Audiokniha Čtvrtek, Čechura: Večerníčky s Josefem Dvořákem

Lovec čertů
Seržant Jaroš a velké problémy v Malém Římě Devátý díl z historické série Stein a Barbarič. Po zmizelém veliteli husarského pluku tentokrát pátrá seržant Jaroš na vlastní pěst, bez svých přátel. Detektivního pátrání se tentokrát ujímá Bohdan Jaroš na vlastní pěst, bez s…

Anežka Česká
Než se Anežka, nejmladší dcera krále Přemysla Otakara I. rozhodla vstoupit do kláštera a zbytek svého života zasvětit Bohu, urazila dlouhou a trnitou cestu, lemovanou strastmi a povinnostmi královské dcery. Historický román z pera proslulé autorky Hany Whitton se věnuj…

Prázdniny v Evropě
Vložte řízek mezi chleby a vydejte se za čtvrtým prázdninovým dobrodružstvím s Ladislavem Ziburou. Tentokrát vás čeká 14 000 kilometrů stopem napříč Evropou. Ve společnosti svérázných řidičů vyrazíte z horkých Athén přes divoký Balkán, rodný střed a malebné Pobaltí až z…

Busy Day - Handling Big Order
Audiokniha Busy Day - Handling Big Order nabízí příběh o jednom velmi rušném dni, díky kterému se posluchač nenuceně naučí spoustu nových anglických slovíček z pracovního prostředí. Napsal i namluvil Richard Ludvík. Audiokniha je pro středně pokročilé studenty. Moderní…

Aristokratka na smrtelné pohovce
Poslední okamžiky (ne)štěstí života Marie III. Naše aristokratka už není tou roztomilou mladou dámou, kterou trápí problémy s láskou, nýbrž téměř půl století zkušenou ženou se sarkastickým pohledem na svět. Ten nejspíš zdědila po kastelánu Josefovi, stejně jako nesnášen…

Jeremyho farma nejen zvířat – Až prasata budou lítat
Cokoli doufáte, že se stane, se nestane. Další rok na farmě Diddly Squat a Jeremy je stále po kolena v blátě a čelí nekonečným výzvám. Vítejte zpět na Clarksonově farmě. Od té doby, co se Jeremy před třemi lety ujal vedení, má plné ruce práce. Nadšené plány narazily na …

Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích
Původní LP album 1118 4581 Karel Čapek Matka vydal Supraphon v roce 1985 - nyní titul vychází poprvé digitálně. "Tak mě vyložte, proč zrovna já, proč jsem to vždycky jenom já, po celé dějiny světa jsem to jenom já, já máma, já ženská, co musí tak hrozně platit za vaše …

Eva tropí hlouposti
Bláznivý kolotoč plný překvapení a humoru roztáčí dívka s andělskou tváří a čertovskými nápady... Málokdo nezná alespoň filmovou verzi humorného příběhu, který se točí kolem loupeže a námluv a v němž se pomalu každý druhý vydává za někoho jiného. V zámku obývaném rodino…

Hrobník a vražda v kryptě
Vídeň roku 1895: Inspektor Leopold von Herzfeldt řeší záhadnou smrt muže v kryptě pod katedrálou svatého Štěpána. Mrtvému nebyl zdánlivě zkřiven vlas na hlavě, jen obličej měl poznamenaný předsmrtnou hrůzou. Zemřel na obyčejný infarkt, nebo se stal obětí zákeřného zloči…

Amor a Psýché
I když je princezna Psýché nejkrásnější a nejpůvabnější, stále nemá žádného ženicha. V rozhlasové pohádce Františka Pavlíčka na motivy řeckých bájí uslyšíte Ivana Trojana, Vilmu Cibulkovou, Simonu Stašovou, Josefa Kemra, Jiřího Adamíru a další známé herce.Princezna Psýc…

Paměti Bianky Capellové
Šestidílná četba na pokračování z memoárů známé benátské šlechtičny v podání Jany Preissové a v režii Markéty Jahodové.

Mycelium IV: Vidění
Když se össenská Loď vynoří z R-A prostoru mrtvá, pro Össeany je to důvod ke smutečním obřadům – a pro Pozemšťany drama. Členové posádky, kteří katastrofu přežili, mají být obětováni. Církev se nehodlá vzdát tisíciletých tradic kvůli životům několika lidí z planety, kte…

Život víry 2020/9
Život víry 2020/9 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Štěpán Matuška, Lenka Malinová, Daniel Zeman. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * téma – Potřebujeme domácí skupinky? Jaké formy můžou mít domácí skupinky a jaký je…

Sněhová královna
Eduard Cupák vypravuje jeden z nejkrásnějších světových pohádových příběhů o Sněhové královně.

Muž bez psa
Všude dobře, doma nejlíp… Na Severu? A nespadli jste z jahody naznak? Na nejdelší noc v roce se děti a vnuci penzionovaného kantorského páru Hermanssonových sjeli do provinčního Kymlinge v hloubi Švédska. Mají se staroušky oslavit dvojí narozeniny, zimní slunovrat a jej…

Život víry 2019/11
Život víry 2019/11 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Kateřina Hodecová, Ludmila Hojková, Lucie Endlicherová, Štěpán Matuška, Daniel Zeman a Pavel Kohl. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * téma: Okultismus – síla temnot…

Bretaňské zlato
BRETAŇSKÁ SŮL A PERFIDNÍ INTRIKY. Na rozlehlé solné zahrady na poloostrově Guérande se snáší soumrak. Vzduch je prosycen fialkovou vůní fleur de sel, o níž místní obyvatelé tvrdí, že často vyvolává halucinace. Podobný pocit má i komisař Georges Dupin, když na něj někdo…

Bakly: Bez slitování
Jeden z nejlepších českých spisovatelů, Miroslav Žamboch, a jeho další legendární hrdina. Tentokrát se jmenuje Bakly. Co víc si přát, než vidět tuto horu svalů a vyhlášeného mrzouta likvidovat nepřátele, kteří mají tu smůlu, že stojí v cestě jemu samotnému i jeho neochv…

Druhá světová válka
Nejdůležitější historické události 2. světové války. Nahrávka vyniká přehledným zpracováním všech důležitých událostí 2. světové války ve zvuku. Přináší řadu méně známých dokumentů a ty, o nichž jste zatím jen četli, nabízí k poslechu v originálu. Součástí projektu je …

Kočky od 311. peruti
Mohly obyčejné kočky zasáhnout do leteckých soubojů druhé světové války? Jasně že mohly! A dokonce zásadně! Hangáry v Honingtonu jsou základnou československých letců bojujících v Anglii proti Německu, ale také domovem dvou koček, Čertiny a Božky. Obě šelmičky si tu vce…

Majdalenka na zahrádce
Zanedbaná zahrádka s dlouho neobývaným domečkem strádá. Jednoho dne se objeví děvčátko a začnou se dít věci... Nechceme v pár řádcích prozradit, co všechno Majdalenka zažije, jak si poradí a co se změní. To se dozvíte, když si pohádky přečtete anebo vyslechnete, jak je …

Život víry 2024/03
Život víry 2024/03 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Daniel Zeman, Ludmila Matušková, Lucie Endlicherová. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * Můj vliv je jedna konzerva pro jednoho člověka – rozhovor s Petrem Húštěm …

Modré z nebe
Sny jsou křehké. Sny mají vůně. Možná se i příběh vašeho života v jistý okamžik začal ubírat tím nejméně pravděpodobným směrem. Poslechněte si příběh prodchnutý modrou barvou. Příběh básníka Vladimíra, který píše verše. Dnes mu to ale nějak nejde. Otevře okno, obloha j…

Život víry 2022/12
Život víry 2022/12 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Daniel Zeman, Kateřina Hodecová a Ludmila Matušková. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * Daniela Nováková: Nesplňovala jsem církevní standardy Maminka současného p…

100 statečných - Host č. 29 - René Kujan 07.06.2014
Hostem J. Pokorného - R. Kujan (maratonský běžec)