Audiokniha Déja vu

Pustiny
Třetí část jedinečné fantasy série Temná věž od legendy hororu Stephena Kinga má název Pustiny. Zavádí posluchače do prostředí tajuplného Středosvěta, kde se odehrává příběh poutníků v čele s pistolníkem Rolandem. Dozvídáme se, co na své cestě do vnitrozemí zažili poté,…

Čapek: Dášeňka
Slavná kniha Karla Čapka Dášeňka patří do zlatého fondu české literatury. Spisovatel popsal první dny, týdny a měsíce života štěňátka, foxteriéra Dášeńky, s tak neopakovatelným humorem, zaujetím, do té míry vřele a s láskou, že se jeho vyprávění stalo jakousi biblí chov…

Železný kruh
Románová trilogie Karla Nového Železný kruh, shrnující romány Samota Křešín, Ve vichru a Tváří v tvář, zůstává jedním z významných děl moderního českého románu. V rozhlase byla postupně adaptována do pěti dramatických celků. Rozhlasová dramatizace Jan Poš a Kateřina Poš…

...Mluviti stříbro - Josef Vinklář - Vzpomínkové vyprávění
V sérii "Mluviti stříbro… " slavné osobnosti českého kulturního dění hovoří o sobě a svých přátelích, ev. čtou slavná knižní díla. Vzpomínkové vyprávění předního českého herce Josefa Vinkláře, které poodhaluje nejen jeho soukromí, ale život vůbec.

Kdo mě vzal prvně za ruku
Měly to pro ně být nejšťastnější chvíle. Místo toho zanechaly na jejich duších šrám… Když se Alexandra „Lexie“ Sinclairová setká s okouzlujícím Innesem Kentem, šéfredaktorem vlivného časopisu a respektovaným obchodníkem s uměním, ještě netuší, že se sama stane středem z…

5 principů rodičovství
>>„Upřímně netuším, co bych si bez Alizy počala. Dává mi jistotu, že všichni můžeme vychovávat dobré lidi – včetně nás samotných!“ — Drew Barrymore

Milenec Adely Ostrolúckej
Adela, jediná dcéra pána Ostrej Lúky, spozná na návšteve u svojho strýka v Zemianskom Podhradí neobyčajného muža. Nesmierne príťažlivý básnik a filozof Ludevít sa búri voči vrchnosti, a preto ho považujú za vyvrheľa. Adela sa proti zdravému rozumu vášnivo zamiluje a mus…

Hrášková princezna a skřítek se šišatou hlavou
Láska v pohádkách prochází vždy velkými zkouškami. Stejně tak je tomu v příběhu prince Eduarda. Zamiloval se do Božidary, která je krásná, chytrá, hodná, skromná, ale není z urozeného rodu. Mezi princeznami není moc velký výběr: skoro u každé hrozí, že by princ mohl při…

Pan Masters
Je mocný, charismatický, sexy a je to můj šéf – vražedná kombinace. Uspokojení z práce najednou získalo zcela nový rozměr. Když jsem si ve svém životopise vymýšlela, nenapadlo mě, že na tom bude záležet. Zamilovalo by si mě přece každé dítě, práci chůvy mám od přírody v…

Smích prodlužuje život! 7
..aneb Usmívejte se na život a život se bude usmívat na vás a také Humor je boj s lidskou hloupostí (Werich), Veselost je druhem odvahy (Hemingway), Humor a vtip jsou příjemné a často mimořádně užitečné (Cicero Marcus Tullius) Humor a satira jsou jako milenec a milenka;…

Modlitba pro Kateřinu Horowitzovou
Kateřina Horovitzová je velmi krásná, odvážná dospívající dívka, která na rampě po vystoupení z vlaku ve vyhlazovacím táboře prohlásí, že nechce zemřít. Zahlédne ji při tom Herman Cohen, bohatý židovský obchodník, který se jí ujme a vyprosí si její záchranu. Jenže oba s…

Odpracuj si svoje ja
Dr. Nicole LePera vo svojej klinickej praxi často narážala na obmedzené možnosti tradičnej psychoterapie. Svojim pacientom – a sebe – však chcela ponúknuť viac, preto vykročila na cestu budovania jednotnej filozofie duševného, fyzického a duchovného zdravia. Dosiahnuté …

Adam ze Zbraslavi a případ královny vdovy Rejčky
Adama ze Zbraslavi čeká další složitý případ: odhalit původce zločinů, jež mají za cíl připravit Elišku Rejčku o život. Oslnivá a vlivná královna-vdova je trnem v oku celé řadě lidí. Je však motivem opravdu jen žárlivost a závist? Adam ze Zbraslavi se domnívá, že případ…

Tekuté krystaly
Tvrdili mi, že jsem ho zastřelil. Ovšem vymazali mi paměť čtyři měsíce dozadu, takže kdoví jestli. Soud se tím ale moc nezabýval. Byl jsem to já. Záznam z mého procesoru implantovaného v mozku byl zcela jednoznačný. Měl jsem toho blba v zaměřovači své ostřelovací pušky…

Podbrdské ženy
Když chybí mateřská láska, ovlivní to celé generace Příběh o nelehkých lidských osudech v podhůří Brd na pozadí událostí minulého století. Emílie zažije bolesti války i nástup komunismu – ale možná ještě horší jsou pro ni samota a odcizení, které pociťuje v manželském ž…

Jak se mění vědomí
To, jak lidé vnímají halucinogenní látky, je rozkročeno mezi idealizací, jako by šlo o všelék, a démonizací, jako by šlo o smrtelné nebezpečí. Přitom ještě v 60. letech se jednalo o velmi nadějné medikamenty pro léčbu duševních onemocnění, závislostí a otevření se spiri…

Business Risk Buster Intervenes 4
Business Risk Buster Intervenes 4 - audiokniha obsahuje čtvrtý díl seriálu o rizicích podnikání v angličtině. Autor Vladimír John. Účinkují Jon Keeble, John Chancer. Do you run a business? Then you have to hear this true story! Every entrepreneur wants to be successfu…

Neapolská choroba
Pavel Landovský v groteskní sci-fi o nemocech mocných a (ne)možnostech léčby. Do pochybné nemocnice uprostřed přebujelého lesa přichází Komoří léčit svoje banální potíže, které ale sám diagnostikuje jako interesantní pohlavní chorobu, a staví tak lékaře před neřešitelný…

Selfíčka
Dříve si lidé psali deníky, aby pomohli paměti a zachytili pomíjivé okamžiky. Rembrandt si občas kreslil rychlé skicy, pérovky, zachycení momentu pár čarami. Dnes si mladí fotí selfíčka, aby, snad, zachytili důležité momenty života. Marek Orko Vácha se naučil selfíčka n…

Jak se daří, pane Králík?
Děkuju za optání, pane Lišák," opáčí na titulní otázku králík hned v úvodu pohádky. A od té doby se už bude snažit o jediné: nenechat se vychytralým lišákem napálit.Souboji pana Králíka s panem Lišákem v podání Václava Postráneckého a Josefa Dvořáka bude zdatně sekundov…

Klub nenapravitelných optimistů
Píše se rok 1959 a dvanáctiletý Michel Marini prožívá první krizi v rodině. Rodiče se nemohou na ničem shodnout a bratr Franck přes jejich odpor narukuje do války v Alžírsku. Michelovým jediným útočištěm se stávají knihy a utajený šachový klub ve čtvrti Montparnasse, kd…

(Ne)vinný dotazník Radka Brzobohatého 10.
Žertování u číše vína. O všem možném, ale především o divadle... Hostem Radoslava Brzobohatého v zábavném rozhlasovém pořadu je návštěva ze Slovenska: herec Andrej Hryc.

NAJKRAJŠIE ROZPRÁVKY 1 - Princ Bajaja & Potrestaná pýcha
Princ Bajaja, Potrestaná pýcha - pohádky z nejrůznějších koutů světa a nejroztodivnější příběhy na této audioknize vypráví Marián Labuda a další. Dvě klasické pohádky v interpretaci Mariána Labudy a dalších slovenských herců.

Okamžiky s Otou Pavlem
Uslyšíte unikátní svědectví o hlubokém přátelství Arnošta Lustiga a Oty Pavla. Budeme sledovat jejich cestu od prvních literárních pokusů v rozhlase, novinách a časopisech až k úspěšné literární dráze. Arnošt Lustig některé společné zážitky shrnul v knížce Okamžiky s Ot…