Audiokniha Dášeňka čili život štěněte

Košile štěstí
Panu králi neschází nic, ale šťastný stejně není. A to i přesto, že je zdravý, má krásnou ženu a fůru peněz. Čím to? Najde se svým šaškem ve světě šťastlivce?Rozhlasová pohádka Věry Provazníkové z roku 1975.

100 statečných - Host č. 12 - Peter Duhan 06.06.2014
Hostem J. Pokorného - P. Duhan (generální ředitel Českého rozhlasu)

Srdce Evropy
Když vaše srdce bije v rytmu valčíku Na krásném modrém Dunaji... Pozoruhodný dialog dvou vyprávěcích hlasů, které dělí více než sto let. Z naší přítomnosti se ozývá učitelka Anežka, která se snaží vyznat ve vlastních zmatcích i v nepřehledné době. Zároveň přemýšlí nad r…

A zalévej kytky! aneb Příběh uprchlíka
Příběh statečné matky dvou dětí, kterou komunistický režim donutil k riskantní cestě za svobodou. Chtěla svému synovi splnit přání vystudovat architekturu, což bylo v tehdejším Československu s rodinným kádrovým profilem vyloučené. Dva roky příprav bez možnosti svěření …

Tři muži ve člunu a na toulkách
Dva legendární romány tohoto anglického humoristy v podání dvou vynikajících českých herců!

Idiot
Audio verze proslulého románu Fjodora Michajloviče Dostojevského. V roli knížete Myškina účinkuje Jan Hartl. Obsazení : Kníže Lev Nikolajevič Myškin Jan Hartl Parfen Rogožin Václav Postránecký Nastasja Filipovna Jana Hlaváčová Generál Ivan Fjodorovič Jepančin Martin Rů…

Jindrové
Představitel českého literárního naturalismu. Novinář, nesmlouvavý kritik a prozaik mohutného gesta. "Jsem prost veškeré fantazie, kromě reprodukční?" řekl sám o sobě spisovatel Karel Matěj Čapek, který si pro odlišení svého jména od slavnějšího (a mladšího) jmenovce př…

Nechajte to tak
Ak sa márne snažíte dosiahnuť svoje vytýčené ciele alebo nájsť niečo, čo by vám prinieslo viac šťastia do života, problém nie je vo vás. Problémom je moc, ktorú odovzdávate iným ľuďom. V tejto audioknihe sa dozviete, ako vás tri obyčajné slovká – Nechajte to tak – môžu …

Fimfárum Jana Wericha - Paleček a čtyři další pohádky
V pořadí třetí album pohádek z dnes už klasické knížky Jana Wericha se stalo zvukovým základem úspěšného loutkového filmu. Nenapodobitelný Werichův přednes jeho "skoropohádek spíše pro dospělé" inspiroval filmaře už před čtyřmi lety a po úspěšném Fimfáru Jana Wericha re…

Modlitba argentinských nocí
Toulky argentinským pralesem, osamělé bivaky v horách, setkání s pumou, výuka studentů či přednáška pro mládež. Katolický kněz a biolog Marek Orko Vácha vychází ve svých úvahách z konkrétních, někdy nebezpečných zážitků, aby je přetavil v text týkající se životně důleži…

Pliaga
Nebolo človeka, ktorému by rok 1831 nezmenil život od základov. „Čo načne cholera, dokončia ľudia. Alebo naopak. Ľudská hlúposť cholere kosu ostrí. Ja už nejako dožijem. Vy si budete musieť zvykať na nový svet,“ povedal ustarostený otec synovi Zachariášovi. „Na svet, v …

Vražedná mysl
Samanthu Brownovou, mladou vysokoškolačku, nalezli doma v posteli s proříznutým hrdlem a nožem v ruce. Bez zjevných známek násilí či boje. Působí to jako jasný případ sebevraždy. Podivná reakce dívčiných rodičů však tuto teorii zvrátí a inspektorka Kim Stoneová pochopí,…

Werich, Horníček: Předscény
Základním jevištním projevem ve všech hrách Osvobozeného divadla Jiřího Voskovce a Jana Wericha byly od dob Vest Pocket Revue vždy předscény. Tehdy vznikly náhodou, aby se rychle zabavilo publikumklábosením dvou komiků před oponou, než se vyřeší problém na jevišti. Úspě…

Vančura: Rozmarné léto
Zvuková nahrávka knihy Rozmarné léto vznikla v roce 1972 v režii Jiřího Menzela s protagonisty (až na dvě výjimky) stejnojmenného filmu. Humorné vyprávění o pánské společnosti, scházející se v lázních na řece Olši, o dobrodružství, které do městečka Krokovy Vary vnese p…

Chytré pohádky
Existují i pohádky, ve kterých se nevyskytují pohádkové obludy, kde nevítězí mocné kouzlo či hrubá síla, ale navrch má rozum, moudrost a vtip. Hrdiny chytrých pohádek bývají lidé zdánlivě obyčejní, kteří se v životních zkouškách téměř vždy osvědčí jako lidé naopak neoby…

Vesele i vážně
Jan Werich si vesele i vážně povídá s Annou Hostomskou o hudbě a oblíbených skladatelích, s Jiřím Trnkou a A. J. Liehmem o filmu i Americe, s Jiřím Suchým třeba o trávníku v předsíni, vypráví o svém příteli Arkadiji Rajkinovi a mnohých dalších…

Jablka ze stromu nepadají
„V jakémkoli manželství, které vydrží tolik let, se motivů k vraždě najde spousta.“ Stanovi a Joy Delaneyovým leckdo závidí. Jejich vztah přetrval celé půlstoletí, vychovali čtyři děti, založili úspěšnou tenisovou akademii a sami zvládli vyhrát řadu turnajů. Pak se ale …

Buddhovy příběhy na dobrou noc
Odhalení, které nám otevře oči pro jinou realitu, o níž jsme nikdy neměli ani tušení, ale která se po celou dobu nacházela v lidech a místech kolem nás. Sbírka krátkých příběhů o nevšedních zážitcích obyčejných lidí, kteří se setkávají se skrytou povahou reality. Čtyři …

Pani Medeného vrchu
Audiokniha Pani Medeného vrchu – obsahuje 2 rozprávky Vasilisa premúdra a Pani medeného vrchu, ktoré na motívy klasických rozprávok napísala Dagmar Kovářová. Žil raz dávno jeden šikovný, múdry ale chudobný mládenec – sirota a bol sám. Nič nemal, okrem zdravého rozumu a…

Till Eulenspiegel
Audiokniha namluvená v německým rodilým mluvčím. Obtížnost poslechu odpovídá jazykové úrovni A2 pro mírně pokročilé začátečníky. Till ist ein Narr, der stets zu Scherzen und zu Streichen aufgelegt ist. Lustige Geschichten in einer vereinfachten Nacherzählung über Deuts…

Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích
Původní LP album 1118 4581 Karel Čapek Matka vydal Supraphon v roce 1985 - nyní titul vychází poprvé digitálně. "Tak mě vyložte, proč zrovna já, proč jsem to vždycky jenom já, po celé dějiny světa jsem to jenom já, já máma, já ženská, co musí tak hrozně platit za vaše …

Za zamčenými dveřmi
Když si Nora Davisová dělala jako malá v pokojíčku úkoly, netušila, že její otec zatím ve sklepě vraždí ženy. Až do dne, kdy se jim u dveří objevila policie. O desítky let později je Nořin otec stále za mřížemi a ona je úspěšná chirurgyně s poklidným a osamělým životem.…

Srdce včely má pět komor
Na prahu třicítky se Helen Jukes cítí uvězněná v městském kolotoči kancelářského pletichaření a dočasných adres. Snaží se usadit ve své nové práci v Oxfordu a tu jí dojde, že aby prožila smysluplný život naplněná láskou a prací, musí se sama změnit. Tehdy jí kamarádi da…

Alena
Kubkovy Karlštejnské vigilie, 21 povídek zasazených do doby vlády Karla IV., tvoří jakousi českou obdobu Boccacciova Dekameronu. Kniha patří k nejslavnějším dílům svého autora. Byla poprvé vydána v roce 1944. Povídka Alena je příběhem o ženské kráse, ctnosti, ale i pror…