Audiokniha Dědečku, vyprávěj – Příběhy staré Evropy

Odepsaní
Do rodiny Adámkových, redaktora a účetní v penzi, má přijít podivná návštěva, pracovnice sociologické společnosti, která bude 24 hodin denně monitorovat jejich život. Tímto katalyzátorem se urychlí řada nastřádaných konfliktů a k jejich razanci přispěje i syn, kterého s…

Objektivní nález
„Když se narodíte do rodiny násilníka a alkoholičky, máte dvě možnosti, jak naložit se svým životem. Za prvé si ho můžete podělat. Anebo si ho poděláte míň, když se budete víc snažit. Je čas na pravdu o tom, jaký ve skutečnosti jsem. A věřím, že nepíšu jen vlastní příbě…

Moudrý Nathan
Lesingovo slavné dramtické poselství o hledání pravé víry v rozhlasovém nastudování s předními českými herci v režii Jiřího Rolla z roku 1960.Osoby a obsazení: průvodní slovo (Rudolf Pellar), Nathan, bohatý žid v Jerusalemě (Zdeněk Štěpánek), Recha, jeho schovanka (Alen…

Dabér
Miroslav Moravec exceluje v hlavní roli groteskního příběhu o ctižádostivém herci, který se snažil stihnout víc, než je v lidských silách. Autor této původní rozhlasové hry Jan Vedral za ni získal v roce 1996 cenu v autorské soutěži pořádané Českým rozhlasem.

Sekyra
„Čtenáři moje psaní hodnotí různě dobře, ale nejčastěji slýchám, že Sekyra byla nejlepší. (...) Teď jsem si Sekyru musel přečíst v korektuře, a nechtělo se mi do toho. Čekal jsem nudu, jelikož to všecko přeci znám. Ale já jsem se divil! Já jsem to už zas neznal! A divil…

Šedý muž
Bestseller, podle kterého Netflix chystá film s Ryanem Goslingem a Chrisem Evansem v hlavních rolích, vychází česky! Court Gentry je bývalý agent CIA a má pověst nejlepšího nájemného vraha na světě. Přezdívá se mu Šedý muž a kolují o něm legendy. Je to samotář bez rodin…

V temnotě
Druhý případ inspektora Adama Fawleyho od autorky bestselleru Někdo blízký. Při rekonstrukci domu objeví nový majitel v sousedním sklepě polomrtvou ženu s dítětem. Nikdo neví, co jsou zač — žena nemluví, v evidenci pohřešovaných osob je policisté nevedou. Vlastník domu …

Katka už nebude divná
„Samozřejmě znám vyhublý lidi z instagramu, co maj eating disorders, ale tak já teda ani náhodou nevypadám.“ Dospívání není pro sraby. Katka o tom ví svoje, doma ji dusí máma a starší brácha, ve škole si s nikým nerozumí a do toho svádí nekonečný zápas s vlastní váhou. …

Andělé a démoni
V knize Andělé a démoni americký spisovatel Dan Brown poprvé představil postavu harvardského symbologa Roberta Langdona, který se později znovu objevuje ve světovém bestselleru Da Vinciho kód. Ve špičkovém švýcarském výzkumném ústavu CERN je nalezen brutálně zavražděný …

Hovory o józe a mystice č. 13
Přímá stezka k poznání sebe - 1.díl. Autor vysvětluje meditační postupy, které vedou bezprostředně k uvědomění si našeho pravého Já, kterým je vědomí Já jsem. Poté pojednává o důležitosti mistra a o správném vztahu k němu. Nejedná se o studiovou nahrávku.

Nikdo není vinen?
Příběh románu se odehrává v prostředí předválečné Prahy. Obchodní zástupce se následkem špatné životní situace, do níž se dostal, ocitne v naprosto neznámem prostředí. Útočiště nalezne u muže, kterému dříve pomohl. Neví však, že jde o vůdce zločinecké organizace. Pozděj…

24. Hebrejština - cestovní konverzace
24. díl z jedinečné řady 24 audio konverzací, sloužící jako vynikající pomůcka pro turisty i profesionální pracovníky. Obsahuje 32 témat k snadnému dorozumnění, více než 500 konverzačních obratů s výslovností, samostudium formou poslechu a opakování.

Na východ od ráje - Mistři slova
Témata hříšnosti, lásky, touhy po uznání, viny a svobody v rozsáhlé rodinné kronice odkazuje na knihu Genesis a příběh Kaina a Ábela. Děj se odehrává v Salinaském údolí v Kalifornii a je inspirován skutečnou rodinou Samuela Hamiltona – Steinbeckova dědečka. Hra dobra a …

Mimo dosah
Je to sen, realita, horor, blouznění v horečce nebo noční můra? Amanda leží na nemocničním lůžku a hledá bod zlomu, okamžik, kdy jedním banálním krokem odbočila z cesty a směřuje k nevyhnutelné katastrofě. Společnost jí dělá chlapec David, který jí svými otázkami pomáhá…

Říkali jí Kri-kri
Na sluncem zalitém řeckém ostrově vyrůstá Kri-kri, dívka divoká jako horská koza. Její svět plný svobody a vůně moře náhle zničí druhá světová válka. Z dětství zůstane jen popel, rozmetaný dívčiným nečekaným mateřstvím. Ženy jejího rodu měly vždy jen jednu dceru, ale Kr…

Případ Aleny Struskové
Vražda kvůli uniformě SS. Když zmizí stará dáma Alena Strusková, najme pražská židovská obec detektiva, aby ji vypátral. Stopy vedou až ke konci druhé světové války. Když se ztratí svérázná stařenka Alena Strusková, narozená těsně po válce, nejprve tomu nikdo nevěnuje z…

Terror
Dvě lodě britského královského námořnictva – Erebus a Terror – se roku 1845 vydaly hledat severozápadní cestu, jak ovšem víme z historie, Franklinova expedice skončila tragicky. Co se vlastně stalo? Svou verzi událostí líčí kapitán Francis Crozier, velící na lodi Terror…

Pravidla úspěchu
Kniha je cestovní mapou pro každého - od marketingových profesionálů k vlastníkům malých podniků, od učitelů ke studentům i rodičům. Pro všechny, kdo se snaží dosáhnout svých profesionálních či osobních snů či cílů. Jack Canfield se zabývá všemi aspekty života a nabízí …

Moře rzi
Moře rzi je drsný příběh o přežití i optimistickém dobrodružství. Uplynulo třicet let od apokalypsy a patnáct let od zavraždění poslední lidské bytosti rukou robotů. Lidstvo vymřelo. Každý muž, žena i dítě byli zlikvidováni globálním povstáním, které vymyslely právě ty …

Já, legenda
Ve světě plném upírů se živý člověk jednoho dne stane pouhou legendou… Přes den hledá zásoby v liduprázdném Los Angeles, v noci od svých dveří odhání smečku hladových upírů. Robert Neville vede osamělý život uprostřed apokalypsy, která dala rčení „můj dům, můj hrad“ úpl…

Kukačka
"V Bratislavě byla zavražděna žena bohatého plastického chirurga. Její muž je nezvěstný a v luxusní vile, kde objevili tělo, zůstaly jen dvě adoptivní děti. Sourozenci svorně tvrdí, že nic neslyšeli ani neviděli. Vyšetřování se ujímá kapitán Marek Wolf, který postupně o…

Nechajte to tak
Ak sa márne snažíte dosiahnuť svoje vytýčené ciele alebo nájsť niečo, čo by vám prinieslo viac šťastia do života, problém nie je vo vás. Problémom je moc, ktorú odovzdávate iným ľuďom. V tejto audioknihe sa dozviete, ako vás tri obyčajné slovká – Nechajte to tak – môžu …

Musela jsem zemřít
Když Anitě Moorjani diagnostikovali rakovinu, odmítla standardní léčbu. S nemocí bojovala čtyři roky, poté upadla do kómatu a lékaři jí nedávali naději. Ona se ale po třech dnech probrala a věděla, že se uzdravuje a že má sílu se vyléčit. Fascinující zážitek blízké smrt…

Kyjev. Vzpomínky příslušníků 1. čs. samostatné brigády
Původní 2LP album 1218 0611 věnované vzpomínkám příslušníků 1. čs. samostatné brigády na rok 1943, na boj na frontě po boku Sovětské armády vydal Supraphon v roce 1983 - titul nyní vychází poprvé digitálně.

Krize
Harrison Foster pracuje jako krizový ředitel pro londýnskou firmu, která se specializuje na právní záležitosti. Po požáru ve stájích v Chadwicku, při němž zemře šest velmi cenných koní, včetně favorita derby, je povolán do Newmarketu. Harry zjistí, že nejspíš nešlo o ob…