Audiokniha Dějiny psané Římem - Mistři slova

Sýkora: Ještě není konec
Literární předloha televizní krimi série Vodník v interpretaci renomovaného herce Norberta Lichého Jeden z nejúspěšnějších současných českých autorů detektivek Michal Sýkora je veřejnosti znám díky zdařilým televizním adaptacím jeho knih z cyklu Detektivové od Nejsvětě…

Střelené pohádky navíc ještě střeleněší
Ve Střelených pohádkách se stávají hrdiny příběhů, mimo tradičních princezen, princů, králů, královen, či čarodějů, věci běžného života. Například fusekle, kuchyňská chňapka, šroubovák, hřebíky, banán, PET lahve, děravý hrnec, peřinka z kočárku a další. Věřte, že i tyto…

Karkulín ze střechy
V úplně obyčejné ulici ve Stockholmu, v úplně obyčejném domě bydlí úplně obyčejná rodina Svantessonových. Obyčejný tatínek, obyčejná maminka a tři docela obyčejné děti Albert, Bety a Ben. Nahoře v domečku za komínem však přece jen někdo neobyčejný žije – Karkulín ze stř…

Poviedky a vety 1: Slovenské vydanie
Veľké množstvo príbehov v „400 poviedkach na večery a noci“ viedlo k ich novému spracovaniu a usporiadaniu podľa obťažnosti, veku a dĺžky, aby našli čo najvhodnejšieho čitateľa. Pribudli aj farebné obrázky a na konci každej poviedky ponaučenia. Prvý výber má názov: „Pov…

Život víry 2025/07–08
Život víry 2025/07–08 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Ludmila Matušková, Jakub Lofítek a Lucie Endlicherová. Nahrávka vznikla ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * rozhovor: Rozhodl jsem se zůstat v horách, dokud nepotkám Stvo…

Růžička a duhový princ
Pohádkový příběh o princezně Růžičce a jejích nápadnících. Původní rozhlasovou pohádku na starofrancouzské motivy napsala Markéta Zinnerová.Osoby a obsazení: vypravěč (Miroslav Moravec), král (Svatopluk Beneš), Růžička (Hana Maciuchová), Růžový princ (Luděk Munzar), Pav…

Holub Kolumb
Road movie zamilovaného poštovního holuba ve výslužbě. Dobrodružný příběh pro děti nominovaný na Zlatou stuhu. Bývalý elitní poštovní holub se na stará kolena zamiluje do slavice Edith, která patří slavné operní pěvkyni. Kvůli své lásce uvězněné ve zlaté klícce obletí …

To neřeš!
Záznam mimořádných vypravěčských schopností Evy Holubové. V rozhovoru se svým dlouholetým přítelem, hercem a moderátorem Jaroslavem Duškem, vypráví humorně i vážně populární herečka o své rodině, dětech, sexu, alkoholu, dobročinnosti, cestování, a celé řadě dalších pods…

Symfonie s úderem kotlů
Dramatizace povídky ze sbírky Muzikální Sherlock, ve které houslista Sherlock Holmes s orchestrem studuje Haydnovu symfonii S úderem kotlů. V roli Sherlocka Holmese Josef KemrIlja Hurník, skladatel, klavírista, hudební pedagog a spisovatel, napsal v úvodu své knihy: "Pů…

Ezopovy bajky
Svět se od Ezopových časů změnil od základu, lidé létají do vesmíru a dorozumívají se přes celou zeměkouli, ale ovládají je tytéž radosti, vášně a zlozvyky jako Ezopovy současníky. Proto příběhům o zvířatech s lidskými vlastnostmi tak dobře rozumíme – dospělí i děti. Vz…

Cesta do středu Země
Autor ve svém druhém románu z cyklu Podivuhodné cesty líčí fantastickou cestu tří odvážlivců, německého přírodovědce a profesora mineralogie Otty Lidenbrocka, jeho mladého synovce Alexe a jejich islandského průvodce Hanse Bjelkeho do středu Země.Čte Lukáš Hlavica. Premi…

Nultá hodina
V pořadí šestý román Jany Poncarové. Hedvika Adlerová se vrací do poválečného Československa po sedmi letech, které prožila v Londýně a ve vojenské službě v Africe. Jako řidička britských ženských pomocných sborů sjezdila poušť křížem krážem od Haify až po Káhiru. Rodič…

Perlorodky
V deseti pokračováních budeme společně sledovat osudy malého Ivana, který se po útěku z dětského domova shodou náhod dostává mezi tajné vodní skauty. Tajné proto, že se příběh odehrává v 70. letech minulého století, kdy byl skauting zakázaný. Ivan nakonec po různých per…

Miliónový jeep
Debutoval sbírkou povídek Striptease Chicago a za svůj první román Milionový jeep byl nominován na Pulitzerovu cenu. Z knihy českoamerického spisovatele o cestě z českého maloměsta do zámořského exilu a o jednom nenaplněném americkém snu čte František Derfler.

Navzdory: Příběh příslušníka speciálních sil AČR
Kniha Navzdory je unikátním a jedinečným příběhem válečného veterána Petra Matouše, vojáka z bojů v Afghánistánu a bývalého operátora 601. skupiny speciálních sil armády ČR. Navzdory není jen kniha. Je to život a zkušenost z rukou profesionálů. Tak pojďme využít vzácnéh…

Život víry 2024/06
Život víry 2024/06 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Daniel Zeman a Kateřina Hodecová. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * Když jsem založil sbor, přestalo se v naší čtvrti vraždit – rozhovor s Dimasem Salaberriosem H…

Druhá šance
Svého otce jsem pochoval v Coloradu – bok po boku s jeho elitním týmem hasičů. O deset let později jsem se vydal v jeho stopách. Se svým bratrem bojujeme s požáry na Aljašce. Zažil jsem už ledacos, ale nic mě nedokáže tak rozpálit jako moje nejlepší kamarádka Avery Clai…

Umělec
Nádherný den v Hollywood Hills a svatba pod širým nebem. Radostné přísliby šťastné budoucnosti rozdrtí tragická smrt jednoho z novomanželů. Ačkoli zprvu vše ukazuje na nešťastnou náhodu, agentka Carmen Sanchezová z Úřadu pro vnitřní bezpečnost a její parťák, bezpečnostn…

Vúdúlínek
Na jménu prý nesejde. Jenže zrovna jeho svedlo z cesty… Neposlušný Budulínek je proti němu břídil! Nalezenec, kterého se v pohádkovém Krachlese ujali panovačná jezinka Blbule a uťápnutý hejkal Blboul, je totiž zlobidlo přímo ukrutné. Místní strašidla děsí už od kolébky,…

Sněhová sestřička
Štědrý den býval pro Juliána tím nejkrásnějším v roce, jenže letos je všechno jinak. Nepeče se cukroví, nezdobí se stromeček, doma je ticho a ponuro, jako by se Vánoce letos ani neměly konat. Celá rodina totiž truchlí nad ztrátou chlapcovy starší sestry Juni. Potom ale …

Projekt pes (ten můj)
Jenda má na světě jen jedno jediné přání – mít psa. Jenže jeho rodiče jsou zásadně proti. Jediný, kdo ho chápe, je babička, které se už ale všechno tak trochu plete. A tak s pomocí kamarádky Moniky, jejíž máma cvičí asistenční psy, vymyslí rafinovaný plán, aby rodičům d…

Svěrák: Pohádky
Komplet 4 CD shromažďuje unikátní, vtipné a svérázné pohádky Zdeňka Svěráka, psané v šedesátých a osmdesátých letech. Nejprve vznikl příběh Tři auta o starém Fordu, Aerovce a Spartakovi. Auta sivyjedou na výlet, protože je jim před domem na ulici zima. Herecké obsazení …

Klekner
Můj přítel Klekner byl už od dětských let podivínský chlapec, a proto ho jeho vrstevníci nepřijali mezi sebe. To byl asi ten pravý důvod, proč jsem k němu přilnul já. Získal jsem si jeho důvěru a prožil s ním nezapomenutelné chvilky. Dospěli jsme spolu ke zvláštnímu poz…

Co už nikdy nepřebolí
Atraktivní vousáč Knox nejraději žije tak, jak popíjí kávu: sám. Nesnáší drama, a to ani tehdy, když má podobu zoufalé nevěsty na útěku. Naomi však neprchá jen před svou svatbou, do Knockemoutu se vydala taky proto, aby pomohla svému odcizenému dvojčeti – Tině. V tomhle…

Píseň krve
Vélin Al Sorna, zasvěcený Šestému řádu, byl od dětství cvičen k boji a zabíjení ve službách Víry. Řád se stal jeho jedinou rodinou. Vélinův otec sloužil jako rytíř králi Janusovi, panovníkovi Sjednoceného království, rozhodl se však Vélina zbavit jeho práv a v pouhých d…