Audiokniha Dana

Člověk a umělá inteligence
Úvahy se zabývají pravděpodobnou nebo možnou budoucností člověka. Vstup do toho, co ho obklopuje, i do jeho myšlení umožňuje přímo nebo nepřímo popsat jeho existenci v konfrontaci s kontinuitou neuronové sítě umělé inteligence. Autor předpokládá, že za určitých podmíne…

Sherlock Holmes 2: Dobrodružstvá Sherlocka Holmesa
Zápisník doktora Watsona je plný prípadov, ktoré vzbudili väčší či menší záujem verejnosti. Časť z nich zverejnila londýnska tlač, niektoré sa ukázali priveľmi zamotané aj pre Sherlockove analytické schopnosti, iné dokončil len spolovice a ich riešenie sa zakladá skôr n…

Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích
Původní LP album 1118 4581 Karel Čapek Matka vydal Supraphon v roce 1985 - nyní titul vychází poprvé digitálně. "Tak mě vyložte, proč zrovna já, proč jsem to vždycky jenom já, po celé dějiny světa jsem to jenom já, já máma, já ženská, co musí tak hrozně platit za vaše …

Medovníček detektivem + Medovníček a Medulka
MEDOVNÍČEK DETEKTIVEM Oblíbený skřítek Medovníček se opět vrací tentokrát jako detektiv, který musí v lese, kde bydlí, pomáhat s řešením záhadných případů všem zvířátkům a někdy i lidem. Pátrá třeba po ztracené víle Hanulce, zachraňuje ježici Bělinku nebo se střetne se …

Alchymista
Ze slunné Lombardie přijíždí do rudolfínské Prahy alchymista Alessandro del Morone. V Praze, otevřené alchymistům, skutečným vědcům i šarlatánům, chce dokázat to, co svými výzkumy předpověděl - zatmění Slunce. Střechu nad hlavou získá u hraběte Martina Koryčana, který s…

Horká jehla
Kubínova pohádka Horká jehla jinak než ji vyprávěl Jan Werich. Dramatizace oblíbené pohádky J.Š.Kubína - František Pavlíček. Osoby a obsazení: Kylián Drobínek, krejčí (Jaroslav Konečný), Filoména (Jana Andresíková), hospodský, Luciper (Václav Neužil) a Sirkuš, čert (Jan…

Kronika lesa 1: Případ ztracených ježků
Zločin ve světě mluvících zvířátek? A slepý detektiv? No potěš jedle! Krtek by se rád proslavil na poli detektivní práce, ale zatím má široko daleko pověst poplety, protože je… ech… slepý přesně jako v okřídleném rčení. Když si ho tedy voňavá slečna Ježková z lepší lesn…

Byla pastýřka malá
Francouzské verše o lásce jsou pověstné: o lásce šťastné i nešťastné, zraňované i zraňující, mladinké, zralé, nevinné, záletné. Vinou se jako červená nit básněmi tohoto galantního národa od raného středověku po dnešek a jako by samy vytvářely jeden jediný příběh, blízký…

Krkavčí súd
Vrcholí jeseň a zúfalý bezdomovec v snahe nájsť prístrešie vnikne do opustenej záhradnej chaty. To, čo tam nájde, mu vyrazí dych. Jeho objav spustí typickú policajnú mašinériu. Kto sú dvaja poviazaní mŕtvi muži v pivnici? Kto a prečo ich pred smrťou tak neľudsky mučil? …

Poslední cantilena
Do rukou královny Anny Jagelonské se dostane podivný list. V Nymburku se zřejmě odehrála vražda, místní konšelé se však do vyšetřování příliš nemají. Podle pisatelky může případ rozlousknout jen jistý vážený pan písař z Prahy, kterého předchází pověst vynikajícího vyšet…

Moje roky v Izraeli
David Borek je stálým zpravodajem ČT v nestálém regionu Blízkého východu. Jak moc je tam (ne)bezpečno a co obnáší práce novináře v tak turbulentní oblasti? Existuje něco jako izraelská mentalita? Čeho se týkají tamní politické hádky? A jak vypadá izraelsko-palestinský k…

Volání
Odlehlý ostrov s jediným domem – útočiště, kam lidé míří, aby zde zanechali své starosti. Právě sem bere po rodinné tragédii Martin své blízké v naději, že učinil pro všechny to nejlepší rozhodnutí. Majitel vilky s ním však nesouhlasí. Podle něj si ostrov sám volá ty, …

Život víry 2020/9
Život víry 2020/9 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Štěpán Matuška, Lenka Malinová, Daniel Zeman. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * téma – Potřebujeme domácí skupinky? Jaké formy můžou mít domácí skupinky a jaký je…

Vídeňské zločiny III - Horký červenec 1927
Série Vídeňské zločiny je nejprodávanějším knižním titulem u našich rakouských sousedů. Jednotlivé díly se odehrávají ve významných letopočtech rakouské historie a čtenáři na ní nejvíce oceňují přesnost a atmosféru dobových reálií, do kterých autor své fiktivní zločiny …

Farma zvířat
Alegorická novela začíná vzpourou zvířat, která vyženou majitele farmy a začnou si vládnout sama. Zprvu ušlechtilé, idealistické myšlenky o rovnosti, svobodě a blahobytu záhy berou za své a jejich místo postupně zaujme propaganda, nesvoboda a totalitní diktatura. Vláda …

Husitská epopej I-VII
Sedmidílná sága vypráví o událostech slavné i pohnuté doby 15. století v Českém království. Snad žádná jiná historická epocha našich dějin není v obecných představách tak kontroverzní jako právě husitství. Ta doba je pro dějepisné líčení o to složitější, že obě strany, …

Kráska a netvor
Partia vraždárov z Nášho Mesta je po dovolenkách opäť spolu. Šéf sa vrátil do práce opálený, usmiaty a plný energie. Farba mu ostala, no úsmev zamrzol na perách už na druhý deň. Maďarskí kolegovia našli v poli kúsok od štátnej hranice nahé zmasakrované telo mladej dievč…

Dalajlamova kočka
Maličkého kotěte, kterému hrozí nešťastný osud, se ujme samotný dalajlama. V jeho přítomnosti a díky jeho příkladu chytré zvířátko zjišťuje, jak naplnit dvě základní touhy všech živých tvorů: být šťastný a vyhnout se utrpení. Postupně se himálajské koťátko učí, jak se n…

Dokonalý zločin
Mrtvola nalezená pod útesem. Žena s podřezanými žílami ve vaně. Muž zabitý elektrickým proudem. Série podivných sebevražd přivede vyšetřovatele Luca Callanacha a Avu Turnerovou k myšlence, že za činy se skrývá sériový vrah s mrazivou schopností zinscenovat místo neštěst…

ZvukoSochobásně
Hudebně-dramatické album ZvukoSochobásně obsahuje šestatřicet textů a básní Ivana Langera v jeho autorském podání s hudebním doprovodem kytaristy Norbiho Kovácse a violoncellisty Olina Nejezchleby. Langerovy trefné poznámky a poeticko-politické glosy výstižně i provokat…

Hunger Games - komplet 1. - 3. díl
POZOR! Audioknižní komplet - Zakupte si komplet Hunger games a ušetříte až 148 kč. Vítězství znamená slávu a bohatství. Prohra znamená jistou smrt. To jsou Hunger games... Šestnáctiletá Katniss chce nejprve jen zachránit svou sestru, která byla do této zvrácené reality …

Ztracená brána
V spletitém podzemí Starého Města řádí záhadné monstrum. Jeho oběti mají na těle zvláštní škrábance. Ke všem napadením došlo poblíž rotundy svatého Kříže. Podle pověstí podobné stvoření utočilo na stejném místě již počátkem 15. století. Pokouší se pachatel napodobovat s…

Dům na samotě
Výtvarnice Nela po rozchodu s přítelem zůstala sama ve starém mlýně, který původně s partnerem chtěli zrekonstruovat. V téže době bylo v nedalekém lese nalezeno tělo mladé dívky, ucházející se o práci v místních dostihových stájích. Při vyšetřování vyjde najevo, že oběť…

Nikdo není vinen
Příběh s názvem Nikdo není vinen je zasazen do atmosféry pražské periferie. Hlavní postavou všech událostí, jež souvisejí s loupeží a dvěma záhadnými vraždami, je obchodní zástupce, který se ocitne bez prostředků. S žádostí o pomoc nepochodí u svých příbuzných, a to je …