Obrázek podcastu Čtvrtek: Rumcajsova loupežnická knížka & Vánoce u Rumcajsů

Audiokniha Čtvrtek: Rumcajsova loupežnická knížka & Vánoce u Rumcajsů

Délka:

1 hod 3 min

Čte:

Vojtěch Kotek

Vydavatel:

Supraphon a.s.

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Drive – Překvapivá pravda o tom, co nás motivuje!

Drive – Překvapivá pravda o tom, co nás motivuje!

Audioknihu Drive/ Pohon – Překvapivá pravda o tom, co nás motivuje!, která vám pomůže najít motivaci pro sebe i ostatní, napsal Daniel H. Pink a načetl Aleš Zbořil. Většina z nás věří, že nejlepším způsobem, jak motivovat sebe i ostatní kolem, je použití externích odměn…

Obrázek podcastu Lanďák

Lanďák

Vzpomínky herce Pavla Landovského (čte Michal Pavlata), které sepsal spolu se svou ženou Helenou Albertovou, jsou stejně svérázným svědectvím o životě a herectví této nepřehlédnutelné osobnosti českého divadla, jako je svérázný on sám. Jsou napsány s ohromnou uvolněnost…

Obrázek podcastu Zabíjení

Zabíjení

Název mluví za vše. Proč ho nějak okecávat… První samostatný román Štěpána Kopřivy, první česká akční sci-fi s psychopatickým masovým vrahem Kellerem v hlavní kladné roli, první dárek vaší milované babičce, pokud potřebujete urychleně dědit. Věřte nám, tohle je typická …

Obrázek podcastu Disney - Lví král

Disney - Lví král

Vezměte své děti do kouzelné země pohádek podle filmů společnosti Disney. Vyprávění pro volné chvíle i před spaním. Pohádka, Lví král, vypráví o lvíčkovi Simbovi, který nejprve uteče ze Lví země, ale pak se do ní vrátí jako dospělý lev, aby ji zachránil.

Obrázek podcastu Obyčejný život

Obyčejný život

Obyčejný život byl napsán jako osobní zpověď ministerského úředníka a bývalého přednosty železniční stanice. Je to výpověď umírajícího muže, který se rozhodl napsal svůj životopis „obyčejného člověka,“ neboť životopisů výjimečných lidí jsou mraky, ovšem o obyčejném člov…

Obrázek podcastu Nejhorší rodiče na světě

Nejhorší rodiče na světě

Jasně, někteří rodiče jsou trapní - ale na tuhle partičku nemají ani náhodou. Těchto deset příběhů o nejúžasněji hloupých maminkách a bláznivě hloupých tatíncích na světě vás rozesměje. JSOU STOVKY způsobů, kterými rodiče ztrapňují svoje děti. Když plivnou na kapesník a…

Obrázek podcastu Ve vlaku

Ve vlaku

Spisovatel a terapeutka se potkají ve vlaku. Tak nezačíná anekdota, ale chytlavá konverzační komedie rakouského bestselleristy! Ve vlakovém kupé se během cesty z Vídně do Mnichova náhodně seznámí nesourodá cizí dvojice, postarší vyhořelý autor úspěšných milostných román…

Obrázek podcastu Sviňa

Sviňa

Obyvatelia Malebnej krajinky pod Drobnými veľhorami sporadicky miznú. Iní urobia – celkom nečakane – závratné kariéry. Tie dva javy spolu súvisia. Zlo rozožiera krajinu všetkým na očiach, celkom otvorene. Obete sa nebránia, pravdu si nepripúšťajú: to by si predsa mocní …

Obrázek podcastu Povznesení

Povznesení

I když sám záhadně hubne, snaží se ulehčit život druhým… Vítejte zpět v městečku Castle Rock, dějišti řady nezapomenutelných příběhů Stephena Kinga! Tentokrát nasadil mistr hrůzy poněkud civilnější tón, přesto jeho vyprávění nese příchuť tajemna. Hrdinou novely Povznese…

Obrázek podcastu Olomoucký bestiář

Olomoucký bestiář

Na panství olomouckého biskupa se stalo několik žen obětí bestiální vraždy, kterou vesničané připisují vlkodlakovi. I když se místním po usilovné snaze podaří vraha chytit vraha a odsoudit k smrti na hranici, po čase vraždy pokračují. Přemysl Otakar II. dojde k závěru, …

Obrázek podcastu Zmizela v mlze

Zmizela v mlze

Kriminalista Josef Bergman chce strávit poklidnou dovolenou v odlehlé vesnici u norského fjordu. Místo rybaření se však ocitne v hodně zamotaném případu. Místní psychosomatička Katrine totiž začne dostávat výhružné vzkazy, vyčítající jí smrt její sousedky. Vzápětí Katri…

Obrázek podcastu Klekner

Klekner

Můj přítel Klekner byl už od dětských let podivínský chlapec, a proto ho jeho vrstevníci nepřijali mezi sebe. To byl asi ten pravý důvod, proč jsem k němu přilnul já. Získal jsem si jeho důvěru a prožil s ním nezapomenutelné chvilky. Dospěli jsme spolu ke zvláštnímu poz…

Obrázek podcastu Emil Boček - Strach jsem si nepřipouštěl

Emil Boček - Strach jsem si nepřipouštěl

Armádní generál Emil Boček, žijící válečný hrdina druhé světové války, vypráví svůj životní příběh. Život Emila Bočka je fascinující. Jeho příběh se začal psát na konci roku 1939, kdy tajně uprchl z protektorátu balkánskou cestou přes Bejrút až do Francie a Británie, kd…

Obrázek podcastu Periferie

Periferie

Rozhlasová adaptace jedné z nejúspěšnějších her české meziválečné dramatiky. S Petrem Olivou, Růženou Merunkovou, Martinem Růžkem a Otakarem Brouskem v hlavních rolích.Periferie Františka Langera vypráví příběh propuštěného vězně Franciho, kterému náhoda přivede do cest…

Obrázek podcastu Případ hrozníčkové náušnice

Případ hrozníčkové náušnice

I tentokrát nás Slavomír znovu přesvědčí o své diplomatické uhlazenosti a mazanosti. Třetí ze série dobrodružných historických detektivek Zločiny na Velké Moravě. Vyšetřování se opět ujímají kníže Slavomír a jeho vikinský přítel Erik. Třetí kniha ze série historických …

Obrázek podcastu Spolčení hlupců

Spolčení hlupců

Ignácius Reilly, dnes už legendární postava, je výstřední třicátník s akademickým vzděláním, který odmítá pracovat a žije se svou ovdovělou matkou. Notorický mudrlant a zápecník Ignácius považuje za své životní poslání sepsání význačného díla, ve kterém odhalí pomýlenos…

Obrázek podcastu Petiška: Staré řecké báje a pověsti

Petiška: Staré řecké báje a pověsti

V kompletu pěti alb vychází téměř úplná kniha Eduarda Petišky Staré řecké báje a pověsti, která patří už řadu let k nejoblíbenějším pramenům přibližujícím široké veřejnosti a zejména mladé generaci antickou mytologii. O významu znalostí z tohoto oboru propochopení vývoj…

Obrázek podcastu Rozprávka o prvom rozprávkarovi

Rozprávka o prvom rozprávkarovi

Viete deti, kto bol prvý rozprávkar? V ďalekej Číne sa raz ktorémusi kniežaťu narodil slepý syn. Knieža sa veľmi nahneval - slepý predsa nemôže byť vládcom - a dal svojho syna odvliecť do džungle, aby nemal svoje nešťastie dennodenne na očiach. Nazdával sa, že jeho syna…

Obrázek podcastu Psychorádce

Psychorádce

Původní audio kazeta 1928 4338 "Psychorádce" autorů Josefa Svatopluka Matějky, PhDr. Rudolfa Kohoutka CSc a PhDr. Jaroslava Rybáře vydal Supraphon v roce 1987 - nyní tento relaxační titul vydáváme poprvé digitálně. Komentář autorů z tiskoviny k audio kazetě: PSYCHORÁDC…

Obrázek podcastu Preclík: Smírčí kříže

Preclík: Smírčí kříže

Sochař, řezbář, spisovatel Vladimír Preclík (*23. května 1929) zemřel 3. dubna 2008. Napsal 20 knih a mezi nimi i knižní předlohu naší nahrávky. Vyprávění o kamenech, na které občas narazíme přinašich vycházkách a nevíme, proč tam jsou, co znamenají - smírčí kříže. Smír…

Obrázek podcastu Jack Reacher: Vedra

Jack Reacher: Vedra

Horké texaské léto dokáže být vražedné skoro jako Reacher. Skoro… Vysloužilý major vojenské policie s vizáží drsného vandráka, který jako samozvaný ochránce zákona křižuje Ameriku a potírá bezpráví, si během cesty napříč státem osamělé hvězdy stopne půvabnou Carmen, při…

Obrázek podcastu Život a smrt Maxmiliána Drápa

Život a smrt Maxmiliána Drápa

Třicet let stará mrtvola na půdě činžovního domu. Sebevražda kvůli nesmírně cenné známce, modrému mauriciu. Mirek, Jarka, Jindra, Červenáček a Rychlonožka žijí v domnění, že případ smrti Maxmiliána Drápa je minulostí. Jenže po roce je najednou všechno jinak. Co když to …

Obrázek podcastu Runový meč

Runový meč

Druhý díl série Městské války. Vítejte v příběhu, kde česká a moravská města ožívají. Praha krvácí a slábne. Její věrní umírají. Václav, který ještě nedávno netušil o existenci tajného světa, je možná poslední nadějí velkoměsta. Přestože se zdálo, že je všem jen na obt…

Obrázek podcastu Buďme blaženi

Buďme blaženi

Františku - kamaráde drahej. Kolikrát jsem ti už řekl, že neumím recitovat a že je mi to dokonce velmi protivné. Ale taky jsem ti mnohokrát řekl, jak mám rád tvoje básničky, tvoje verše a že si je častokrát čtu potichu, jen tak pro sebe. A teď jsem se drze pokusil ty kr…

Obrázek podcastu Smečka

Smečka

Horor si stále nese stigma jednotvárnosti a braku. Ve skutečnosti je jako malířská paleta s mnoha barvami a odstíny. Antologie Smečka má ambici tuto škálu vykreslit. Od romaneta přes bizarro, duchařskou historku, temnou fantasy nebo třeba body horor. Jiří Sivok nahnal …