on, kdo po odsunu německého obyvatelstva v podstatě zno

Obrázek podcastu Marco Polo

Marco Polo

Existuje celá řada nedoložitelných vysvětlení, proč se vyprávění Marka Pola jmenuje Milion. Tento název se vysvětluje buď velkým jměním rodiny Polových, nebo jako důkaz toho, že vypravěč často hovoří o vysokých číslech. Vyřčena byla také teorie, že Milion byl odvozen po

Obrázek podcastu Jako chlapce by mě zastřelili

Jako chlapce by mě zastřelili

V rozhlasovém cyklu Osudy se setkáme s paní Jaroslavou Skleničkovou, rozenou Suchánkovou, která byla v červnu 1942 jako čerstvě šestnáctiletá dívka z Lidic úředně uznána dospělou ženou a po likvidaci obce nacisty coby odplaty za smrt protektora Heydricha poslána se svou

Obrázek podcastu Jak voní tymián

Jak voní tymián

Vzpomínkové vyprávění Marcela Pagnola dovolí posluchači vstoupit do jeho rodného kraje - francouzské Provence - bujné a překrásné přírody, kde pod jižní sluncem kvete levandule a tymián dorůstá do výšky člověka. Pagnol zpracoval své vzpomínky, když překročil šedesátku,

Obrázek podcastu Ussurijským krajem

Ussurijským krajem

První část slavné dilogie (která pokračuje románem Děrsu Uzala) vypráví o dvou expedicích, jež v letech 1902 a 1906 podnikl ruský cestovatel a spisovatel Vladimir Arseňjev. Již během první výpravy se autor seznámil s domorodým lovcem a stopařem Děrsuem z rodu Uzala. Oba

Obrázek podcastu Pohádky strýčka Jedličky 2.

Pohádky strýčka Jedličky 2.

8. února 1923 se narodil Antonín Jedlička, kterého všechny děti od konce 40 let minulého století znaly jako Strýčka Jedličku po dalších 40let. Antonín Jedlička kdysi vstoupil do světa umění jakočlen dětských rozhlasových souborů, byl zpěvákem i filmovým a televizním her

Obrázek podcastu John: Rajský ostrov. Vyprávění o požáru a stavbě Národního divadla - vybrané kapitoly

John: Rajský ostrov. Vyprávění o požáru a stavbě Národního divadla - vybrané kapitoly

Původní LP album DV 15186 "Rajský ostrov" s vybranými kapitolami vyprávění o požáru a stavbě Národního divadla z knihy Jaromíra Johna vydal Supraphon v roce 1963 (v reedici - z níž je i naše titulní strana - pak vyšel v roce 1983 pod kat.č. 1018 3350) - nyní tento titul

Obrázek podcastu Ve znamení Kon-tiki

Ve znamení Kon-tiki

„Hranice? Sám jsem nikdy žádné neviděl. Ale slyšel jsem, že existují v myšlenkách některých lidí.“ THOR HEYERDAHL. 28. dubna 1947 vyplul z Peruánského Callaa balzový vor se šesti muži a papouškem. Jeho kapitánem byl tehdy třiatřicetiletý Thor Heyerdahl a jejich cílem b

Obrázek podcastu Misantrop

Misantrop

Slavná Molierova komedie o zásadovém muži, který opovrhuje povrchní, bezduchou, pokryteckou společností, holdující lacinému pozlátku, ale zároveň vášnivě miluje ženu, která je přímo ztělesněním všeho toho, co on nenávidí. Režie Miroslav Jareš. Osoby a obsazení: Alcest

Obrázek podcastu David Hecl: Mluví k vám kapitán

David Hecl: Mluví k vám kapitán

Ještě teď, když si na to celé vzpomenu, mi naskakuje husí kůže. Doma v Dubaji jsem si na telefonu nařídil několik budíků, abych nezaspal. Nakonec jsem je ani nepotřeboval, protože jsem se celou noc převaloval a nemohl se dočkat. Když jsme se v Praze blížili k zemi, všim

Obrázek podcastu Veverek Koudelka a další dvě pohádky s Lubomírem Lipským

Veverek Koudelka a další dvě pohádky s Lubomírem Lipským

19. dubna oslaví významné životní jubileum asi nejznámější pelhřimovský rodák Lubomír Lipský (* 19. dubna 1923). U příležitost tohoto jubilea jsme pro naše malé posluhače přichystali pohádky v jehoosobité interpretaci - pohádku Veverek Koudelka, Pohádky s Hvězdičkou a P

Obrázek podcastu Wolker: Těžká hodina

Wolker: Těžká hodina

JIŘÍ WOLKER (*29.března 1900 – †3.ledna 1924) byl básník, autor proletářské poezie dvacátých let minulého století. Byl členem Literární skupiny a Devětsilu, stejně jako např. Jaroslav Seifert, Vítězslav Nezval nebo Vladislav Vančura. Výčet jeho děl je stručný, protože

Obrázek podcastu Případ Lída Baarová

Případ Lída Baarová

V létě v roce 1982 se ve španělském Alicante v letním bytě MUDr. Dohnala setkala herečka Lída Baarová (7. září 1914, Praha - 27. října 2000, Salcburk) se spisovatelem Josefem Škvoreckým. Všichni byli emigranti z Československa a trávili spolu několik dní příjemným a zaj

Obrázek podcastu Jan Werich a Miroslav Horníček na Kampě

Jan Werich a Miroslav Horníček na Kampě

Šest setkání s povídáním o Voskovcovi, Osvobozeném divadle i o životě a jako bonus společné setkání s Jiřím Suchým v pořadu Gramotingltanglu. Rozhlasové nahrávky z roku 1966.

Obrázek podcastu Jóga vědomí slovem 3

Jóga vědomí slovem 3

Jóga vědomí slovem 3 - audiokniha obsahuje nahrávky ze setkání jógy vědomí ve Vnitřním kruhu 13. 1. 2018. Obsah: Princip vědomí – kultivace vědomí celo-tělesného prožívání, 2. Kultivace prostorové subjektivity těla (jóga-um prostoru), 3. Kultivace vědomí dechu (jóga-um

Obrázek podcastu Franta Habán ze Žižkova

Franta Habán ze Žižkova

Audiokniha zdarma ke stažení! Ať žije Svobodná republika Žižkov! V prosinci 2022 si připomeneme 140 let od narození „posledního žižkovského bohéma“ Franty Sauera. MČ Praha 3 připravila při této příležitosti audiopremiéru Sauerovy knihy „Franta Habán ze Žižkova“, ve kter

Obrázek podcastu Beethoven: Ó vy lidé... Úryvky závěti a dopisů přátelům

Beethoven: Ó vy lidé... Úryvky závěti a dopisů přátelům

Nesmrtelná slova Ludwiga van Beethovena - úryvky z dopisů, konverzačníh sešitů, vzpomínek současníků z let 1792, 1802, 1812, 1819 čte Karel Höger Mluvené slovo doplňují a propojují ukázky autorovy hudby.

Obrázek podcastu Wernisch: Kominické lodě

Wernisch: Kominické lodě

V červnu příštího roku oslaví sedmdesátiny jeden z nejčtenějších a nejpřekládanějších českých básníků, Ivan Wernisch. K básníkovu jubileu vznikla podle jeho předposlední sbírky tato nahrávka v interpretaci nejen řady skvělých herců, ale i autora samotného. Název vysvětl

Obrázek podcastu Poľština pre mierne pokročilých B1 - časť 2

Poľština pre mierne pokročilých B1 - časť 2

Ďakujeme za váš záujem o kurz kurz Poľština - slovná zásoba pre mierne pokročilých B1 - časť 2. Kurz je určený pre mierne pokročilých študentov, ktorí už poľštinu študovali jeden alebo dva roky a majú osvojené jej základy. Kurz je založený na kontextovom učení, to zname

Obrázek podcastu La Fontainovy bajky

La Fontainovy bajky

Nejznámější příběhy francouzské literatury ani po 360 letech neztrácejí na aktuálnosti a stále baví děti po celém světě. Znovu a znovu čtou nové generace bajky O lišce a čápu či O lišce a vráně a mnoho dalších, které vyšly z pera Jeana de La Fontaina a svým vtipem a chy

Obrázek podcastu …stačilo jen říct Jáchymov

…stačilo jen říct Jáchymov

Dřina a ponižování v uranových dolech. Miroslav Hampl byl vězněm v uranových dolech. Odnesl si odtamtud podlomené zdraví a dě-sivé zážitky. Ty nevymazala ani Cena Paměti národa. „V dětství jsem miloval vůni hlíny, s kluky jsme se brouzdali v nedalekém potoce. Teď mi hlí

Obrázek podcastu Rada moudrých - O občanských ctnostech

Rada moudrých - O občanských ctnostech

Podtitul tohoto pořadu zněl: "Přímé přenosy besed, které se nikdy nekonaly". Skrze citáty slavných osobností, převážně z oblasti literatury a filozofie, odpovídaly tyto osobnosti v podání předních herců na otázky posluchačů. Do éteru se tak dostaly texty, které by jinak