Audiokniha Daisy Jones & The Six

Osmijankove rozprávky
Osmijanko sa raz vybral do sveta, aby pre deti nazbieral rozprávky. A nazbieral ich veru neúrekom! Osem o zvieratkách, osem o zázračných krajinách, osem o detektívoch, osem o vtáčikoch, osem podvodných rozprávok, osem sladkých a osem lesných rozprávok nuž a napokon aj o…

O nepotřebných věcech / Pohádky i pro Světlušku
Našel jsem ve sklepě krabici po tatovi a na ní bylo jeho rukou napsáno Staré nepotřebné hadry. A uvnitř opravdu nebylo nic jiného, i když jsem tam čekal skrytý poklad. A to mě přivedlo na myšlenku napsat pohádky O nepotřebných věcech a lidech a tak se bude jmenovat i kn…

Okamžiky s Otou Pavlem
Uslyšíte unikátní svědectví o hlubokém přátelství Arnošta Lustiga a Oty Pavla. Budeme sledovat jejich cestu od prvních literárních pokusů v rozhlase, novinách a časopisech až k úspěšné literární dráze. Arnošt Lustig některé společné zážitky shrnul v knížce Okamžiky s Ot…

Staré pověsti české
„Pojďte a poslyšte pověsti dávných časů…“ - Zdeněk Svěrák se vyznává v kratičkém úvodu z toho, že „asi nemá ten správný hlas na takové předčítání“, ale je-li tomu tak, potom jako velký mistr ze svého nedostatku učinil přednost. Od první věty chceme naslouchat tomuto zdá…

Mycelium II: Led pod kůží
Věci, které zůstávají utajeny naší mysli, nad námi získávají moc. Tak dlouho Lodě čekaly – a konečně ho našly. Jejich sdílené vědomí se obrací ke Studni planetárního ticha, kde je Aš~šád z Fomalhiwy i Lucas Hildebrandt, a vybírají si svou oběť. Össeanka Kamëlë cítí Jeji…

...Mluviti stříbro -Jičina Jirásková - Rozum v srdci
V sérii "Mluviti stříbro… " slavné osobnosti českého kulturního dění hovoří o sobě a svých přátelích, ev. čtou slavná knižní díla. O životních rozhodnutích a jejich splátkách, s bolestí i ironií, vypráví významná česká herečka Jiřina Jirásková v otevřeném rozhovoru se s…

Anička v Austrálii
Jednou večer tatínek oznámí Aničce novinu – jede na kongres do daleké Austrálie. Ale nejúžasnější je, že Anička s babičkou poletí s ním! Nadšená Anička se těší, určitě ji tam čekají báječné zážitky, a navíc uvidí exotické rostliny, klokany, papoušky a medvídky koala! Sv…

Podivný případ doktora Jekylla a pana Hyda
V Londýně se objevil podivný člověk, ze kterého čiší hrůza a v každém vzbuzuje neklidné pocity a nechuť. Nový překlad slavné novely Podivný případ doktora Jekylla a pana Hyda (1886) zpracovává motivy jako: rozpolcenost a kolísavost lidské duše, uhrančivost smrti a zdánl…

Vinnetou
Svět, kde čest a přátelství stále něco znamenají. Nejslavnější náčelník Apačů vstupuje na scénu. A s ním jeho přítel Old Shatterhand. Dva muži hájí spravedlnost a čest bílých i rudých bratrů proti všem zlosynům. Nejslavnější náčelník Apačů vstupuje na scénu. A s ním j…

Sami na této zemi?
Známý salesiánský kněz ve své nové audioknize vede posluchače k tomu, aby si uvědomil, jak intenzivně nás Boží přítomnost obklopuje. Není místa, kde bychom se s Bohem nemohli setkat, ať je to nemocniční pokoj, nebo rockový koncert. Jde jen o to, abychom se neuzavírali d…

Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích
Původní LP album 1118 4581 Karel Čapek Matka vydal Supraphon v roce 1985 - nyní titul vychází poprvé digitálně. "Tak mě vyložte, proč zrovna já, proč jsem to vždycky jenom já, po celé dějiny světa jsem to jenom já, já máma, já ženská, co musí tak hrozně platit za vaše …

ZvukoSochobásně
Hudebně-dramatické album ZvukoSochobásně obsahuje šestatřicet textů a básní Ivana Langera v jeho autorském podání s hudebním doprovodem kytaristy Norbiho Kovácse a violoncellisty Olina Nejezchleby. Langerovy trefné poznámky a poeticko-politické glosy výstižně i provokat…

Nejlepší špatný táta
Další z řady rozhlasových her Miloně Čepelky, tentokrát na aktuální společenské téma v zákulisí jednoho rodinného života.Osoby a obsazení: MUDr. Bořivoj Vágner (Vladimír Ráž), Alena, jeho žena (Libuše Švormová), ing. Lukáš Dobeš (Petr Pelzer), Román Vágner (Otakar Brous…

Příběhy z olivového ostrova
Možná jste i vy navštívili některý z řeckých ostrovů. Na Korfu žije už nějaký čas Pavla Smetanová se svým řeckým manželem a dvěma česko-řeckými dětmi. Nabízí zasvěcený pohled na řecký ostrov a jeho obyvatele. Pracuje tu jako průvodkyně turistů. Uslyšíte mozaiku drobných…

Moc a sláva
Děje se v Mexiku v první třetině 20. století, v době tvrdého pronásledování katolické církve. Kostely jsou zavřeny, biskupové a kněží vyhnáni nebo popraveni. Sloužení mše a udělování svátostí se stávají hrdelním zločinem. Před revoluční mocí prchá poslední kněz. Nejen g…

Rozsudok ulice
Advokát Mickey Haller má za sebou ťažké obdobie rekonvalescencie po poslednom prípade, pri ktorom takmer prišiel o život, sa chystá sa vrátiť do veľkej hry americkej justície. Kým sa stihne poriadne usadiť na zadnom sedadle svojho Lincolna, zavraždia jeho kolegu Jerryho…

The Picture of Dorian Gray
Audiokniha The Picture of Dorian Gray namluvená rodilým mluvčím. Jazyková úroveň B1 pro středně pokročilé posluchače. Late nineteenth-century London: a city of contrasts. Great wealth and terrible poverty, beauty and ugliness, purity and immorality. Oscar Wilde takes th…

…Mluviti stříbro - Stanislav Zindulka - Ohlédnutí
V sérii "Mluviti stříbro… " slavné osobnosti českého kulturního dění hovoří o sobě a svých přátelích, ev. čtou slavná knižní díla. Herec Stanislav Zindulka v otevřeném rozhovoru se spisovatelkou Zuzanou Maléřovou.

Dřevěné zbraně
Přijměte pozvání k cestě na divoký západ do doby, kdy se tu proháněli kovbojové s kolty proklatě nízko. Mezi nimi i Jim Conover, kterému však jedno zranění změní život. Napínavý rozhlasový western pro celou rodinu. Dramatizace: Viktorín ŠulcÚčinkují: Petr Haničinec, Alo…

Dobrodružství v Zemi nikoho
Na počátku tohoto dobrodružství stojí odpozorovaný večerní rozhovor morseovkou z jednoho okna do druhého. Zprvu útržkovitá zpráva se začne vyjasňovat a Vláďovi s Vinckem se podaří vystopovat, kam ti dva neznámí kluci chodí. Země nikoho, jak rozervaný kraj za městem pojm…

Život víry 2023/01
Život víry 2023/01 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Daniel Zeman, Pavel Kohl, Kateřina Hodecová a Ludmila Matušková. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * Marek Valda: Pere se ve mně strach a víra V 16 letech začal br…

Tři muži ve člunu a na toulkách
Dva legendární romány tohoto anglického humoristy v podání dvou vynikajících českých herců!

Let let
Let let, rozsáhlé, takřka tisícistránkové memoárové dílo Josefa Hiršala a Bohumily Grögerové, je důležitým svědectvím o české kultuře a společnosti v 50. a 60. letech 20. století. Vzpomínky a deníkové zápisky dvou výjimečných osobností uvádíme u příležitosti stého výroč…

Dva nepravděpodobné příběhy
Rozhlasová minidramata na rozhraní magické reality a volné autorské fantazie. V hlavních rolích: Ladislav Mrkvička, Jiří Adamíra nebo Josef Somr.Stará Praha je město plné tajemství a záhadných příběhů. Některé z nich se nám uchovaly v legendách nebo pověstích. Ty dalš…

Máj
Lyricko-epická báseň o čtyřech zpěvech a dvou intermezzech. Básník jí chtěl, jak sám praví, především oslavit krásu májové přírody. Probouzející se jarní příroda a smrt lidí, Vilém je ve vězení, přemýšlí nad svým činem, přemýšlí nad tím, co bude po smrti, bojí se, nevěř…