Audiokniha Couchsurfing v Rusku

Viewegh: Krátké pohádky pro unavené rodiče
Na podzim roku 2007 vyšla první kniha pro děti od Michala Viewegha, populárního autora knih pro dospělé. Není to však běžná kniha pro děti, autor myslel i na odrostlé čtenáře a do textuopatrně vmísil různé dvojsmysly, narážky a vtipy, které děti neodradí a rodiče, čtouc…

Dekameron: Den osmý
Klasická sbírka příběhů z dob florentského moru, které přežily svou dobu. Nad strastmi renesančního člověka vítězí naděje, důvtip a láska. Urozená společnost sedmi paní a tří pánů se před morovou nákazou uchýlí na venkovské sídlo nedaleko Florencie. Aby unikli nudě a s…

Prokletí rodu Janoviců
Jiří Adam z Dobronína netuší, jak temnou minulost musí tentokrát odkrýt. Mladý Jiří Adam z Dobronína odjíždí do západních Čech na rutinní kontrolu městského hospodaření. Vezme s sebou i svou ženu Johanku, protože netuší, co ho v pošumavském kraji lapků a opovědníků ček…

Kronika života a vlády Karla IV., krále českého a císaře římského
K titulu „král“ a „císař“ připojil jméno mnohem dražší, které zdomácnělo a přetrvalo staletí: „Otec vlasti!“ Barvité ztvárnění úsilí Karla IV. povznést v evropském prostředí Prahu a české kraje na co nejvyšší úroveň, líčení procesu dobývání moci, budování země a snahy o…

Jeremyho farma nejen zvířat – Až prasata budou lítat
Cokoli doufáte, že se stane, se nestane. Další rok na farmě Diddly Squat a Jeremy je stále po kolena v blátě a čelí nekonečným výzvám. Vítejte zpět na Clarksonově farmě. Od té doby, co se Jeremy před třemi lety ujal vedení, má plné ruce práce. Nadšené plány narazily na …

Kudy bloudí Odysseus
Slaboch, lhář a pochybovač Odysseus a jeho neslavná pouť? Hořká aktualizace homérského mýtu. Z původních her Karla Tachovského si tentokrát připomínáme ironický apokryf na Odysseovské téma, který Tachovský zasadil do dvacátého století.Bájný hrdina je v tomto případě př…

Sex, prachy a potíže
Černá holka narozená bílým rodičům? Tak to je průser sám o sobě. Může být vůbec život k někomu takovému laskavý? Jsem Valérie a tohle je můj příběh. Po neskutečném životním zklamání jsem všechno vzdala. Zbylo mi zlomené srdce a zadupané sny. Nic mi nedávalo smysl. Jenom…

Dědečkův velký útěk
Nový humorný příběh od autora Babičky drsňačky a Pana Smraďocha! Jackův děda je už starý a zmatený: * když jde do obchodu, zapomene si přezout papuče * jí jen konzervy, z kterých vytváří nepoživatelné míchanice * často si nemůže vzpomenout, jak se Jack jmenuje Stále ale…

Paranoir
Raven - skladatel, textař, zpěvák, rockový písničkář, kterého zdobí více než desítka sólových alb. Je podepsán pod divadelní scénickou hudbou, stejně jako pod hudbou k desítkám audioknih.. Tentokrát se představuje sbírkou básní, které celý rok, s intervalem jednou týdn…

Zapomenutý zločin
Případ uzavřen. Cosi však visí ve vzduchu. Případ, který před dvěma a půl staletími uzavřel Oldřich z Chlumu, znovu ožívá během vyšetřování vražd, jež vede Jiří Adam z Dobronína. Cosi tehdy zůstalo neobjasněno… Královský písař Jiří Adam z Dobronína se pouští do pátrání…

Tři Sekery
Michal tráví dny i noci tím, že navštěvuje hřbitovy, opuštěné domy a místa, na kterých údajně straší. Svět ho zná jako úspěšného youtubera a „lovce zázraků“. Když se pak dozví, že kněz z jeho rodného města skončil za mřížemi za brutální vraždu, která navíc proběhla za v…

Charlie Chaplin: Můj životopis
Ve své autobiografii vzpomíná Charlie Chaplin, jeden z nejslavnějších a nejpopulárnějších filmových tvůrců a současně herců němého filmu, na svou životní i uměleckou dráhu od nejútlejšího chudého mládí, přes dobu úspěšnou a bohatou, na časy strávené v rodné Anglii, v Am…

Viewegh: Nápady laskavého čtenáře
Mladý Michal Viewegh vydal po svém zdařilém debutu Názory na vraždu a úspěšném románu Báječná léta pod psa v roce 1993 svou třetí knihu Nápady laskavého čtenáře - "soubor rozverně nactiutrhačných literárních parodií". Zkusil si, jak píší autoři Bohumil Hrabal, Milan Kun…

Indigový svět - Transformace kreativních myšlenek do reality podle kvantové fyziky
„Indigový svět“ se zaměřuje především na to, jak si můžete vytvořit svou vlastní budoucnost, svůj svět, kde se vaše sny a touhy začnou naplňovat a realizovat. K tomu je však nutné znát zákony vesmíru, což autor demonstruje na překvapivých zjištěních z kvantové fyziky – …

Dlouhé stíny
Antologie tajemných i mrazivých povídek o minulosti, která ne a ne zůstat minulostí. Jedenáct českých autorek a autorů ve svých příbězích zpracovalo téma starých hříchu i dobře střežených tajemství. Rádi doufáme, že to, o čem se nemluví, jednou přestane existovat, snad …

Idiot
Audio verze proslulého románu Fjodora Michajloviče Dostojevského. V roli knížete Myškina účinkuje Jan Hartl. Obsazení : Kníže Lev Nikolajevič Myškin Jan Hartl Parfen Rogožin Václav Postránecký Nastasja Filipovna Jana Hlaváčová Generál Ivan Fjodorovič Jepančin Martin Rů…

Mezičas
Dramatický rozhlasový dialog dvou mužů, které rozděluje generační propast, ale spojuje nedobrovolný pobyt v kabině uvízlého výtahu. Ladislav Mrkvička a David Prachař v režii Michala Pavlíka.

Poledňáková: Jak vytrhnout velrybě stoličku
Literární podoba legendárního rodinného filmu jako audiokniha Úsměvný příběh malého chlapce Vaška, který se snaží veškerými silami obstarat si chybějícího tatínka, zná několik generací. Velkou oblibu si získalo nejen televizní, ale i knižní zpracování autorky Marie Pol…

Zátopkovi u Nepila
Chcete být při tom, když si u jednoho stolu povídají dvě slavné manželské dvojice? Jaké bylo setkání Zátopkových s Nepilovými? Unikátní reportáž z návštěvy Dany a Emila Zátopkových u Zdeny a Františka Nepilových na chalupě ve Stradonicích na jaře roku 1988.V roce 1988 …

Němeček, Štíplová: Čtyřlístek v pohádce
Kocour Myšpulín, prasátko Bobík, pejsek Fifinka a zajíček Pinďa jsou čtyři kreslení přátelé, jejichž dobrodružné a legrační kreslené komiksové příběhy baví od roku 1969 děti i jejich rodiče. Zadesetiletí své existence v časopisech, knihách, na poštovních známkách, mincí…

Povídky a věty 1, Anglicky, Česky
Audiokniha „Povídky a věty 1, Anglicky, Česky, Ilustrované“ představuje sbírku 17 pohádek a lidových příběhů určených pro děti ve věku 3–6 let. Na základě klasických děl upravovaných Andrewem Langem (1889–1910), včetně příběhů jako „Tři medvědi“, „Princezna na hrášku“ n…

Anglická slovíčka - úroveň 2 pro mírně pokročilé
Anglická slovíčka - úroveň 2 pro mírně pokročilé - audiokniha obsahuje jednoduché věty a slovíčka v angličtině pro snadné zapamatování a užití. Audiokniha vás učí poslouchat jednoduché věty pořád dokola a to dlouho, až přes 8 hodin. Můžete poslouchat celkem 1770 jednodu…

Pan Masters
Je mocný, charismatický, sexy a je to můj šéf – vražedná kombinace. Uspokojení z práce najednou získalo zcela nový rozměr. Když jsem si ve svém životopise vymýšlela, nenapadlo mě, že na tom bude záležet. Zamilovalo by si mě přece každé dítě, práci chůvy mám od přírody v…

Černá ovce rodiny
Nepřijetí, vina a vlastní hodnota. Rodina nikoho nemine. Vztah ke členům rodiny je naší první sociální zkušeností. Formuje nás, je dalekosáhle určující pro náš životní pocit, nemůžeme se z něho vymanit. Do své rodiny se rodíme, nikdo se nás neptá a nemáme na výběr. V to…

Budování státu
Četba na pokračování z knihy Budování státu od představitele české demokratické žurnalistiky Ferdinanda Peroutky (1895-1978). Publicista a spisovatel v ní podal monumentální kroniku vzniku a konstituování Československé republiky v letech 1918 až 1923.Živým i věcným sty…