Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu Dášeňka čili život štěněte (1983)

Audiokniha Dášeňka čili život štěněte (1983)

Délka:

52 min

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Kozák: Mariana Radvaková

Kozák: Mariana Radvaková

Komentář autora k původnímu LP albu 1218 0438 vydanému v Supraphonu v roce 1980 a nyní vycházejícímu poprvé digitálně: Když jsem před dvaceti lety Marianu psal, netušil jsem, že zůstane stále tak mladá a že zdomácní i čtenářům v řadě jiných zemí. Vidím ji třeba na obálc

Obrázek podcastu Hluchavky

Hluchavky

Nejzákeřnější vlastností sluchového postižení je to, že není vidět. Kniha, která se Vám právě dostala do ruky, nabízí nahlédnutí do světa neslyšících očima dvou hlavních hrdinů. Spojuje je skutečnost, že se oba narodili hluší. Eva má však na rozdíl od Honzy ještě slyšíc

Obrázek podcastu Feministkou snadno a rychle

Feministkou snadno a rychle

Feministky řeší nesmysly, jako je pouštění žen do dveří. Ženy by měly mít děti. Mělas prostě říct ne. To jsou jen některé z mnoha poznámek, s nimiž se každý během rozhovorů o feminismu dříve či později setká. Dávat neustále dohromady argumenty a nabízet jinou perspekti

Obrázek podcastu Jedno temné okno

Jedno temné okno

Dvanáct požehnání i dvanáct kleteb. Dvanáct karet je k magii klíč. Elspeth z rodu Brslenů má tajemství, které ji může stát život. V dětství do jejích žil pronikla prastará magie, dřímající v takzvaných kartách prozřetelnosti i v tajemné mlze obklopující království Kiks

Obrázek podcastu 100 statečných - Host č. 42 - Dana Kalinová 07.06.2014

100 statečných - Host č. 42 - Dana Kalinová 07.06.2014

Hostem L. Výborné - D. Kalinová (ředitelka knižního veletrhu Svět knihy)

Obrázek podcastu Mlsné medvědí příběhy

Mlsné medvědí příběhy

Nedvěd a Miška jsou nejlepší medvědí kamarádi, které znáte z večerníčku Mlsné medvědí příběhy. Oba jsou nesmírně vynalézaví, když jde o to, dostat se k něčemu dobrému na zub. Mnohdy se ale stane, že i ten nejlepší plán nevyjde podle jejich představ, a to je pak v medvěd

Obrázek podcastu Ludvíka Vaculíka radosti radosti

Ludvíka Vaculíka radosti radosti

Komentář Ludvíka Vaculíka k původní audio kazetě 11 1863-4 "Ludvíka Vaculíka radosti radosti" vydané Supraphonem v roce 1993. Titul, ve kterém spisovatel Ludvík Vaculík čte své fejetony a zpívá valašské písničky, vychází nyní poprvé digitálně: Tímto názvem ustupuju vkus

Obrázek podcastu Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích

Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích

Původní LP album 1118 4581 Karel Čapek Matka vydal Supraphon v roce 1985 - nyní titul vychází poprvé digitálně. "Tak mě vyložte, proč zrovna já, proč jsem to vždycky jenom já, po celé dějiny světa jsem to jenom já, já máma, já ženská, co musí tak hrozně platit za vaše

Obrázek podcastu Muklové a Šlajsny

Muklové a Šlajsny

Kniha Muklové a Šlajsny vyšla oficiálně v červnu 2024 a po nečtených zmínkách v médiích se konečně dočkala své audioverze, kterou namluvil Michal Holán. Muklové a Šlajsny vyhrála cenu za Nejkrásnější českou knihu roku 2023, byla vystavena v Národním muzeu a stala se vel

Obrázek podcastu Kde kvete tráva

Kde kvete tráva

V noci na 27. května 1980 proběhl v jihokorejském Kwangdžu nejhorší masakr civilistů nařízený vlastní vládou, jaký moderní dějiny země pamatují. Pod záminkou potírání komunistické diverze schválili čelní představitelé státu vojenský zásah k potlačen í lidových nepokojů,

Obrázek podcastu Čechura: Hugo z hor

Čechura: Hugo z hor

Rudolf Čechura (5.2.1931– 7.10.2014 byl český spisovatel, věnující se dětské a detektivní literatuře. Veřejnosti je zejména znám jako autor televizních večerníčků pro děti (Maxipes Fík, Hugo z hor, Dva ve fraku). Supraphon v roce 1986 vydal LP album 1218 4287 a audio ka

Obrázek podcastu Tak pravil Švejk

Tak pravil Švejk

Absurdní próza s hlavním hrdinou Švejkem je ironickým a groteskním dialogem autora s komunistickou mocí a ideologií 50. let.V režii Markéty Jahodové, čte Ladislav Mrkvička.

Obrázek podcastu Marta Jandová – Best Of

Marta Jandová – Best Of

Populární zpěvačka Marta Jandová začala s padesátými narozeninami tak trochu bilancovat. Vznikla tak velmi osobní zpověď. Probírala se starými dopisy, fotkami, a v hlavě se jí roztančily vzpomínky. Někdy pro ni bylo až neuvěřitelně těžké vrátit se v myšlenkách na místa

Obrázek podcastu Král na scestí

Král na scestí

Legendární pražská kavárna U Nováků ve Vodičkově ulici nebývala jen vyhlášeným centrem fanoušků kulečníku, své zázemí tu měli i milovníci královské hry. Právě mezi nimi se odehrává napínavý příběh, na jehož konci je vražda. Ostřílený detektiv Bodlák rozplétá složitý př

Obrázek podcastu Polednice Plešatá palice

Polednice Plešatá palice

{'cs': 'Kouzla a duchové existují!\n\nStrhující příběh současných puberťáků zakotvený v českém folkloru, plný hrůzyplné atmosféry i morálního ponaučení, v audioknize načtené samotným autorem. \nStrašidelný až hororový příběh party čtyř teenagerů, kteří v sobě objeví sch

Obrázek podcastu Svěrák: Odskok (od Cimrmana do Lázní Kožich)

Svěrák: Odskok (od Cimrmana do Lázní Kožich)

Nový titul edice mluveného slova Supraphonu nabízí unikátní pohled do historie dnes už legendárního Divadla Járy Cimrmana: Svěrákův monolog Cimrman na chmelu, scénka Cimrman kabaretiér a čtyři dialogy s Leopoldem Brašnářem /Petrem Bruknerem/ vznikaly před mnoha roky mim

Obrázek podcastu A každé ráno je cesta domů delší a delší

A každé ráno je cesta domů delší a delší

I loučení bolí méně, když na něj nejste sami Děda se svým malým vnukem Noahem sedávají pravidelně na lavičce a povídají si. Mluví spolu o všem a o ničem: o vesmíru, o životě, o babičce, když ještě byla mladá a když se do ní děda zamiloval. Jenže vzpomenout si je čím dál

Obrázek podcastu Literární a jiné poklesky Miloše Kopeckého

Literární a jiné poklesky Miloše Kopeckého

Tento snímek natočil Miloš Kopecký v lednu 1983 v pražském Divadle hudby za účasti publika. Skvělý a oblíbený herec, který za svou dlouhou kariéru vystřídal několik pražských divadelních scén včetně Národního divadla (nakonec zakotvil v Divadle na Vinohradech), jej poja

Obrázek podcastu Labutí dům

Labutí dům

Jdi za svým snem, jakkoliv se zdá být vzdálený . Půvabná pohádka s dětskými hrdiny, kteří vás vtáhnou do magického světa módních salonů, biografů, kaváren a divadel prvorepublikové Prahy Píšou se 20. léta 20. století a Československem hýbe technický pokrok. Automobilis

Obrázek podcastu Němčina do ucha

Němčina do ucha

Nová němčina do ucha je poslechová učebnice, která se zaměřuje na všechny složky studia jazyka najednou. Naučí vás nová slovíčka a fráze, vysvětlí gramatiku a „dohlédne“ na to, abyste ji správně používali. Nejen, že s vámi procvičí nejpoužívanější konverzační fráze, ale

Obrázek podcastu Bořík & spol.

Bořík & spol.

{'cs': 'Každý správný kluk je neřízená střela. A čtyři takoví jsou pohroma na kvadrát!\nBylo jich pět – ne, vlastně jen čtyři, protože Bohoušek je zavrženíhodný šprt. Bořík, Aleš, Mirek a Čenda z holešovické základky hned vedle Stromovky, kterou považují za svůj revír,

Obrázek podcastu Akce poklad

Akce poklad

Další z řady populárních dobrodružných seriálů napsaných pro vysílání rozhlasového dětského magazínu DominoPro rozhlas upravil Jiří Hromádko. Režie Ladislav Rybišar.Účinkují Otakar Brousek st., Otakar Brousek ml., Jiří Plachý, Antonín Hart, Pavel Soukup, Václav Knop, Mi

Obrázek podcastu Pyšná princezna

Pyšná princezna

Slavná filmová pohádka o Pyšné princezně patří k nejoblíbenějším filmům dětských diváků již po mnoho generací. Na našem titulu ožívá ve zvukové podobě, s použitím původních dějových frekvencí z filmu. Jde o soundtrack, kombinovaný s novými dotáčkami, vysvětlujícími děj

Obrázek podcastu Lotosové střevíčky

Lotosové střevíčky

Čína na sklonku 19. století je světem tradic, přísných hierarchií a krutých omezení, především pro ženy. Zde se začnou splétat osudy dvou dívek z odlišných světů. Lin-ťing vyrůstá obklopená bohatstvím a privilegii, ale také přísnými pravidly. Květinka, její služka a otr

Obrázek podcastu Supertajný seznam věcí

Supertajný seznam věcí

Luka je šestnáctiletý kluk, který rád chodí na slackline, poflakuje se s kamarády a dobírá si svoje dvojče Naďu. Aspoň tomu tak bylo donedávna, než se Naďa vážně zranila na skateboardu. Teď je upoutaná na lůžko a na bráchovy blbé vtípky nemá ani trochu náladu. Luka ví,