Svěrák: Horká neděle aneb Vynechané povídky
V roce 2009 vyšel v Supraphonu dvoudiskový komplet s názvem Zdeněk Svěrák Povídky. Obsahoval šest příběhů ze stejnojmenné knihy, vydané nakladatelstvím Fragment, čtených autorem. Čtyři povídky se do tehdejšího vydání nevešly, a proto vycházejí nyní samostatně. Tato nová…

Případ Pavlína
Životní osudy první české top modelky Pavlíny Pořízkové. Komunistické úřady nepovolí vycestování tříletého děvčátka za svou rodinou. Po třech letech marných jednání se zoufalá matka rozhodne k riskantní akci. Pod falešnou identitou se vrátí do Československa. Unést svoj…

Angličtina na dovolenku A1-B1
Ďakujeme za váš záujem o kurz Angličtina na dovolenku A1-B1. Kurz je určený pre začiatočníkov až stredne pokročilých a zameriava sa na slovnú zásobu a frázy, ktoré môžete použiť pri cestovaní a najmä na dovolenke. Kurz je založený na kontextovom učení, to znamená, že sa…

Vánoce s Dádou
Album těchto vánočních písní Dagmar Patrasové vzniklo již před čtrnácti lety, v atmosféře skutečné lásky a pohody. Z písní zní nefalšovaně prožitá oslava velkého svátku, velkolepý triumf radosti zeživota. Seznam skladeb také oslňuje jmény autorů hudby, mimo jiné Michael…

Paní Bovaryová (hra)
Rozhlasové zpracování slavného románového příběhu ženy, která se marně pokouší naplnit svůj sen o ideální lásce. Flaubertova románová prvotina se nakonec stala také jeho neznámějším a nejúspěšnějším dílem, mnohokrát byla adaptována pro filmové plátno i divadelní jeviště…

Dousková: Hrdý Budžes & Oněgin byl Rusák
Kniha Ireny Douskové Hrdý Budžes vyvolala hned po svém vydání v roce 1998 obrovský zájem. Ten ještě narostl poté, co dílo autorka zdramatizovala a v premiéře je uvedlo Divadlo v Příbrami (uvádí je s velkým úspěchem doposud). Za excelentní výkon v hlavní roli získala v r…

Saze na hrušce
Vynikající český herec, dramatik, spisovatel, výtvarník a režisér Miroslav Horníček, zavádí posluchače do prvorepublikové Plzně, aby představil svůj rodný dům, své rodiče, dědečky, strýce a další lidi z minulého století. V Horníčkově vyprávění se kloubí dětské okouzlení…

Mistr Kampanus
Četba z oblíbeného historického románu Zikmunda Wintera. V roce 1967 v režii Jiřího Rolla účinkuje Karel Höger.Karel Höger v knize Z hercova zápisníku:"Při četbě jsem se snažil vytvořit dobové prostředí, jak je dokresloval starý jazyk a frazeologie, prostupující slohem …

Velká pohádka doktorská (1977)
Jedna z nejznámějších z Devatera pohádek Karla Čapka, tentokrát v přednesu Františka Filipovského.

Angličtina do práce A1-B1
Ďakujeme za váš záujem o kurz Angličtina do práce A1-B1. Kurz je určený pre začiatočníkov až stredne pokročilých a zameriava sa na slovnú zásobu, ktorú môžete využiť v práci a pri obchodných kontaktoch so zahraničnými partnermi. Kurz je založený na kontextovom učení, to…

Toulky českou minulostí 901-950
Na počátku byla kniha Petra Hory – Hořejše „Toulky českou minulostí“. Pozoruhodný pokus o moderní, dokumentárně bohatý a čtenářsky přitažlivý výklad zásadních událostí českých dějin. Když přišel redaktor brněnského studia Českého rozhlasu Josef Veselý s nápadem vytvořit…

100 statečných - Host č. 23 - Michal Jagelka 07.06.2014
Hostem J. Pokorného - M. Jagelka (moderátor a dabér)

Co je to úspěch – a jak jej dosáhnout?
Jednoho prosincového dne se během šestnácti hodin prodalo na půl milionu kusů průkopnické knížky Davida Grubera o úspěchu. A kdyby nebyla limitovaná nabídka, prodalo by se jich přes milion. Byla to spíše brožurka než kniha – šlo o přílohu časopisu Mladý svět, coby samos…

Osudy dobrého vojáka Švejka
Méně známá četba na pokračování z humoristického románu Jaroslava Haška. Vybrané části románu čte Josef Somr.

Ostrov pokladů
Napínavá rozhlasová hra, jejím námětem je plavba za pokladem kapitána Flinta na vzdálený Ostrov pokladů. Předlohou pro rozhlasové zpracování se stal vynikající román Roberta Louise Stevensona. Po dobře ukrytém pokladu můžeme pátrat společně s Jiřím Langmajerem, Jiřím Sa…

Album pohádek "Supraphon dětem" 1. - Popelka, Stolečku, prostři se, Kocour v botách....
Obsahem prvního dílu naší nové miniserie Album pohádek "Supraphon dětem" jsou dvě pohádky ve verších Popelka a Pohádka o zlaté kuličce, dále dvě klasické pohádky Stolečku, prostři se! a Kocour v botách. Tyto pohádky jsou určeny spíše starším dětěm, které se mohou zaposl…

O sexu s Jitkou Asterovou
Jitka Asterová nahlíží na vztahy, lásku a sex. Otevřeně mluví o svých zkušenostech. Názory, postřehy, praktické rady. Názory odborníků i zážitky posluchačů. Je to už pár let, co jsem moderovala pořad o vtazích, a někteří z vás mě nejen poslouchali, ale také mi posílali …

Browningová: Portugalské sonety
Z komentáře Jiřího Kutiny k původnímu LP albu vydanému v Supraphonu v roce 1975 a nyní vycházejícímu poprvé digitálně: Vystupujeme-li na nádraží ve Florencii a před očima se nám objeví obrysy známých věží a kupolí, myslíme na Giotta, Michelangela, Leonarda da Vinci a os…

Višňový sad (1973)
Čechovovy hry jsou prosté a složité. Každou postavu, každou situaci nám předkládá z několika úhlů pohledu. Tak nám dovolí mnohé pochopit, mnohému se vysmát a nad mnohým ustrnout. Čechovovy hry jsou prosté i složité, a proto neustále přitahují diváky po celém světě. A př…

Už hořela, když jsem si do ní lehal
„Jak se to stalo?“ „Já nevím. Už hořela, když jsem si do ní lehal.“ Velice vtipné a bystré eseje od „mistra vypravěče“ najdeme v jeho druhé knize Už hořela, když jsem si do ní lehal, která se ve Spojených státech stala bestsellerem číslo dva, pouze rok po vydání jeho pr…

Útěk do Budína
Román z roku 1932 prozaika, dramatika a esejisty Vladislava Vančury (1891-1942) vypráví dramatický příběh o lásce a nezdařeném manželství pražské studentky se slovenským šlechticem. Vyprávění je podobně jako Vančurův Konec starých časů (1934) situováno do dvacátých let …

O životě aneb „Buďte rádi, že prší“
Vzpomínka na nezapomenutelného vypravěče. Nahrávka z roku 1980 z představení Večer s Vladimírem Svitáčkem v Malostranské besedě v Praze s použitím ukázek z vystoupení v pražském Jonáš-klubu.

Rybí profesor
Povídka Rybí profesor z kouzelné rybářské knihy Chytání na věčné časy, je určena všem těm, kteří podlehli kouzlu rybolovu a chytání naděje.