Audiokniha Cit slečny Smilly pro sníh

Radikální otevřenost
Šéfování je obtížné pro každého. Oceňujete nasazení svých podřízených, ale současně vidíte jejich nedostatky. Co dál? Konfrontace je nepříjemná pro všechny a vy nechcete nikoho ranit nebo urazit. Jenže chyby napravit musíte – je to vaše povinnost. Jak tedy kolegům sdělo…

Hlas poznání - Toltécká kniha moudrosti
Anglická Don Miguel Ruiz, autor bestsellerů Čtyři dohody a Pátá dohoda, nám v této audioknize připomíná jednu hlubokou a prostou pravdu: Chceme-li skoncovat s emočním utrpením a obnovit svou radost ze života, musíme přestat věřit lžím, většinou o sobě samých. Tato průko…

Povětroň (2018)
"Cokoliv, nač se díváme, je ta věc a zároveň něco z nás, něco našeho a osobního; naše poznání světa a lidí je cosi jako naše zpověď." Noetickou trilogii Karla Čapka tvoří romány Hordubal, Povětroň a Obyčejný život.V Povětroni Karel Čapek ukazuje, nakolik vlastní osud a …

Kronika rodu Příšeráků
Vznik rodiny je vlastně mnohem větší zábava, než by člověk řekl. Když novomanžel zjistí, že má místo manželky nateklého vorvaně s apetitem hladového zájezdu, může buď utéct, nebo být hrdinou a vydržet. Po devíti měsících se totiž stane otcem. Manželka tou dobou zjistí, …

Dlhý, Široký a Bystrozraký
Kráľovič Matej sa uchádza o ruku krásnej princeznej. Nie je to však jednoduché - princezná totiž zdedila po svojej matke zázračnú moc, a tak svojim pytačom neustále uniká. Našťastie má kráľovič troch nenahraditeľných pomocníkov - Dlhého, Širokého a Bystrozrakého. Či sa …

Vládce stříbrného šípu
Bájný Bivoj jako akční hrdina. Povídka autora historické fantasy předcházející trilogii o Bivojovi běsobijci. Bájný hrdina se musí postavit netvorovi, kterého probudil ze spánku. Divoký a nevlídný les rozevírá chřtán temnoty před třemi běžci. V čele běží Bivoj, v rameno…

Dotazník
Básník, prozaik a esejista Jiří Gruša (1938-2011) publikoval svůj román Dotazník poprvé v pražské samizdatové edici Petlice v roce 1976.Zahradní architekt neúspěšně hledá zaměstnání, a když už pošestnácté drží v ruce osobní dotazník, rozhodne se jej vyplnit co nejpečliv…

Dělám si to sám
Sedmadvacetiletý Martin se snaží. Fakt. Na své blízké si vždy udělá čas, byť na úkor jiných blízkých; část výplaty posílá na spořicí účet, aby ji pak před výplatou zase vybral; má členství v posilovně a (evidentně) umí věci podat tak, že vypadají lépe, než jaké ve skute…

DESET KLOBOUKŮ Jana Přeučila
Motto: „S kloboukem v ruce projdeš celým světem.“ Audioverze úspěšné knihy vydané k životnímu jubileu legendárního herce. Načetli Jan Přeučil a Pavel Mészáros. Když jsem měl možnost poprvé nahlédnout do této knihy, přesněji řečeno, když se přede mnou na pracovním stol…

Padesát odstínů svobody
Ve chvíli, kdy se Anastasia Steeleová poprvé setkala s mladým úspěšným podnikatelem Christianem Greyem, netušila, jak moc se jí změní život. Ana od počátku věděla, že se musí naučit sdílet s Christianem jeho styl života, který jí nikdy nebyl vlastní, on se musí na oplát…

Přežít a závodit: Jeden rok šéfa stáje F1
„Zkrátka jsem jiný než šéfové ostatních stájí. Umíte si mě představit u Mercedesu? Panebože!“ Rázovitého Itala s německy znějícím jménem znali donedávna především skalní fanoušci motoristického sportu. Díky dokumentárnímu seriálu Netflixu F1: Touha po vítězství je však …

Staré pověsti české
„Pojďte a poslyšte pověsti dávných časů…“ - Zdeněk Svěrák se vyznává v kratičkém úvodu z toho, že „asi nemá ten správný hlas na takové předčítání“, ale je-li tomu tak, potom jako velký mistr ze svého nedostatku učinil přednost. Od první věty chceme naslouchat tomuto zdá…

Macourek: Mach a Šebestová na cestách
Trojice tvůrců Macourek, Born, Nárožný se opět sešla u dalších příběhů žáků 3.B. Tentokrát se Mach se Šebestovou, psem Jonatánem a kouzelným sluchátkem dostanou do nejvzdálenějších míst na zeměkouli. Navštíví severní pól, v Paříži zachrání tetu Vilmu, vykoupou se v Amaz…

Příběhy z Mezivěku
V království propukla vzpoura. Armáda psanců vedená bývalým lapkou Ferrym a odpadlým šlechticem Sebastianem pochoduje k hlavnímu městu. Do země vyrývá ohnivou brázdu a za sebou zanechává jen smrt a zkázu. Na popravištích, nebo v očistných plamenech končí i spousta nevin…

Bílá paní na hlídání (3.série)
Poslední část příhod nezvedených paterčat s Naďou Konvalinkovou...Jediný, kdo zvládne uhlídat paterčata Barnabáše, Matyáše, Tobiáše, Kleofáše a Uriáše, je paní Bílá. Aby taky ne, když je strašidlo. Paní Černá je restaurátorka starých obrazů, pan Černý je lodní důstojník…

Dlouhá kakaová řasa
Srpen 1968 na malém moravském městě nahlížený očima malého chlapce - Jaroslava Formánka, který se v roce 2000 rozhodl k tomuto tématu, coby etablovaný Pařížan, vrátit. "A v té mléčné tmě uviděl jsem zázrak, skála se rozestoupila, spatřil jsem tajemství - dlouhé kakaové …

Milión
Vyprávění proslulého italského středověkého cestovatele, který se stal dvořanem mongolského chána Kublaje, zaujme i dnes barvitým líčením zemí Dálného východu.Benátský cestovatel a prozaik Marco Polo (1254-1324) byl původem šlechtic. V letech 1271-1295 podnikl s otcem N…

Učitel z Osvětimi – Fredy Hirsch
Zemřel, když zemřela naděje. Jmenoval jsem se Alfred Hirsch, ale přátelé mi říkali Fredy. Bylo mi dvacet osm let. Byl jsem učitel. Byl jsem snílek. Moc prosím, pamatujte si mé jméno. Už nezůstal naživu nikdo, kdo by mohl dosvědčit, jak a proč můj život vyhasl. Fredy (…

Legenda Emöke
Příběh o krátkém setkání dvou mladých lidí na bezútěšné rekreaci v Československu koncem padesátých let.

Stín modrého býka
Stín modrého býka - audiokniha obsahuje jedno z nejlepších děl české historické fantasy. Autor Leonard Medek a Františka Vrbenská. Čte Jiří Pobuda. Historický román s fantastickými prvky nás zavádí do české kotliny čtvrtého století, kde dochází ke konfliktu mezi zájmy t…

Hotel a MY
Postřehy hoteliéra aneb Jak se totální amatéři vystavili nejtvrdší realitě. Co se stane, když dostanete hotel uprostřed turistického ráje, ale nemáte nejmenší ponětí, jak ho provozovat? Přesně to zažil scenárista a spisovatel Miroslav Adamec, když se rozhodl s manželkou…

Cesta slepých ptáků
Poslechněte si ojedinělé vydání populárně vědeckého magazínu Otazníky 21. století. Premiérový díl má název Cesta slepých ptáků a staneme se v něm svědky jedné zvláštní expedice na Island. Původním záměrem výpravy, které se zúčastnili i český lékař a dokumentaristka z Ná…

Let let
Let let, rozsáhlé, takřka tisícistránkové memoárové dílo Josefa Hiršala a Bohumily Grögerové, je důležitým svědectvím o české kultuře a společnosti v 50. a 60. letech 20. století. Vzpomínky a deníkové zápisky dvou výjimečných osobností uvádíme u příležitosti stého výroč…

Geniální přítelkyně III.
Třetí díl „neapolské tetralogie“. Audioverze bestselleru tajemné Eleny Ferrante z cyklu Geniální přítelkyně. Třetí díl zachycuje naše hrdinky už dospělé a budující své vlastní životy. V třetím pokračování příběhu Eleny Grecové a Lily Cerrullové sledujeme, jak se z dospí…

Zpověď inkvizitora
Zapomeňte na KLADIVO NA ČARODĚJNICE, teď je tu ZPOVĚĎ INKVIZITORA! Ponurý román odkrývá pozadí šumpersko-losinkých čarodějnických procesů na konci temného 17. století z pohledu jednoho z inkvizitorů, Františka Ferdinanda Gaupa. Vraždy, krádeže, smilstvo. Muž, který ochu…