Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu Čtvrtá oběť

Audiokniha Čtvrtá oběť

Autor:

Peter May

Délka:

11 hod 1 min

Čte:

Jana Plodková

Vydavatel:

OneHotBook

Jazyk:

Česky

Žánr:

Detektivky

Obrázek podcastu Pověsti středních Brd

Pověsti středních Brd

Soubor pověstí středních Brd zahrnuje lidová vyprávění z území vymezeného zhruba Hořovicemi na severu, obcí Dobřív na západě, Rožmitálem na jihu a Holým vrchem na východě. Je to prostředí plné temných lesů a tajuplných zákoutí, brdská krajina v tom trochu připomíná Šuma

Obrázek podcastu Národní umělec Václav Vydra 100 let

Národní umělec Václav Vydra 100 let

Původní LP album 0 18 1850 "Národní umělec Václav Vydra 100 let" vydal Supraphon v roce 1975 - nyní titul s úryvky z tvorby VÁCLAVA VYDRY(*29.4.1876 - 7.4.1953) vychází poprvé digitálně.

Obrázek podcastu Sofiin svět

Sofiin svět

Norský učitel Jostein Gaarder spojil ve své knize Sofiin svět zdánlivě neatraktivní témata: dějiny filosofie a příběh dospívání patnáctileté dívky. Román, který byl publikován v roce 1991, ovšem slaví neuvěřitelný úspěch; vzápětí po svém norském vydání vyšel v desítkách

Obrázek podcastu O kalifu čápovi

O kalifu čápovi

Wilhelm Hauff patří k předním světovým pohádkářům. Ačkoli zemřel v pouhých pětadvaceti letech, jeho pohádky hojně inspirované kolébkou pohádkových příběhů, Orientem, nepostrádají svůj romantický půvab i dějově vypjaté okamžiky často spojené s magickým kouzlem čarovných

Obrázek podcastu Ruština pro začátečníky A1 - A2

Ruština pro začátečníky A1 - A2

Děkujeme za zájem o kurz Ruština pro začátečníky A1 - A2. Kurz je určen pro úplné i falešné začátečníky, takže pokud jste se rusky učili před nějakou dobou a chcete si základy důkladně zopakovat, je určen právě pro vás. Kurz je založen na kontextovém učení, to znamená,

Obrázek podcastu Astrofyzika pre zaneprázdnených

Astrofyzika pre zaneprázdnených

Pre všetkých, ktorí nemajú čas čítať hrubé knihy, ale túžia po spojení s vesmírom. V posledných rokoch sa ani jeden týždeň nezaobíde bez tučných titulkov oznamujúcich nový kozmický objav. Možno si médiá túto tému obľúbili, no skutočným dôvodom bude skôr rastúci záujem š

Obrázek podcastu Byla jsem na světě

Byla jsem na světě

Olga Scheinpflugová (1902-1968) ve svých osobitě komponovaných pamětech vzpomíná na herecké a režisérské osobnosti českého divadla. S většinou z nich ji nepojily jen profesní vazby, ale také pouta přátelská. Do těchto vzpomínek jsou pak vetknuty i úvahy o smyslu a poslá

Obrázek podcastu Anglická gramatika B1 pro mírně a středně pokročilé

Anglická gramatika B1 pro mírně a středně pokročilé

{'cs': 'V tomto poslechovém kurzu Anglická gramatika B1 pro mírně a středně pokročilé si zopakujete a rozšíříte znalosti v používání přítomných, minulých i budoucích časů, složitějších předložek, zájmen, podmiňovacího způsobu, infinitivu a dalších témat. \n\nKurz je zal

Obrázek podcastu Můj život

Můj život

Mahátma Gándhí je jednou z nejvýznamnějších postav indických dějin. Je také autorem vlastního životopisu, který v Československu vyšel už v meziválečném období. Popisuje v něm podrobně svou politickou i duchovní dráhu, vzpomíná na své působení na jihu Afriky a také na t

Obrázek podcastu Přemyslovská epopej I. - Velký král

Přemyslovská epopej I. - Velký král

Historická sága začíná v českém knížectví, v němž se vlády ujímá mladý Přemysl Otakar I. Země je rozvrácena rodovými spory a oslabena agresivní politikou císaře. Přemysl se však nemíní vzdát. Miluje vlast svých předků a touží po moci. Vede obratná diplomatická jednání a

Obrázek podcastu Španělská gramatika B1

Španělská gramatika B1

Španělská gramatika B1 je jazykový kurz určený pro mírně pokročilé, tedy ty, kteří mají za sebou jeden či dva roky studia španělštiny. Kurz je založen na kontextovém učení, to znamená, že se nebudete učit jen slovíčka, ale i věty, ve kterých můžete daná slovíčka použít.

Obrázek podcastu Co nebude v dějepise

Co nebude v dějepise

Syrové reportážní a dokumentární svědectví o tom, jak okupaci prožívali "lidé všedního dne" vyšlo hned po válce v roce 1945. Autorem knihy s názvem Co nebude v dějepise je prozaik a novinář spjatý s historií Lidových novin Bedřich Golombek.Golombek zapsal z minimálního

Obrázek podcastu Tomeček: Můj život v přírodě

Tomeček: Můj život v přírodě

Původní LP album 1218 0485 "Jaromír Tomeček Můj život v přírodě" vydal Supraphon v roce 1983 - nyní titul s ukázkami z díla Jaromíra Tomečka v interpretaci Otakara Brouska vychází JAROMÍR TOMEČEK (*30. 9. 1906 – †15. 7. 1997) byl český spisovatel věnující se ve svém díl

Obrázek podcastu Pohádky bratří Grimmů s písničkami bratří Ebenů

Pohádky bratří Grimmů s písničkami bratří Ebenů

Pohádky bratří Grimmů patří k nejznámějším a celosvětově nejoblíbenějším příběhům pro děti. Podnítily řadu sběratelů, u nás z nich čerpali K. J. Erben i Božena Němcová. Spojují se zázračnou fantazií nadpřirozené děje s obyčejným pozemským životem. Jsou svědectvím dávnýc

Obrázek podcastu Vše pro firmu

Vše pro firmu

Novela Karla Poláčka Vše pro firmu vycházela nejprve na pokračování v Lidových novinách a za autorova života jako celek nikdy nevyšla, poprvé se tak stalo až posmrtně v roce 1966. Sám Poláček toto dílo nijak nepodceňoval - na stejné téma napsal i divadelní hru Otec svéh

Obrázek podcastu Já ještě nechci jít spát

Já ještě nechci jít spát

Poslechněte si hned tři veselé, prosté, ale kouzelné příběhy! Je to s Lassem trápení! Je mu už pět let, ale každý večer zlobí maminku: Já ještě nechci jít spát! Já chci taky sourozence, říká Petr rodičům a těší se, že si s ním užije spoustu radovánek. Ale ouha! Do rodin

Obrázek podcastu Othello (1950)

Othello (1950)

Othello jednoznačně patří k Shakespearovým vrcholným tragédiím a nejen díky tomu má i v Čechách velmi dlouhou a bohatou inscenační tradici. Záznam o úplně prvním uvedení Othella v Čechách je z roku 1842, kdy byla ve Stavovském divadle premiérována inscenace v překladu J

Obrázek podcastu Hurvínkův dřeváček

Hurvínkův dřeváček

Hurvínek není příliš spokojen se svými dřeváky. Raději by šel s módou a vyměnil je za kecky, jaké nosí ostatní kluci. Teprve snové dobrodružství, které spolu s Máničkou prožije v Říši bot, jej přesvědčí, že nad jeho dřeváčky není!

Obrázek podcastu Španielska gramatika pre mierne pokročilých A2-B1

Španielska gramatika pre mierne pokročilých A2-B1

Ďakujeme za záujem o audiokurz Španielska gramatika A2-B1. V tomto kurze pre mierne a stredne pokročilých si môžete zopakovať základy, ale aj zdokonaliť sa v zložitejších témach, ako sú minulé časy, spojovací spôsob, budúci čas a trpný rod. Kurz je založený na kontextov

Obrázek podcastu Pelcová: Pohádky z bílého pyžamka

Pelcová: Pohádky z bílého pyžamka

Autorka Ludmila Pelcová vyčarovala z obrázků na obyčejném dětském pyžamku veselá i něžná vyprávění pro děti. Jejím půvabným pohádkám před spaním vdechl život Vlastimil Brodský, Antonie Hegerlíková a Tomáš Holý v nahrávce režiséra Tomáše Vondrovice.

Obrázek podcastu Zrozenci hvězd

Zrozenci hvězd

Thyl Ulenspigel je jedním z velkých taškářů a nezbedů světové literatury. Příhody lidového hrdiny sepsal ve své světoznámé knize belgický spisovatel Charles de Coster a podle ní natočil režisér Jan Berger v roce 1982 dvoudílnou inscenaci "Zrozenci hvězd".Václav Postráne

Obrázek podcastu Poezie pro školu a život

Poezie pro školu a život

Původní EP 08 0234 "Poezie pro školu a život" vydal Panton v roce 1972 - nyní titul s ukázkami z tvorby básníků Svatopluka Čecha, Jana Nerudy, Petra Bezruče, Karla Hynka Máchy, Vítězslava Nezvala, Oldřicha Mikuláška, Petra Bezruče, Karla Jaromíra Erbena, Františka Halas

Obrázek podcastu Hrubín: Čarovné pohádky

Hrubín: Čarovné pohádky

Z oblíbené knížky básniček a pohádek básníka Františka Hrubína Špalíček čte Josof Kemr pohádku o Červené Karkulce, Sněhurce, Perníkové chaloupce a méně známou pohádku Kráska a Netvor.