Audiokniha Czech in 30 days

Buďme blaženi
Františku - kamaráde drahej. Kolikrát jsem ti už řekl, že neumím recitovat a že je mi to dokonce velmi protivné. Ale taky jsem ti mnohokrát řekl, jak mám rád tvoje básničky, tvoje verše a že si je častokrát čtu potichu, jen tak pro sebe. A teď jsem se drze pokusil ty kr…

Uzly a kříže
V Edinburghu řádí škrtič a jemu chodí poštou zauzlované provázky. Že by křížovka? Cítí se jako vyhořelá svíčka, ale málokomu se s tím svěřil. Nejdřív zkrachoval v přijímači do elitních jednotek SAS, pak odumřelo jeho soužití s intelektuální manželkou a ani mezi členy ed…

Případ nitravské mince
Kníže Slavomír a jeho nejbližší druh Erik pátrají po padělatelích stříbrných mincí. Čtvrtá ze série dobrodružných historických detektivek Zločiny na Velké Moravě. Vyšetřování se opět ujímají kníže Slavomír a jeho vikinský přítel Erik. Čtvrtá kniha ze série historických …

Máme na vybranou
„Tato kniha vypráví neobyčejný příběh o hrdinství a uzdravení, o odhodlání i soucitu, o psychické odolnosti a morální odvaze i o tom, jak se důstojně vyrovnat s rolí oběti. V osobních i profesních zkušenostech Edith Egerové lze najít inspiraci v jakékoli životní situaci…

Prečo spíme
Spánok patrí k najdôležitejším, ale najmenej pochopeným aspektom nášho života, zdravia a dlhovekosti. Donedávna vedci nedokázali odpovedať na otázky prečo spíme, ako spánok pomáha nášmu telu a mozgu, prečo nás postihnú ničivé zdravotné následky, keď nespíme. Najmä v por…

Píseň o Viktorce
Známá postava Babičky Boženy Němcové rozehrála autorovu fantazii tak, že básnicky ztvárnil její osobnost, osudy i city, jimiž hořelo i trpělo její srdce, a promítl do nich spisovatelčin trpký lidský a citový úděl. „Prvně jsem ji četl (a z úst spolužáků ji poslouchal) v …

Poslední kapitán
"Rafinovaný, napínavý román lásky a intrik ze zlatých časů Hollywoodu, to je Fitzgeraldův Poslední kapitán. Příběh skvělých ambicí a podivnou náhodou zrozené milostné vášně stoupá k dramatickým vrcholům a vzápětí se propadá do černých hloubek. Naděje a zoufalství mění v…

Olbracht: Biblické příběhy ze Starého zákona
Starozákonní biblické příběhy převyprávěné pro mladé čtenáře Ivanem Olbrachtem patří už léta k nejčastěji reedovaným knihám u nás. Díky mimořádným interpretačním výkonům Taťjany Medvecké a Josefa Somradostaly v režii Lídy Engelové nový dramatický rozměr umocněný působiv…

Nezval: Manon Lescaut
Inspirován románem Abbé Prévosta stvořil básník Vítězslav Nezval romantický klenot, divadelní hru o nekonečné lásce šestnáctileté Manon a rytíře maltézského řádu des Grieux. Básnické hodnoty textu a skotačivá dějovost navázaly na etapu Nezvalovy avantgardní poezie. Hra …

Divé ženy
Vrána k vráně sedá. A totéž platí pro divé ženy napříč staletími… Těhotná Kate se rozhodne všeho nechat a prchnout před násilnickým partnerem z Londýna do domku v jezerním kraji vzdáleného hrabství Cumbria, který zdědila po pratetě. Netuší ovšem, že zchátralé venkovské …

Indigové pohádky
Indigové pohádky jsou souborem pohádek, které oslavují lidskou kreativitu, svobodu, individualitu i víru v celek a přesvědčení, že vesmír je dobrý. Jsou třeba i o tom, že každý z nás má ohromnou moc tvořit svůj svět a že k tomu ani nejsou potřeba čáry… Hlavními postavam…

Hedvábník
Když zmizí spisovatel Owen Quine, jeho žena se obrátí na soukromého detektiva Cormorana Strika. Zpočátku se domnívá, že se na pár dní někam vypařil – už to v minulosti párkrát udělal – a po Strikovi jen chce, aby ho našel a přivedl domů.

Filigránský případ
Poklidný konec noční služby na kriminalistickém oddělení naruší oznámení o pokusu propašovat do zahraničí vzácné tisky. Vzápětí starší žena ohlásí zmizení svého souseda. Oním sousedem je známý antikvář a tak je jen otázka času, kdy se oba případy propojí...Helena Šoltés…

Černá hvězda
Esej Jana Balabána Černá hvězda je věnována městu, ve kterém Balabán prožil téměř celý život a k němuž byl tedy nucen zaujmout postoj. Titul Černá hvězda, básnivé synonymum pro severomoravskou metropoli, si Jan Balabán vypůjčil od Jarka Nohavici a toto autorství mu taky…

Hurvínek na dvoře lucemburském
Helena Štáchová, ředitelka Divadla S+H, a scénárista Pavel Cmíral připravili v loňském roce pro Supraphon projekt nové řady S+H, jejíž první díl HURVÍNEK MEZI PŘEMYSLOVCI si rychle našel své posluchače. V druhém titulu plánované řady se Hurvínek s Máničkou ocitají na dv…

Zloději ostatků II.
Poslední cesta Martina ze Stvolna k hranicím známého světa. Nepředvídané události na cestě do Svaté země strhnou výpravu Martina ze Stvolna mimo vytyčený směr. Jaká tajemství odhalí rytíři muslimský svět? Českého rytíře se složitou minulostí Martina ze Stvolna postaví K…

Pohřbená pravda
Nález starých kosterních ostatků na pomezí dvou policejních okrsků postaví inspektorku Kim Stoneovou nejen před nový případ, ale také před neobvyklou výzvu – spolupracovat s bývalým parťákem, s nímž se nerozešla právě v dobrém. Podrobný průzkum hrobu odhalí, že těl tu l…

Karlík a velký skleněný výtah
Skleněný výtah se vznáší tisíc metrů nad zemí. A Karlík míří vzhůru, do té nejúžasnější továrny na čokoládu! Velký skleněný výtah se poklidně vznáší asi tisíc metrů nad zemí. Obloha je blankytně modrá. A všichni v kabině se tetelí vzrušením při představě, že budou žít …

Hašek: Povídky o zvířatech - Můj obchod se psy, Má drahá přítelkyně Julča
Lidé mají rádi zvířata - nejen, že je pozorují, ale že se v nich vidí. Tuší a čtou z nich vlastnosti, jež v nich samých bývají utajeny. To je všeobecná věc. Někdy si z nich odvozují vlastnosti, které jim samým chybí. U psů hledají věrnost, přítulnost, nahrazují jim kama…

Léto v Altamiře
Příběh o klukovském přátelství v době těsně před druhou světovou válkou, který Jiří Fried (1923-1999) nazval Léto v Altamiře, se odehrává na malém městě v česko-německém pohraničí. Je to prostředí, které autor dobře znal. Sám totiž vyrůstal v Prachaticích, odkud musela …

Druhá šance
Svého otce jsem pochoval v Coloradu – bok po boku s jeho elitním týmem hasičů. O deset let později jsem se vydal v jeho stopách. Se svým bratrem bojujeme s požáry na Aljašce. Zažil jsem už ledacos, ale nic mě nedokáže tak rozpálit jako moje nejlepší kamarádka Avery Clai…

Tajemství abatyše z Assisi
z detektivního cyklu Hříšní lidé Království českého Pouť ke svatému Jakubovi do Compostely patří k vrcholným projevům křesťanské zbožnosti. Oldřicha z Chlumu dosud plně zaměstnávaly světské starosti, ale král Přemysl II. Otakar nařídí, aby jeho prokurátor byl členem dru…

Verdi - román opery
Velký román o vztahu dvou vůdčích osobností hudebního světa - Verdiho a Wagnera, kteří byli jak v hudbě, tak životní filozofii jeden druhému protipólem. Dramatizovaná četba na pokračování Osoby a obsazení: vypravěči (Pavel Soukup, Alena Vránová), Verdi (Jiří Holý), sená…

Boží mlýny
V posledním románu Pavla Hrdličky se opět přesuneme o několik století do minulosti, konkrétně do 14. století, kdy na Velikonoce probíhala v Praze pohroma na Židy. Autor v románu opět velmi barvitě popisuje nejenom Prahu této doby, ale také rozplétá napínavý detektivní p…